ЦРБ ім. П.А. Загребельного

31.10.2023

     На канікулах у ЦРБ ім. П.А. Загребельного пройшов сеанс каністерапії у співпраці з БО «Шлях до майбутнього».
 
 
 
    Спілкування з  спеціально навченими собаками  дозволило відвідувачам різного віку, передусім, дітям,  покращити свій психоемоційний стан та отримати позитивний заряд енергії.
 
 
 
 

30.10.2023

 
Книги або життя! Маленька нечисть заполонила коридори ЦРБ ім. П. А. Загребельного моторошним виттям, адже нині найстрашніше свято року – Гелловін.
Саме тому юні відвідувачі з радістю доєдналися до квест-мандрівки «Гелловін у Дивокраї». Познайомившись з творчістю Льюїса Керрола, маленькі монстрики поринули у світ казкових пригод. На першій станції дітвора зустріла славнозвісного Білого кролика, який розповім їм про таємниці Дивокраю. Разом з ним діти розфарбували білі троянди в червоний колір, склали розбиті чашки Капелюшника та нагодували літературними смаколиками Чеширського кота. За успіхи у вправах на кмітливість дітлахи отримали передбачення та поради від мудрої Блакитної гусені.
Подолавши Червону королеву, монстрики долучилися до страшенно цікавого майстер-класу «Солодкі троянди» і навчилися перетворювати чупа-чупси на квіти з гофрованого паперу.

Що не кажіть,  а Гелловін у бібліотеці минув страх, як лячно!
 

27.10.2023

    До Дня української писемності та мови у ЦРБ імені П. А. Загребельного відбувся мовний турнір «Мова – душа нації».
 
 
 

    Діти доєднувалися до словникових естафет, розгадували ребуси та займалися «мовним» фітнесом – створювали антонімічні пари. Під час мовного турніру юні відвідувачі не лише перевірили свої знання української мови, а й зміцнили навички командної роботи.
 
 
 

    А за допомогою різноманітних тематичних конкурсів діти усвідомили цінність та унікальність своєї рідної мови. Адже мова – це душа нації!
 
 

25.10.2023

    До Дня української мови та писемності у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся мовознавчий захід, присвячений клясичному українському правопису, який називають «скрипниківкою».
    Учасники заходу занурилися в одну із найцікавіших й водночас найтрагічніших сторінок історії української мови – період українізації. Саме тоді, у 1928 році, був запроваджений славнозвісний правопис, також відомий, як «харківський правопис», або «правопис Голоскевича» та «правопис Скрипника».
 
 
 
   Аудиторія довідалася про своєрідність цього правопису, долю його творців та як сучасна редакція українського правопису повернула до життя деякі його особливості, які є частиною української орфографічної традиції.
  А наприкінці зустрічі усі відвідувачі успішно склали невеличкий тест на знання норм сучасної української мови.

 
 

24.10.2023


ЦРБ ім. П. А. Загребельного  та  СНВК «Мрія»  поєднує тривала та продуктивна співпраця. От і нещодавно для його вихованців бібліотекарі провели патріотичний захід  «Україна – починається з мене».
Зустріч розпочалася зі жвавого обговорення державної та народної символіки України, під час якого допитливі дітлахи дізналися чимало цікавих фактів. Опісля діти взяли участь у різноманітних тематичних конкурсах, зокрема на розвиток дрібної моторики рук.
Справжньою відрадою для юних читачів. стала творчість дитячої письменниці Ірини Мацко. Особливо їм припала до душі патріотична казка «Коник Вогник, який засвітив зорі».

А на завершення дітвора з радістю та завзяттям долучилася до майстер-класу з малювання піксельного Пса Патрона.
 

20.10.2023

     Чудового осіннього дня бібліотекарі ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітали до вихованців СНВК Мрія, щоб разом вирушити в інтерактивну подорож сторінками улюблених книг.
 
 
 

     Під час зустрічі маленькі книголюби ознайомилися з творами сучасних українських казкарів, замислилися над повчальними оповіданнями та насолодилися осінніми віршиками. А тематичні літературні ігри, цікаві розвиваючі вправи, танцювальні хвилинки й вікторини сприяли створенню чудового настрою та теплих спогадів.
 
 

       За допомогою книги юні читайлики потрапили на справжню літературну дегустацію, де у затишній атмосфері насолодилися друкованими скарбами.
 
 

17.10.2023

 
Надзвичайна затишна атмосфера панувала у ЦРБ ім. П. А. Загребельного, адже до нас завітала відома дитяча письменниця Лариса Ніцой!
В інтерактивній формі літераторка познайомила юних слухачів зі своєю творчістю. Особливо дітлахам сподобалися книги «Дві бабуськи в незвичайній школі або скарб у візку», «Автомобіль» та «Незламні мурашки». На прикладі книжки «Дві бабуськи...» пані Лариса пояснила дітям важливість толерантного ставлення до людей з інвалідністю. Також авторка звернула увагу аудиторії на яскраві ілюстрації її творів талановитими художниками, розповіла дітям скільки зусиль докладають митці, аби зробити книжечки на наших полицях такими чарівними.
Захоплення, сильні враження, емоційне піднесення – так можна охарактеризувати цю неповторну та нестандартну зустріч письменниці зі своїми читачами.
Ми від щирого серця дякуємо пані Ларисі за чудові книжки та чистосердечність!
Завжди чекаємо казкарку у нашій бібліотеці з новим творами!
 

12.10.2023

 
З нагоди Всесвітнього дня ментального здоров’я у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся психологічний етюд «У світі казкових історій». На прикладі відомих персонажів діти дізналися про важливість психологічного стану в житті людини.
Юні відвідувачі долучилися до інтуїтивного малювання разом з оленятком Бембі. Лісове створіння допомогло дітям зрозуміти, що, незважаючи на тяжкі випробування, за допомогою віри себе та підтримки близьких з усім можна впоратися.
Разом з жартівником Карлсоном дітвора складала літературні пазли та брала участь в інтерактивних іграх. Товстунець з пропелером навчив дітлахів важливості час від часу робити собі вихідний. Адже це корисно, як для фізичного, так і ментального стану.

А наприкінці зустрічі діти поринули в арт-терапію та за допомогою олівців-малювців зобразили себе у казковому світі.
 

09.10.2023

    Нещодавно юні школярики завітали в ЦРБ ім. П. А. Загребельного, щоб поринути у захопливу подорож Європою з казковими героями.
 
 

     В інтерактивній формі малеча познайомилася з відомими європейськими письменниками та їхніми творами. Снігова королева Г. К. Андерсена закружляла з дітьми у крижаному танці, кумедні мумі-тролі Туве Янссон напоїли їх чаєм, а Лускунчик Гофмана нагодував горішками.
 
 
 
    За цими чудовими книгами дітлахи зробили чимало цікавих завдань та літературних вікторин, під час яких проявили кмітливість та навички командної роботи.
   Наші маленькі читачі гарно проявили себе, впоралися з усіма випробуваннями та отримали чудові призи за свою працю наприкінці нашої зустрічі.
 
 

03.10.2023

 
До Дня захисників та захисниць України у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулися авторські читання Олени Мокренчук.
У лавах ЗСУ є чимало талановитих людей і наша сьогоднішня гостя – яскравий тому приклад! Адже пані Олена не лише письменниця, а й майор Збройних Сил України, історик, прес офіцер. Сьогодні вона представила свою військову книгу для дітей «Аліска - фронтова лисичка». Через історію пухнастиків, авторка розповіла про бойові дії на Сході України, про трагедії та перемоги наших захисників, бійців 72-ої окремої механізованої бригади.  Говорила з дітьми про дружбу, відданість, самопожертву на війні, з особливою любов’ю згадувала своїх побратимів.
Олена Мокренчук також презентувала книжку-розмальовку «Україна –мрія» та попросила дітей написати чи намалювати в якій країні вони хочуть жити. Наприкінці зустрічі бібліотекарі разом з маленькими патріотами ЗЗСО №292 передали аплікації та обереги у жовто-синіх кольорах, тематичні малюнки та листи підтримки, які пані Олена люб’язно погодилася вручити нашим захисникам.
Дякуємо, пані Олені за подаровані книги для дітей «Україна –мрія» та книги для читачів бібліотеки!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter