ЦРБ ім. П.А. Загребельного

24.08.2023

 
Нині діти зібралися в ЦРБ ім. П. А. Загребельного аби відзначити найважливіше державне свято – День Незалежності України!
Юні відвідувачі взяли участь в усній вікторині «Україна понад усе!» та перевірили свої знання рідної мови у конкурсі «Лінгвістичне конфетті». Також діти обговорили книги про незалежність нашої держави й згадали чимало історичних особистостей, які допомогли її досягти. Перепочивши під час фізкультхвилинки «Ми українці», маленькі розумники доєдналися до інтерактивних розваг під назвою «З Днем народження, Україно!».
Завершився захід створенням тематичних малюнків – подарунків для неньки Батьківщини у день її народження.
 

 

17.08.2023

 
У ЦРБ імені П. А. Загребельного, незважаючи на пекельну спеку,  тривають розваги! Сьогодні дітвора  з літнього табору від Деснянського районного в місті Києві центру соціальних служб зібралася у бібліотеці аби взяти участь у мовному міксі «Чи знаю я рідну мову?». Юні відвідувачі доєднувалися до словникових естафет, розгадували ребуси та займалися «мовним» фітнесом – створювали антонімічні пари. Також маленькі розумники взяли участь у мовознавчій грі у форматі шоу «Перший мільйон», за що отримали солодкі призи.
Діти не лише перевірили свої знання української мови, а й дізналися чимало цікавого про найпоширенішу мову світу – мову жестів, переглянувши пізнавальний фільм.
А наприкінці заходу чудово розважилися під час тематичного майстер-класу із виготовлення книжкових закладинок!
 

10.08.2023

 
Пухнастики, смугастики, муркотунчики – як тільки не називають винуватців сьогоднішніх веселощів! Адже нині в ЦРБ ім. П. А. Загребельного маленькі поціновувачі вусатих та хвостатих святкують Міжнародний день котів.
Діти довідалися чимало цікавинок про котів, пригадали історію їх одомашнення, а потім перевірили свої знання за допомогою інтерактивної відео-гри «Нагодуй кота». Після «пухнастої» рухнанки маленькі читайлики поділилися враженнями про свої улюблені кото-книги та обговорили своїх улюблених хвостатих персонажів.
Також юні відвідувачі взяли участь у тематичному майстер-класі з виготовлення котячих закладинок, які роблять читання книг ще приємнішим.
 

28.07.2023

    Історія України – це фактично історія боротьби українського народу за свою державу та здобуття незалежності.
 
 
 

     У бібліотеці ім. П. А. Загребельного присутні вшанували всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.
Будьмо єдиними, працюймо на перемогу, підтримуймо наші Збройні Сили та один одного!

 

28.06.2023

 
Сьогодні у ЦРБ ім. П. А. Загребельного завітала пані Сова – мудра та справедлива суддя з Чарівного лісу, аби поділитися з дітьми своїми знаннями про закони України.
Пані Сова розповіла про основні права дитини та показала випадки їх порушення на прикладах з казок. Діти допомогли їй вирішити ситуацію з Оленкою-Зміючкою та Івасиком-Телесиком та іншими казковими героями. Адже мешканці Чарівного лісу, як і люди, мусять дотримуватися законів! Також разом з казковою гостею юні відвідувачі переглянули повчальний мультфільм і дізналися чимало цікавих фактів про Конституцію України.
А після тематичної руханки та правознавчих ігор діти отримали винагороду за свою кмітливість – патріотичний аквагрим!
 

26.06.2023

     Прапор – найважливіший  державний символ. За його допомогою можна не лише відрізнити одну країну від іншої, а й дізнатися про цінності його народу. Саме тому сьогодні у ЦРБ ім. П. А. Загребельного День шанування кримськотатарського прапора.
 
 

       Відвідавши бібліотеку, діти дізналися про значення елементів кримськотатарського стягу і визначили його спільні та відмінні з українським прапором риси. Під час перегляду повчального мультфільму та обговорення тематичного коміксу  маленькі розумники довідалися про схожість історії нескорених народів. Адже нас об’єднують спільні трагедії та перемоги, національна незламність й любов до волі.
 
 

     Насолоджуючись народними піснями кримських татар, юні відвідувачі взяли участь у тематичному майстер-класі «Два прапори – єдина країна». Крафтові серденька кольору українського та кримськотатарського прапорів були головним елементом майстер-класу. Вони уособлюють єдність двох народів, суміжність принципів та ідеалів, боротьбу пліч-о-пліч з російським загарбником, а також майбутню перемогу, яку ми здобудемо спільними зусиллями!
 

 

13.06.2023

Нова реальність, в якій ми тепер живемо, вимагає від нас нових знань. Ми постійно повинні дбати про безпеку – свою та наших дітей.
 
 
 
 
 
  Отож, до  ЦРБ ім. П. А. Загребельного, на зустріч з учнями завітали представники Добровольчих формувань територіальної громади № 31 Деснянського району.
 
 
 
  Вони познайомили присутніх із основними правилами мінної безпеки: як розпізнавати вибухонебезпечні предмети, як розрізняти попереджувальні знаки,  а головне -  чому потрібно дотримуватися відповідних правил поведінки.
 
 
 
 

Діти  отримали змогу приміряти спорядження саперів з яким працюють при розмінуванні територій, побачити різні види мінувань, попрацювати з міношукачами,тощо.
Кожний учасник заходу отримав від наших військових  пам’ятку мінної безпеки.
Попереджений — значить озброєний!
 
 

08.06.2023

 
В ЦРБ ім. П.А. Загребельного відбулася пізнавальна відео подорож, під час якої діти здійснили мандрівку океанами нашої планети. Вони дізналися багато цікавого про морський простір. А ще - про згубний вплив людства на нього: про забруднення відходами, про масовий вилов риби та збільшення  кількості пароплавів та суден.
Для знайомства з морськими мешканцями маленькі читачі переглянули  ілюстровані книжки, дитячі енциклопедії та разом з казковими героями поринули у бездонні морські глибини.
У співпраці з волонтерами з БФ «Голоси дітей» малеча пограла у морські розваги:  повправлялися у спритності, кмітливості, взяли участь у дружніх змаганнях, відчули себе справжніми моряками.
 

05.06.2023

   В ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся тренінг із підвищення кваліфікації бібліотечних працівників на тему «Екологічна компетентність бібліотекаря: від теорії до практики» за участі викладачки кафедри дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної освіти Київського Університету ім. Б. Грінченка Санковської Ірини Мечеславівни.
 
 

     Після теоретичної частини присутні на практиці  проявили свою обізнаність, ерудованість та творчість, вміння працювати в команді. Завдання містили різні вправи для розвитку екологічного мислення і формування екологічної культури.
 
 

   Під час заходу бібліотекарі   розширили та поглибили знання із питань екологічного саморозвитку, сформували творчий підхід до підбору форм, методів та прийомів реалізації завдань екологічного виховання читачів.

 
 

01.06.2023

 
Нині до ЦРБ ім. П. А. Загребельного вперше завітала письменниця та волонтерка Людмила Охріменко.


На творчій зустрічі авторка презентувала кілька своїх книг, серед яких головною зіркою був роман «Оскар».  У 2021 році він визнаний найкращим твором на воєнну тематику за версією Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова».

Наші відвідувачі сповна насолодилися спілкуванням з авторкою:   дізналися з перших уст, як створюються книги, довідалися, як історії з життя лягають в основу творів, а кумедні ситуації -  надихають творити.

Щиро вдячні пані Людмилі за подаровані книги бібліотеці. Бажаємо творчих успіхів і наснаги.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter