ЦРБ ім. П.А. Загребельного

24.05.2023

 
День слов’янської писемності та культури у ЦРБ імені П. А. Загребельного минув весело та гамірно: діти завітали на урочисто свято – «Мовне намисто». Юні відвідувачі проявляли кмітливість у мовних змаганнях та випробовували свою спритність у книжкових естафетах.
Діти відгадували загадки про героїв українських народних казок, в командах працювали над мовним шифрувальником. Також маленькі розумники добирали епітети до української мови: вона у нас рідна, ласкава, багата, лагідна, солов’їна і – єдина! А ще – насолоджувалися українськими народними піснями під час тематичної руханки.
Довершенням мовного свята став оригінальний майстер-клас «Мова – серце нації», який не лише навчив дітей створювати яскраві листівки, а й допоміг їм усвідомити важливість рідної  української мови для кожного з нас. Адже слова – це намистинки, а мова – стародавнє намисто, що об’єднує українців!
 

19.05.2023

   Напередодні літніх канікул Інспектори відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції у місті Києві завітали до ЦРБ ім. П. Загребельного з пізнавальним уроком із безпеки дорожнього руху під назвою «Безпечна дорога додому».
 
 

   Під час зустрічі дітлахи разом з поліцейськими пригадали правила дорожнього руху, безпечної поведінки на вулицях міста, заміських дорогах.
 
 

   Ознайомили учнів з безпечними місцями переходу вулиці, їх облаштуваннями, з дорожніми знаками для пішоходів, виконали цікаві інтерактивні завдання.
Діти із задоволенням спілкувалися із правоохоронцями та отримали корисні знання.

 
 

19.05.2023

    Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують День пам’яті жертв політичних репресій. Цього року користувачі ЦРБ ім. П. Загребельного отримали унікальну можливість перегорнути сторінку трагічної історії України разом із науковим співробітником Національного історико-меморіального  заповідника «Биківнянські могили» Миколою Бривко.
 
 
 

Як радянська влада реалізовувала політику масового терору щодо своїх громадян, хто з діячів української культури був закопаний енкаведистами під Биківнянськими соснами; що можна прочитати в архівно-кримінальних справах репресованих, а які сторінки залишаються загадками – лекція «Биківня – територія пам’яті» нікого не залишить байдужим.
Кожен повинен знати!

 
 

18.05.2023

    У міжнародний День вишиванки діти в барвистих сорочках завітали до ЦРБ ім. П. А. Загребельного на cвято.
 
 

   Маленькі розумники довідалися про всі тонкощі традиції вишивання сорочок, корені якої сягають сивої давнини й зрозуміли важливість національного одягу для кожного з нас.
 
 
 
 
    Етнографічний майстер-клас та поєднання сучасних технологій з народними звичаями зробили свято для дітей просто незабутнім!
 
 
 
 
   Також юні відвідувачі грали в інтерактивні ігри та ігри на кмітливість, брали участь в конкурсах та виконували творчі завдання.

 

Тішимося тим, що тепер кожен з них розуміє важливість  барвистої сорочки та має бажання одягати її не тільки в свято!

 
 

12.05.2023

 
    У другу неділю травня в Україні відзначають День матері. Цей день є щорічним весняним нагадуванням про вдячність, любов і повагу,  на яку заслуговують наші матері. Зазвичай діти готують сюрпризи своїм матерям, листівки, квіти, подарунки.
 
 

    От і в ЦРБ ім. П. Загребельного сьогодні зібралися, на квітковий майстер-клас, маленькі читайлики, щоб власноруч виготовити для своїх матусь приємні сюрпризи.
 
 

    З Днем Матері! Нехай кожна хвилина життя наших матерів буде сповнена любов’ю та радістю! І хай материнське серце не знає смутку.
 
 

09.05.2023

 
ЦРБ імені П. А. Загребельного зустрічає День Європи незвичною виставкою під назвою «Україна вітає! Hello every body!», яка за мить переносить всіх охочих в інші частини нашого континенту!
Юні відвідувачі дізналися чимало нового про історію та сьогодення, лідерів, народ та культуру європейських країн. Тепер сусіди стали нашими близьких друзями, котрі надають прихисток та порятунок від російської агресії та підтримують нас фінансово.
Діти також здійснили цікаву літературну подорож Європейським континентом: очі маленьких читайликів просто сяяли від захоплення при огляді схованок – «таємних порталів» у європейські країни, які відкривають цікаві факти про них та їх найбільш відомих особистостей: винахідників, кіноакторів, вчених, модельєрів та інших.

Запрошуємо доєднатися до нашої мандрівки і познайомитися з книжками для дітей та підлітків(відомих і не дуже) майстрів слова з Польщі, Німеччини, Франції, Фінляндії, Швеції та Австрії! Далі буде!
 

08.05.2023

 
На  творчу зустріч із школярами до ЦРБ ім. П. Загребельного завітала Леся Пронь, членкиня Національної спілки письменників України, авторка книг для дорослих і дітей.
Маленькі читачі познайомилися з цікавими та пізнавальними книгами  авторки «На крилах року», «Подарунок сонечка», «Країна бджіл».
Долучайтесь до книжкових історій та пригод, які чекають на вас у бібліотеці.
 

04.05.2023

 
Сьогодні київські поетки Віра Свистун та Надія Семена влаштували у ЦРБ ім. П. Загребельного справжнє свято українського слова.
Дотепні вирази, фразеологічні звороти, барвисті синоніми  дивували, зачаровували  та веселили малих читачів  нашої бібліотеки.
Звучали вірші про дітей та тварин, жартівливі рядки про малечу та  її пригоди – зустріч з талановитими  поетками вийшла трішки гамірною, але від того щирою та пізнавальною.

Ось так справжні майстри слова допомагають нашим дітям полюбити книжку та рідну мову!
 

26.04.2023

   Сьогодні у ЦРБ імені П. А. Загребельного відбулася година пам’яті учасників ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції.
 
 
 

   У якості спікера на зустрічі виступав наш відданий читач - Валентин Бугрим - учасник ліквідації на ЧАЕС, доктор філософії та академік, який розвінчував для нашої аудиторії  найпоширеніші міфи про причини Чорнобильської катастрофи, а також провів голосні читання тематичної авторської поезії.
 
 

25.04.2023

 
Сьогодні у ЦРБ  ім. П. Загребельного завітала довгоочікувана гостя — Оксамитка Блажевська, письменниця, книжкова блогерка, піарниця та  засновниця «Літературного клубу Оксамитки».
 
Відпочинок і задоволення, веселе й цікаве спілкування  — саме ці слова якнайкраще характеризують  зустріч, що відбулася.
Відома блогерка провела літературний майстер клас для дітей «Як написати відгук про книжку. Юні книголюби ділилися розповідями про улюблені твори, із зацікавленням дослухалися до порад книжкової експертки та насолоджувалися отриманою інформацією.
Наприкінці зустрічі діти, під запальні українські пісні, долучилися до авторського флешмобу Оксамитки Блажевської #ТанцізКнижками і осяяли усмішками нашу бібліотеку!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter