ЦРБ ім. П.А. Загребельного

13.04.2023

   У ЦРБ імені П. Загребельного відбулися весняні розваги для юних читайликів з нагоди наближення Великодніх свят.
 
 

     Незважаючи на похмуру погоду за вікном, тематичні естафети, загадки й вірші українських поетів та поетес, створили присутнім сонячний настрій.
 
 
 
    Під звуки традиційних українських веснянок діти із захватом на обличчях майстрували великодні вінки, які символізують дванадцятьох апостолів.
 
 

11.04.2023

    ЦРБ ім. П. Загребельного спільно з експертом зі здорового способу життя, кандидатом медичних наук Отто Стойка організували для читачів насичену корисну годину здоров’я  про раціональне харчування та про вплив шкідливої їжі на психологічний стан людини.
   Кожен  присутній міг порадитися з лікарем з приводу свого особистого здоров’я та особливостей харчування.
 
 
 
 

    Фахівець звернув увагу, що потрібно, змінювати свої харчові звички і споживати більш корисні продукти, важливо кожному зрозуміти пряму залежність між харчуванням та здоров'ям.
 

 

07.04.2023

  Інспектори відділу зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції міста Києва завітали до ЦРБ ім. П. Загребельного на зустріч  із школярами. Поліцейські розповіли дітям, як потрібно поводити себе при зустрічі із незнайомими людьми, дотримуватись правил дорожнього руху, уникати конфліктних ситуацій із своїми ровесниками. Обговорили тему булінгу та як з ним боротися, якщо дитина стає жертвою цькувань.
 
 
 
 
Під час спілкування кожен охочий міг поставити запитання та отримати змістовну відповідь від гостей.
Зустріч була надзвичайно цікавою та інформативною.


 
 

02.04.2023

 
Марафон книголюбів "Читання без перешкод" добігає кінця! Сьогодні юні читайлики завітали до ЦРБ ім. П. Загребельного аби взяти участь у творчому челенджі "100 облич Книжкових Супергероїв". Діти із задоволенням слухали та по черзі читали книжку Лоренц Пулі і Катлін Шерер "Лисичка йде до бібліотеки", захопливо роздивлялися ілюстрації, аби потім, за допомогою пастелі та фантазії, створити свої власні. Малюнки вийшли душе яскравими та неординарними.
Нині останній день нашого марафону, тож давайте згадаємо, як він проходив під час Всеукраїнського тижня дитячого читання у ЦРБ ім. П. Загребельного. Відвідувачі бібліотеки виготовили патріотичні листівки для наших військових, взяли участь у турнірі з настільних ігор та літературних естафетах, вирушили у казкову мандрівку з хоробрим Лускунчиком й підступною Сніговою королевою, а також намалювали ілюстрації до дитячої книги!
Наш весняний марафон закінчився, але ми з вами не прощаємося: до зустрічі у нових літературних пригодах!
 

02.04.2023

 
У День гумору в ЦРБ імені П. Загребельного читачі стали щасливіші, звільнилися від напруги і перезавантажились!
 
На зустріч із читачами завітали Сергій Довженко та Олександр Стахановський і зарядили порцією тонкого гумору і сатири. На вечорі пролунали гуморески та анекдоти, іронічна віршована інтерпретація-поема про Клеопатру, а також відбулася презентація тонких і лаконічних «гариків» Ігоря Губермана в перекладі Сергія Довженка.
Лірична музика на вірші Олександра Стахановського створила душевну атмосферу.
 

27.03.2023

 
Щиро дякуємо нашим гуртківцям із «Шахи-студія» та батькам за подаровані книги для Центральної районної бібліотеки  ім. П. Загребельного, які стануть гарним доповненням до книжкової колекції дитячих книг!
 
 
 

23.03.2023

 
У ЦРБ ім. П. Загребельного відбулась лекція «Імена, викреслені з афіш. Діячі театру і кіно у Биківнянському мартирологу» присвячена культурним митцям епохи Розстріляного Відродження.
Керівниця науково-дослідного відділу Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили» розповіла про долі талановитих людей, котрі зробили величезний внесок у розвиток української культури в 20-30-х роках ХХ ст. У цей період відбулося ламання радянською владою українського театру, що розвивався у європейському руслі. Висловлюємо щирі слова подяки працівникам заповідника «Биківнянські могили» за співпрацю.
 

13.03.2023

 
Напередодні Дня добровольця юні читачі зустрілися в бібліотеці П. Загребельного, щоб познайомитися з історіями сучасних бійців, які служать в Збройних Силах України.


Героями нашої зустрічі стали реальні чоловіки зі своїми мріями, долями і своїм призначенням у рідній професії. Ми згадували фотографа Миколу Заварика та поета Ігоря Мисяка, дивилися роботи режисера Богдана Браги та Ореста Гелитовича, читали вірші і листи наших Захисників. Діти із великим захопленням та вдячністю виготовили листівки для наших Добровольців.
Сьогодні вони мужньо стали на захист України, української нації, української культури та спадщини.
 

12.03.2023

 
На презентацію  книги "30 нарисів археологічних досліджень Києво-Печерської лаври" ЦРБ ім. П. Загребельного зібрала повну залу читачів та дослідників історії України.
Упорядник видання Сергій Тараненко розповів про найвизначніші археологічні дослідження та найцікавіші знахідки зроблені за роки Незалежності України на території Національного заповідника.
Дякуємо Сергію Тараненко (завідувачу науково-дослідного сектору археології Національного заповідника «Києво-Печерська лавра») за цікаву пізнавальну зустріч та подаровані книги бібліотеці.
 

08.03.2023

 
З нагоди Шевченківських днів юні читайлики зібралися у ЦРБ імені П. Загребельного, щоб вшанувати пам'ять митця та довідатися більше про його дитинство та мрії.
Діти уже знають Тараса Шевченка як видатного українського поета та художника, але вусатий Кобзар колись був їхнім однолітком – сільським хлоп'ям з яскравою уявою та великим надіями. І хоч між нашими юними відвідувачами та малим Тарасиком відстань у сотні років, вони дивляться на світ однаковими сповненим надією очима.
Цікаві завдання з #Бібліо-кейсу діти із задоволенням виконували - слухали розповіді про юність генія, грали в інтерактивні ігри та виготовляли листівки.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter