Бібліотека №1

25.12.2023

 
Бібліотека № 1 разом із ГО «Мікрорайон Биківня» запросили читачів та мешканців у ЖК «Лісова Казка» на благодійний ярмарок «Зимова магія». Присутні ознайомились з книгами про звичаї українського народу, обряди та традиції. І дорослі, і діти взяли участь у театралізованому дійстві читання колядок, що були відомі ще до початку християнських часів в Україні. Як гідні нащадки своїх предків ми повинні знати, шанувати та берегти свою культуру, бо від цього залежить наша духовність та майбутнє рідної землі. Гості ярмарку донатили на підтримку ЗСУ. Разом до Перемоги!
 
 
 

07.12.2023

    До Дня Святого Миколая бібліотека № 1 провела для ДНЗ № 12 ранок «Мій казковий Миколаю, подаруй нам МИР, благаю!».
 
 
 
 
     Читайлики ознайомились із книжечками, які розповідають про Святого Миколая і його добрі справи. Дітлахи відгадували загадки, декламували вірші, співали, грали в рухливу гру «Морквинка для віслючка», який був другом Святого Миколая, подивились мультфільм «Пригоди Миколая». Всі разом звернулись до Святого Миколая і благали подарувати МИР Україні.   
 
 

05.12.2023

    У Національний тиждень читання бібліотека № 1 провела для мешканців ЖК «Лісова Казка» мікрорайону Биківня літературну подорож «Час читати!».
 
 
 
   Читачі познайомились з казками, оповіданнями, віршами зимової тематики. Яскраві ілюстрації допомогли відчути красу і магію казок.
 
 
 
   Твори зацікавили і дорослих, і дітей веселими історіями і не лише розважили їх, а заохотили до читання! Всі бажаючі взяли участь у майстер-класі з виготовлення казкових героїв.

 
 

20.11.2023

 
Для відвідувачів гуртка «Теплі долоньки» бібліотека № 1 провела осінній арт-майданчик. Дітлахи на свіжому повітрі читали вірші про осінь, відгадували загадки про царицю яскравих фарб і врожаю, збагатили досвід про природу і значення опалого листя для коріння дерев, а потім кожен створив картину «Осінні фарби».

 

15.11.2023

 
До Міжнародного дня толерантності у Волонтерському центрі «Перший спалах» бібліотека № 1 провела диспут «Толерантність - культура добрих манер та вчинків». Бібліотекарка розповіла про виникнення поняття, значення слова «толерантність», наголосила на виховуванні почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів, підкреслила, що кожен мусить поважати і свої права, і права інших людей.
Під час диспуту читачі показали своє вміння вести діалог і аргументувати свою позицію, знаходити компромісні рішення обговорюваних проблем та вирішення конкретних запропонованих ситуацій.
 

26.10.2023

    До Дня Української писемності і мови бібліотека № 1 провела мовознавчу годину «О мово, ніжна, колискова!» для читайликів ДНЗ № 12. На захід завітала київська поетеса – Віра Свистун.
 
 
 
   Пані Віра презентувала свою книжку «Теревені» та віршовану казку «Жилибули». Дошкільнят захопила розповідь і вони складали рими, слова, повторили голосні та приголосні, тлумачили словосполучення, вивчили українське народне прислів’я, що було у казці, збагатили свій словниковий запас.
 
 
 
   Бажаємо всім дітям разом із батьками читати книжки, щоб розмовляти літературною українською мовою.
 
 

02.10.2023

 
До Дня Захисників та Захисниць України  та Дня Українського Козацтва бібліотека № 1 провела для старшої школи № 277 патріотичну годину «Козаченьки, браття мої, лицарі завзяті!». Свято, яке засновано у 2014 році, вшановує як сучасних Захисників і Захисниць, так і воїнів минулих століть. Читачі ознайомились з виставкою «Незламні», на якій книги воєнної тематики сучасних авторів зацікавили присутніх, де історичні події розкривають характер кожного патріота України. На заході виступили наші Захисники – Бутко Максим та Рачковський Андрій. Вони розповіли про воєнні часи на Сході України, про свою громадянську позицію, обов’язок захищати свою країну, навіть про кумедні випадки, які трапляються на фронті. Старшокласники подарували Максиму, Андрію та побратимам обереги. Героям слава!
 
 

08.09.2023

   До Міжнародного дня грамотності бібліотека №1 провела мовознавчу ігротеку "Нетлінний скарб віків" для маленьких читачів ДНЗ №12.
 
 
 
 
   Діти ознайомились з  літературою, що навчає і допомагає бути грамотною людиною. На ігротеці читайлики збагачували свій словниковий запас, граючи в інтерактивні ігри, вчили скоромовки, відгадували загадки, брали участь у вікторині, навчились співати голосні і складати слова з букв.
 
 
 
   Бути грамотним - це не лише вміння читати, писати і правильно говорити, а й спосіб сприймання світу. Вивчаймо рідну мову разом, щоб бути грамотними!
 

07.09.2023

 
Бібліотека № 1 разом з Волонтерським центром "Перший спалах" взяли участь у тренінгу "Різновид травматичних подій та індивідуальна реакція особистості на них", який провела психологиня вищої категорії, спеціаліст в області арттерапії - Молдованчук Віолетта. Відвідувачі ознайомились з літературою, яка допоможе вирішувати труднощі, пов'язані з воєнними подіями у сфері психічного здоров'я. Психологиня провела тренінг і дала поради, що дозволяють піклуватись про своє здоров'я: розвивати власну стресостійкість, набуття знань, вмінь та навичок. Піклуємось про психологічне здоров'я і допомагаємо іншим! Разом до Перемоги!
 
 

29.08.2023

 
До Всеукраїнської акції "Сонях пам'яті" бібліотека № 1 запросила читачів ДНЗ № 12. Діти ознайомились з реальними подіями, що відбулись у 2014 році на Сході України, в Іловайську, саме на полях соняхів. З повагою і любов'ю до кожного Захисника, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, читайлики виготовили символ пам'яті "Сонях". Низький уклін вам, наші Захисники. Слава Нації!
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter