Бібліотека №1

19.03.2018

«У світі поезії»
Літературно - поетичне свято
 
«Ну, щоб, здавалося, слова…,
слова, та й годі, більш нічого,
а серце б’ється, ожива, як їх почуєш…»

Т. Шевченко

19 березня в бібліотеці №1 до Міжнародного Дня поезії відбулося літературно – поетичне свято за участі поета зі Спілки письменників України – Притики Івана Степановича для учнів СШ№23 с. Биківня.

Бібліотекар ознайомила з тематичною виставкою «Поезія – це завжди неповторність, безсмертний дотик до душі…» і запропонувала читачам поезію українських і світових митців.
Коли Іван Степанович почав читати свої твори, присутні враз потрапили у полон поетичного слова. Діти прослухали поезію «Полісся», «Про Україну », «Кохання» та інші.

Атмосфера в бібліотеці була теплою та дружньою під магічним,чаруючим впливом поетичної музики. Поет подарував бібліотеці свої збірки творів.
 

27.02.2018

«Світ пригод Жюля Верна»
Літературна година

27 лютого  відбулась у бібліотеці №1 літературна година «Світ пригод Жюля Верна» до 190 річчя від дня народження письменника для школярів ЗОШ № 23 с. Биківня Деснянського району.

Бібліотекар познайомила учнів із виставкою – портретом та творчою спадщиною письменника. Діти поринули у фантастичний літературний  світ письменника – мандрівника – Жюля Верна. Із захопленням учасники заходу слухали розповідь про найкращий твір  «Діти капітана Гранта», який сповнений захоплюючими пригодами.

 

Учні подивились відеоматеріали про дитинство Жюля Верна, про вигадані машини. Найактивніші школярі взяли участь в тематичній літературній вікторині.
 

18.02.2018

«Масляну святкували, люту зиму проводжали…»
Народознавча година

В останній день Масниці відбулась народознавча година «Масляну святкували, люту зиму проводжали…» ,у рамках проекту ЦБС «Пам’ятай! Відроди! Збережи!» до Року охорони культурної спадщини України, для відвідувачів бібліотеки №1.
Бібліотекар запропонувала гостям свята ознайомитись із тематичною виставкою - інсталяцією, з  інформаційними пам’ятками про свято: « Сім фактів про масляну», «Символ Масляної».

Для учасників заходу було представлено відео : «Українські традиції святкування Масляної», пройшов майстер – клас: «Лялька від сивої давнини до сучасності».

А яке свято без млинців? В  бібліокафе  із рум’яними та запашними млинцями  жваво з гумором та піснями завершили цей святковий захід.
 

11.01.2018

«Прийшла зима з бадьорістю, з морозною прозорістю…»
Літературно – мистецька година

11 січня в дитячому дошкільному закладі №175 с. Биківня відбулась літературно - мистецька година, за проектом «Пам’ятай! Відроди! Збережи!», організована бібліотекою №1.

Бібліотекар ознайомила дітей та дорослих з традиціями святкування зимових свят в українських родинах . Діти подивились відео-матеріали, які розповідають про етнічні особливості відзначення зимових свят, прослухали українські колядки. Дітки взяли активну участь у заході : співали, читали колядки і щедрівки, грали в ігри: «Зліпи сніговика!», «Прикрась ялинку!», проявили літературні здібності під час вірша - добавлянка -«Зима! Зима! Вона прекрасна! Вся біла,сніжна, світла…ясна», залюбки подивились мультфільм: «Один, два, три – ялинонько, гори!».

Маленьким та дорослим учасникам заходу була представлена тематична виставка-свято: «Рік Новий – казковий час, хай здивує щастям Вас!».


Запрошуємо всіх до бібліотеки та бажаємо веселих зимових свят!
 

19.12.2017

«З нетерпінням я чекаю нині свято Миколая!»
Літературний ранок

18 грудня в дитячому дошкільному закладі №175 було проведено святковий літературний ранок за ініціативи бібліотеки № 1.

Дітлахи ознайомились з книжками, представленими на пізнавальній виставці-інсталяції: «Слухняним – цукерки, а неслухняним – різочка» та дізнались про історичні традиції відзначення цього дивовижного свята. Маленькі учасники заходу подивились відео - матеріал - казку про Святого Миколая, в якій розриваються такі якості, як добро, чемність, ввічливість, милосердя.


Діти із задоволенням взяли участь в інтерактивній частині заходу: розповідали вірші, розгадували загадки, співали, танцювали. Найактивніші із малюків отримали від бібліотеки в подарунок - книги.
 

04.12.2017

«Закритись від Світу? Відкритись і жити!»
Тематична бесіда

4 грудня в бібліотеці №1 відбулась презентація виставки «СНІД» : життя людства під загрозою», яка присвячена Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом.
Читачі різних вікових категорій  ознайомились з літературою, представленою на книжковій виставці та взяли участь у дискусії «ВІЛ і СНІД». У чому відмінність?». Користувачі бібліотеки  дізнались, що головним інструментом профілактики є всебічні знання про хворобу, шляхи інфікування та чинники, що сприяють цьому. Таким чином, у людини з’являється можливість захистити себе, зменшити шкоду від ВІЛ для особистості та суспільства.

Присутні зробили життєстверджуючий висновок:

«Життя повне радощів  та задоволення!
Зберігаючи своє здоров’я, ми зберігаємо радість життя!».

 

03.12.2017

«Пізнай самого себе і ти пізнаєш весь світ…»
Презентація  виставки
 
3 грудня в бібліотеці № 1 читачам різних вікових категорій було презентовано виставку-портрет, присвячену 295-річчю від дня народження Григорія Сковороди, українського просвітителя - гуманіста, філософа, поета, байкаря та музиканта.

Найбільш цікавими для відвідувачів бібліотеки виявились літературні досягнення народного вчителя, як талановитого байкаря. А відомий крилатий вислів філософа із байки «Ворона і чиж»: «…Серце і звичаї людські, а не зовнішні якості мають свідчити за те, хто ти є. Дерево по плодах пізнається» актуальний і сьогодні.
 

09.11.2017

«Читаймо та вивчаймо українське!»
Літературна зустріч
 
З  нагоди Дня української писемності та мови  до бібліотеки №1 на зустріч зі школярами СШ №23 завітали: Голова літературного форуму – Тетяна Іванчук,  українські поети Роман Кухарук, Юрій Титарів, Анатолій Горовий, Тетяна Шпичук.

Обдаровані діти з радістю зустріли поетів. Цікавинкою для юнацтва було жеребкування порядку виступу поетів.
В теплій та дружній атмосфері українського слова пройшли поетичні читання та літературна дискусія юнаків та дівчат з виступаючими. Читачі бібліотеки  ознайомились з творчістю  поетів, прізвища яких відомі далеко за межами нашої країни.

Гості бібліотеки подарували свої книжки для зацікавлених читачів. На добру згадку про чудовий літературний захід відбулась фотосесія поетів з талановитими учнями.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter