Бібліотека №1

21.03.2024

   Для читачів бібліотеки № 1 у Волонтерському центрі «Перший спалах» був проведений тренінг «Спокій і ресурсність у часи викликів», який провела практична психологиня ЦПО «Оберіг» – Юлія Любшина.
 
 
 

   Бібліотекарка познайомила присутніх із книгами сучасних авторів соціологів, психологів та іншими. Психологиня проводила вправи на подолання стресу і вчила, як швидко впоратися з емоціями і заспокоїтися, запропонувала релаксаційні методики від стресу, дала поради, як налаштуватись на міцний і здоровий сон, відвідувачі мали змогу зазирнути у себе за допомогою МАК - карток. Тренінг навчив і допоміг долати психоемоційні стани ментального здоров’я. 

 

11.03.2024

 
Бібліотека № 1 взяла участь в благодійному ярмарку «Лісові веснянки» для мешканців мікрорайону Биківня. Відвідувачі заходу поглибили знання про обрядовість українців, діти читали веснянки, відгадували загадки про прихід весни, знайомились з книгами про українські звичаї та традиції. Для дітей та дорослих була цікава розважальна програма з подарунками. Бібліотека провела акцію «Напиши листа воїну!», де кожен міг подякувати нашим захисникам за їх героїзм і мужність, а потім листи передали волонтерам. Разом ми – Сила!
 
 

 

10.03.2024

 
До 210 річниці від дня народження Тараса Шевченка бібліотека №1 провела у ЖК «Лісова Казка» поетичні читання «Ти нам залишив прагнення високі, шляхи священні, по яких іти!». Слово Кобзаря наразі дуже актуальне – український народ відстоює державну незалежність, суверенітет, право на європейський вибір розвитку. Відвідувачі ознайомились з літературою про життя та творчість Тараса Шевченка, а потім читали поетичні твори. Минають роки, століття, а сила Шевченкового слова живе! Після заходу для дітей відбувся майстер-клас, на якому дітлахи виготовляли поробки.
 
 

04.03.2024

 
Читачі бібліотеки № 1 у Волонтерському центрі «Перший спалах» відвідали тренінг «Спокій і ресурсність в часи викликів», який провела психологиня – Юлія Любшина. Бібліотекарка ознайомила присутніх із літературою, що допоможе кожному знайти поради щодо зміцнення свого ментального здоров’я. Психологиня проводила вправи і вчила, як балансувати під час стресу, дала поради, як налаштуватись на міцний і здоровий сон, відвідувачі досліджували власні канали наповнення за ізраїльською моделлю подолання стресу. Під час тренінгу читачі пізнали себе, зрозуміли причини своїх переживань і вчилися справлятися з ними.
 
 

26.02.2024

 
Читачі бібліотеки № 1 у Волонтерському центрі «Перший спалах» взяли участь у благодійній творчій зустрічі з українським поетом, співаком, композитором, воїном - Живосилом Лютичем, Лауреатом Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів. Сьогодні Лютич – солдат окремої президентської бригади імені Богдана Хмельницького. Автор понад 400 пісень розповів, як з’явилась на світ унікальна пісня «Меч Арея», яку полюбили наші воїни, котрі співають її, йдучи у бій із запеклими ворогами. Цикл пісень він присвятив своїм побратимам, Кіборгам, Бахмуту. Лютич підіймає бойовий дух наших захисників і захисниць! Героїзм, мужність, стійкість і незламність українських воїнів наближають нашу Перемогу! Слава Нації!
 
 

21.02.2024

  До Міжнародного дня рідної мови бібліотека № 1 провела для дітей ДНЗ № 12 ранок «Рідна мова калинова», що розпочався поетичним словом і піснею.
 
 
 
  Із цікавістю читайлики знайомились з книжечками, що допомагають у вивченні рідної мови.
 
 
 
   Дітлахи поповнили словниковий запас граючи у різні ігри, розгадували акровірш, вивчили скоромовку, подивились мультфільм «Уроки тітоньки Сови», склали речення з букв. Щоб рідне слово лунало в кожній українській родині, вивчаймо рідну мову разом! 
 

20.02.2024

 
До Дня вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні бібліотека № 1 запросила читачів на патріотичну годину «Герої не вмирають!». Відвідувачам запропоновано літературу, що розповідає про боротьбу українських громадян за свої права на Євромайдані. Хвилиною мовчання вшанували Героїв Небесної Сотні, котрі пішли на смерть, заради нашого майбутнього.
 
 

19.02.2024

   До Міжнародного дня спонтанного прояву доброти бібліотека № 1 провела для ВПО Волонтерського центру “Перший спалах” інформаційну годину “Твори добро!”.
 
 
 

    Учасникам заходу були представлені книги, що мотивують людей на добро; обговорили, чому важливо залишатись мотивованим у наш важкий час.
   Творити добро зовсім не важко, але в результаті люди наповнюються співчуттям та повагою один до одного. Долучайтеся творити добро – це просто і необхідно!
 
 

24.01.2024

 
До Дня Соборності України бібліотека № 1 провела для старшокласників СШ № 277 урок історії «І в цю велику, страшну годину, з’єднай в єдину всю Україну!». Захід розпочався з виконання Державного Гімну України. Школярі ознайомились з літературою, яка поглибить знання з історії, дізнались, що означає термін «соборність» і, коли відбувся Акт Злуки УНР та ЗУНР, прослухали цитати видатних українців про соборність, читали вірші. Акт Злуки став символом наступних поколінь борців за Україну. Ідея соборності була і залишається національною цінністю українців.
 
 

15.01.2024

 
До 190 річчя від дня народження українського поета Степана Руданського, бібліотека № 1 провела літературні читання для учнів молодшого віку СШ № 23. Діти ознайомились з життям та творчістю поета, читали байки, гуморески, слухали пісню «Повій, вітре, на Вкраїну!», яка стала народною. Творчість Степана Руданського і сьогодні продовжує нас чарувати задушевністю своїх ліричних поезій, веселим і водночас вражаючим сміхом гуморесок.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter