Бібліотека ім. С. Олійника

13.10.2022

 
Побудувати майбутнє країни неможливо без знання її минулого та усвідомлення значущості головних подій та урочистих днів в історії нашого народу. У бібліотеці ім. С. Олійника відбувся патріотичний ранок «Найсильніші духом» до Дня захисника та захисниць України і Дня українського козацтва.
Юні читачі із завмиранням серця слухали історію захисту українських земель від загарбників, які завжди "ласим оком" дивились на неньку Україну. Діти із задоволенням малювали козацьку символіку і з гордістю розповідали, що ми всі теж козацького роду... І як колись вони, ми вистоїмо, захистимо і Переможемо.
 

20.09.2022

 
До 75-річчя від дня народження Стівена Кінга в бібліотеці ім. С. Олійника зібрались поціновувачі творчості американського письменника, якого кожен твір стає світовим бестселером.
Читачі з задоволенням обговорювали улюблені твори автора, ділилися, хто що читав, хоча в кожного свій смак, але книги Кінга нікого не залишають без емоцій.
 

21.01.2022

 
У Міжнародний день освіти в бібліотеці ім. С. Олійника відбулось засідання гендерної лабораторії «Змінюватись, щоб змінити світ».

Разом із учасниками заходу обговорили: про ситуацію із впровадженням гендерної рівності в освіті, які бувають методи освіти впродовж усього життя, як освіта впливає на розвиток держави та які нормативні акти захищають право на освіту.
Для кожної людини освіта повинна стати процесом формування та задоволення її пізнавальних запитів, духовних потреб, розвитку здібностей за допомогою різних видів і форм навчання.
 

19.01.2022

 
Кожна нація має свої закладки в пам’яті, які змушують в єдиному пориві битися мільйони сердець цілого народу. Одним з таких свят для України є День Соборності.

У бібліотеці ім. С. Олійника для учнів НВК № 39 відбувся патріотичний урок «Закладки в пам’яті».
Бібліотекарі розповіли, що протягом багатьох століть Україна не мала власної державності і єдиної території. Тільки завдяки тисячам національно свідомих, самовідданих борців за Україну та її волю відбулося об’єднання українських земель.

Прийнявши участь в патріотичних іграх діти зрозуміли, що лише в єдності дій та соборності душ можна зберегти велич України, якою і надалі будуть пишатись нащадки.
 

13.01.2022

 
До бібліотеки ім. С. Олійника завітали члени клубу «Іванна» на творчий вечір з нагоди 140-річчя видатного українця, науковця, патріота і духовного лідера Івана Огієнка.

Бібліотекар розповіла, що його називають людиною енциклопедичних знань, праці й обов’язку. Адже свій природжений хист ученого, педагога, громадського діяча він однаковою мірою успішно застосовував і як мовознавець та літературознавець, і як редактор та видавець, і як перекладач та поет, і як ректор та міністр, і як православний митрополит та історик української церкви.
Для членів клуба був запропонований інформативний відеоролик, який показав, як протягом усього свого життя Огієнко служив відродженню та захисту української мови та культури в цілому.
 

04.01.2022

 
В бібліотеці ім. С. Олійника відбувся літературний диспут «Читач – співавтор письменника» до 90-річчя від дня народження Умберто Еко.
Бібліотекарі розповіли цікаві факти з життя і творчості письменника. В ході диспуту користувачі обговорили, як книги автора вплинули на їх життя. Адже читання і співпереживання – найпростіший шлях до співавторства.

Пізнавальна вікторина «Що ми знаємо про творчість Еко?» допомогла прийти до спільного рішення, що потрібно більше читати, щоб отримувати нові знання та знаходити цікаві ідеї.
 

17.12.2021

 
Блакитний — колір мрії та ідеальності. Звідси поняття «блакитна мрія», як блакитне волосся Мальвіни з казки «Буратіно». На #кольорові_читання в бібліотеці ім. С. Олійника в  #блакитну_п’ятницю  завітали юні поціновувачі книг. Дiти з задоволенням слухали казкові історії від бібліотекаря, відгадували загадки за мотивам казок та подорожували сторінками чарівних книг до дивовижної країни Твоя Книга.
#тижденьчитання #знайдисвоюкнижку #кольорові_читання #блакитна_п’ятниця
 
 
 

16.12.2021

 
У бібліотеці ім. С. Олійника в рамках гуртка «Етика_Lab» відбувся святковий захід «В очікуванні дива» до Дня Святого Миколая.
 
Діти дізнались про історію свята, як це свято святкують в Україні. А також була проведена цікава вікторина, яка допомогла створити атмосферу добра і дружби та подарувала всім позитивний настрій.
Дітки із задоволенням читали вірші, співали та з гордістю розповідали про добрі справи і як вони себе вели протягом року.

Бібліотекарі привітали дітей зі святом смачними подарунками.
 

30.11.2021

 
У бібліотеці ім. С. Олійника в рамках гуртка «Етика_Lab» відбулося чергове заняття «Рецепти добрих справ» до Всеукраїнського дня добрих справ.
 
Бібліотекарі розповіли про історію виникнення цього дня. Допомогли дітлахам зрозуміти, що  лежить в основі благодійності та як робити добро безкорисливо. Адже благодійність розвиває ціннісну сферу дитини і вона гостріше відчуває добро — не лише те, що робить вона, але й те, що роблять для неї.
Після перегляду мотивуючих мультфільмів «Глобальні цілі» та «Казочка про добро, що повертається» розкрили дитяче сприйняття благодійності доступною для дітей мовою та надихнуло дітлахів на доброчинність. Вони, по-дорослому, розповідали свої рецепти добрих справ  та кожний вирішив провести екологічну акцію «Чиста школа».
 

21.10.2021

 
Бібліотека ім. С. Олійника провела креативний захід «Створення хорошого настрою» для дошкільнят.
За допомогою дитячих книг бібліотекарі допомогли зрозуміти дітлахам, що гарний настрій має смак. У кожного він свій. І єдиного рецепту не існує. Казкові герої вчать, що самі звичайні речі та події можуть допомогти створити казковий настрій.
Цікаві питання вікторини, веселі руханки не залишили нікого без позитивного настрою.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter