Бібліотека ім. С. Олійника

17.05.2023

 
Сьогодні учні школи № 207 і колектив бібліотеки ім. С. Олійника зібрались разом, щоб вшанувати і поговорити про один з найважливіших символів нашої країни - українську вишиванку. Бібліотекарки представили книги про традиції, обряди та розкрили символічний зміст орнаментів на українських вишиванках. Завершили подію майстер-класом з малювання своїх власних орнаментів на паперових вишиванках.
День української вишиванки відкрив магію рукоділля, культурного спадку та становлення вишивання справжнім національним надбанням українців.
 

15.05.2023

 
Бібліотека ім. С. Олійника завітала до учнів школи № 147 з нагоди Міжнародного дня спільного життя. Цей день є свідком боротьби за рівність, в тому числі, за рівність прав жінок та чоловіків. У рамках проєкту "Жіночий вимір перемоги" обговорили з молоддю питання гендерної рівності та необхідності продовжувати боротись за справедливість для всіх. Підняли проблеми стереотипних уявлень про ролі статей, проблему насильства та приклади сучасних сильних жіночих образів. На завершення було проведено молодіжний конкурс "marshmallow challenge", який сприяє розвитку командної роботи та співпраці учасників.

 

12.05.2023

 
Напередодні Дня Матері бібліотека ім. С. Олійника провела для учнів школи № 147 годину спілкування «Мати – берегиня роду».
Дітлахи із задоволенням послухали казку Ірини Мацко «Мамине серденько», яка надихнула їх намалювати своїх матусь. Учасники переглянули фотографії із сімейних альбомів, почитали вірші, поспівали пісні та склали листи-подяки своїм матерям.
 

20.04.2023

 
До Міжнародного дня Землі в бібліотеку ім. С. Олійника завітали учні школи № 147 на екологічну годину «Життя в стилі ЕКО», який був присвячений питанням екології та охорони навколишнього середовища. Під час заходу бібліотекар провела цікаву презентацію про важливість екології та показала, як ми можемо зберігати та охороняти нашу землю. Також, діти взяли участь у різноманітних іграх та вправах, які допомогли їм зрозуміти, які дії можуть мати негативний вплив на довкілля.
 
 

13.04.2023

 
Для читачів бібліотеки ім. С. Олійника пройшов майстер-клас в техніці ошибана. Роботи чудово прикрашатимуть інтер’єр та можуть стати прекрасним подарунком на Великодні свята.
Як завжди, заняття подарувало масу позитивних емоцій та ідей на майбутнє.

 
 

31.03.2023

  Члени клубу «Іванна» зібрались у бібліотеці ім. С. Олійника на пізнавальну бесіду «Моє хобі – розведення квітів».
   Гості отримали корисну інформацію про кімнатні рослини, дізнались яку роль вони відіграють в житті людини. Всі учасники охоче ділилися досвідом по догляду за рослинами та обмінялися пагонами.
 
 
 

   Спілкування виявилось дуже цікавим для всіх. Правильні назви рослин українською мовою та звідки походить рослина всі бачили у відео-матеріалі, підготовленому бібліотекарями.
 
 

29.03.2023

 
Ми часто зустрічаємося з проблемою гендерної нерівності, проблемою подолання гендерних стереотипів. Тому для молоді важливою стала зустріч у бібліотеці ім. С. Олійника з психологинею БФ «Рокада», яка провела тренінг «Сім’я. Сімейні цінності».
 
Читачі почули про рівність усіх людей та цінність кожного, як особистості, про почуття власної гідності та необхідності захищати свої права. У тренінгу були пояснені терміни «стать», «гендер», «дискримінація». Проведена арт-терапія з клаптиками тканини.
Хлопці та дівчата разом з бібліотекарями обговорили та запропонували своє бачення сімейних цінностей. Відповіли на запитання в анкетах на дану тему. Приємно вразило те, що молодь мислить прогресивно, а отже просунувшись у розумінні рівних прав і можливостей жінок і чоловіків, вони зможуть побудувати своє життя залежно від уподобань, здібностей, інтересів, прагнутимуть розкрити свій потенціал.

Дякуємо психологині за допомогу пристосовуватися до сьогоденних реалій і настроюємось на позитив. З нетерпінням чекаємо наступні зустрічі!
 

27.03.2023

 
27 березня у всьому світі відзначають Міжнародний день театру. Для любителів театрального мистецтва в бібліотеці ім. С. Олійника була оформлена фотозона – вітальня Хельмерів з п’єси відомого норвежського драматурга, поета та публіциста Генріка Ібсена «Ляльковий дім».
 
У п’єсі аналізується ставлення до проблеми становища жінки в суспільстві наприкінці 19 століття. Автор наголошує на гендерній проблематиці – неможливості самореалізації, відсутності свободи вибору, залежності від волі батьків, чоловіка, громадської думки. Отже, театр Ібсена в наш час, на початку третього тисячоліття, знову стає актуальним.
Символічно, що вивчення п’єси «Ляльковий дім» припадає на 195-річчя дня народження драматурга. Молодь приймала участь в імпровізованому театрі фінальної сцени та обговоренні вистави для допомоги іншим у вивченні цієї складної п’єси за шкільною програмою. Користувачі бібліотеки мали чудову можливість відчути себе справжніми акторами та зробити незабутні світлини.

 
 

21.03.2023

 
   У Міжнародний день лісів гостями бібліотеки ім. С. Олійника стали учні школи № 147, які принесли малюнки на конкурс «Захисники планети», підготували вірші про пернатих.
 
 

   Бібліотекарі провели бесіду, ознайомили з цікавими книжками про види птахів, спосіб їх життя та про те, яку користь вони приносять лісу. Зробили різнокольорові пташки – закладки у техніці оригамі, а батьки власноруч виготовили годівнички та разом з дітками розмістили їх на вулиці, де продовжувалась наша зустріч.
 
 

   Спільна праця, спільна ідея та бажання зберегти ліси, об’єднала всіх та навчила дбати про наше майбутнє у нашій непереможній, вільній Україні.

 
 

10.03.2023

   Ці весняні дні в бібліотеці ім. С. Олійника пов’язані з іменем Тараса Шевченка, його талантом, його духом та любов’ю до України. Його знають у світі, як митця слова, однак, варто все більше розповідати про його художню творчість, адже, його поезія та живопис – тісно пов’язані між собою.
 
 
 

  У бібліотеці пройшла літературно-мистецька година для читачів молодшого віку, які дізналися про талант художника, цікаві факти біографії, читали вірші, співали пісні, малювали та розмальовували ілюстрації до творів письменника.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter