Бібліотека ім. В. Кучера

25.01.2018

«Священна пам'ять в спадок нам дана…»
Літературно - історичний вечір
 
До відзначення 100-річчя Української революції 1917-1921 років в бібліотеці ім. В. Кучера відбувся літературно-історичний вечір «Священна пам'ять в спадок нам дана…» за проектом «Я гордий тим, що з України родом»   для учнів 9 класу ЗОШ №218.

До уваги читачів була представлена тематична виставка «Хай буде вільна Україна на всі віки, на всі часи». Бібліотекар розповіла, що саме в День Соборності 22 січня 1918 року вперше у ХХ столітті Україна проголосила свою незалежність - Четвертим Універсалом Української Центральної Ради.
Про трагічні події історічної давнини та подвиг молоді на станції Крути познайомили школярів мультимедійні матеріали. Учнів особливо вразила доля  27-ми студентів, які потрапили  в полон . Перед стратою юнаки співали Гімн «Ще не вмерла Україна».
 
Під Гімн України  учасники заходу стоячи  вшанували пам’ять героїв  Крут. Мужність і сила духу молодих воїнів, які полягли за рідну землю 100 років тому й сьогодні надихають молодь на нові подвиги та звитягу.
 

21.01.2018

«Лікар божою милістю»
Інформаційна відео-година
за проектом «Здоров’я  людини – здоров’я  нації»


21 січня в бібліотеці ім. В. Кучера відбулася інформаційна відео-година «Лікар божою милістю» до 100- річчя від дня народження геніального українського хірурга Олександра Олексійовича Шалімова.

Любителі  гри у шахи клубу «Королівський гамбіт» багато цікавого дізналися  про фанатично відданого своїй справі, легендарного лікаря, який  зробив сорок тисяч операцій , а людських життів урятував у багато разів більше.

Про тернистий шлях  талановитого генія, його відкриття і невдачі, про кохання, дітей та останні роки самотності познайомили мультимедійні  матеріали, присвячені  легендарному хірургу.
 

14.01.2018

Українські вечорниці

«Така радість стала, яка й не бувала,
       зірка ясна над вертепом весь світ осіяла»


14 січня в бібліотеці  ім. В. Кучера на українські вечорниці зібралися члени клубу «Золотий вік» та їх друзі. Цей захід присвячений традиціям відзначення зимових свят – періоду двадцятидення після Нового року: від Різдва Христового до Водохреща. 
Присутні із цікавістю ознайомилися з тематичною виставкою «Новорічні передзвони». На виставці представлені книги українських та зарубіжних письменників, чиї твори розповідають саме про зимові свята. Увазі учасників заходу  був  запропонований перегляд  мультимедійного  матеріалу: «Щедрик – найвідоміша українська пісня у світі» та інші відео-матеріали  з народознавчої  тематики.

А на закінчення заходу у виконанні членів колективу «Молоді серця» прозвучали колядки, щедрівки та найулюбленіші  українські  пісні.         Тож зимові свята це той особливий період року, який наповнює нас радістю, теплом та вічними світлими надіями.

Веселих всім свят!
 

11.01.2018

«Два величні сини України»
   Поетичний зорепад

11 січня у бібліотеці ім. В. Кучера для різних категорій користувачів відбувся поетичний зорепад «Два величні сини України» до 120-річчя від дня народження Сосюри В. М. та до 80- річчя від дня народження Стуса В. С., українських поетів – класиків.
Увазі читачів була представлена тематична виставка- діалог «Всім серцем любили Україну…».
Присутні  прослухали розповідь бібліотекаря про життєвий шлях та творчість поетів, пригадали знайомі із шкільної пори улюблені вірші та відкрили для себе нові грані  української класичної  поезії.
 

02.01.2018

«Хай рік новий, Різдво Христове
Вам подарують дні казкові…»
Новорічний карнавал

В перший робочий день нового року до бібліотеки завітали учні 5- 7 класів школи № 314 на казковий новорічний карнавал та особливий гість – священник Храму св. мучеників Адріана та Наталії отець Ігор. Святковий новорічний карнавал із снігуронькою та казковими героями, піснями, танцями, іграми, конкурсами наповнив дитячу аудиторію духом гучного та веселого свята.

Учні ознайомились з книжками, представленими на  виставці-інсталяції «Різдво – новорічні передзвони» та дізнались про історичні традиції відзначення цих дивовижних свят.
Наприкінці заходу діти отримали подарунки від священника.
 

12.12.2017

«Як не стати жертвою злочину»
Година запитань і відповідей

«Поряд із законами державними є
ще закони совісті, що заповнюють
упущення законодавства»

Адам Сміт

В бібліотеці відбулася година запитань і відповідей «Як не стати жертвою злочину» за проектом «Молодь. Право. Закон» для учнів 8 класу ЗОШ №218.

В заході взяли участь юрист Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району -  Овсієнко Наталією Федорівною та особливий гість – священник Храму св. мучеників Адріана та Наталії отець Василій.

До уваги читачів була представлена тематична виставка «Закон і право для всіх єдині».
Пані Наталя розповіла присутнім, як треба себе поводити, аби не стати жертвою злочину дома, на вулиці та звернула увагу на правила  безпеки під час поїздки в транспорті. Учні із захопленням, за «підказкою» книг розв’язували  цікаві задачі та вирішували різні правові ситуації.

Отець Василій згадав з присутніми про десять християнських заповідей, дотримуючись яких, людина йде праведним шляхом й живе в любові, дружбі та взаєморозумінні з оточуючим світом. Учасники заходу від Храму св. мучеників Адріана та Наталії отримали подарунки.
 

26.11.2017

«Голодомор. Ми пам'ятаємо»
Година-реквієм

На підвіконні палахтить
Скорботи полум’я священне –
То свічка пам’яті горить
За всіх безвинно убієнних.

Наталка Тривайло

Четверта субота листопада в Україні визнана Днем пам'яті жертв голодоморів. З цієї нагоди у бібліотеці ім. В. Кучера відбулася година-реквієм «Голодні очі дивляться у вічність» для любителів гри у шахи клубу «Королівський гамбіт».Учасники заходу згадали про жахливі події  1932-1933 років на Україні.

Бібліотекарем було презентовано: тематична виставка «Голодомор – чорна сповідь моєї Вітчизни» та мультимедійний матеріал: «Голодомор 1932-1933р.р.», «Голод», «Голодомор.Ми пам’ятаємо».
Всі бажаючі могли ознайомитися з літературою та взяти почитати.
 

19.11.2017

«Андрій Малишко та його життєві ролі»
Поетично - музичний вечір

«А смерть він зустрів
наче птиця, -
В польоті, у небі мрій...
І сниться Вкраїні, сниться
Жайворонком в небі Андрій»
Нагнибіда М.

19 листопада у бібліотеці ім. В. Кучера пройшов поетично - музичний вечір  «Андрій Малишко та його життєві ролі»,  присвячений до 195-річчя від дня народження видатного українського поета Андрія Самійловича Малишка, чиє життя знаменне не багатоліттям, а його творчістю.

Виставка-ювіляр «У нього кожне слово-це перлина, це праця, це натхнення, це людина» ознайомила відвідувачів з художнім світом, створеним  поетом, як великий і щедрий дар рідній Україні, своєму народові.

У ході зустрічі присутні переглянули мультимедійну презентацію  «Життя та творчість Андрія Малишка», прочитали улюблені поезії  та прослухали найвідоміші пісні на слова поета: «Рушник», «Стежина», «Київський вальс» та інші.
 

24.10.2017

"Загадкова Японія"

 Віртуальна подорож
за проектом: «Читаючи, подорожуй світом!»

 

«Парк Кіото – Японія в Києві…
Сад каміння і сакури цвіт.
Відчуваю у кожному вияві
Екзотичного краю привіт»

Лавинюкова Тетяна 
 
24 жовтня бібліотека  ім. В.Кучера запросила  юних читачів здійснити віртуальну подорож «Загадкова Японія». Із задоволенням  школярі «подорожували» по  Японії та знайомились з природою, історією та самобутністю  культури японського народу, в якій унікально поєднуються  традиційне й сучасне суспільство, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.
Увазі користувачів  працівники бібліотеки  представили тематичну виставку «Країна Вранішнього Сонця».
Читайте цікавинки про Японію та пізнавайте історичні та сучасні традиції цієї екзотичної країни!
 

22.10.2017

Від козаків – до наших днів»
Літературно-історичний вечір

Сини Твоєї Батьківщини,
В них сила духу непоборна!
Козацтво – слава України,
Це гордість наша всенародна!

Яніна  Мельник


14 жовтня багате на свята. В цей день ми відзначаємо - свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського Козацтва, 75-річчя утворення Української Повстанської Армії (УПА) та День захисника Вітчизни.

22 жовтня в бібліотеці ім. В. Кучера  в рамках роботи клубу «Золотий вік»  відбувся літературно-історичний вечір «Від козаків – до наших днів».Учасники заходу  дізнались , що усі ці свята дуже взаємопов’язані й виникали послідовно. Витоки  цих свят варто шукати в славному козацькому минулому нашої країни.

Бібліотекарем було презентовано мультимедійний матеріал: «Історія українського козацтва», «День в історії. Створення УПА» та «Та час згадати нашу славу, брате!». Гості бібліотеки із зацікавленістю ознайомились з виставкою «Пам’ятай - ти нащадок героїв!» та залюбки прослухали козацькі пісні.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter