Бібліотека ім. В. Кучера

05.02.2017

«Ольга Подольська – в пошуках  щастя…»
Літературна зустріч

Нам не можна бути у двох.
Так сказали чи доля чи Бог.
Не шукай мене в неба безодні:
Зорі тихі, сліпі і сонні.

Ольга Подольська

В бібліотеці ім. В.Кучера 5 лютого відбулась літературна зустріч  з письменницею Ольгою Подольською. В заході була презентована збірка «В поисках  счастья…» - проза про щастя.

Щастя – це збірка емоцій, своїх і чужих, пережитих авторкою. Гості у мовчазному захопленні разом з Ольгою Подольською знову і знову переживали радість і печаль, біль і  захоплення.
На завершення презентації  поетеса подарувала всім учасникам заходу свою книгу.
 

15.01.2017

«Січень крокує, свята дарує»
святкова композиція
(за проектом «Два храми духовністю єдині»)

Дай Боже Вам любові і тепла,
Добра в сім'ї і затишку в оселі,
Щоб щастя світла музика текла
В Різдвяні свята щедрі та веселі

В бібліотеці ім. В. Кучера  спільно з храмом святих мучеників Андріана і Наталії відбулася святкова композиція «Січень крокує, свята дарує», де протоієрей Ігор розповів про зимові християнські свята.

В народі говорять: "Зима прийшла і празничків привела”.

І дійсно, взимку майже щодня – свято. Ми ж виділили серед них три найбільші: Різдво Христове, свято Меланки і Василя Великого та Водохреще.

З традиціями святкування цих свят в усьому світі для відвідувачів бібліотеки було представлено виставку-інсталяцію «Від Різдва, свята гожого, до Водохреща Божого».

Учасники  гурту "Гомін" привітали усіх присутніх з Новим роком та Різдвом Христовим, святим Василем та Водохрещем, побажали щастя, здоровя, достатку та миру.
 

25.12.2016

«Яка радість, який рай іде святий Миколай»
літературно-музична композиція
за проектом «Два храми духовністю єдині»
Святий отче, Миколай!
Нашу хату не минай!
Подаруй ти нам потіху,
І торбину повну сміху,
І здоров'я для родини,
Красну долю для Вкраїни


Кожного року, за доброю українською традицією в бібліотеці ім. В. Кучера  спільно з храмом святих мучеників Андріана і Наталії відзначаємо найулюбленіше свято  – День Святого Миколая Чудотворця.

Протоієрей Ігор розповів про християнські свята грудня, народні звичаї, повір`я і обряди, про те,  як відзначали свята наші діди і прадіди і як гарно святкують  нині в Україні. Учасники заходу, люди літнього віку від храму отримали подарунки.
Гості масового заходу  з цікавістю ознайомились з виставкою-інсталяцією «Зима іде –свята веде».  В Україні жодне свято не обходиться без пісні,  тому на святкове дійство були запрошені  учасники народного хору «Гомін».  Гарні українські пісні у їхньому виконанні та вірші українських поетів додали святу чарівності, викликали у присутніх гордість за наш народ,  українську культуру і мистецтво.
 

29.11.2016

«Права людини – гарантія розвитку людства»
 
«Свобода означає абсолютне верховенство прав людини»
Франклін Рузвельт
 
 
 
29 листопада 2016 року в  бібліотеці ім. В.Кучера відбулася зустріч з юристом Кучеренком А. О. за темою «Права людини – гарантія розвитку людства» до Міжнародного дня прав людини . Старшокласники дізналися, що у сучасному світі права людини стали кваліфікуватися за цілою низкою напрямів. Це особисті права, які передбачають недоторканість особи і житла, власності та конфіденційності листування та права на об’єктивний суд. Соціальні права, які передбачають права на свободу праці, охорону сім’ї та дитинства, захисту батьківських прав, здоров’я і соціальної справедливості. На ряду з цим існують і політичні права, які мають на увазі і свободу совісті, і рівність усіх перед законом, свободу друку і свободу слова, свободу зібрань та право на протест.  Культурні права включають в себе свободу мистецтв і наук, свободу викладання і право на освіту, а також право на використання у всіх цих процесах своєї рідної мови.
 
 
Працівниками бібліотеки була проведена презентація виставки «Закон – путівник по життю».
 

28.11.2016

«Святослав Вакарчук -
відомий український музикант і громадський діяч»
Літературно-музичний вечір
за проектом «Україна в контексті світової цивілізації»
 
Дайте нам бути такими, якими ми є
Дайте нам спокій від ваших щоденних атак
Дайте нам бути такими, якими ми є
Тому, хто чує давно вже все ясно й так
Святослав Вакарчук
 
 
 
 
 
 
В бібліотеці  ім. В.Кучера  відбувся  літературно-музичний вечір «Святослав Вакарчук - відомий український музикант і громадський діяч». Учні  школи №152 дізналися про те, що Святослав Вакарчук відомий не тільки своєю музикою, але й активною участю в політичному житті України.
 
Гості масового заходу з цікавістю переглянули документальні фільми «Міні-фільм про Святослава Вакарчука» та «Океан Ельзи» на Майдані», прослухали віночок пісень у виконанні  Святослава Вакарчука, ознайомилися з тематичною розкладкою та отримали пам’ятку про музиканта.
 

21.11.2016

«Україна – Держава свободи і єдності»
 
 
День Гідності і свободи окроплений кров’ю,
Не окроплений – залитий кровію героїв.
Їх палили, гнали, били, рвали і стріляли,
Кров лилася на Майдані, смерть страшна гуляла.
ЛЮЛЬКА НІНА
 




До дня Свободи і гідності в бібліотеці ім. В. Кучера відбулася відеогодина «Україна – Держава свободи і єдності». Лисенко В.М.  розповіла, що події на Майдані були трагічними і світлими водночас. Маємо собі сказати гірку правду, що на Майдан ми вийшли не тільки змінювати владу і декларувати європейський вибір, але й виправляти свої недоліки і помилки... Треба навчитися без зайвого пафосу творити нову країну. Сподіваємося, що Революція Гідності на київському Майдані лише розпочалася, а Небесна сотня, що заступила на вічну варту, не дасть нам звернути з обраного шляху, яким би тернистим він не був. Ставаймо відповідальними і сильними.
Гості масового заходу з цікавістю із сльзами на очах  переглянули документальні фільми: «21 листопада – день гідності і свободи», «Революція гідності» та «Революція гідності України».
 

16.11.2016

«БІБЛІОТЕКА – ТЕРИТОРІЯ ТОЛЕРАНТНОСТІ»
 
16 листопада у бібліотеці ім. В Кучера пройшов під гаслом «Бібліотека – територія толерантності».
 
Користувачі дізналися про історію виникнення терміну «толерантність», про людину, з чиїм ім`ям він пов`язаний, про значення цього терміну і зміст, який він несе.
 
Усім користувачам дуже  сподобався цей формат комунікації, оскільки вони мали змогу на тільки ставити питання, а й брали участь в обговоренні, висловлювали власну думку, ділилися інформацією.

 

06.11.2016

«Мірзакарім Норбеков і його система лікування»
Інформаційна відео година
 
В бібліотеці ім. В. Кучера відбулася інформаційна відео година «Мірзакарім Норбеков і його система лікування» згідно проекту «Здоров’я людини – здоров’я нації», де члени клубу «Золотий вік» відкрили для себе  неординарну особистість Мірзакаріма Норбекова та його методику оздоровлення. Його гімнастика містить в собі секрети давніх майстрів. Для лікування необхідно увійти в особливий стан свідомості. Тут не тільки хвороби відступають, справжні чудеса творяться. Молодіють старенькі, встають інваліди, прозрівають сліпі.
Активістка бібліотеки Кулинич Г. М. перечитала всі книги Мірзакаріма Норбекова та проінформувала учасників заходу про своє бачення методики його лікування.
 
Гості заходу переглянули документальні фільми «Мірзакарім Норбеков» та «Мірзакарім Норбеков про життя, про людей, про здоров’я»,ознайомились з тематичною розкладкою та отримали буклет «Мірзакарім Норбеков і його система лікування».
 

23.10.2016

«Лине слава козацька з далеких віків»
до Дня українського козацтва
 
23 жовтня до Дня українського козацтва  працівники бібліотеки ім. В. Кучера провели  літературно-музичн композиціяю «Лине слава козацька з далеких віків». Розповіли присутнім, що в українській традиції Покрова тісно пов’язується із ідеями захисту від ворогів: згідно літописів князь Ярослав Мудрий віддав Київ і всю Русь під покров Божої Матері.
 
Гості масового заходу з цікавістю переглянули документальні  фільми: «Історія Українського козацтва», «14 ЖОВТНЯ - ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ» та  прослухали віночок  патріотичних  пісень.
 

29.09.2016

«Дивосвіт скарбів книжкових»
День відкритих дверей
 
Сучасна бібліотека – це не просто книгозбірня, а й відкритий кожному безмежний інформаційний світ; це храм духовності, до якого завжди можна прийти не тільки в пошуках істини, а й за розрадою, прагненням досягти душевної рівноваги. Для більшості людей бібліотеки – це частина їхнього життя. Тому 30 вересня – це свято всіх користувачів нашої бібліотеки ім. В. Кучера, для всіх, хто любить книгу. Відбулася презентація виставки «Вітаємо! Всеукраїнський день бібліотек».
 
В цей день завітав до бібліотеки художник-аматор Капустін Олег Степанович зі своїми учнями, які подарували для бібліотеки картину, на якій відтворений будинок в якому народився український письменник Василь Степанович Кучер, ім’я  якого носить наша бібліотека.
Жвавий інтерес визвала відео-година «Бібліотеки і бібліотекарі на кіноекрані», де користувачі протягом дня мали змогу переглянули відео – ролики: «Гімн бібліотеки», «Бібліотека майбутнього», «Самі красивіші бібліотеки світу», «Бібліотека – територія єдності», «Незвичайні приміщення бібліотек світу», «Бібліотекарі на кіноекрані», «7 причин відвідати бібліотеку» та «Вітання до Всеукраїнського дня бібліотек».
 
Протягом дня йшла мова про книгу, як про саму вірну подругу. Підбиваючи підсумок дня відкритих дверей всі присутні зазначили, що книга – це добрий порадник, джерело багатьох добрих думок, почуттів, знань. Й інколи важко сказати, яку книгу і за що любиш більше. Доречи, після заходу до бібліотеки записалися нові читачі, які виявили бажання стати постійними користувачами.
 
Читайте, хай не буде жодного дня, коли б ви не прочитали хоч однієї сторінки з нової книги. Читайте і бережіть книги.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter