Бібліотека №151

17.12.2021

 
Бібліотека №151 провела народознавчу годину «Традиції Новорічних свят» з учнями третіх класів школи № 277.
Юні хлопчики та дівчатка з захопленням слухали легенди та цікавинки про постаті Миколая, Діда Мороза та Санту. Також діти дізнались, про використання невід’ємних атрибутів новорічних свят: ялинки, подарунків і святкових частувань і має своє історичне підґрунтя у формі казок та легенд, які пройшли великий шлях трансформації і популярні зараз. На завершення зустрічі виготовили святкову ялинку!
 
 

12.10.2021

 
    До Дня українського козацтва в бібліотеці 151 відбулась медіагодина для дітей молодшого віку "Ми нащадки козацького роду" на якій дізнались про цікаві факти періоду козаччини, історію та значення свята Покрови Пресвятої Богородиці.
 
 
 
 

   Учні активно відповідали на запитання вікторини, а також, блискуче проявили себе у знанні прислів'їв та приказок.
 
 

14.07.2021

 
  Бібліотека 151 разом з читачами із літнього табору вирушила у казкові мандри. Цікаві вікторини, веселі ігри і чудовий настрій зробили цей день незабутнім.
 
 
 
 
 
 

30.09.2019

 «Книжний дім – відкритий всім»
 Бібліоекскурс
 
        До Всеукраїнського дня бібліотек в бібліотеці відбувся бібліоекскурс «Книжний дім - відкритий всім» для першокласників школи № 277.
       Галасливі та допитливі дітлахи з цікавістю слухали розповідь бібліотекаря про перші книги та історію створення найдавніших бібліотек,  дивувалися різноманітністю яскравих дитячих книг на полицях та виявили бажання стати читачами бібліотеки.
 
 
 

    Знайомство школярів з бібліотекою пройшло в дружній та радісній атмосфері, як для дітей, так і для нас бібліотекарів.

     
 
 

09.07.2019

«Родина починається з любові…»
Родинне свято

9 липня в бібліотеці до дня родини зібралися читачі різних вікових категорій із родин, якими опікується Центр сім’ї, дітей та молоді Деснянського району, за проєктом «Бібліотека – територія єднання».

Бібліотекарі  підготували для користувачів цікаві розповіді про важливість збереження українських родинних цінностей, які згодом переростають в звичаї та традиції українського народу. Діти взяли участь в народознавчій вікторині, яка була присвячена українським сімейним традиціям та родинним цінностям інших народів світу.
Майстер клас по створенню «родинного букета квітів» сподобався, як дівчаткам, так і хлопчикам.

Чи може бути щось приємніше, ніж відчуття, що ти є членом сім’ї? Особливо це важливо для дітей, адже для них родина – це осередок щасливого дитинства.
 

30.05.2019

«Головне про право дитини …»
Година спілкування
 
          До Міжнародного Дня захисту дітей у бібліотеці пройшла година спілкування за проектом «Я маю право» для учнів 5-х класів ЗЗСО № 276. Бібліотекарі познайомили школярів з документами представленими  в «Правовому куточку», які гарантують дітям рівні права у сфері виховання, освіти, фізичному та духовному розвитку.
 
 

 

        З інтересом учасники конкурсу  «Інтелектуальний штурм» змагалися в ерудиції  та обізнаності в питаннях з правознавства. Наприкінці заходу  спільно з бібліотекарями кожен з учасників заходу з радістю зробив паперовий голуб - символ миру в нашому суспільстві.

 
 

24.05.2019

«Слава Вам, брати – просвітителі!»
Пізнавальна година
 
      До Дня слов’янської писемності і культури бібліотека провела пізнавальну годину «Слава Вам, брати – просвітителі!» для різних категорій читачів.
     Бібліотекарі розповіли про діяльність святих рівноапостольних Кирила і Мефодія – просвітителів, які відіграли визначну роль у розвитку й становленні слов’янської писемності і культури. Із представленого бібліотекарями тематичного перегляду книг читачі дізналися про просвітництво братів.
 
 

   Користувачі з вдячністю оцінили науковий подвиг просвітителів, який сприяв майбутньому становленню й української писемності.

 
 

24.04.2019

«Ярослав Мудрий – Великий князь Київський»
Краєзнавчий урок

24 квітня бібліотека для учнів старших класів ЗЗСО №277 провела краєзнавчий урок «Ярослав Мудрий – Великий князь Київський», присвячений 1000-річчю від початку правління Ярослава Мудрого.
 
Бібліотекарі презентували тематичну виставку, яка інформативно розкрила період князювання Ярослава Володимировича, що відзначився великим піднесенням Давньоруської держави.
З розповіді бібліотекаря та відео - матеріалу школярі довідалися про Ярослава Мудрого, як однієї з великих особистостей світової історії, яка зуміла розширити територію держави, укріпити її кордони, встановити контакти з європейськими країнами та дбати про розвиток освіти в державі.

Пройшло тисячоліття з того часу, коли великий Київський князь Ярослав Мудрий давав наказ своїм синам:« Якщо будете у ненависті жити, у сварках та бійках, то самі загинете і загубите землю своїх батьків та дідів, котрі здобували її трудом своїм великим...». Як ця настанова актуальна і нині!
 

23.04.2019

«Вони захистили світ»
Вечір-вшанування
 
23 квітня бібліотека №151 в партнерстві з громадською організацією Фонд інвалідів Чорнобиля Деснянського району та ЗЗСО№277 провела для учнів середніх та старших класів захід, присвячений 33 річниці аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

До заходу долучилися безпосередні учасники – ліквідатори Чорнобильської катастрофи, які поділилися спогадами про боротьбу з невидимим ворогом – радіацією та наслідками аварії на ЧАЕС.
Бібліотекарі «провели екскурс» у Чорнобиль часу ядерної катастрофи за допомогою огляду художніх та науково-публіцистичних видань.
Школярі урочистими виступами вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за спасіння людства від катастрофи планетарного масштабу та віддали пошану живим ліквідаторам.

 

07.03.2019

«Жінка. Берегиня. Мати»
Поетично-музична година
 
Напередодні Міжнародного жіночого дня бібліотека провела поетично-музичну годину «Жінка. Берегиня. Мати» за проектом «Бібліотека – територія єднання» для користувачів різного віку.

Привітати чарівне жіноцтво прийшов поет, мешканець нашого району Грачов Володимир Михайлович, який не тільки декламував свої вірші, що присвячуються жінкам, а й заспівав декілька романсів.
Гарний настрій учасників заходу підтримали бібліотекарі привітаннями до свята та частуванням солодощами.

Вітаємо всіх жінок зі святом!!!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter