Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

01.03.2018

Як примирити «Хочу» та «Треба»?
Тренінг

Старшокласники 152 школи, в рамках тренінг-класу «Злагода», із задоволенням опанували тему розуміння бажань, очікувань і вимог інших людей з урахуванням їх прав. А розібратися у цьому їм допомогла досвідчений педагог – психолог, з Центру у справах сім’ї та жінок.

Виявилося, що присутніх дуже хвилює це питання. А книги з психології, права та етики, запропоновані напередодні тренінгу, підштовхнули до доволі жвавого обговорення цієї теми. Учні не лише слухали розповідь лектора, але й розповідали історії зі свого життя, ділилися власними думками.

Запрошуємо всіх бажаючих до тренінг-класу «Злагода»! Чергова зустріч за темою «Гармонія із собою» буде присвячена Міжнародному дню щастя - 20 березня.
 

13.02.2018

«Хай зігріє вас Ярило!»
Масляний тиждень

Ось і діждалися ми Масляної! А щоб зустріти її як належно, треба згадати і про подарунки друзям, і про різні святкові розваги. Тому масляний тиждень у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей видався дуже насиченим. Діти дошкільного віку, разом з батьками, у творчій студії «Дивограй», з задоволенням створювали «Сонечко» з … долоньок та вчилися гратися в «Подоляночку».

Учні першого класу теж засвоювали уроки майстерності. Дві долоньки у формі  сердечка – проміння тепла, любові, доброти. Такий гарний весняний подарунок! А ще – імпровізували під пісеньку «А ми просо сіяли», розповідали віршики, відгадували загадки.

І, звичайно – фото на пам'ять разом з колоритним Дідусем Юхимом. Сподіваємося, ви помітили його? Бажаєте зустрітися? Чекаємо в бібліотеці або 17 лютого на районному святі Масляної!
 

12.02.2018

«Унікальні куточки України,створені природою та людиною»
Віртуальна  екскурсія

Віртуальна екскурсія в рамках культурно-історичного проекту «Пам’ятай! Відроди! Збережи!» дозволила  прихильникам «зеленого туризму» здійснити незвичайну подорож заповідними куточками України.  «Шацький парк», «Долина нарцисів», «Кам`яна могила»… 

Але… це був тільки вступний оглядовий екскурс! Попереду відвідувачів бібліотеки ім. Ю.Гагаріна чекають багато цікавих відкриттів. А книжкова виставка «Заповідними стежками» допоможе не тільки доповнити візуальну інформацію, але й підготуватися до чергової подорожі.
Ми чекаємо на вас!
 

09.02.2018

«Моє хобі - декупаж»
Майстер- клас

Кожна зустріч юних учасників творчої студії «Дивограй» - це подія, нове відкриття. Цього разу у бібліотеці зібралося багато прихильників декупажу. Незважаючи на численну аудиторію, захід вийшов дуже продуктивним та захоплюючим.
Учні  за допомогою бібліотекаря – майстрині пані Тетяни отримали практичні навички у створюванні  технікою декупажу різноманітних виробів. А ще - переконалися, що для цієї праці потрібна не тільки фантазія, але й старанність.
Майстер – клас  дав поштовх до удосконалення своєї майстерності та сприяв у зростанні інтересу до книг цієї тематики, а яскрава книжкова виставка опинилась у центрі уваги всіх відвідувачів бібліотеки.

Можливо, і вам подобається виготовляти щось цікаве власними руками?
Ми чекаємо на вас!
 

08.02.2018

«Чарівна петелька»
Майстер-клас

Коло учасників творчої студії «Дивограй», що в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, все збільшується. Це й не дивно - хто ж не любить створювати власні «шедеври»?!
Любителі в’язання із захопленням продовжили освоювати техніку «амігурумі».

Старанно та обережно, працюючи гачком, вони самі навіть були здивовані своїми здібностями. Завдяки допомозі бібліотекарки, учасники «Чарівної петельки» відчули себе справжніми майстрами!

А вам це подобається? Приєднуйтесь до нас!
 

02.02.2018

«Приваблива чарівність «АМІГУРУМІ»
 Майстер-клас

Творча студія «Дивограй», в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей, зібрала прихильників амігурумі. Останнім часом цей вид рукоділля став дуже популярним.
А ви ще не знаєте, що це таке? Тоді вас чекають приємні відкриття. Симпатичні тварини, чоловічки… Маленькі, забавні, з великою головою і сумними або веселими оченятами. І все це - ви зможете створити своїми руками в бібліотеці!

Запрошуємо усіх, хто вміє в’язати спицями або гачком!
Чекаємо на вас 22 лютого 0 16.00!

 

30.01.2018

«Ой ви, Крути, біль мого народу»
Інтернет – дос’є

«…Крути! Крути! Вічне бойовисько
За майбутній, за світліший день»
(Богдан-Ігор Антонич)

День пам’яті героїв Крут став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Ця подія – не лише день скорботи, але й день величі духу українського народу.
 

 
Трагічні і героїчні сторінки української історії відвідувачам бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей допомогла згадати інформація тематичного інтернет – дос’є. Розповідь бібліотекаря про Крути та обставини, в яких опинилися українські збройні сили в січні 1918-го року, викликала значний резонанс у користувачів бібліотеки. Але особливий відгук у дитячих серцях викликала інформація стосовно Куреня січових стрільців з Київських студентів та гімназистів, які пішли на смерть, виборюючи вільну Україну.
 

25.01.2018

«Прилітай, синичко, до годівнички!»
Заняття гуртка любителів природи «Капітошка»
 
Чергове заняття гуртка «Капітошка» за проектом «Я – за природу!»,  юні любителі природи вирішили присвятити птахам. У ці морозні дні їм доводиться особливо важко. Як і чим допомогти пернатим друзям? Чим їх годувати, де краще розташувати годівниці…

Які птахи прилітають до нас зимувати, а які можна зустріти протягом усього року? На ці та багато інших питань допоміг відповісти інтерактивний урок, на якому діти активно використовували книги, гралися, уважно знайомилися з пташиними  «делікатесами» та «моделями їдалень». Цікаво, весело, а головне – пізнавально!
 
Сподіваємося, що знання, отримані учнями, будуть активно використовуватись не тільки у цю зимову пору!
 

15.01.2018

«Гой Іване, Іваночку,
Пусти до хати Маланочку»


Свято Маланки завжди збирає в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей багато прихильників давніх українських традицій. Але цього року учні, разом з бібліотекарями, вирішили розширити коло учасників цього свята та защедрувати у 212 середньої школі.

Гамірна компанія з князем, веселою козою, господарями, циганами так гарно щедрувала, що усі учні - «від мала до велика» побачили: народні свята – це відмінний привід повеселитися. А ще, -  що звичаї ніколи не будуть "застарілими".
Тож  вивчайте  їх разом з нами та проводьте цікаво та захоплююче свій вільний час!
 

02.01.2018

«Канікули! Це – час для розваг?!»
 
Під час зимових канікул важко всидіти вдома. Це й не дивно! Адже всі мешканці Лісового масиву знають, що в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей ніколи байдикувати. Яка б не була погода за вікном, а двері рідної читальні завжди відчинені.

«Місцем відкриттів і несподіванок» - так відвідувачі називають свою бібліотеку. Тут навіть звичайні екскурсії перетворюються в щось незвичайне. Ось – найменшу книжку знайшли, а ось – зазирнули у потаємні куточки книгосховищ. А ще - обов’язкова «перевірка на ерудицію» - вікторина. І селфі біля ялинки.
 
Не засиділись без діла і  учасники творчої майстерні «Дивограй». Щоб поладнати з новим символом 2018 року діти вирішили зробити маски чарівних цуценят. Чудова робота! Чи не так?
Не забули наші читачі і про пташок. За допомогою бібліотекаря діти виготовили оригінальні годівнички, які наповнили кормом та розвісили на деревах. З такими турботливими годувальниками пернатим не страшні ані мороз, ані холод.
 
Приєднуйтесь! В новому році на вас чекає стільки всього цікавого!
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter