Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

09.11.2017

«Серенади для дітлахів»
Григорія Фальковича
Зустріч з письменником

«…Всім дорослим людям знову
Треба вчить дитячу мову»

(Г.Фалькович)

Зустріч з письменником Григорієм Фальковичем, що відбулася в бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, до Дня української писемності та мови, зібрала багато прихильників поета.

Разом з автором («дуетом»), діти з задоволенням декламували вірші, демонстрували свої малюнки до них, ставили пану Григорію багато запитань, особливо про його кумедних персонажів. А письменник ділився не тільки секретами творчості, але й секретами виразного читання.
А ще – презентував подарунковий варіант видання своїх віршів «Шалахмонеси» з унікальними малюнками художника Павла Фішеля, виконаними в стилі оформлення середньовічних манускриптів.

А хто ще не знає веселих і повчальних віршів Фальковича? Навіть тих, що цитують, як «народний фольклор»? «…Вони зранку не вітаються, манікюрами пишаються», «…В кожного життя своє. Тож радій тому, що є», «Я наївся досхочу – тільки дихаю й мовчу…», «…трохи інших декорацій, світла, музики, овацій»…Тоді вам треба до бібліотеки!

Чекаємо на вас!
 

02.11.2017

«Незвичайне декорування звичайних речей»
Майстер-клас

Майстер-клас з декорування пляшок, що відбувся у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, як завжди зібрав багато учасників творчої майстерні «Сонечко». Не дивно – адже  зараз канікули!
Та й техніка декорування пляшок виявилася настільки різноманітною, що багатьох чекали несподівані відкриття. За допомогою волонтера громадської організації «Божі діти» Наталії Гончарук, діти з задоволенням створювали оригінальні вироби.
А різноманітні варіанти оформлення пляшок юні майстри  змогли підглянути з книжок, які запропонували бібліотекарі.

Вкотре учасники заходу переконались, що бібліотека - місце не тільки для читання, а й для творчості. Бажаєте впевнитись в цьому – приходьте! У нас завжди цікаво!
 

27.10.2017

«Моральність в нашому житті»
Зустріч в рамках проекту «Два храми духовністю єдині»

«Оточуючі тебе події - це набір фарб,
твоя воля - кисть, твоє життя – полотно»

(Вікіцитата)

Чи знаєте ви, що таке «мораль» і «моральність»? З’ясувати ці поняття допомогла зустріч учнів 212 школи зі священнослужителями Свято Успенської Києво-Печерської Лаври ієромонахом Глібом, ієродияконом Піором та директором Фонду «Святих благовірних князів Бориса та Гліба» Володимиром Луб’янецьким, яка відбулася в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей.
Школярів дуже вразили енциклопедичні знання гостей, їх звернення до книг, представлених на виставці. А цікаві приклади та пояснення, щодо загальноприйнятих в людському суспільстві уявлень про мораль так зацікавили присутніх, що спонукали до жвавої дискусії та обміну думками.

Сподіваємося, що всі учасники заходу надовго запам'ятають цю незвичайну зустріч та будуть керуватися у своєму житті передусім поняттям моральності. Адже, як сказав Шолом Алейхем:"Людина це те, ким вона хоче бути".

 

27.10.2017

«Врятуємо Чорне море»
Інтерактивне заняття
до Міжнародного дня Чорного моря

Я з морем одразу навік подружив
Хоча біля нього ніколи не жив.
Бо там на просторі, всі мрії мої
Про дальні походи, незнані краї.

В. Струтинський

Для четверокласників ЗНЗ №189 заняття гуртка юних любителів природи «Капітошка» розпочалося розповіддю про Чорне море у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей.

Проект «Збережемо дивосвіт рідної країни» у переддень канікул - 27 жовтня, висвітлював важливу для України дату -  Міжнародний день Чорного моря, який відзначається щорічно 31 жовтня.
Інтерактивне заняття складалось із дослідів та спостережень, які демонстрували шляхи забруднення водних просторів сміттям. Учні дізналися про вселення у море перенесених видів з інших морів, про наслідки такого «сусідства». Експеримент з економією води під час чищення зубів сприяв розумінню учнями початкової школи важливості збереження води – єдиного і неповторного середовища існування річкових та морських мешканців.
Діти запропонували залучити всіх бажаючих допомогти морським просторам власними діями і вчинками та організувати проект «Не сміти!», де визвалися бути тренерами.

Цікаво і незабутньо провели час школярі!
 

19.10.2017

«Шкідливі звички. Як їх подолати?»
Заняття тренінг-класу «Гармонія»
 
Сьогодні тема шкідливих звичок актуальна як ніколи. Тому чергову зустріч у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей в рамках тренінг-класу «Гармонія» вирішили присвятити саме цій проблемі.

За допомогою педагога з «Центру у справах сім’ї та жінок» Наталії Федорівни Овсієнко підлітки намагалися з’ясувати, чому деякі звички можуть мати негативні наслідки. Йшлося не тільки про куріння та алкоголь, але й залежність від мобільних телефонів та інших досягнень техніки. Торкнулися й теми поведінки в громадських місцях.

Книги, представлені на виставці «Актуальна тема», допомогли проілюструвати розповідь лектора та зацікавили багатьох присутніх.

Сподіваємося, що учасники заходу зробили головний висновок: «Своєчасне інформування попередить проблему».

Бажаєте переконатися?
Запрошуємо до нашої бібліотеки!
 

18.10.2017

«Зберігаючи папір, зберігаємо природу»
Заняття гуртка «Капітошка»

Чи знаєте ви, що кожного четвертого четверга у жовтні щороку відмічають Всесвітній День без паперу? Юні любителі природи своє чергове заняття гуртка «Капітошка», у рамках проекту «Збережемо дивосвіт рідної країни», присвятили саме цій події. Цікаві факти з історії паперу допомогли бібліотекарям залучити присутніх до жвавого обговорення - чому важливо раціонально використовувати папір, де і як саме можливо його замінити. Використання у заході ігрових форм створили можливості для активної участі дітей та їх самостійної діяльності.
Не залишилися, звичайно, поза увагою і книжки. І не тільки природознавчого характеру. Дуже доречними виявилися твори українських письменників: «Мандрівники» Петро Козланюка, «Габріель і сталевий лісоруб» Дяченко, «Осінні сни клена» Василя Сухомлинського та інші.
А головне «капітошкінці» це зрозуміли, що один зі результатів захисту лісу –  це збереження паперу.
 

11.10.2017

«Осінь фарби позичає,
майструвати всіх навчає…»

Майстер - клас

Ось і осінь остаточно вступила в свої права! І не тільки з дощиком, хмарами та холодним вітром, але й з сонечком, різнокольоровим листям та глянцем каштанів.

Учасники творчої майстерні «Сонечко», яка  діє при бібліотеці для дітей  ім. Ю. Гагаріна, дуже полюбляють цю пору року за можливість використати різноманітні природні матеріали. Чергова зустріч, яка відбулася в бібліотеці 11 жовтня спільно з підлітковим клубом «Космос» освітньо - культурного центру «Дивосвіт», продемонструвала здібності дітей, їх фантазію та винахідливість. Зацікавили присутніх також книги, які можна використати при виготовленні подарунків своїми руками (а попереду свят так багато!).
Майстер –клас – це не тільки змістовне дозвілля, а й поштовх до читання, бо хто багато читає, той не тільки багато знає, але й багато вміє.

Бібліотека завжди чекає на вас!
 

06.10.2017

«Говорила мишка мишці:
до чого люблю я книжки!»

Театралізовані читання

Хто з дітлахів не любить слухати казки? Особливо разом з ляльковими персонажами, тобто коли відбувається театралізоване дійство.

Ось і цього разу, завітавши до бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей, дошкільнята з задоволенням роздивлялись книжки та журнали, уважно розглядали ілюстрації, вгадуючи улюблених героїв, залюбки розповідала віршики. Дуже сподобалася юним артистам підтримка гномика Кузі та Потап Потапича.
А більш за все діти зраділи ляльковій виставі, де були задіяні не тільки герої творів Маршака, але й Зайчик- Вуханчик та курочка Лара. Вони дуже полюбляють книжки і порадили дітям скоріше вивчити усі літери, щоб швидше почати читати. Скільки вражень, емоцій! А головне – бажання знов відвідати це чудове місце – Бібліотеку.

Запрошуємо всіх!
 

03.10.2017

«Я так люблю співати!»
День музики

Чи знаєте ви, що низку свят жовтня відкриває Міжнародний день музики? Вже стало доброю традицією відзначати його у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей.
Учасники заходу взяли активну участь у вікторині. А головною подією став виступ вихованців дитячої музичної школи № 23. З яким задоволенням діти та дорослі дивилися чудовий концерт цього талановитого колективу! Спів, гра на сопілці, бандурі, баяні…, яскраві українські костюми…
Свято вдалося, бо надало не тільки гарного настрою, але й можливості дізнатись багато цікавого про музичні інструменти та книжки з мистецтва.
 

21.09.2017

«Все, чого душа запрагне, я створю»
Майстер – клас
 
«Якщо моя дитина
приділяє увагу спінеру, а не  планшету,
то це взагалі супервинахід»
(Вікіцитата)

Увага! У бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей знову відновило свою роботу творче об’єднання «Сонечко». Запрошуємо усіх бажаючих! Тут вас навчать експериментувати з різноманітними матеріалами та техніками, розвивати фантазію. А ще ви отримуєте задоволення, позитивні емоції та впевненість у своїх силах.
Ось подивіться, з яким захопленням діти створюють досить популярну останнім часом пальчикову іграшку – спінер. Для початку навчального року – це актуально, бо, як стверджують,  гаджети допомагають зосередитися і здатні зменшити хвилювання чи роздратованість. Як і сам процес їх створювання.

Вважаєте легше купити? А ви спробуйте зробити своїми руками!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter