Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

10.06.2017

«Добре в тій родині, де усі єдині»
Family Fest

Літо - чудова пора відпочинку сім’єю не тільки за межами міста. У цьому змогли переконатися мешканці Лісового масиву, особливо діти та батьки, які завітали до оновленого парку Кіото на Family Fest - свято родини.
Не залишилися в стороні і бібліотеки Деснянського району, які завжди виступають активними учасниками усіх заходів. Яке ж свято без цікавої, яскравої дитячої книги! Зелені галявини розквітли різнокольоровими кульками та барвистими прапорцями, веселі дитячі пісні - надали чудовий фон святу та підштовхнули до ігор….
Але книги та веселі вікторини привернули увагу всіх, надавши можливість не тільки дітям, але й їх батькам продемонструвати свою ерудицію, начитаність, кмітливість. 

Щастя, здоров’я, миру і спокою вашим родинам!
Побільше вам сімейних свят!
 

07.06.2017

«Кодекс правильних батьків»
Тренінг - клас

Чергова зустріч, у рамках тренінг-класу «Гармонія», зібрала в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей батьків та вчителів. А трапилося це, як резонансний відгук на попередній однойменний тренінг зі старшокласниками про особливості родинних стосунків. І це не випадково, бо психологія дитячо-батьківських відносин цікава усім. За допомогою соціального педагога та психолога  Центру у справах сім’ї та жінок Овсієнко Наталії Федорівни вдалося досягти високої ступені емоційного включення та активної позиції учасників. А оскільки присутні виявилися дуже освіченими у питаннях виховання, тренінг було спрямовано не стільки на розвиток компетентності в спілкуванні батьків та дітей, скільки на подолання невміння або небажання відійти від заздалегідь прописаної, "затвердженої" ролі.
Велику допомогу у цьому зіграли книги, ретельно підібрані бібліотекарями. Висновки кожен зробив для себе сам, але головне – одне на всіх: «Чимало можна домогтися строгістю, багато чого - любов'ю, але найбільше - знанням справи і справедливістю», як зазначив Й. Гете.
 

07.06.2017

«Все, чого душа запрагне, я створю!»

Чудова виставка творчих доробок дітей з Центру соціально-психологічної реабілітації, що експонується у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна для дітей, завжди привертає увагу усіх відвідувачів.
 Вихованці Центру - не тільки часті гості бібліотеки, але й учасники багатьох її заходів. Найулюбленіші з них – майстер – класи. Саме вони дають можливість не тільки продемонструвати свої здібності та повчитися у інших, але, насамперед, дають чудову можливість для спілкування.
 

01.06.2017

«Дивовижна країна дитинства»
Свято

Ура – канікули! Уявляєте? – сто днів свят! А відкриває цей марафон перший день літа - Міжнародний День захисту дітей. Де, як не в бібліотеці, можливо отримати навіть не три, а «п’ять – в одному»?!
В бібліотеці ім. Ю. Гагаріна на дітей чекали яскраві виставки книг та художніх виробів, незвичайно колоритна «Українська садиба» та «Кімната казок». А ще:  ігри, розваги, майстер-класи, вікторини.

Кожен бажаючий зміг спробувати себе в ролі художника, танцюриста, співака, продемонструвати спритність та ерудицію у різних конкурсах. А музичне обрамлення свята викладачем музичної школи № 24 Зеноном Володимировичем Феджорою був настільки виразним, що байдужих не було.
 
 
 

Хороший початок літа – запорука вдалих канікул. Гарного усім відпочинку!
 

18.05.2017

«Сім’я – фортеця моя»
Заняття тренінг-класу «Гармонія»

Родина - це найважливіша цінність для кожного. Адже це те середовище, де людина зростає, виховується та формується як особистість. Тому на черговій зустрічі, в рамках тренінг-класу «Гармонія», учні торкнулись такої важливої теми як «Відношення у Сім’ї».
Соціальний педагог та психолог з Центру у справах сім’ї та жінок пояснила підліткам особливості родинних стосунків, яка відповідальність лягає на плечі батьків у вихованні дітей. Школярі дізнались, які конфлікти можуть трапитись між дітьми та дорослими, як їх подолати та побудувати міцні та гармонійні стосунки між всіма членами родини.
 

18.05.2017

«Пташина симфонія життя»
Заняття клубу «Капітошка»

Чергове заняття гуртка юних любителів природи «Капітошка» було присвячене птахам. Еколог з Українського товариства охорони птахів розповіла дітлахам,  які птахи живуть на нашій землі, зокрема в Києві, розкрила головні «секрети» пернатих. А книги, представлені на виставці, допомогли дітям дізнатися, чому пташки відлітають зимувати в теплі краї та чому не залишаються там назавжди, як вони виховують нащадків, чим живляться та де будують свій дім. А ще юні слухачі дізнались, чому птахи дуже важливі та потрібні в природі. Та як людина повинна дбати про навколишнє середовище, щоб в ньому могли щасливо співіснувати і люди, і тварини, і пташки!

 

13.05.2017

«Май добру звичку-звертайся в родинну скарбничку»
Свято матері

«Ти не перестаєш бути дитиною,
поки у тебе є матір»

 (С. Джейет)

Міжнародний день матері у Деснянському районі, незважаючи на весняний дощик, відсвяткували голосно та весело: з парасольками, з піснями та танцями, вправами з бойових мистецтв…
Створити чудовий настрій, як дітям, так і дорослим, допомогли і майстер-класи, і вікторини, представлені публічними бібліотеками  – завжди активними учасниками всіх районних свят.



Ніхто не залишився осторонь дійства, бо найкмітливіших чекали призи. А хто ж не любить подарунки?!
 

27.04.2017

«Ми українці – нація сильних»
Літературна мозаїка Марії Морозенко

У бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей відбулася довгоочікувана зустріч відомої української поетеси, письменниці, голови ТО об’єднання дитячих письменників Національної спілки письменників України Марії Морозенко зі своїми прихильниками.
Марія Миколаївна розповідала про свою творчість, ділилась планами на майбутнє, читала вірші, презентувала нову повість «Я закохалась», яка вийшла друком нещодавно, роздавала автографи, відповідала на безліч запитань. Цікаво було послухати враження дітей від улюблених книжок, особливо про кошового отамана війська запорозького, Івана Сірка. «Незвичайні», «захоплюючі», «цікаві» - ось загальна оцінка читачів. Що може бути краще?!
 

27.04.2017

«Я єдиний та неповторний»
Тренінг-клас «Гармонія»

Чергове заняття в рамках тренінг-класу «Гармонія» було присв’ячене самооцінці. Ажде, коли дитина дорослішає, їй часто дуже важко розібратися у собі, правильно оцінити власну поведінку та зрозуміти, чому якісь речі відбуваються саме з нею.

Розібратися у всіх тонкощах власного «Я» підліткам допомогла психолог з «Центру у справах сім’ї та жінок» Наталія Федорівна Овсієнко.  Досвідчений педагог розповіла учням,  які бувають типи людей, про вплив людської свідомості на наші вчинки, взаємини з рідними та друзями.


Наостанок Наталія Федорівна дала школярам цінні поради: як розкрити свої таланти, налагодити стосунки з оточуючими та  жити в гармонії зі світом.
 

26.04.2017

«Те, про що не можна мовчати…»
Фотовиставка

Арт-виставка «Те, про що не можна мовчати», в рамках Всеукраїнського проекту «Інтеграція через діалог», завітала до бібліотеки  ім. Ю. Гагаріна для дітей. Кожне фото – це своя історія, емоції та переживання підлітків, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Учні шкіл Лісового масиву Деснянського району мали змогу не тільки переглянути чудові фотороботи, але й послухати коментарі до них, поспілкуватись із однолітками. А ще – зробити для себе відкриття, як за допомогою оптичного пристрою можна побачити минуле і теперішнє.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter