Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

04.10.2016

«Послухай, - музика навколо!»
 
«Музика - це стенограма емоцій…»
(Л.М. Толстой)
 
 
 
 
А чи пам’ятаєте ви, що першого жовтня вся міжнародна спільнота святкує Міжнародний день музики? Це свято не тільки музикантів, композиторів, а й тих, хто просто любить музику. А хто ж її не любить?! Тому вже стало доброю традицією в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей влаштовувати заходи спільно з музичною школою № 24.

 
Ось і сьогодні, незважаючи на погодні негаразди, до бібліотеці завітало багато гостей. А чекали їх і цікаві виставки, і незвичайні елементи в оформленні інтер’єру, і нові книжки… Але головне – свято музики, яке вдалося створити за допомогою педагогів та вихованців музичної школи. Маленькі музиканти, за підтримки досвідчених педагогів, виконали як популярні естрадні пісні, так і українські народні наспіви, сучасні джазові обробки відомих композицій та веселі гуцульські мелодії.
 

І діти, і дорослі отримали море позитивних емоцій та вражень.

А логічним завершення свята було вручення «Подяк» від Централізованої бібліотечної системи Деснянського району викладачам музичної школи № 24 за багаторічну плідну творчу співпрацю.

 

30.09.2016

«Бібліотека скликає друзів»
 
Всеукраїнський день бібліотек - особливе свято не тільки для бібліотекарів, але й для багаточисленних читачів та любителів культурного дозвілля. Тому святкування у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей розтягнулось на декілька днів.
 
Екскурсії - дозволили зазирнути у різні куточки бібліотеки, Інтернет - подорожі – побачити незвичайні книгосховища світу, виставки - продемонстрували можливості бібліотеки і таланти її читачів. Відвідувачів бібліотеки чекали вікторини, театралізовані читання, майстер-класи, а любителів співів та розваг - ігровий майданчик з веселим музичним обрамленням, який допоміг створити педагог музичної школи № 24 Феджора Зенон Володимирович.
 
Дуже зраділи юні книголюбчики зустрічі з відомою українською письменницею Осипчук Наталією. Пані Наталія - автор дитячих оповідань та п’єс, зокрема «Гувернер», «Мишко починає й виграє» , «Ваш вихід, Дарино Романівно!». Останню фантастичну повість авторка щовечора читає в ефірі Українського радіо в рамках проекту „Авторські читання”. Тому не дивно, що дітвора захотіла „наживо” поспілкуватися з письменницею.
 
Ось така вона – бібліотека! Пропонуємо наш фото-репортаж і чекаємо на вас!

 

27.07.16

«Як зберегти самі приємні спогади?»

Майстер-клас
 
Читачі бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей просто не можуть сидіти без діла. Тому, бібліотекарі завжди раді вигадати для них цікаві заняття, аби розважити та навчити чомусь корисному.
 
 
Так, черговий майстер-клас у бібліотеці зібрав за одним столом активних та креативних. Кожен зі своїми ідеями був налаштований створити щось оригінальне. Тож за допомогою звичних речей - кольорового паперу, ниток та клею присутні зробили рамки для фотокарток.
 
Рамка для фото створена власними руками - чудова річ! Чи не так? Завдяки їй яскраві миті нашого життя завжди залишатимуться перед очима.
 Канікули тривають! Запрошуємо всіх до бібліотеки. Майстер – клас проходить у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей  щосереди.

 

07.07.2016

«Липневі пригоди»
Літні читання
«А що таке «канікули»?
Це – літні дні барвисті,
це час, коли нам ніколи
хоча б на мить присісти»
(А. Костецький)
 
 
 
 
 
 
Літні канікули – улюблена пора школярів. Весь навчальний рік діти чекають, коли пролунає останній дзвоник, аби відчути свободу та зайнятись улюбленими справами. Проте відпочинок з часом набридає і так хочеться взяти до рук цікаву книжку.
 
Справжнє „свято” приготували для юних „книголюбів” бібліотекарі. Тільки уявіть собі – як читати улюблений роман на свіжому повітрі, сидячі на гойдалці, або уявити себе героєм казкового світу і прокататись на „справжньому” ... дракончику.
З книжкою ніколи не засумуєш!
Двері бібліотеки завжди відкриті на своїх відвідувачів. Тут знайдеться книжка на будь-який смак. Ми чекаємо на вас!!!
 

22.06.2016

«Літо - це поцілунок сонячного зайчика»
Творчій майданчик

Ура! Канікули! Тому, спека – чудова! Вода у Дніпрі та озерах – ще краще! Але…
Всі дороги ведуть у бібліотеку. Бо де ще можна не тільки узнати багато цікавого, знайти нових друзів, добре повеселитися?!
 
У цьому переконалися маленькі читачі. Весела дівоча компанія з користю провела час: пізнавальні вікторини, гра у м”яча, вірші, пісні та танці. Охочі змогли продемонструвати свої музичні здібності, а де хто - опанувати ази гри на піаніно.
За відсутності хлопців,  дівчата вирішили провести… „жіночий” майстер – клас та створили  квіточку для ворожіння в стилі орегамі.
Навіть на канікулах двері бібліотеки завжди відкриті. Тож завітайте! З нами дуже весело!!!
 

17.06.2016

„Канікули з книгою”
Літературна мандрівка


Як цікаво дізнаватись щось нове, відкривати незвідане! І при цьому не думати про уроки та оцінки. Справжній марафон знань приготували для вихованців літнього табору, при Центрі дитячої та юнацької творчості, бібліотекарі.
 
Дітвора дізналась багато невідомих цікавинок про казкарів. Юні школярі не тільки слухали бібліотекарів, а й демонстрували свої знання: відповідали на питання вікторини, розгадували загадки, розказували вірші та навіть співали пісні.
 
Не оминули увагою і велике християнське свято Трійці. Діти, за допомогою бібліотекарів, ретельно підготували повідомлення за темою «Трійця: стародавні звичаї та сучасні святкування»: розпитували про історію та значення свята, ділися традиціями святкування Зеленої неділі у власній сім”ї.  
Творча атмосфера надихнула одних - на малювання героїв казок,  інших - на створення яскравих вітальних листівок до свята Святої Трійці.
За сміхом та веселощами час промайнув непомітно, всі присутні отримали величезний заряд позитиву на увесь день.
 

10.06.2016

 «Літо, літечко літує!»
Творчий майданчик
Перша ознака літа:
"А який сьогодні день тижня?"

Весела пора - літні канікули! Можна розслабитись та розважитись, а також взяти до рук улюблену книжку.
 
 
Двері бібліотеки завжди гостинно відчинені і для малечі, і для школярів, і для батьків. Ось і сьогодні до нас завітали не просто вихованці оздоровчого шкільного табору, а справжній хлопчачий десант. Уявляєте, як впоратися з такими гостями?! Але… Усі залишилися задоволеними. «Книголюбчики» - демонстрували свою ерудицію в літературній вікторині, «краєзнавці» - зацікавлено дивилися презентацію «Незвичайні місця Києва», «саморобники»- автомобілісти - із захопленням створювали спортивні машини майбутнього. А естафета з’єднала усіх веселих та спритних.
Не обійшлося, звичайно, без подарунків.Фотогалерея допоможе вам побачити, як відпочивають наші діти. Цікаво? Завітайте! Ми чекатимо на вас!
 

14.06.2016

«Мистецтво придумування історій»
від Джанні Родарі

 

Творчій майданчик

«…От коли б я крамничку мав,
Як би весело жив тоді я!
Знаєш, чим би я торгував?
Продавав би людям надії
(Джанні Родарі)
 
 
 
 
 
 
 Чи вмієте ви складати казки? Ні? А ось у Джанні Родарі, відомого італійського письменника, є  книга, яка називається "Граматика фантазії". Виявляється, фантазії теж можна і треба вчитися.
 
У цьому переконалися вихованці літнього табору при Центрі дитячої та юнацької творчості. А потрапити у незвичайну казкову країну з цікавими пригодами та яскравими вигадками допомогли дітям, звичайно, бібліотекарі.

Літературний калейдоскоп та вікторина за творами письменника надихнули де - кого навіть на спів, малювання, створення чарівного віяла. А де – кого – на  читання віршів Д. Родарі. Знаєте, який вірш більш за все сподобався?
«Обрали б мене президентом, то враз
Я видав би строгий-престрогий наказ:
Параграф перший.
Улітку всі діти
Не мають права у місті сидіти.
Параграф другий.
Для дітвори
Відкрити безплатні морські табори.
Параграф третій.
Малятам віднині
Належать Альпи і Апенніни…»
Актуально! Чи не правда?
P.S. Не дивуйтеся насиченої програми, бо творчий майданчик протягом дня відвідали кілька груп дітей різного віку.
 
 
Але усім вистачило достатньо "вітамінів веселощів" від улюбленого письменника.
 

06.06.2016

«Літній уик - енд – на відмінно»
Свято
 
 
День захисту дітей у бібліотеці ім. Ю.Гагаріна – це завжди особливе свято. Веселе, насичене різноманітними цікавими сюрпризами та несподіванками. Літературні вікторини, лялькова вистава, малюнок на асфальті… З задоволенням, пританцьовуючи, діти розучували нову співаночку (під керівництвом викладача музичної школи № 24  Феджори Зенона Володимировича), старанно майстрували маленьке паперове пташеня на черговому  майстер-класі…
Як відомо, відпочивати та розважатися ніколи не набридне. Тому і діти, і бібліотекарі разом з книгами (куди ж вони без них!) продовжили святкування біля кінотеатру «Росія», де знайшли нових прихильників книг.
 

Ура! Канікули стартували вдало! Перший день літа - потужний заряд веселощів та знань!

 

20.05.2016

«Ми – різні, ми – рівні»
Тренінг
 
Сьогодні слово «гендер» все частіше трапляється у нашому повсякденному житті. Але, нажаль, мало хто до кінця розуміє його значення. Ще менше людей переймається широким колом проблемних питань, які криються у цьому понятті.
 
Аби розібратися у всіх тонкощах цього питання, у бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей відбулася зустріч учнів 212 школи з соціальним педагогом «Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району» Овсієнко Наталією Федорівною. Лектор пояснила слухачам значення слова «гендер», що це - не біологічні ознаки людини, а її соціальні характеристики та навіть стереотипи. Гендер - це набір соціальних ролей. Це костюми в яких чоловік та жінка виконують свої суспільні ролі. Дуже зацікавило присутніх відмінності поведінки представників різної статі, особливості жіночої і чоловічої психології. Особливу увагу пані Наталя приділила гендерним проблемам в світі та Україні, розповіла про боротьбу жінок за право брати участь у виборах, а також займати вищі керівні посади на рівні з чоловіками. Оскільки слухачі дуже емоційно та активно дискутували, ставили багато запитань, сподіваємося, що головні висновки для себе вони зробили: мета гендерної рівності в тому, щоби наділити усіх рівними можливостями і шансами у житті. А стереотипи потрібно змінювати і долати насамперед у власній свідомості.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter