Бібліотека ім. Ю. Гагаріна

23.01.2019

«Книжко-ранок з Наталкою Поклад»  
Творча зустріч
 «..Адже друзів, каже тато,
не буває забагато»
(Н. Поклад)

        За порогом «…біле полотно накрило землю…», а в бібліотеці по - домашньому затишно! Незважаючи на негоду, тут відбулася довгоочікувана зустріч, у літературній вітальні «Автограф», з улюбленою письменницею Наталкою Поклад. 
       Для маленьких  читайликів – це справжне свято, бо її твори – завжди мудрі і веселі, щирі і довірливі. Діти слухали розповіді письменниці про дитинство, навчання, як і чому вона почала писати. А ще – з задоволенням декламували свої улюблені вірші, спілкувалися, ставили багато питань. І, звичайно ж, - автограф та селфі на згадку!
 
А вам цікаво? Запрошуємо!
 

22.01.2019

«Оригінальні подарунки
із звичайних речей»
Майстер-клас

        Заняття творчої студії «Дивограй» - це завжди щось цікаве та незвичайне. Це – відкриття та зустрічі. Тому діти і дорослі з задоволенням відвідують ці «посиденьки». У тому числі і вихованці центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями.
 
 
 

     Чергову зустріч «саморобники» присвятили виготовленню паперових підставок під ручки і олівці. Найцікавішим виявилася техніка оформлення: хто – прикрашав свою роботу зернами кави, хто – малював кумедних тваринок або квіти. Але головне – усі отримали масу задоволень: і від процесу створення власних «шедеврів», і від книг, і від спілкування.
 
Приєднуйтеся до нашого кола!

 

15.01.2019

«Допоможемо птахам узимку»
Заняття гуртка
 любителів природи «Лісовичок»


       Незважаючи на гарну снігову зиму та низку свят, юні любителі природи дуже стурбовані: як живеться птахам у цю пору? Тому заняття гуртка «Лісовичок», за проектом «Я - за природу!», присвятили головному питанню – як допомогти пернатим друзям. За допомогою бібліотекарів та екологів Українського товариства охорони птахів, учні дізналися, які птахи залишаються зимувати, чим їх годувати, де краще розташовувати годівниці та багато іншого. А ще діти вирішили, у наступну зустріч, зробити будиночки для птахів власноруч, пригостити птахів насінням (але не смаженим!) та розповсюдити флаєра, зроблені бібліотекарями, про «пташині сніданки».
 
 

    На згадку про зустріч діти отримали від друзів - екологів настінні календарі з зображенням пташок, а бібліотека – яскраві книги про птахів.
 
 
 

 
 

14.01.2019

«Щедрівочка щедрувала»
Дитяча розвага
 
Вже традиційно Свято Маланки та Василя збирає в бібліотеці ім. Ю. Гагаріна для дітей багато гостей, прихильників українських традицій та звичаїв. От і цього року щедрувати та засівати до бібліотеки завітали учні 212 школи.
Гамірна компанія з князем, господарем, дядиною, козою та веселими циганами співали обрядові пісні, зичили здоров’я, щасливу долю та достаток, водили хороводи. А молода циганка навіщувала бібліотекарям багато хороших читачів.
Впевнені, що так і буде. Адже здавна ведеться так: що бажається з добром - завжди збувається.
 
Зі святом вас!
 

05.01.2019

«Христос рождається – славімо Його!»
Погостини

   Новорічно – різдвяні свята тривають. І до бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей завітали бажані гості. Не лише постійні читачі, а й вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, їх батьки, вихователі.
 
 
 

    Привітати відвідувачів бібліотеки з Різдвом Христовим завітав служитель Свято-Успенської Києво – Печерської Лаври, архімандрит Гліб, який розповів присутнім про історію свята. А бібліотекарі – пропонували яскраві книжки різдвяної тематики.
   Отець Гліб привітав присутніх подарунками, а бібліотекарів - книгами з біблійними історіями.

 
Зі святом вас!


 
 

03.01.2019

«Рік Новий, Різдво Христове
подарують дні казкові»

Святкове конфетті
 
Новий рік – казкова пора, яка чарує дивами, сюрпризами та приємними несподіванками. Щоб привітали рідних та друзів із зимовими святами, учасники творчої студії «Дивограй» завітали до святкової «Майстерні Діда Мороза» на майстер – клас. Діти вирішили змайструвати яскраву рукавичку, яка служитиме і вітальною листівкою,  і прикрасою для ялинки.
Дуже приємно не лише дарувати подарунки, а й їх отримувати. Тому після майстер-класу, бібліотекарі вручили  дітям солодкі пакунки. А діти вирішили продемонструвати інші свої таланти. Хто співав, хто читав вірші, хто танцював біля головної зимової красуні – ялинки.
 

А бібліотекарі запрошували усіх бажаючих до бібліотеки, бо свята ще тривають.
 

 

18.12.2018

«Ой хто, хто, Миколая любить?»
Родинне свято

        Ось і дочекалися ми улюбленого свята дітей і дорослих – Святого Миколая!
А де ж краще святкувати родинам та друзям, як не в бібліотеці?!
    Вихованці Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, їх батьки, друзі та вихователі вкотре переконалися, що бібліотекарки – це добрі друзі Святого Миколая.
 
 
 

   Свято вийшло насиченим, родинним. Веселі вікторини, танці, вистава «Пригоди Буратино», конкурси. Навіть сеанс… кіністерапії! Дуже потішили присутніх чотирилапі пухнастики Рей і Чарлі з навчально - дресирувального центру "Лармон". А "миколайчиками" привітав великих і маленьких учасників нашого свята настоятель храму святих мучеників Адріана та Наталії, керівник духовних програм Центру у справах сім’і та жінок Деснянського району, отець Роман.
 
 
 
Скільки усмішок, подарунків, позитивних емоцій!
Хай мрії збуваються! Зі святом вас!
Чекаємо в бібліотеці!
     
 

13.12.2018

«Правова грамотність –
основа гармонійного суспільства»

Тренінг - клас
 
До Всеукраїнського тижня права у рамках тренінг-класу «Злагода», в бібліотеці відбулася зустріч учнів 152 ЗЗСО з юристом з Центру у справах сім’ї та жінок.
Кожній людині час від часу доводиться мати справу з правовими установами.  Тому під час зустрічі юрист розповіла дітям про основні права та обов’язки, які має людина з перших днів народження та набуває протягом життя, чому кожен громадянин повинен знати закони та вміти відстояти свою думку. Дітей дуже зацікавила така серйозна тема, вони активно розмірковували над отриманою інформацією та ставили багато запитань. А ще - отримали практичні знання з основ правової культури – навчилися писати заяви.
 

26.11.2018

«За життя без сміття!»
Екологічний Handmade
 
Сьогодні у світі набирають обертів заходи для збереження довкілля та попередження екологічних загроз. Зокрема - переробка сміття без шкоди для природи. Тому чергове заняття гуртка «Капітошка» юні любителі природи вирішили присвятити Всесвітньому дню вторинної переробки.
 
На допомогу, як завжди, прийшли книги та журнали. Дуже зацікавили учнів способи використання відходів, а також інформація про те, що зібрання 60 кг макулатури збережуть життя одному дереву, що сміття треба грамотно утилізувати, а ще краще – переробляти. А щоб краще запам’ятати, як можна використати відходи, члени гуртка вирішили спробувати перетворити звичайну картонну втулку від туалетного паперу на оригінальний, дизайнерський витвір. Трохи фантазії – ось воно! Кому - підставка для олівців чи пензликів, кому - ваза для сухих квітів, кому - пенал для ручок. Виріб, створений своїми руками – і прикраса для робочого стола, і - чудовий подарунок друзям.

Варто пам’ятати - використання відходів допоможе нам зробити життя краще та безпечніше!
 

26.11.2018

«Любов – найсвятіше почуття» 
Творча зустріч

«Якщо ви не сказали «люблю»,         
поверніться з дороги і неодмінно скажіть  
  …це велике і потужне слово. Люблю!»    
 
Л. Гонтарук

     В рамках літературної вітальні «Автограф», на зустріч до своїх читачів, учнів 11 класу 218 школи, до бібліотеки ім. Ю. Гагаріна для дітей завітала відома українська письменниця, поетеса, перекладачка та чудова жінка Любов Романівна Гонтарук.
   З великим завзяттям пані Любов розповідала дітям про свою творчість. А літературний доробок в неї чималенький : понад 40 книжок на різну тематику. Романи, поетичні твори, новели та збірки афоризмів. Любов Романівна залюбки читала вірші, які так полюбилися шанувальникам, цитувала цікаві фрагменти зі своїх творів, розповідала історії зі свого життя, відповідала на запитання читачів.
  На пам'ять про зустріч пані Любов подарувала бібліотеці та читачам свої книжки з автографом.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter