Бібліотека №119

27.03.2024

 
З нагоди Міжнародного дня театру і Всесвітнього дня лялькаря працівники бібліотеки № 119 для дітей відвідали Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району та влаштували для його вихованців театралізовані читання «Коли оживає казка». Книжкова добірка українських казок з яскравими ілюстраціями, лялькова вистава-гра за мотивами народної казки «Пан Коцький», загадки про пригоди головних героїв - діти і молодь залюбки поринули у чарівний світ казок, поспілкувалися з бібліотекарями та отримали позитивні емоції.
 
 

22.03.2024

    З нагоди Всеукраїнського тижня дитячого читання бібліотека № 119 влаштувала для своїх читачів творчу зустріч, на яку завітали адміністраторка проєкту «Читаймо» Наталія Степанчук та художниця-ілюстраторка і дизайнерка Валентина Єсіпова-Левіч.
 
 
 

   Повітряна тривога не стала на заваді, і спілкування з гостями розпочалося в укритті. Школярі пригадали книжку Олени Фінберг «Неймовірні історії кота Бучика» та залюбки ознайомилися з її продовженням «Кіт Бучик у місті Лева».
 
 
 
    Цікаві, патріотичні історії про хороброго кота з маленької Бучі, яскраві, змістовні ілюстрації, що намалювала пані Валентина, безліч запитань щодо створення книг – час промайнув непомітно. Зацікавленість дітей була такою великою, що, трохи втомлені, після тривоги вони охоче долучилися до майстер класу з виготовлення колажів з книжкових ілюстрацій, отримали автографи від художниці, зробили дружнє спільне фото та виявили бажання взяти представлені книжки в бібліотеці для читання.
 
 

21.03.2024

     Під час Національного тижня читання поезії у бібліотеці № 119 на занятті ігрової студії «Мовні витребеньки» відбувся «Римований імпровіз», присвячений Всесвітньому дню поезії. 
 
 
 
    Літературна вікторина «Мудрагелі», гра «Поетичні гадання»,  віршований флешмоб «Підбери риму» - юні відвідувачі читали вірші відомих українських поетів, знайомилися з особливостями римування та охоче відкривали у собі поетичні таланти.
 
 
 
 

20.03.2024

 
З нагоди 115-річчя відкриття Київського зоопарку бібліотека № 119 провела медіа-екскурсію для маленьких натуралістів. Відеопрезентація «Мандрівка Київським зоопарком», вікторина «Впізнай тваринку», фізкультхвилинка «Хто як рухається», вправа «Шифрувальник», розмальовки «Хто мешкає в зоопарку?» - зацікавлені читайлики залюбки слухали, грали, творили, спілкувалися та дізналися багато природознавчих цікавинок.
 
 

15.03.2024

 
З нагоди 55-річчя від дня народження української дитячої письменниці Марії Морозенко бібліотека № 119 запросила дітей з особливими освітніми потребами до віршограю. Маленьким читайликам до вподоби стали кумедні та пізнавальні віршики із серії «Хто це?», «Що це?», з любов’ю і гумором написані авторкою. Вікторина «Що? Де? Коли?», мовленнєва гра «Впіймай звук» та жваве спілкування захопили дошкільнят і додали бажання обрати книжечки письменниці для читання вдома разом із батьками.
 
 

13.03.2024

 
З нагоди Свята Масниці юні відвідувачі бібліотеки № 119 завітали на заняття творчої майстерні «Мисли кольорово». Під час майстер-класу «Лялька-мотанка – магічний оберіг українців» панувала дружня атмосфера. Разом з бібліотекарями діти пригадали традиції та звичаї святкування Масниці в Україні. Творчого натхення читачам додала тематична добірка книжок. А виготовлені власноруч ляльки-мотанки стануть для дітей оберегом, талісманом і надією на щасливе, мирне майбутнє.
 
 

12.03.2024

 
Дитяча бібліотека № 119 долучилася до відзначення Дня Державного Гімну України та провела для школярів ЗЗСО № 213 інформаційний акорд «Пісенний символ українського народу». В ці тяжкі часи, коли  українські захисники виборюють цілісність, свободу і незалежність Батьківщини, Державний Гімн набув особливого значення, він єднає нас із нашою героїчною історією, з багатьма поколіннями борців за волю.
Пізнавальна розповідь про те, як пісня Павла Чубинського та Михайла Вербицького «Ще не вмерла Україна!», уперше прозвучавши як український співень, крізь терни історії перетворилася на Державний Гімн України, кросворд «Генетичний код нації», квіз «Скарбниці народної мудрості», співочий флешмоб із виконання Національного Гімну «Ще не вмерли України і слава, і воля» та гімну спротиву українців «Ой, у лузі червона калина» - все це наповнило дитячі серця почуттям патріотизму, гордості за Україну, вірою у нашу Перемогу.
 

07.03.2024

 
З нагоди 210-річниці від дня народження духовного батька української нації, видатного письменника та митця Тараса Шевченка бібліотека № 119 завітала до учнів молодших класів ЗЗСО № 207.
Презентація «Феномен Тараса Шевченка», пізнавальний анімаційний фільм «Як Шевченко став зіркою» з серії «Книга-мандрівка. Україна», інтерактивна гра «Повідомлення від Тараса», добірка книжок про Великого Кобзаря, репродукції його картин - разом із бібліотекарями діти обговорили дитинство обдарованого Тарасика, ознайомилися із його життєвим шляхом та становленням як поета і художника. Залюбки святково вбрані школярі декламували напам’ять улюблені вірші Шевченка, віддаючи шану геніальному Світочу України.
 

01.03.2024

     До Всесвітнього дня дикої природи бібліотека № 119 підготувала вікторину-гру «Природа – мудрий винахідник» для учнів молодших класів ЗЗСО № 213.
 
 
 
 
    Мультимедійна презентація «Тваринний світ дикої природи України», загадки, розмальовки, пізнавальні книжки про тварин – юні читачі поповнили свої знання з природознавства та дізналися багато цікавинок про фауну українських лісів. А інтерактивний кросворд «Друзі наші менші» нагадав дітям про важливість збереження природи та довкілля.

 
 

26.02.2024

 
У День «Розкажи казку» бібліотека № 119 влаштувала книжково-іграшкову карусель «Українські казки люблять малюки» для дітей з особливими освітніми потребами. Читання віршів та казок, гра-роздум «Казка вчить, як на світі жить», вікторина «Головні казкові герої» - дошкільнята з цікавістю слухали та грали. Гарного настрою додав також імпровізований театр ляльок, у якому діти мали змогу перетворитися на маленьких артистів, виявити свої акторські таланти, взявши участь в інсценівці української народної казки «Рукавичка». А рукавички-розмальовки, які малята створили у бібліотеці, будуть їм нагадувати про добро, допомогу, дружбу.
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter