Бібліотека №119

21.02.2024

 
Цікаво та змістовно відзначили Міжнародний день рідної мови відвідувачі ігрової студії «Мовні витребеньки» у дитячій бібліотеці № 119, взявши участь у пізнавально-освітній грі «Родзинки української мови». Філворд з анаграмами «Яка наша мова?», перегони скоромовок «Хто може повторити?», гра «Юний редактор» - читачі переконалися, що світ нашої української мови безмежний і кожного разу ти відкриваєш для себе щось нове і цікаве.
 

 

19.02.2024

 
До Дня Державного герба України бібліотека № 119 підготувала пізнавальні сходинки «Таємниця княжого тризуба» для учнів молодших класів ЗЗСО № 213. Книжкова добірка та мультимедійна презентація «Краса і велич  символів державних», анімаційний фільм «Легенди України. Тризуб», українознавча руханка «Ми - українці» - школярі ознайомилися з історією виникнення герба, традиціями та культурою української держави. А отримані знання діти змогли закріпити, розгадавши інтерактивний кросворд «Головний символ України» та розмалювавши герб України патріотичними кольорами.
 
 

19.02.2024

З нагоди Дня спонтанного прояву доброти до бібліотеки № 119 на книготерапію «Ти + Книжка!» завітали діти, які вимушено переїхали до столиці через війну.
 
 
 
Літературна вікторина «Добрі вчинки у книжках», гра-пазл «Вгадай письменника» та анімований квіз «Правила доброти, так чи ні» - юні читачі залюбки спілкувалися, грали, фантазували, а головне - отримали позитивні емоції, які так необхідні для всіх дітей у наші тривожні дні.
 
 

 
 

13.02.2024

 
Напередодні Дня Святого Валентина на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» у дитячій бібліотеці № 119 відбувся майстер-клас «Валентинка для воїна». З натхненням, щирістю і теплотою відвідувачі виготовляли патріотичні валентинки з написами-побажаннями, які будуть передані нашим захисникам та подарують їм відчуття підтримки і вдячності за можливість вчитися і просто жити. Нехай ці маленькі дитячі сердечка зігріють їх великі, мужні серця!
 
 

06.02.2024

 
З нагоди Всесвітнього дня безпечного Інтернету за занятті з особистісного розвитку «Smart-додатки рулять!» відвідувачі дитячої бібліотеки № 119 взяли участь у тренінгу «Пастки Інтернет-Галактики». Корисні відеопідказки «Увага! Інтернет!», веб-квест «Безпечна мережа», лабіринт-павутинка «Як не потрапити в халепу», онлайн-гра «Спіймай шахрая» - все це допомогло юним користувачам розібратися в основних правилах безпечного користування Інтернетом.
 
 

01.02.2024

 
У Всесвітній день читання вголос до дитячої бібліотеки № 119 були запрошені вихованці з особливими освітніми потребами ДНЗ № 176. Бібліотекарі підготували для дітей захопливу подорож сторінками улюблених казок. Також діти охоче слухали віршики, розгадували загадки, складали пазли з головними героями, а завдяки  ілюстрованій презентації до казки «Курочка Ряба» покращили свої навички читання.
 
 

29.01.2024

 
З нагоди Дня пазла на занятті ігрової студії «Мовні витребеньки» читачі дитячої бібліотеки № 119 мандрували стежками інтелектуально-логічного лабіринту «Спритні мовознавці». Дидактична гра «Мовні пазли. Підбери пари слів», квіз «Назви слово», антонімічні фанти,  лексичні головоломки та вміло підібрані бібліотекарями книжки для покращення мовлення і мовної культури – юні відвідувачі залюбки поглибили свої знання з української мови.
 
 

19.01.2024

   З нагоди Дня пінгвінів бібліотека № 119 влаштувала пізнавальну зооекспедицію «Чорно-білі бешкетники» для дітей з особливими освітніми потребами.
 
 

   Як пінгвіни витримують холод, чому не літають, як вирощують пташенят, що робить малеча у пінгвінячому дитячому садку – діти з інтересом переглядали книжки, уважно слухали бібліотекаря.
 
 
 
  Гарного настрою маленьким читачам додали «Казка про пінгвіна, який хотів літати», мультфільм «Пін Пінгвін» та майстер-клас «Кумедний Пінгвінчик». Рукотворні пташки вийшли дуже милими, а скарбничка дитячих знань з природознавства поповнилася цікавинками про диво-пернатих.
 
 

15.01.2024

 
Цьогоріч  символом, що несе щастя, удачу та добробут, став Зелений Дерев'яний Дракон. Але дракон - не миле звірятко, завести його вдома не вийде. Проте виготовити таку міфічну тваринку у творчій майстерні «Мисли кольорово!», яка працює в дитячій бібліотеці № 119, можливо. Тож з нагоди Дня Дракона діти залюбки відвідали бібліотеку, щоб поринути в атмосферу творчості та позитиву. Натхнення юним майстрам додали підібрані бібліотекарями книжки про драконів. Кожен дракончик, виготовлений власноруч, вийшов по-своєму унікальним, зі своїм мудрим поглядом. Він стане чудовим hand-made сувеніром або невеличким подарунком - талісманом мрії та надії українських дітей на мирне життя.
 
 

04.01.2024

   У День соломинки бібліотека № 119 запросила читачів поєднати зимовий відпочинок та пізнавальне дозвілля.
 
 
 
 
    Історія виникнення коктейльних соломинок, їх різновиди та незвичне використання у побуті, а також екологічна проблема забруднення довкілля пластиком, заміна пластикових соломинок паперовими – юні відвідувачі разом з бібліотекарями обговорили цю цікаву тему, пригадали книжки, персонажі які використовували солому або соломинки, та не забуваючи про свята, створили з паперових трубочок чудові зимові ялинки.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter