Бібліотека №119

30.11.2021

Мандрівка у світ Доброти

У Всеукраїнський день добрих справ до бібліотеки № 119 для дітей були запрошені вихованці інклюзивної групи ДНЗ № 176.
Казочки та оповідання, в яких добро перемагає зло, прислів’я про доброту та небайдужість, інтерактивна гра «Добрі вчинки», мультфільм «Один, два – разом!», годування пташок на вулиці - подорож у Країну Доброти і Милосердя викликала у дошкільнят тільки позитивні емоції.
У подарунок від бібліотеки діти отримали цікаві книжечки, а на майстер класі з професійною художницею Анною Левицькою із натхненням виготовили символічні сувеніри «Я - Добрятко», якими порадують своїх батьків.
 
 

29.11.2021

Домашні улюбленці – на книжкових закладках
Майстер клас

Чергове заняття творчої майстерні «Мисли кольорово!» у бібліотеці № 119 для дітей було присвячене Всесвітньому дню домашніх тварин.
Маленькі відвідувачі охоче розповіли про своїх хатніх тваринок, разом із бібліотекарями обговорили піклування про них, пригадали літературні твори про вусатих, хвостатих та пернатих. А щоб при читанні книжечок не загинати сторінки, юні майстри залюбки виготовили симпатичні закладки - кошенят і цуциків з картону. Власноруч зроблені поробки не лише полегшать читання та прикрасять книжки, а і будуть нагадувати дітям про дбайливе ставлення до живої природи.
 

19.11.2021

Я дитина – я маю право!
Правознавчий калейдоскоп

З нагоди Всесвітнього дня дитини бібліотека № 119 для дітей влаштувала для вихованців ДНЗ № 176 правознавчий калейдоскоп «Я дитина – я маю право!».
Розмова з малятами про їх права, перегляд буктрейлеру за книжкою «Знай свої права, дитино» і мультфільму «Конвенція ООН про Права дитини», літературний мікс «Права дитини і казкові герої», сюжетно-рольова гра за казкою «Котик і півник» за участі маленьких артистів - діти разом із бібліотекарями зацікавлено опановували правові сходинки, серед яких особливо сподобалось право на дружбу. І «Сонечко дружби», створене з паперових дитячих долоньок на майстер-класі, стало подарунком для бібліотекарів та запорукою дружби дошкільнят з книжкою і бібліотекою.
 

09.11.2021

«Дзвенить струмочком рідна мова»
Бібліомайданчик

День української писемності та мови – чудова нагода долучити маленьких читачів до рідної мови, нагадати про необхідність не просто її вчити, знати, а і розмовляти українською мовою. І як завжди, зустріч дошкільнят з працівниками бібліотеки № 119 для дітей була не тільки пізнавальною, а з ігровими цікавинками. Голосні читання з серії «Читаємо по складах», гра з м’ячиком «Мовні перегони», кубики-лото «Мовне асорті» - інтерактивне спілкування з дітками було дуже жвавим. А гра «Словознайко» допомогла юним українцям скласти таке важливе для нашої країни слово МИР.

 

27.10.2021

Лікар рекомендує
Година здоров’я

       Осінь – пора дощу, холодного вітру, різких перепадів температури, сухого повітря в приміщеннях, авітамінозу – все це негативно впливає на шкіру обличчя та рук. А кожна дівчинка хоче виглядати красиво і чарівно завжди.
 
 
 

       Як же правильно доглядати за шкірою? Про це дізналися зацікавлені читачки бібліотеки № 119 для дітей під час зустрічі з лікарем-дерматологом Олександрою Шишкіною. Проблеми зі шкірою у підлітків, правильне харчування, здоровий спосіб життя, фізична культура незалежно від сезону - дівчатка отримали безліч корисних порад від фахівчині, які сподіваємось, стануть їм у пригоді.

 
 

25.10.2021

Фліпбук – перший крок до анімації
Майстер клас

Навряд чи знайдеться людина - і маленька, і доросла - яка не полюбляє мультфільми. Тож з нагоди Міжнародного дня анімації, що відзначається 28 жовтня, бібліотека № 119 для дітей запропонувала читачам зробити не просто подорож у світ мультиплікації, а навіть стати художниками-аніматорами.
Залюбки юні відвідувачі створювали фліпбуки – блокнотики, аркуші яких заповнені послідовними малюнками, і при їх швидкому перегортанні спостерігається ефект анімації, ілюзія руху. Здібності у всіх були різні, але зацікавленість дуже велика – і перші мистецькі спроби вийшли чудові.

Потішили дітей і веселі мультики, і цікаві комікси, які вони обирали для читання. А вмінням виготовляти фліпбуки вони охоче поділяться зі своїми друзями.
 

21.10.2021

Сова з осіннього листя
Майстер клас

Осінь-чарівниця розмальовує листя на деревах яскравими фарбами. Воно опадає і поступово покриває землю. Чим не розвага для дітлахів? А ось у що може перетворитися листя в умілих руках, дізналися відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!».
Сухе різнобарвне листя, прозорий пакетик, кольоровий папір, клей і, звісно, натхнення – все це знадобилося юним відвідувачам для виготовлення об’ємної поробки «Сова з осіннього листя». Анімаційний фільм за мотивами казки Ліліан Мур «Совеня і окуляри» нагадав дітям, що мудрість, якою наділяють цього загадкового птаха – це, передусім, книжки, читання і знання. Тож нехай створені власноруч поробки стануть і для читачів бібліотеки символом розуму, уважності, допитливості та навчання.
 

07.10.2021

«Бебі books»
Урок читання
 
Маленькі читачі завітали до бібліотеки № 119 для дітей, щоб зробити черговий крок до читання та знань.  Абетка в загадках, гра з кубиками «Буквограйка», мультфільм «Уроки тітоньки Сови», дидактична гра з картками «Склади слово», розвивальне доміно – разом із бібліотекарями дошкільнята активно опановували нові бібліосходинки, знайомилися з цікавими книжками та обирали їх для читання.

 

04.10.2021

Дивимось буктрейлер – читаємо книгу!
Відеозал
 
   Знайомство юного читача із книжкою може бути різним. Можна почитати анотацію до книги, можна зацікавитися яскравими ілюстраціями, можна дослухатися до порад друзів, а можна переглянути… буктрейлер, створений бібліотекарями.
   Тож відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей залюбки здійснили незвичайну відеоподорож сторінками книг відомих сучасних українських письменників, серед яких особливу увагу привернув новий буктрейлер за книжкою Еліни Заржицької «Легенди про козаків».
 
  З інтересом  школярі вирушили у славетні козацькі часи і познайомилися із звитяжними січовиками, бравою козачкою Стешею та хоробрими побратимами, що сміливо йдуть назустріч небезпеці. А чи зуміють герої пройти випробування, діти дізнаються, коли прочитають захопливі пригодницькі оповідки, адже «книжки в кадрі» дуже сподобалися учням і заохотили до подальшого читання.
 

21.09.2021

«Осінні сувеніри»
Майстер клас

   На занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» юні відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей створювали осінні листочки-оригамі з паперу. Для цього школярам знадобилися ножиці, кольоровий папір, уважність, натхнення і допомога бібліотекаря.
 
 
 
 

  Жовті, помаранчеві та зелені, як спогад про літо, кленові листочки-гармошки вже через деякий час тішили своїх майстрів. Для дівчаток витвори стали брошками-прикрасами, а для хлопчиків – сувенірами. Також діти охоче знайомилися із журналами-новинками та обирали книжки для читання. 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter