Бібліотека №119

17.09.2021

«Я + Ти + Книжка!»
Голосні читання

 Бібліотека № 119 для дітей запросила учнів інклюзивного 3 класу ЗЗСО № 213 на голосні читання «Я + Ти + Книжка! У світі українських казок».
 
 
 
 
 
  Залюбки діти не тільки слухали казки, а намагалися читати самостійно.
 
 
 
 
 
  Знайомство з цікавою літературою, участь у казковій вікторині, перегляд мультфільмів і навіть опанування азів роботи в Інтернеті – все це сприяло більшій зацікавленості школярів та бажанню знову відвідати бібліотеку.

 

16.09.2021

«На крилах «Крилатих»
Творча зустріч

Зустріч з відомою українською письменницею Лесею Мовчун – завжди радість для читачів бібліотеки № 119 для дітей. Тому під час «Равликових читань» з пані Лесею жваво і гамірно було у бібліотеці.
Презентація пригодницького журналу «Крилаті», головним редактором якого є письменниця, відкрила перед школярами світ історичних цікавинок, оповідань та поезій українських авторів, головоломок, мовознавчих ігор, художньої майстерності. Обговорення читацьких уподобань, гра «Створюємо власний журнал», призи для найактивніших учасників, запитання до гості – цікаве, пізнавальне спілкування стало великим задоволенням і для юних читачів, і для чудової письменниці Лесі Мовчун, і для бібліотекарів.
 

09.09.2021

«Екологія мови»
Мовознавчий турнір
 
З нагоди Міжнародного дня грамотності бібліотека № 119 для дітей провела для юних читачів мовознавчий квіз «Екологія мови». Акровірші, мовні загадки, ігри «Спіймай апостроф», «Знайди у слові цифру або ноту», кросворд «Країна слова» - команди «Мовознайки» і «Моволюбчики» взяли активну участь у пізнавальних конкурсах та виявили гарні знання. У пригоді дітям стали відеоурок «Антисуржик. Вчимося правильно говорити» і література з виставки «Що за буквами стоїть?», яку діти обрали для читання.
 
Команда переможців  отримала нагороду - книжку відомої письменниці та мовознавиці Лесі Мовчун «Мовна лікарня. Пригоди Лєрки Севрючки і цікаві завдання з культури мови» з автографом авторки, що допоможе школярам у подальшому вивченні української мови.
 

31.08.2021

«Готуємось до школи»
Бібліомайданчик

    День знань – це свято не тільки для школярів, а і для вихованців дитячого садка, які у майбутньому теж підуть до школи. Але до школи треба ретельно готуватися.
 
 
 
   Тому бібліотека № 119 для дітей влаштувала для дошкільнят мандрівку до Країни знань. Книжки «Букварик-дошколярик», «Скоро до школи», яскраві абетки – малята залюбки знайомилися із навчально-ігровою літературою.

 
 
 
  Музична руханка з цифрами та буквами, розвага «Знайка-відгадайка», гра з різнокольоровими кубиками-літерами «Склади слово» - разом з бібліотекарями діти робили пізнавальні кроки стежиною знань. А поробки з паперу «Олівець-малювець», які дошкільнята виготовили на майстер класі, стали сувенірами до свята і заохотять дітей до навчання.
 

27.08.2021

«Казки Івана Франка»
Сонячні читання

З нагоди 165-річчя від дня народження видатного українського письменника Івана Франка бібліотека № 119 для дітей запросила вихованців інклюзивних груп ДНЗ № 176 до літературної подорожі просто неба.
Дошкільнята зацікавлено слухали розважально-повчальні казки зі збірки «Коли ще звірі говорили», разом із бібліотекарями обговорювали прочитане. Адже казкові оповіді Івана Франка вчать дітей бути чесними, правдивими, прищеплюють їм любов до рідної природи, розвивають цікавість і допитливість. Під час гри-руханки маленькі читачі пригадали інші казки про тварин.
У подальшому діти продовжать знайомитись із творчістю знаного майстра українського слова, прочитають багато його творів, зокрема, і в бібліотеці, і в школі. А наразі, на згадку про сонячні читання, малята створили з паперу книжкові закладинки у вигляді одного з улюблених франківських персонажів, залюбки взявши участь у майстер класі з оригамі «Казковий Лис».
 

04.08.2021

Дорожня грамота
Галявинка безпеки
 
З нагоди Міжнародного дня світлофору, що відзначається 5 серпня, бібліотека № 119 для дітей запросила вихованців інклюзивних груп ДНЗ № 176 на галявинку безпеки. Книжки «Абетка дошколярика-пішохода», «Безпека малят», «Твої дороги», «Бережи себе, малюк!», рухлива гра «Стій! Увага! Йди!», майстер клас з виговлення книжкових закладок «Світлофор-Моргайко» нагадали діткам про правила дорожнього руху та обачну поведінку на вулицях.

 

29.07.2021

 «У колі друзів»
Година спілкування
 
   30 липня відзначається Міжнародний день дружби – свято, що нагадує про взаємну допомогу, про толерантні стосунки, про важливість дружби та друзів. А бібліотека – це місце, де можна дружити і з читачами, і з бібліотекарями, і з… книжками. У цьому переконалися відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей під час години спілкування «У колі друзів».
 
 
 

  Огляд книжок українських та зарубіжних письменників про дружбу, бесіда-роздум «Правила дружби», «Мій найкращий друг», гра «Продовж прислів’я» - діти залюбки поринули в атмосферу позитиву, розуміння та обирали твори для читання. А серед новинок, з якими знайомилися відвідувачі, особливу увагу привернула книжка для підлітків відомої української письменниці Марії Морозенко «Доросла зима» - історія про дружбу, перше кохання, чесність, співчутливість, людяність – основні морально-етичні цінності, які знадобляться у житті.


 
 

23.07.2021

Мешканці підводного царства
 
  23 липня, у Всесвітній день китів і дельфінів, бібліотека №119 для дітей запросила вихованців інклюзивної групи ДНЗ №176 на природознавчу прогулянку.
 
 
 
 
 
  Голосні читання казкових історій про гігантів морів і океанів – китів та дружелюбних і симпатичних дельфінів, загадки про підводний світ, майстер клас «Кит з фонтанчиком», знайомство з цікавими книжковими новинками – дошкільнята залюбки долучилися до екологічної зустрічі, яка нагадала діткам про бережливе ставлення до природи.
 
 

16.07.2021

Емоджі бібліомайданчик
 
  Бібліотека № 119 для дітей запросила вихованців ДНЗ № 176 на літню читальну галявину, щоб познайомити з незвичайним святом – Всесвітнім днем Емоджі, що відзначається 17 липня.
 
 
 

   Голосні читання казок про дружбу, майстер клас «Смайлик у подарунок»,
гра-асоціація з м’ячем «Схожі на смайлик», малюнки кумедних смайликів на асфальті, перегляд цікавих пізнавальних дитячих журналів «Смайлик» - на майданчику панували тільки позитивні емоції та посмішки.
 
 
 

   Нехай смайлики кожного дня приносять вам радість та гарний настрій!


 
 

23.06.2021

 
 
До Дня Конституції України бібліотека провела ігрову правознавчу абетку «Аз і Буки правової науки» для вихованців ДНЗ № 176.
 
 
 

Голосні читання «Права у Країні казок», під час якої дітки знайомилися із творами, де порушуються права героїв, рухлива гра «Правобол», перегляд книжок і журналів – так були зроблені перші кроки до стежинки правознавства.
 
 
 

Разом із бібліотекарями дошкільнята намалювали на асфальті квітку «Я маю право на ім’я!», в яку вписали свої імена. А жовті та блакитні повітряні кульки, якими бібліотекарі привітали маленьких українців, символічно прикрасили невеличкий танцювальний флешмоб, влаштований на майданчику на честь свята.

 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter