Бібліотека №119

09.10.2023


Осінь — дивовижна пора. Все навколо буяє різнокольоровими, яскравими барвами та надихає на творчість. Не оминули осінні настрої та спостереження і творчу майстерню «Мисли кольорово» у дитячій бібліотеці № 119.
Залюбки діти долучилися до майстер-класу «Осінні пейзажі» та поринули у творчий процес. Оригінальна техніка малювання на папері губкою і гуашшю дуже зацікавила юних художників. Натхнення також додали підібрані бібліотекарями книжки про осінь та бесіда-роздум «Осінь… Яка вона?». Результат не забарився – малюнки вийшли дуже гарні, емоційні та по-своєму унікальні!
 

04.10.2023

 
У Всесвітній день тварин маленькі читачі бібліотеки № 119 познайомилися з цікавинками тваринного світу. Особливу увагу дітей привернули книжки та презентація про тварин-рекордсменів, що відрізняються незвичайними розмірами і забарвленням, дивовижними повадками і хитромудрими способами захисту. Безліч запитань від малят, загадки про природу, література із серії «Допитливій малечі» – юні відвідувачі дізналися багато нового. А бесіда з дітками про домашніх улюбленців та гра «Хвостата вікторина» нагадали про відповідальність за домашніх тварин, які для багатьох родин стали дійсно незамінними у цей нелегкий час.
 
 

02.10.2023

 
Дитяча бібліотека № 119 долучилася до відзначення Дня українського козацтва та провела для читачів історичний мікс «Козацькі вітрила».
Цікава інформація про виникнення козацтва, побут та звичаї запорожців, книжки про славні козацькі традиції, вікторина «Ми - нащадки козаків», лабіринти квізу «Таємниці Запорізької Січі» - все це додало юним відвідувачам патріотичного настрою та віри в нашу Перемогу.
 

26.09.2023

 
Що таке безпека мобільних додатків? Мобільне шахрайство - правда чи міф? Мобільні месенджери - довіряй, але перевіряй! Відповіді на ці та багато інших питань юні відвідувачі бібліотеки № 119 отримали на занятті з особистісного розвитку «Онляндія - безпечна веб-країна» з циклу «Smart-додатки рулять!». Цікавий тест «Пропала грамотність», відеопрезентація «Безмежний ліс мереж», творче завдання «Мій безпечний смартфон» – все це допомогло дітям розібратись в основних аспектах користування мобільними застосунками та інтернетом.
 
 

25.09.2023

     Дитяча бібліотека № 119 влаштувала для своїх читачів дуже цікаву зустріч з адміністраторкою проєкту «Читаймо» Наталією Степанчук і художницею-ілюстраторкою та дизайнеркою Валентиною Єсіповою-Левіч.
 
 
 

    Гості презентували книгу Олени Фінберг «Неймовірні історії кота Бучика». Пані Валентина є авторкою малюнків до книжки.
 
 
 
   А спілкування з письменницею, яка  перекладає з котячої мови на українську, відбулося в онлайн-форматі. Діти познайомилися з хоробрим котом з маленької Бучі, який є символом Великої незламної України. Книжка, що втілює дитячі уявлення про мужність, винахідливість, відданість, дружбу, дуже сподобалася юним читачам. Безліч запитань до письменниці, автограф-сесія з художницею, майстер клас «Колаж з книжкових ілюстрацій», дружнє спільне фото – зацікавлені діти будуть чекати на нові історії кота Бучика.
 
 

21.09.2023

 
У Міжнародний день миру та Всесвітній день подяки у бібліотеці № 119 для дітей на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» відбувся майстер клас «Голуб миру». Юні відвідувачі дізналися про історію виникнення цих свят, чому саме білий голуб є символом миру і злагоди. З найщирішими мріями про мирне і щасливе життя діти натхненно створювали голубів в техніці оригамі зі словами подяки нашим сміливим воїнам, що мужньо та героїчно здобувають перемогу України у війні з російським агресором.
 
 

15.09.2023

   До бібліотеки № 119 на книготерапію «Ти + книжка» завітали діти, які вимушено переїхали до столиці через війну.
 
 
 
 
   Юні читачі не тільки залюбки занурилися в казково-книжкову країну, а й мали нагоду поділитися своїми читацькими захопленнями та обговорити прочитане за літо. Позитивного настрою додали книжкова вікторина «Книга запитує - книга відповідає» та гра «Знайди літературну пару». А свою творчу креативність діти виявили у створенні малюнків з улюбленими героями книжок.
 

07.09.2023

 
Заняття ігрової студії «Мовні витребеньки», що вібулося у  дитячій бібліотеці № 119, було присвячене Міжнародному дню грамотності (International Literacy Day).
Експрес-гра «Шалені наголоси», мовознавчий квест «Слова зі слів», головоломка «Я почну, а ти продовж» - юні читачі корисно, з позитивними емоціями провели час, дізналися, що грамотність – це життєва необхідність, основа для навчання протягом всього життя, основа мовної культури людини. А читання книжок збагачує рідну мову, допомагає стати більш грамотними та освіченими.
 

06.09.2023

 
У День читання книг бібліотека № 119 гостинно зустріла вихованців з вадами мовлення ДНЗ № 176.
Голосні читання цікавих книжок, ознайомлення з новими дитячими журналами «Колобочок», «Малятко», «Смайлик», «Розумашки», що надійшли до бібліотеки, гра «Кмітливі читайлики» - разом з бібліотекарями малята залюбки опанували перші навички читання. «Малюнкове читання», коли в тексті деякі слова замінені на картинки, дуже сподобалося дітям та сприяло розвитку мовлення, мислення та уяви. А перегляд мультфільмів за українськими казками також заохотив маленьких читачів обрати у бібліотеці книжки, які вони вдома будуть читати разом з батьками.
 

30.08.2023

 
З нагоди Дня знань бібліотека № 119 влаштувала для дітей ігротеку «Готуємось до школи» на занятті  ігрової студії «Мовні витребеньки».
Настільна гра «Розмовні пазли», філворд «Шкільна плутанина», ребуси «Словесні сходинки», пізнавальні книжки «Мовограй», «Словограй» І. Січовика,  «Хто це?», «Що це?» М. Морозенко з мовними загадками - юні відвідувачі залюбки вдосконалювали знання з української мови та навички читання.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter