Бібліотека №119

28.05.2023

 
Читачі бібліотеки № 119 здійснили пізнавальну літературно-краєзнавчу мандрівку «Місто на Дніпрових схилах», присвячену Дню Києва.
Голосні читання поезій про улюблене місто, презентація «Мальовничий Київ», гастрономічний відеогід «Смаколики Києва», майстер клас «Янгол-охоронець Києва» - юні кияни поринули в атмосферу затишної та чудової столиці нашої Батьківщини.
 

25.05.2023

    У День слов’янської писемності і культури працівники бібліотеки № 119 провели заняття ігрової студії «Мовні витребеньки» для учнів ЗЗСО № 207.
 
 
 
 
   Мозаїка цікавинок «Мова українська – з глибини віків», книжки про витоки української мови, літературні ігри «Малюємо словом Україну», «Народна мудрість», ребус «Мовне асорті» - юні читачі порівнювали прадавні та сучасні слова, дізнавалися про походження географічних назв нашої Батьківщини, поповнили свій словничок рідної мови.

 
 

18.05.2023

 
У Всесвітній день вишиванки дошкільнята з особливими освітніми потребами були запрошені до бібліотеки № 119 на народознавчу мандрівку «Вишивана Україна».
Вірші про нашу Батьківщину, відеосюжет «Легенди про вишиванку», майстер клас «Візерунки вишиванки – діткам на добро» - маленькі читачі, одягнені у національне українське вбрання, створювали святкові поробки з неповторними кольоровими орнаментами, які стануть для дітей оберегом родинного затишку та мирного життя.
 

17.05.2023

 
З нагоди Міжнародного дня музеїв відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей здійснили віртуальну мистецьку мандрівку «Культурна спадщина, яку ми захищаємо. Музеї Києва».
Мультимедійна презентація «Подорож музеями Києва», інтерактивна розмова «Твої улюблені музеї столиці», філворд-вікторина «Музеєзнавець» - юні читачі долучилися до історичних, художніх, літературних, природничих колекцій нашої столиці; дізналися, як відновлюються  культурні заклади Києва, що постраждали від ворожих обстрілів, які музеї можна відвідати під час воєнного стану.
 

15.05.2023

    У День матері юні відвідувачі бібліотеки № 119 вітали своїх матусь листівками, виготовленими на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!».
 
 
 
     Вірші та оповідання, присвячені мамі та родині, які діти обрали для читання, додали їм натхнення.
 
 
 
   Щирі дитячі подарунки, власноруч зроблені з ніжністю, любов’ю та вдячністю, зігріють мамині серця у цей надзвичайно важкий для кожного українця час.
 

14.05.2023

 
З нагоди Міжнародного дня сім’ї до бібліотеки № 119 завітали юні читачі та їх батьки на літературну годину «Читає родина – читає дитина». Презентація «Святкування Міжнародного дня сім’ї в Україні та світі», обговорення улюблених творів українських та зарубіжних письменників, пізнавальна вікторина «Багато читаєш – багато знаєш», поради бібліотекарів щодо родинного читання – жваве, невимушене, дружнє спілкування у бібліотеці виявило, що читачі різних поколінь можуть мати однакові літературні уподобання, що книжка об’єднує родину, а читання та відвідування бібліотеки може бути гарною сімейною традицією.
 
 

09.05.2023

 
У День Європи учні спеціалізованого навчально-виховного комплексу «Лісові дзвіночки» здійснили у дитячій бібліотеці № 119 літературний круїз «У книжковій круговерті».
Мандри країнами Європейського Союзу, книжки із серії «Казки Європи», квіз «Пізнаємо Європу», філворд «Казкові герої дружніх країн» - знайомство з країнами Європи дуже зацікавило юних читачів, принесло їм багато нових знань, позитивних емоцій та заохотило до подальшого читання.
 

05.05.2023

Арт-година «Улюблені герої - різнокольорові» у бібліотеці № 119, на яку з нагоди Дня розмальовки завітали діти з особливими освітніми потребами, долучила малят до образотворчого мистецтва через книжки.
 
 

Подорож сторінками українських казок, літературна вікторина «Герої для розмальовки», гра-асоціація «Веселка кольорів», улюблена анімація – маленькі читачі з захопленням грали, фантазували, творили та отримали чудову антистрес-терапію, що так потрібна у нашому нелегкому сьогоденні.
 
 
 
 
 

03.05.2023

 
3 травня, у Всесвітній день Сонця, у дитячій бібліотеці № 119 для вихованців з особливими освітніми потребами ДНЗ № 176 був проведений медіа-етюд «Промінь сонця візьми у долоньку».
 
Цікавинки про Сонце, голосні читання віршів та оповідань з книжкової серії «Сонячне коло», жартівливі загадки, пізнавальний мультфільм «Дивовижна зірка Сонце», майстер клас «Сонячні промінці» - маленькі читачі залюбки мандрували світом тепла і позитиву. Тож бажаємо нашим діткам тільки сонячних та мирних днів!
 

27.04.2023

 
До Дня «Розкажи історію» та Міжнародного дня настільних ігор юні читачі бібліотеки № 119 опановували через гру мистецтво сторітелінгу на занятті студії «Мовні витребеньки».
Створення спільної історії, мовно-літературні ігри «Асоціації», «Знайди героїв», «Випадкові слова» - діти відчули себе майже письменниками-новачками, виявили фантазію й креативність, розширили знання з української мови та переконалися, що без електронних ґаджетів також можна цікаво, пізнавально, творчо провести дозвілля.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter