Бібліотека №119

06.02.2023

 
З нагоди Дня безпечного Інтернету працівники дитячої бібліотеки № 119 поспілкувалися з юними читачами щодо безпечного та помірного користування Інтернетом, адже дітям складно самостійно впоратися з потягом до онлайн-життя та інтернет-залежністю.
Корисні відеопідказки «Увага! Павутиння Інтернету!» про позитивні і негативні наслідки Інтернету, гра-вікторина «Мандрівка у мережі», розмова про інтернет-культуру та правила інтернет-спілкування – разом з бібліотекарями діти складали «Кодекс розумного користувача Інтернету». А твори Олександра Есаулова про пригоди принцеси Інформи, які бібліотекарі порекомендували для читання, нагадали, що друкована книжка – одна з найкращих альтернатив віртуальному простору.
 

03.02.2023

 
Всесвітній день читання вголос – це чудова нагода долучити дітей до читання та книжки. І ні повітряні тривоги, ні відключення світла, які, на жаль, доводиться переживати малятам, не можуть цьому завадити. Тож зустріч із маленькими читачами цього разу відбулася не в бібліотеці № 119, а в укритті ДНЗ № 176. Голосні читання, ілюстровані цікавою презентацією; міні-інсценівка української народної казки «Півник та двоє мишенят», де ролі виконували вихованці садочку за допомогою паперових лялькових поробок; гра-вікторина «Казковими стежинками» - спілкування з бібліотекарями відвело діток від страшних сучасних реалій та налаштувало на позитив.
Країна, в якій зростає покоління, що читає попри все, НЕПЕРЕМОЖНА!
 

30.01.2023

 
Бібліотека № 119 особливу увагу приділяє юним читачам, які вимушено переїхали до Києва через війну, та дітям з багатодітних сімей. Спілкування з такими дітьми передбачає, передусім, своєрідну книготерапію і підтримку.
Розповіді дітей про улюблені рідні місця, які вони, на жаль, залишили; читання  бестселера «Книга-мандрівка. Україна», перегляд мультсеріалу «Книга-мандрівка. Нескорені» про наших сміливих людей, завдяки яким ми зберігаємо державність, про нашу нездоланну Батьківщину; інтелектуальна гра «Впізнай українське місто за світлиною»; складання пазлів «Моя країна - Україна» (до Міжнародного дня пазлу) – зустріч зацікавила читачів та заохотила до подальшого відвідування бібліотеки.
 

19.01.2023

 
    Іграшки, зроблені своїми руками, – це завжди для дітей щось особливе. А створити їх можна з будь-якого екологічного матеріалу. Тож юні відвідувачі бібліотеки № 119 на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» виготовляли оригінальні вироби з паперових стаканчиків.
 
 
 
 
  
  Під час майстер класу «Символ року» панувала дружня атмосфера, діти ділилися своїми вміннями та враженнями. Натхнення їм також додали книжки, підібрані бібліотекарями. Нехай же сувенір «Кролик-позитивчик» стане для дітей своєрідним оберегом і  талісманом!
 
 

11.01.2023

 
Казковий настрій, започаткований чарівними зимовими святами, очікував на вихованців групи з особливими освітніми потребами ДНЗ № 176 у бібліотеці № 119.
Адже маленькі читачі завітали на зустріч із чудовими творами славетного французького письменника Шарля Перро, до 395-річчя від дня його народження.
Голосні читання казок, гра-асоціація «Торбинка казкаря», вікторина «Віршики-відгадайки», перегляд мультфільму «Кіт у чоботях» про пригоди винахідливого і кмітливого котика та його кольорові розмальовки - спілкуючись із бібліотекарями, дошкільнята залюбки мандрували дивосвітом відомого казкаря, у якому добро завжди перемагає зло.
 

28.11.2022

 
До Дня добрих справ (Щедрого вівторка), що відзначається в Україні 29 листопада, бібліотека № 119 для дітей влаштувала невеличкий флешмоб «Веселка доброти». Відвідали «Поні клуб», де пригостили мешканців міні- зоопарку смачними гостинцями. Провели урок доброти у школі, де разом з учнями обговорили, що значить бути добрими, згадали добрі вчинки головних героїв з українських народних казок, у яких добро завжди перемагає зло.
Гра «Якщо людина добра», мультфільми про добрі справи, майстер клас «Гілочки добра» - школярі залюбки здійснили мандрівку до Країни Доброти, Милосердя, Дружби. Тож даруємо добро, підтримуємо один одного, перемагаємо!
 

20.11.2022

 
Всесвітній день дитини – це свято, що уособлює благополуччя дітей, постійну турботу та піклування про них. Саме цього дня була прийнята «Конвенція ООН про права дитини», у якій права на життя, щасливе дитинство, мир є найважливішими. І правовий букварик «Мої права від А до Я», проведений бібліотекою № 119, ознайомив юних читачів з їх правами та обов’язками.
Презентація «Подорож до Країни права», гра «Склади квітку з прав дитини», вікторина-роздум «Права чи обов’язки?», лабіринт «Літературні герої і права дитини», мультфільм «Знай свої права, дитино» - в ігровій формі та через книги школярі зацікавлено робили перші кроки до правових знань.
 

16.11.2022

 
На занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» у бібліотеці № 119 для дітей відвідувачі створювали незвичайну поробку – міфічну українську тваринку Бавовнятко, яка з’явилася під час війни та символізує успішну боротьбу з російськими окупантами.
Білий картон, кольоровий фетр, вата, ножиці, клей, фантазія і натхнення – у кожне звірятко діти вкладали свої мрії та надії. А величезні очі іграшки зробили з ґудзиків, адже 16 листопада відзначається Всесвітній день ґудзиків.

Нехай же непосидючі та сміливі Бавовнятки, зроблені юними майстрами, роблять загарбникам побільше «бавовни», надають сили і мужності нашим воїнам-визволителям і народним месникам та наближають нашу ПЕРЕМОГУ! Все буде УКРАЇНА!

 
 

14.11.2022

   Зараз, у часи постійних хвилювань та неспокою, бібліотека № 119 для дітей передусім є територією позитиву для читачів. І фентезі-ленд, присвячена 115-й річниці від дня народження шведської письменниці Астрід Ліндґрен, викликала у юних відвідувачів чудові емоції та посмішки.
 
 
 
 
  А сприяли цьому і розповіді про дитинство неперевершеної фантазерки та казкарки, яка дуже любила читати та вже змалку виявила свій письменницький  хист, і її кумедні герої.
 
 

  Захоплива вікторина «Веселі шибеники Астрід Ліндґрен», яку бібліотекарям допомагала проводити майже справжня Пеппі Довгапанчоха – читачка бібліотеки Майя, кросворд «Малий і Карлсон», мультфільми за творами письменниці – школярі залюбки подорожували чарівним світом Астрід Ліндґрен та обирали для читання її книжки, сповнені забавок, доброти і любові до дітей. А майстер клас «Казковий вітрячок», що провели бібліотекарі, буде для читачів згадкою про пригоди найвідомішого Ласуна з моторчиком.

 

 

09.11.2022

 День української писемності та мови – це не тільки свято нашої рідної мови, а і День національної гідності, патріотизму, вірності нашій Батьківщині, що наголошує на її НЕЗАЛЕЖНОСТІ. На це звернули особливу увагу працівники бібліотеки № 119 для дітей під час мовознавчої години з учнями ЗЗСО № 213.
 
 

 Говорили про історію свята та витоки української мови, про її значення в житті людини та країни, про те, що вчити і вдосконалювати рідну мову потрібно щодня. І робити це можна як спілкуючись нею, так і в ігровій формі. Метаграми, анаграми, омоніми-каламбури, приховані слова, слова-поліфони – мовна ігротека захопила школярів.
 
 
 
 А гра «Хто кого переговорить» долучила їх також до Дня скоромовок та українського фольклору. Тож не втомлюємося розвивати нашу мову, адже українська починається з нас!
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter