Бібліотека №119

23.04.2024

 
У Міжнародний день англійської мови та Всесвітній день книги юні читачі бібліотеки № 119 взяли участь у медіа-подорожі «Що ми знаємо про Велику Британію?». Жваве спілкування з бібліотекарями під час пізнавальної бесіди «Англія. Цікаві факти» захопило школярів. Літературний філворд «Твори англійських письменників», лексична гра «Word Finder» та інтерактивна гра «Кошик слів» допомогли дітям не тільки вдосконалити свої знання та навички читання з англійської мови, але й заохотили до подальшого знайомства з  британською дитячою літературою, відвідуючи бібліотеку.
 
 

18.04.2024

     З нагоди Дня довкілля та Міжнародного дня Землі бібліотека № 119 провела урок екологічної грамотності «Не завдай шкоди довкіллю!» для учнів ЗЗСО № 213.
 
 
 
     Пізнавальна бесіда «Майбутнє Землі у твоїх руках», книжкова добірка «Світ довкола нас», онлайн-гра «Trash Hunter», медіапрезентація «Чому потрібно дбати про довкілля?», анімаційний фільм «Сортування» телеканалу «ЕКО ПЛЮСПЛЮС», розмальовки-міркування «Чиста планета» - школярі дізналися про науку екологію, важливість природи для людей і людей для природи, як потерпає довкілля України через війну.
 
 
 
   Разом із бібліотекарями обговорили «Книжку про сміття» Галини Ткачук, свій посильний внесок у збереження навколишнього середовища.
 

08.04.2024

 
З нагоди Дня «Намалюй пташку» у бібліотеці № 119 для дітей на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» відбувся майстер клас «Український диво-птах». Читачі не тільки дізналися про історію виникнення цього неофіційного, але від того не менш цікавого свята, але й познайомилися з творчістю видатної української мисткині Марії Примаченко. Дивовижний світ картин неймовірної художниці не залишив байдужими дітей та заохотив до творчості. І на папері почали оживати міфічні, барвисті образи. У своїх роботах юні митці зуміли передати особистий погляд на фантастичних пташок, які готові злетіти у безкрайнє, вільне небо нашої нескореної України.
 
 

05.04.2024

     Чи бувають малюки, які не люблять мультиків? Звичайно, ні! Тож з нагоди Всесвітнього дня мультфільмів бібліотека № 119 запросила до літературної арт-мандрівки «Книжка – діафільм - мультфільм» найменших читачів – вихованців ДНЗ № 534.
 
 
 
 
    Діти залюбки прослухали улюблену українську казку «Колобок» та подивились анімаційний фільм за мотивами твору. Справжнім сюрпризом для малят став перегляд казки у форматі діафільму. Вони з натхненням взаємодіяли з головними героями, озвучуючи їх та весело наспівуючи пісеньку Колобка.
 
 
 
     За свої старання дошкільнята отримали у подарунок розмальовки з казковими персонажами, а багато інших цікавих історій маленькі читачі дізнаються, обираючи книжки у бібліотеці.
 
 

04.04.2024

      У День народження мобільного телефону бібліотека № 119 провела для юних відвідувачів урок-гру «Смартфон-помічники». Школярі дізналися, що саме 3 квітня 1973 року американський винахідник (до речі, українського походження) Мартін Купер використав перший мобільний телефон, який згодом удосконалили до смартфона.
 
 
 
    І сьогодні важко уявити дитину, яка б не цікавилася цим ґаджетом, але не всі використовують його ресурси на повну. Тому читачі з цікавістю взяли участь в обговоренні новинок серед мобільних телефонів і планшетів, довідалися про нові корисні додатки для них.
 
 
 
    А інтерактивні ігри «Нікнейм», «Розумники», вікторина «Спіймай вірус» та творче завдання «Персональний помічник» зі створенням малюнків і колажів допомогли закріпити отримані знання та розібратися в основних аспектах користування мобільними застосунками.

 
 

02.04.2024

 
Заняття ігрової студії «Мовні витребеньки», що відбулося у бібліотеці № 119 для дітей, було присвячене Міжнародному дню дитячої книги (International Children's Book Day). Юні відвідувачі пригадали улюблені твори сучасних письменників, а сторінками казкової повісті Галини Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії» здійснили мовно-літературну подорож. Анаграма «Пустунчики», ігри «Спіймай помилку» та «Скажи навпаки», квіз «Знайди персонажа» - читачі залюбки відшукували цікавинки української мови, влучні порівняння, епітети, підбирали синоніми, антоніми та переконалися, що, читаючи книжки, можна і набувати нових знань, і вдосконалювати розмовні навички та культуру рідної мови.
 
 

27.03.2024

 
З нагоди Міжнародного дня театру і Всесвітнього дня лялькаря працівники бібліотеки № 119 для дітей відвідали Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю Дніпровського району та влаштували для його вихованців театралізовані читання «Коли оживає казка». Книжкова добірка українських казок з яскравими ілюстраціями, лялькова вистава-гра за мотивами народної казки «Пан Коцький», загадки про пригоди головних героїв - діти і молодь залюбки поринули у чарівний світ казок, поспілкувалися з бібліотекарями та отримали позитивні емоції.
 
 

22.03.2024

    З нагоди Всеукраїнського тижня дитячого читання бібліотека № 119 влаштувала для своїх читачів творчу зустріч, на яку завітали адміністраторка проєкту «Читаймо» Наталія Степанчук та художниця-ілюстраторка і дизайнерка Валентина Єсіпова-Левіч.
 
 
 

   Повітряна тривога не стала на заваді, і спілкування з гостями розпочалося в укритті. Школярі пригадали книжку Олени Фінберг «Неймовірні історії кота Бучика» та залюбки ознайомилися з її продовженням «Кіт Бучик у місті Лева».
 
 
 
    Цікаві, патріотичні історії про хороброго кота з маленької Бучі, яскраві, змістовні ілюстрації, що намалювала пані Валентина, безліч запитань щодо створення книг – час промайнув непомітно. Зацікавленість дітей була такою великою, що, трохи втомлені, після тривоги вони охоче долучилися до майстер класу з виготовлення колажів з книжкових ілюстрацій, отримали автографи від художниці, зробили дружнє спільне фото та виявили бажання взяти представлені книжки в бібліотеці для читання.
 
 

21.03.2024

     Під час Національного тижня читання поезії у бібліотеці № 119 на занятті ігрової студії «Мовні витребеньки» відбувся «Римований імпровіз», присвячений Всесвітньому дню поезії. 
 
 
 
    Літературна вікторина «Мудрагелі», гра «Поетичні гадання»,  віршований флешмоб «Підбери риму» - юні відвідувачі читали вірші відомих українських поетів, знайомилися з особливостями римування та охоче відкривали у собі поетичні таланти.
 
 
 
 

20.03.2024

 
З нагоди 115-річчя відкриття Київського зоопарку бібліотека № 119 провела медіа-екскурсію для маленьких натуралістів. Відеопрезентація «Мандрівка Київським зоопарком», вікторина «Впізнай тваринку», фізкультхвилинка «Хто як рухається», вправа «Шифрувальник», розмальовки «Хто мешкає в зоопарку?» - зацікавлені читайлики залюбки слухали, грали, творили, спілкувалися та дізналися багато природознавчих цікавинок.
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter