Бібліотека №119

20.11.2022

 
Всесвітній день дитини – це свято, що уособлює благополуччя дітей, постійну турботу та піклування про них. Саме цього дня була прийнята «Конвенція ООН про права дитини», у якій права на життя, щасливе дитинство, мир є найважливішими. І правовий букварик «Мої права від А до Я», проведений бібліотекою № 119, ознайомив юних читачів з їх правами та обов’язками.
Презентація «Подорож до Країни права», гра «Склади квітку з прав дитини», вікторина-роздум «Права чи обов’язки?», лабіринт «Літературні герої і права дитини», мультфільм «Знай свої права, дитино» - в ігровій формі та через книги школярі зацікавлено робили перші кроки до правових знань.
 

16.11.2022

 
На занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!» у бібліотеці № 119 для дітей відвідувачі створювали незвичайну поробку – міфічну українську тваринку Бавовнятко, яка з’явилася під час війни та символізує успішну боротьбу з російськими окупантами.
Білий картон, кольоровий фетр, вата, ножиці, клей, фантазія і натхнення – у кожне звірятко діти вкладали свої мрії та надії. А величезні очі іграшки зробили з ґудзиків, адже 16 листопада відзначається Всесвітній день ґудзиків.

Нехай же непосидючі та сміливі Бавовнятки, зроблені юними майстрами, роблять загарбникам побільше «бавовни», надають сили і мужності нашим воїнам-визволителям і народним месникам та наближають нашу ПЕРЕМОГУ! Все буде УКРАЇНА!

 
 

14.11.2022

   Зараз, у часи постійних хвилювань та неспокою, бібліотека № 119 для дітей передусім є територією позитиву для читачів. І фентезі-ленд, присвячена 115-й річниці від дня народження шведської письменниці Астрід Ліндґрен, викликала у юних відвідувачів чудові емоції та посмішки.
 
 
 
 
  А сприяли цьому і розповіді про дитинство неперевершеної фантазерки та казкарки, яка дуже любила читати та вже змалку виявила свій письменницький  хист, і її кумедні герої.
 
 

  Захоплива вікторина «Веселі шибеники Астрід Ліндґрен», яку бібліотекарям допомагала проводити майже справжня Пеппі Довгапанчоха – читачка бібліотеки Майя, кросворд «Малий і Карлсон», мультфільми за творами письменниці – школярі залюбки подорожували чарівним світом Астрід Ліндґрен та обирали для читання її книжки, сповнені забавок, доброти і любові до дітей. А майстер клас «Казковий вітрячок», що провели бібліотекарі, буде для читачів згадкою про пригоди найвідомішого Ласуна з моторчиком.

 

 

09.11.2022

 День української писемності та мови – це не тільки свято нашої рідної мови, а і День національної гідності, патріотизму, вірності нашій Батьківщині, що наголошує на її НЕЗАЛЕЖНОСТІ. На це звернули особливу увагу працівники бібліотеки № 119 для дітей під час мовознавчої години з учнями ЗЗСО № 213.
 
 

 Говорили про історію свята та витоки української мови, про її значення в житті людини та країни, про те, що вчити і вдосконалювати рідну мову потрібно щодня. І робити це можна як спілкуючись нею, так і в ігровій формі. Метаграми, анаграми, омоніми-каламбури, приховані слова, слова-поліфони – мовна ігротека захопила школярів.
 
 
 
 А гра «Хто кого переговорить» долучила їх також до Дня скоромовок та українського фольклору. Тож не втомлюємося розвивати нашу мову, адже українська починається з нас!
 
 

31.10.2022

 
Вкотре бібліотека № 119 стала місцем, де діти не тільки читають, спілкуються, товаришують, набувають знання, а і виявляють та розвивають творчі здібності, фантазію й уяву. З нагоди Міжнародного дня анімації юні відвідувачі відкрили для себе дивосвіт мультиплікації.
Дізналися, як народжується мультфільм та хто допомагає малюнкам «оживати», познайомилися з історією української анімації, пригадали героїв відомих мультиків, взяли участь у вікторині «Українські казки на блакитному екрані», переглянули мультфільм «Моя країна Україна» казкаря Сашка Лірника. І охоче перетворилися на художників-аніматорів в імпровізованій мультстудії, створюючи образи улюблених книжкових персонажів за допомогою паперових стаканчиків та своєї вигадливості. А література з серії «Мультстудія Грані-Т», яку діти обрали для читання, сподіваємось, заохотить їх до малювання вдома інших героїв анімації.
 

26.10.2022

 
На занятті творчої майстерні «Мисли кольорово» юні відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей залюбки долучилися до не зовсім звичного свята – Дня гарбуза. Адже цей овоч можна назвати королем осені. І хоч народився гарбуз в далекій Мексиці, його здавна дуже полюбляють і шанують в Україні та вважають своїм.
Цікавинки про походження гарбуза та його корисні властивості, про українські традиції та прикмети, пов'язані з гарбузом, вірші, загадки та прислів’я про природу і дари осені – спілкування читачів з бібліотекарями було пізнавальним і надало натхнення для творчості. Тож з чудових поробок, створених на майстер класі з оригамі «Кумедне гарбузятко», діти залюбки виготовлять гірляндочки та прикрасять ними оселі до свята.
 

17.10.2022

 
Днем захисників і захисниць в Україні можна вважати не тільки 14 жовтня, а і кожен день, який ми зараз проживаємо завдяки нашим мужнім героям. І наша вдячність не має меж. Про це говорили бібліотекарі з юними відвідувачами бібліотеки № 119 для дітей під час патріотичної години «Захисник – це слава, захисник – це честь!».
 
Читання віршів та оповідань про нашу нескорену Батьківщину, про відважних воїнів, які її захищають, щемливі розповіді дітей про своїх рідних, які також визволяють українську землю від окупантів, перегляд буктрейлерів за книгами Л. Ніцой «Незламні мураші», Р. Романишин та А. Лесіва «Війна, що змінила Рондо», Еліни Заржицької «Легенди про козаків», створених бібліотекарями, - зустріч у бібліотеці була змістовною, цікавою та невимушеною. І як же без дитячої творчості? Старанно діти малювали: хто хоробрих захисників, хто мрії про мирне небо. Тож нехай ці щирі малюнки підтримають наших воїнів та стануть посильним внеском юних українців для наближення ПЕРЕМОГИ!
 

06.10.2022

 
Щороку у першу п’ятницю жовтня відзначається Всесвітній день посмішки  (World Smile Day). Девіз свята, започаткованого в США, - «Зроби добру справу. Допоможи хоча б одній людині усміхнутися». Тому у такий нелегкий, напружений час бібліотека № 119 завітала до учнів ЗЗСО № 213, щоб подарувати дітям позитивні емоції.  Адже посмішка дитини – це символ щастя і світлої надії – надії на МИР.
Книжки «Торбинка сміху», «Віршики-веселинки», «Веселі скоромовки. Хто кого переговорить», розвага «Знайка-відгадайка» додали школярам гарного настрою. Також потішили дітей поробки «Казкові посмішки», виготовлені на майстер класі, що стануть кумедними сувенірами до свята і привітаннями рідним та друзям.
 

29.09.2022

 
День вчителя - це нагода показати своє шанобливе ставлення до педагогів. І учасники творчої майстерні «Мисли кольорово!», що працює у бібліотеці № 119 для дітей, напередодні свята охоче долучилися до майстер класу з виготовлення привітальних листівок. Адже найкращим подарунком для вчителя є щира творчість його учня.
 
Юні майстри старанно і з натхненням працювали над своїми витворами, вкладаючи у них частинку своєї душі та повагу до вчителя. А проникливі побажання, які діти вписали у листівки, додали подарункам теплоти й індивідуальності та стануть приємним сюрпризом для улюбленого вчителя.
 

22.09.2022

 
  День коміксів – незвичайне свято усіх поціновувачів цієї літератури. Особливо полюбляють комікси діти. І бібліотека № 119 для дітей запросила юних читачів до захопливого світу графічних фантазій.
 
 
 
 

  Презентація про історію цього особливого виду творчості, читання популярних українських та зарубіжних коміксів, перегляд найцікавіших анімаційних фільмів, малювання улюблених супергероїв – і дівчатка, і хлопчики уподобали комікси на будь-який смак. А об’єднує усі комікси те, що герої рятують світ від зла. І з нагоди Всесвітнього дня мрії, який теж відзначається цього дня, діти з бібліотекарями висловили одну велику МРІЮ – перемогти зло, що прийшло на нашу українську землю.


 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter