Бібліотека №119

22.09.2022

 
  День коміксів – незвичайне свято усіх поціновувачів цієї літератури. Особливо полюбляють комікси діти. І бібліотека № 119 для дітей запросила юних читачів до захопливого світу графічних фантазій.
 
 
 
 

  Презентація про історію цього особливого виду творчості, читання популярних українських та зарубіжних коміксів, перегляд найцікавіших анімаційних фільмів, малювання улюблених супергероїв – і дівчатка, і хлопчики уподобали комікси на будь-який смак. А об’єднує усі комікси те, що герої рятують світ від зла. І з нагоди Всесвітнього дня мрії, який теж відзначається цього дня, діти з бібліотекарями висловили одну велику МРІЮ – перемогти зло, що прийшло на нашу українську землю.


 
 

06.09.2022

 
  6 вересня у світі відзначається День читання книг (National Read a Bok Day) – свято-підтримка тих, хто любить читати, свято-нагадування про значення книги та читання. А що може бути краще у цей день, ніж відвідування бібліотеки?
  Тож юні читачі залюбки взяли участь у літературному калейдоскопі у бібліотеці № 119 для дітей.
 
 
 

Книжкові серії «Патріотична бібліотека», «Видатні українці», «Історична бібліотека», «Магічне коло», «Українська майстерня фантастики», «Я пізнаю світ» - діти охоче обирали літературу на різні читацькі уподобання, прислухаючись до порад бібліотекарів.
 
 

  Нехай же кожен день для наших дітей буде Днем читання книжок – Днем надії на мир та наближення перемоги!

 
 

01.09.2022

 
Під час літніх канікул бібліотека № 119 стала для багатьох дітей улюбленим місцем читання, спілкування, дозвілля. А про те, що бібліотека може бути помічником і у навчанні, юним відвідувачам нагадав бібліомайданчик до Дня знань. Читання цікавих книжок, підібраних бібліотекарями, розповіді про вчителів та шкільних друзів, майстер клас з виготовлення книжкових закладок, які знадобляться для підручників – зустріч під лагідним сонечком та блакитним небом, як завжди, була дружньою та змістовною.
А ще ми дуже мріємо про МИРНЕ небо. І цьогоріч 1 вересня - це не лише день початку нового навчального року, але й день нашої незламності. Те, що сотні тисяч юних українців мають змогу продовжувати навчання - заслуга усіх, хто робить свій внесок у героїчний опір України російській агресії. ДЯКУЄМО їм за це!
 

09.08.2022

 
    У Всесвітній день книголюбів (Book Lovers Day), який щорічно відзначають 9 серпня, бібліотека № 119 для дітей запросила юних читачів.
 
 
 
 
 
  Діти висловлювали враження від своїх улюблених книжок, і сперечалися хто з них найбільший книголюб за кількістю прочитаних книжок. Бібліотекарі запропонували пригадати улюблені дитячі казки граючи в ігротеку “В гостях у казки”.
 

05.08.2022

 
  Зараз, під час військового стану, дуже важливо дотримуватись правил безпеки, пов’язаних з війною. Але не треба забувати і про інші правила, що збережуть життя.
 
 
 
 
  Тому з нагоди Міжнародного дня світлофора, що відзначається 5 серпня, бібліотека № 119 для дітей запросила на галявину безпеки юних відвідувачів. Книжки «Лейтенант Доброта», «Правила дорожнього руху», «Твої дороги», «Бережи себе, малюк!», рухлива гра «Шляхове – недорожнє», інтерактивна гра “Хто я?”, майстер клас з виговлення книжкових закладок «Мій друг - Світлофор» нагадали діткам про правила дорожнього руху та обачну поведінку на вулицях.
 
 
 
 
  По завершенню заходу діти закріпили свої знання малюнками на асфальті «Незвичайний дорожній знак».
 

07.07.2022

 
   День родини в Україні – свято, що нагадує про цінність сім’ї, особливо зараз, під час війни. І літній родинний майданчик, влаштований бібліотекою № 119 для дітей, став острівком позитиву у нашому складному сьогоденні.
 
 
 
 
  Юні відвідувачі розповідали про своїх рідних, обговорювали з бібліотекарями значення родини, пригадували прислів’я про сім’ю, читали вголос вірші про родину та Україну, адже любов до Батьківщини починається саме з родини.
 
 
 
А «Родинне дерево», створене на майстер класі, стало чудовим привітанням до свята.
 

28.06.2022

 
До Дня Конституції України бібліотека № 119 для дітей влаштувала правознавчий майданчик «Державні символи України». Доступне обговорення основних засад нашої Конституції, її значення для незалежності країни, історія затвердження Державних символів – бібліотекарі допомогли юним відвідувачам розширити правові знання.
І як завжди, не оминули увагою творчу складову: діти малювали жовто-блакитний Прапор і Герб-тризуб, складали з пазлів мапу України, співаючи українські народні пісні. З Днем Конституції України!
 

24.06.2022

 
У бібліотеці № 119 для дітей розпочалися заняття безкоштовної мовної студії «Вивчай українську граючи» у партнерстві з мовним коучем, викладачкою української мови Наталією Нізельською. На основі всесвітньо відомої розвивальної гри «Scrabble» юні відвідувачі складали слова, аналізували їх, вводили в речення.
Запрошуємо на заняття студії щовівторка і щочетверга о 12.00 дітей 9-11 років. Буде пізнавально та цікаво!
 

10.06.2022

 
Свято Неба і Землі – так в народі величають Трійцю. У природі царює справжній розмай: усе квітне, буяє, сповнене літніх ароматів. Тож не дивно, що бібліотека № 119 для дітей напередодні свята влаштувала бібліогалявину просто неба, під розлогими тінистими каштанами. Не забарилися і зацікавлені читачі - як діти, так і дорослі, - щоб долучитися до Дня Святої Трійці.
Виявляється, на Трійцю  природа промовляє до людини мовою комах, пташок, рослин. Не одне покоління українців вслухалося в цю мову, і всі ці спостереження вилилися в ланцюжок прикмет та обрядів. Ось і відвідувачі народознавчої галявини таємниче прислухалися до звуків природи і фантазували, знайомилися з літературою про народні звичаї і традиції, відгадували загадки про навколишній світ, читали вірші про літо. А різнокольорові пишні квіточки, виготовлені на майстер класі, стануть для читачів символом свята та надії.
 

09.06.2022

 
У Міжнародний день друзів бібліотека № 119 для дітей гостинно зустріла юних читачів. Спілкування з бібліотекарями про цінність дружби та взаємодопомоги, перегляд книжок про дружбу, розповіді про найближчих друзів, гра «Казкові друзі», майстер клас «Листівка для друга» - атмосфера довіри, теплоти,  щирості панувала у бібліотеці.
З любов’ю зробленими квітками-листівками діти привітають своїх найліпших друзів: сьогодні - тих, хто поруч з ними, а пізніше - тих, хто через війну наразі мешкає в інших місцях України або за кордоном. Але вони обов’язково повернуться додому, адже ми віримо в нашу ПЕРЕМОГУ!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter