Бібліотека №119

04.08.2021

Дорожня грамота
Галявинка безпеки
 
З нагоди Міжнародного дня світлофору, що відзначається 5 серпня, бібліотека № 119 для дітей запросила вихованців інклюзивних груп ДНЗ № 176 на галявинку безпеки. Книжки «Абетка дошколярика-пішохода», «Безпека малят», «Твої дороги», «Бережи себе, малюк!», рухлива гра «Стій! Увага! Йди!», майстер клас з виговлення книжкових закладок «Світлофор-Моргайко» нагадали діткам про правила дорожнього руху та обачну поведінку на вулицях.

 

29.07.2021

 «У колі друзів»
Година спілкування
 
   30 липня відзначається Міжнародний день дружби – свято, що нагадує про взаємну допомогу, про толерантні стосунки, про важливість дружби та друзів. А бібліотека – це місце, де можна дружити і з читачами, і з бібліотекарями, і з… книжками. У цьому переконалися відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей під час години спілкування «У колі друзів».
 
 
 

  Огляд книжок українських та зарубіжних письменників про дружбу, бесіда-роздум «Правила дружби», «Мій найкращий друг», гра «Продовж прислів’я» - діти залюбки поринули в атмосферу позитиву, розуміння та обирали твори для читання. А серед новинок, з якими знайомилися відвідувачі, особливу увагу привернула книжка для підлітків відомої української письменниці Марії Морозенко «Доросла зима» - історія про дружбу, перше кохання, чесність, співчутливість, людяність – основні морально-етичні цінності, які знадобляться у житті.


 
 

23.07.2021

Мешканці підводного царства
 
  23 липня, у Всесвітній день китів і дельфінів, бібліотека №119 для дітей запросила вихованців інклюзивної групи ДНЗ №176 на природознавчу прогулянку.
 
 
 
 
 
  Голосні читання казкових історій про гігантів морів і океанів – китів та дружелюбних і симпатичних дельфінів, загадки про підводний світ, майстер клас «Кит з фонтанчиком», знайомство з цікавими книжковими новинками – дошкільнята залюбки долучилися до екологічної зустрічі, яка нагадала діткам про бережливе ставлення до природи.
 
 

16.07.2021

Емоджі бібліомайданчик
 
  Бібліотека № 119 для дітей запросила вихованців ДНЗ № 176 на літню читальну галявину, щоб познайомити з незвичайним святом – Всесвітнім днем Емоджі, що відзначається 17 липня.
 
 
 

   Голосні читання казок про дружбу, майстер клас «Смайлик у подарунок»,
гра-асоціація з м’ячем «Схожі на смайлик», малюнки кумедних смайликів на асфальті, перегляд цікавих пізнавальних дитячих журналів «Смайлик» - на майданчику панували тільки позитивні емоції та посмішки.
 
 
 

   Нехай смайлики кожного дня приносять вам радість та гарний настрій!


 
 

23.06.2021

 
 
До Дня Конституції України бібліотека провела ігрову правознавчу абетку «Аз і Буки правової науки» для вихованців ДНЗ № 176.
 
 
 

Голосні читання «Права у Країні казок», під час якої дітки знайомилися із творами, де порушуються права героїв, рухлива гра «Правобол», перегляд книжок і журналів – так були зроблені перші кроки до стежинки правознавства.
 
 
 

Разом із бібліотекарями дошкільнята намалювали на асфальті квітку «Я маю право на ім’я!», в яку вписали свої імена. А жовті та блакитні повітряні кульки, якими бібліотекарі привітали маленьких українців, символічно прикрасили невеличкий танцювальний флешмоб, влаштований на майданчику на честь свята.

 
 

09.06.2021

«Я + Ти + Книжка!»
Літні читання

  Літо - улюблена пора року для дітлахів. А скільки цікавих оповідань та віршів написано про літо, сонечко, природу! Про це дізналися вихованці ДНЗ № 176, для яких бібліотека влаштувала літні читання «Я + Ти + Книжка!». Діти залюбки слухали бібліотекарів, а деякі навіть намагалися читати самостійно.
 
 

  Літературні рухливі ігри «Казкові герої: добрі чи злі?», «Казка по колу» занурили дошкільнят у світ улюблених книжок та фантазій. Тож літо з книжкою – це дуже гарний відпочинок!
 
 
 


 
 

01.06.2021

У Міжнародний день захисту дітей бібліотека № 119 запросила дошкільнят до літнього читального залу. Цікаві книжечки та журнали, які потішили малят, казкові загадки, малюнки крейдою на асфальті, де дітки виявили свою фантазію – свято вдалося! А родзинкою став чудовий колективний малюнок сонечка і флешмоб «Простягніть, дітки, сонцю долоньки маленькі!».
 

26.05.2021

 
 
  Напередодні Дня столиці та Дня Києва бібліотекарі провели для молодших читачів – вихованців інклюзивної групи ДНЗ № 176 – голосні читання та майстер клас. Вірші Олекси Палійчука, казки та легенди Зірки Мензатюк про рідний край, про наш улюблений Київ, що звучали на дитячому майданчику, аплікації з кольорових серветок «Квітучий символ Києва», які створили дошкільнята, допомогли діткам відчути свято, що наближається.
 
 
 
 
 
 

11.03.2020

«Давайте читати Нестайка!»
Гумор-time

«Я все життя писав саме для дітей –
писав з любов’ю, болем і тривогою.»

Всеволод Нестайко

     Видатний класик дитячої літератури Всеволод Нестайко, як казав український письменник Андрій Любка, був добрим янголом української літератури, і дорослої, і дитячої. І це дійсно так, адже усі твори майстра слова просякнуті добром, він був вчителем для багатьох українських авторів, а спілкування з ним надихало і духовно збагачувало.
         Неповторний та повчальний гумор книжок Всеволода Нестайка відчули і учні 6 класу ЗЗСО № 207 під час участі у заході бібліотеки за проєктом «Книгодрайв».
Цікаві факти із дитинства письменника, що вплинули на його творчість та про які розповідала бібліотекарка, спонукали школярів пригадати свої кумедні історії. Телефільм «Тореадори з Васюківки» за мотивами однойменної повісті Всеволода Нестайка долучив до пригод та дотепних витівок двох хлопчаків, що жодної миті не хочуть згаяти, а прагнуть зробити світ кращим. Бібліотекарі наголосили, що цей чудовий фільм на Міжнародному фестивалі в Мюнхені одержав Гран-Прі, а трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого Почесного списку Г.-Х. Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної літератури для дітей.
 
 
 

       Літературна вікторина та кросворд, присвячені життю і творчості письменника, надали можливість дітям виявити свою увагу та кмітливість.
         Веселі, захоплюючі сюжети зробили подорож юних читачів до світу Всеволода Нестайка  яскравою та незабутньою. І обираючи для читання книжки Всеволода Зиновійовича, школярі пам’ятали, що казковість, пригодництво, природа у творах Нестайка допомагають нам пізнати самих себе, утвердитись у добрі та справедливості.
Тож давайте читати Нестайка –
його твори завжди зігріватимуть серця! 

 

26.02.2020

«Нині Масляна в гості прийшла»
Народознавчі читання

Цього тижня в Україні відзначають Масляну – народне свято на честь весняного пробудження природи, яке має багато давніх традицій та символізує перемогу сили світла і тепла над темрявою і холодом.

А чи потрібно змалечку знайомити українців із народними звичаями, вчити шанувати духовну спадщину нашої Батьківщини? Так! – вирішили бібліотекарі і, склавши торбинку книжок та журналів, попрямували до ДНЗ № 176 на зустріч із малюками спеціалізованої групи, щоб розповісти їм про це чудове свято.
Голосні читання оповідань та віршиків українських письменників, активне відгадування дітками загадок та змістовні відповіді бібліотекарів на безліч дитячих запитань  – спілкування із дошкільнятами було жвавим та цікавим.
Із радістю дітлахи дізналися про те, що під час Масляної прийнято їсти вареники із сиром та смачні, духмяні млинці - символи сонечка. Тож малюки вже ввечері попросять вдома своїх мам та бабусь приготувати їм таку смакоту і таким чином теж долучаться до народних українських традицій.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter