Бібліотека №119

09.06.2021

«Я + Ти + Книжка!»
Літні читання

  Літо - улюблена пора року для дітлахів. А скільки цікавих оповідань та віршів написано про літо, сонечко, природу! Про це дізналися вихованці ДНЗ № 176, для яких бібліотека влаштувала літні читання «Я + Ти + Книжка!». Діти залюбки слухали бібліотекарів, а деякі навіть намагалися читати самостійно.
 
 

  Літературні рухливі ігри «Казкові герої: добрі чи злі?», «Казка по колу» занурили дошкільнят у світ улюблених книжок та фантазій. Тож літо з книжкою – це дуже гарний відпочинок!
 
 
 


 
 

01.06.2021

У Міжнародний день захисту дітей бібліотека № 119 запросила дошкільнят до літнього читального залу. Цікаві книжечки та журнали, які потішили малят, казкові загадки, малюнки крейдою на асфальті, де дітки виявили свою фантазію – свято вдалося! А родзинкою став чудовий колективний малюнок сонечка і флешмоб «Простягніть, дітки, сонцю долоньки маленькі!».
 

26.05.2021

 
 
  Напередодні Дня столиці та Дня Києва бібліотекарі провели для молодших читачів – вихованців інклюзивної групи ДНЗ № 176 – голосні читання та майстер клас. Вірші Олекси Палійчука, казки та легенди Зірки Мензатюк про рідний край, про наш улюблений Київ, що звучали на дитячому майданчику, аплікації з кольорових серветок «Квітучий символ Києва», які створили дошкільнята, допомогли діткам відчути свято, що наближається.
 
 
 
 
 
 

11.03.2020

«Давайте читати Нестайка!»
Гумор-time

«Я все життя писав саме для дітей –
писав з любов’ю, болем і тривогою.»

Всеволод Нестайко

     Видатний класик дитячої літератури Всеволод Нестайко, як казав український письменник Андрій Любка, був добрим янголом української літератури, і дорослої, і дитячої. І це дійсно так, адже усі твори майстра слова просякнуті добром, він був вчителем для багатьох українських авторів, а спілкування з ним надихало і духовно збагачувало.
         Неповторний та повчальний гумор книжок Всеволода Нестайка відчули і учні 6 класу ЗЗСО № 207 під час участі у заході бібліотеки за проєктом «Книгодрайв».
Цікаві факти із дитинства письменника, що вплинули на його творчість та про які розповідала бібліотекарка, спонукали школярів пригадати свої кумедні історії. Телефільм «Тореадори з Васюківки» за мотивами однойменної повісті Всеволода Нестайка долучив до пригод та дотепних витівок двох хлопчаків, що жодної миті не хочуть згаяти, а прагнуть зробити світ кращим. Бібліотекарі наголосили, що цей чудовий фільм на Міжнародному фестивалі в Мюнхені одержав Гран-Прі, а трилогія «Тореадори з Васюківки» внесена до Особливого Почесного списку Г.-Х. Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної літератури для дітей.
 
 
 

       Літературна вікторина та кросворд, присвячені життю і творчості письменника, надали можливість дітям виявити свою увагу та кмітливість.
         Веселі, захоплюючі сюжети зробили подорож юних читачів до світу Всеволода Нестайка  яскравою та незабутньою. І обираючи для читання книжки Всеволода Зиновійовича, школярі пам’ятали, що казковість, пригодництво, природа у творах Нестайка допомагають нам пізнати самих себе, утвердитись у добрі та справедливості.
Тож давайте читати Нестайка –
його твори завжди зігріватимуть серця! 

 

26.02.2020

«Нині Масляна в гості прийшла»
Народознавчі читання

Цього тижня в Україні відзначають Масляну – народне свято на честь весняного пробудження природи, яке має багато давніх традицій та символізує перемогу сили світла і тепла над темрявою і холодом.

А чи потрібно змалечку знайомити українців із народними звичаями, вчити шанувати духовну спадщину нашої Батьківщини? Так! – вирішили бібліотекарі і, склавши торбинку книжок та журналів, попрямували до ДНЗ № 176 на зустріч із малюками спеціалізованої групи, щоб розповісти їм про це чудове свято.
Голосні читання оповідань та віршиків українських письменників, активне відгадування дітками загадок та змістовні відповіді бібліотекарів на безліч дитячих запитань  – спілкування із дошкільнятами було жвавим та цікавим.
Із радістю дітлахи дізналися про те, що під час Масляної прийнято їсти вареники із сиром та смачні, духмяні млинці - символи сонечка. Тож малюки вже ввечері попросять вдома своїх мам та бабусь приготувати їм таку смакоту і таким чином теж долучаться до народних українських традицій.
 

21.02.2020

«Ми читаємо казки і вчимось їм завдяки»
Читання вголос

    У Міжнародний день рідної мови бібліотекарі завітали до вихованців групи з вадами мовлення ДНЗ № 176, щоб через казку долучити до нашого чудового українського слова.
     Малюки зацікавлено слухали бібліотекаря, відповідали на запитання та ділилися, чим саме захопила їх та чи інша казкова історія. Книжечки-абетки із бібліотеки нагадали діткам український алфавіт та допомогли у вправному читанні по складах. А казочка про українську мову, яку вони прочитали разом із бібліотекарем, особливо сподобалася дошкільнятам.
 
 
 

   Тож читайте українською мовою багато-багато, аж доки вона стане вашою улюбленицею. А бібліотека вам завжди у цьому допоможе.

 
 

13.02.2020

«Вітальні валентинки власноруч»
Майстер клас

«До Дня святого Валентина
Приготую подарунок.
Своїми ручками малими
Намалюю візерунок.
На словах вам побажаю
Щастя, радості й добра!
Добрих друзів я згадаю,
Щоб любов повік жила!»

Наталія Козленко

     Напередодні чудового свята, Дня святого Валентина, відвідувачі творчої майстерні «Мисли кольорово!» із натхненням створювали валентинки, щоб порадувати рідних і близьких серцю людей найщирішими та теплими привітаннями.
 
 

    Дослухаючись порад бібліотекаря, школярі старанно розфарбовували вітальні листівки, малювали на них символ свята – червоне сердечко, дбайливо оздоблювали червоною стрічкою, яка підкреслює любов до тих, кому листівка буде подарована.
 
 

  Весела рухлива гра «Впізнай мене», запропонована бібліотекарями, на деякий час перервала кропітку роботу юних митців, та, поки підсихали фарби, діти зі сміхом розважалися.
 
 

   Із задоволенням дітлахи поласували солодкими подарунками від бібліотеки – смачними цукерками, звичайно ж, у формі сердечок. А читач бібліотеки Олежик у одній зі своїх листівочок висловив повагу та щиру подяку бібліотекарям.
   Додому юні творці пішли у гарному настрої та із прекрасними валентинками для мам, братиків і сестричок, друзів та однокласників. Адже так важливо дарувати одне одному свою увагу та любов і не забувати про це не тільки у День святого Валентина!


 

03.02.2020

Казка з підказкою
Book-гра

«Казка – це свіжий вітер, що роздмухує
вогник дитячої думки і мови.»

Василь Сухомлинський

У чарівний світ казок дитина потрапляє у самому ранньому віці. Слухаючи їх, малюк вчиться мислити, співчувати, робить висновки та відкриває своє серце добру і любові.

Тож учні 1-го класу спеціалізованого навчального закладу «Лісові дзвіночки» з радістю завітали до бібліотеки на зустріч, присвячену саме казці.

Пізнавальна розмова із бібліотекарями, голосні читання казок, книжечки із підказками допомогли дітям у розгадуванні кросвордів за мотивами улюблених казок та грі «Відгадай героя казки». А назви казочок школярі охоче складали із кольорових літер, чим виявили своє уміння читати.
Потішив маленьких читачів мультфільм «Три коти» про пригоди веселих друзів-котів у бібліотеці. А бібліотекарі нагадали правила користування бібліотекою і влаштували для дітей екскурсію книжковими рядами. Залюбки першокласники стали мешканцями дружного та гостинного дому, у якому живуть книжечки.
Тож бібліотека завжди рада гостям та запрошує усіх охочих на цікаві зустрічі!
 

24.01.2020

«Читання з письменницею Лесею Мовчун»

«Діти в книжках шукають світ,
де панують закони добра і справедливості.»

Леся Мовчун

Що може бути кращим для знайомства із новою книгою, ніж презентація книги самим автором? А якщо читачі ще мають можливість пофантазувати та намалювати свої ілюстрації до цієї книги – зацікавленість зростає ще більше.

Саме таке плідне спілкування відбулося у бібліотеці під час зустрічі юних поціновувачів книги із відомою письменницею Лесею Мовчун, яка є автором понад 100 публікацій у журналах для дітей та безлічі цікавих і захопливих книжок та повчальних оповідань. А завітали діти на… «Равликові читання». Чому саме «Равликові читання»? Тому що пані Леся є письменницею, у якої вдома живе равлик - домашній улюбленець - друг та натхненник письменниці. Тож Леся Вікторівна пояснила дітям, що равлик є істотою неквапливою та спокійною, і саме таким чином потрібно читати – не поспішаючи, вдумливо та зосереджено.
Письменниця зачитала школярам свою повість-казку «Рожевий записник детектива Стасика» та запропонувала намалювати її сюжети і зобразити головного героя, яким вони його бачать. Згодом діти обговорювали веселі пригоди малого детективчика та залюбки демонстрували свої малюнки, які від щирого серця подарували і письменниці, і бібліотеці.
 Школярі з нетерпінням будуть чекати на наступну зустріч із Лесею Мовчун та її чарівним равликом, який завітає до бібліотеки разом із письменницею за сприятливих погодних умов!
 

16.01.2020

«Зима-чарівниця»
Майстер клас

        Цьогоріч зима тішить нас яскравим сонечком та неочікуваним теплом. Але дехто із дітей вже дуже скучив за пухнастим снігом, за улюбленими зимовими забавами.
 
 
 

        Тож читачі разом із бібліотекарями вирішили «влаштувати» зимові розваги для казкових героїв у стінах бібліотеки. Виявилось, що усім школярам до вподоби став дитячий символ року – мишеня Міккі Маус. І вже незабаром на льодову арену, виготовлену із картону, різнобарвного паперу та снігу із вати, на ковзанах «виїхали» одразу декілька мультиплікаційних мишенят. Фігурки Міккі Маусів, які юні майстри старанно вирізали з паперу та розфарбували у яскраві кольори, вийшли не схожими одна на одну та по-своєму оригінальними.
 
 
 

    Чарівна зимова композиція, із натхненням створена відвідувачами, чудово прикрасила добірку поробок творчої майстерні «Мисли кольорово!», яка запрошує усіх охочих до бібліотеки.



 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter