Бібліотека №119

15.06.2023

 
До Дня фотографії природи читачі бібліотеки № 119 для дітей стали учасниками фоточеленджу «Миттєвості природи».
Бібліотекарі розповіли про історію фотографії та професію фотографа, про винахід фотоапарата, ознайомили дітей з літературою на цю тематику. А юні фотохудожники представили добірку власних світлин, зроблених у різних мальовничих куточках, розповіли, чому уподобали саме ці краєвиди, спілкувалися, ділилися враженнями.
 

05.06.2023

   На велосипеді до бібліотеки! А чому б і ні? Саме у Всесвітній день велосипеда (World Bicycle Day) дитяча бібліотека № 119 організувала велопробіг з родинами юних читачів. Адже діти дуже полюбляють цей найекологічніший та водночас найдоступніший транспорт. Отже бібліотекарі запропонували читачам поєднати дві корисних справи: прогулянку на велосипеді та бібліотечну галявину.
 
 
 

   У мальовничому київському парку, через який пролягав веломаршрут, був зроблений book-релакс. Книжки про винахід велосипеда, спортивні досягнення, правила дорожньої безпеки і велокультури, цікава інформація від бібліотекарів - спілкування та відпочинок на природі були пізнавальними як для дітей, так і для батьків, які обмінювалися власним досвідом щодо здорового способу життя і порадами. Тож дбаймо про своє здоров’я, довкілля, читаймо та відвідуймо бібліотеку!


 
 

01.06.2023

      Напередодні Міжнародного дня захисту дітей бібліотека № 119 завітала на майданчик ДНЗ № 176.
 
 
 
  Цікава програма, підготовлена бібліотекарями, захопила дітлахів. Вони активно демонстрували спритність у спортивній грі, відгадували казки, дружно танцювали, наспівували веселі дитячі пісні, малювали на асфальті малюнки «Мирне небо – щасливе дитинство» та отримали у подарунок книжечки.
 
 

   Усміхнені, щасливі обличчя маленьких українців – це теж наша нескореність, незламність і вільне майбутнє!

 
 

29.05.2023

   У День столиці бібліотека № 119 запросила відвідувачів, які вимушено переїхали до Києва через війну, на пізнавальну подорож «Гостинний Київ».
 
 
 

   Віртуальна екскурсія «Київ – серце Європи», література з книжкової виставки «Читаємо ProКиїв», квіз «Київ історичний», філворд «Київські пам’ятки» - читачі охоче знайомилися з цікавинками столиці України.

 
 

28.05.2023

 
Напередодні Дня столиці та Дня Києва бібліотека № 119 влаштувала під розлогими квітучими каштанами - символами Києва - бібліомайданчик «Київ нескорений».
Літературна хвилинка «Легенди Києва», вікторина «Київ відомий та невідомий», арт-печворк «Бажаємо миру столиці!» - юні відвідувачі читали, відгадували, майстрували та з вірою у Перемогу щиро вітали нашу незламну столицю зі святом.
 

28.05.2023

 
Читачі бібліотеки № 119 здійснили пізнавальну літературно-краєзнавчу мандрівку «Місто на Дніпрових схилах», присвячену Дню Києва.
Голосні читання поезій про улюблене місто, презентація «Мальовничий Київ», гастрономічний відеогід «Смаколики Києва», майстер клас «Янгол-охоронець Києва» - юні кияни поринули в атмосферу затишної та чудової столиці нашої Батьківщини.
 

25.05.2023

    У День слов’янської писемності і культури працівники бібліотеки № 119 провели заняття ігрової студії «Мовні витребеньки» для учнів ЗЗСО № 207.
 
 
 
 
   Мозаїка цікавинок «Мова українська – з глибини віків», книжки про витоки української мови, літературні ігри «Малюємо словом Україну», «Народна мудрість», ребус «Мовне асорті» - юні читачі порівнювали прадавні та сучасні слова, дізнавалися про походження географічних назв нашої Батьківщини, поповнили свій словничок рідної мови.

 
 

18.05.2023

 
У Всесвітній день вишиванки дошкільнята з особливими освітніми потребами були запрошені до бібліотеки № 119 на народознавчу мандрівку «Вишивана Україна».
Вірші про нашу Батьківщину, відеосюжет «Легенди про вишиванку», майстер клас «Візерунки вишиванки – діткам на добро» - маленькі читачі, одягнені у національне українське вбрання, створювали святкові поробки з неповторними кольоровими орнаментами, які стануть для дітей оберегом родинного затишку та мирного життя.
 

17.05.2023

 
З нагоди Міжнародного дня музеїв відвідувачі бібліотеки № 119 для дітей здійснили віртуальну мистецьку мандрівку «Культурна спадщина, яку ми захищаємо. Музеї Києва».
Мультимедійна презентація «Подорож музеями Києва», інтерактивна розмова «Твої улюблені музеї столиці», філворд-вікторина «Музеєзнавець» - юні читачі долучилися до історичних, художніх, літературних, природничих колекцій нашої столиці; дізналися, як відновлюються  культурні заклади Києва, що постраждали від ворожих обстрілів, які музеї можна відвідати під час воєнного стану.
 

15.05.2023

    У День матері юні відвідувачі бібліотеки № 119 вітали своїх матусь листівками, виготовленими на занятті творчої майстерні «Мисли кольорово!».
 
 
 
     Вірші та оповідання, присвячені мамі та родині, які діти обрали для читання, додали їм натхнення.
 
 
 
   Щирі дитячі подарунки, власноруч зроблені з ніжністю, любов’ю та вдячністю, зігріють мамині серця у цей надзвичайно важкий для кожного українця час.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter