Бібліотека №115

18.03.2015

«Іду з дитинства до Тараса»
(Шевченківські читання)
 
В дні  Шевченківського березня  у  Центральній міській дитячій бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка 18 березня було влаштовано літературне свято «Іду з дитинства до Тараса…», у якому взяли участь представники всіх районів нашого міста, які підготували виступи присвячені поету.
 
Вітаємо з блискучим виконанням активних читачів бібліотек Деснянського району – Лобойко Василину (читачка бібліотеки ім. Гагаріна), Лебедін Кирила (читач бібліотеки №115), які вшанували пам’ять поета виразним читанням віршів українських поетес Ліни Костенко та Людмили Яцури, присвячених Кобзареві.
 
 
 
 

19.03.2015

Канікули!!!!!!!! Час читати без перерви на школу!
 
Кожен активний читач має знати Що..? Те, що незабаром відбудеться святкування  Всеукраїнського тижня дитячого читання.
 
Щорічно в останній тиждень березня діти і книги збираються разом відзначити свято читання. Цього разу святковий тиждень під гаслом «Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято!» у Деснянському районі розпочато на гостинах у ЗОШ № 249, де з ініціативи дитячої бібліотеки №115 було влаштовано книжковий фестиваль за участю наших активних читачів.
Бібліотекою була влаштована презентація нових книжкових видань художньої та науково-популярної літератури. Запрошені представниці видавництва «Мамине сонечко» (http://feya.net.ua) порадували маленьких читачів своєю продукцією – журналами «ДВГ» («Думай, відгадуй, грай»), «Маленька фея» та «Маленький розумник».
 
Натомість, господарі свята, учні та учениці молодших класів 249 школи, вітали Книгу піснями, віршами, загадками та прислів’ями. Прикрасою свята стала лялькова вистава «Книжкова лікарня», талановито відіграна м’якими іграшковими героями та школярами.
Кожна книжка – це окремий світ. Побувати усюди, пройти крізь простір і час можливо завдяки книжці. Усі прочитані книги лишаються з нами назавжди, збагачуючи наш інтелектуальний та чуттєвий досвід. Саме тому, тиждень дитячого читання – свято не лише тих, хто безпосередньо створює та працює із книгою: письменників, літераторів, видавців, бібліотекарів. Це свято стосується кожного з нас. Пропонуємо вітати один одного та себе самих прочитанням нових і нових сторінок та запрошуємо на наступні заплановані для вас бібліотекою заходи.
 

4.03.2015

Квіти для мами
(майстер-клас, заняття клубу «Дивовижний світ мистецтва»)
 
Сьогодні у бібліотеці для дітей №115 офіційно відкрито весняний сезон!
 
Разом із Надією Василівною Сокольчук з ООЦ «Дивосвіт» школярі вирощували  просто у читальній залі нашої бібліотеки декоративні гіацинти.
 
Усього 2 стрічки гофрованого паперу, 1 соломинка, ножиці, трохи клею, а також, зі слів  майстрині Надії, - «увага, терпіння та акуратність», - і в результаті маємо цілий сад різнобарвних квітів гіацинту.
 
 
Вирощені приблизно за півгодини насичені кольорами та сповнені ентузіазму паперові вазони квітів разом із новими мистецькими навичками стануть найщирішими подарунками до свята весни для найрідніших мам, лагідних бабусь та улюблених вчительок.
 
 
Результат роботи садівників та садівниць ви можете оцінити на фото, а більше дізнатися про весняні квіти та тонкощі догляду за ними - з книжок фонду нашої бібліотеки.

Поки весна ще рання та боязка, а на вулиці ще хмарно та мрячно приходьте і заряджайтеся весняним настроєм у нас, а також поглиблюйте свої знання та здобувайте нові вміння! 
 

26.02.2015

Казка-казка - наче бубликів в’язка

Що за вимір, простір і час, який об’єднує усі народи, всіх людей, здатний охопити всі розрізнення та різноманіття і скласти їх у гармонійний світ дивовиж та фантазій? Це казка. А казка родом з дитинства, де побував кожен з нас.

Найсприятливіші умови для гостин у світі казок спробували створити досвідчені у цьому питанні бібліотекарки 115 бібліотеки для дітей. У читальній залі бібліотеки ви можете потрапити у простір, наповнений іграшками, дитячими книжками, чарівними піснями, який перетворюється на справжню казку, коли сюди візитують діти.
 
26 лютого «Казковий дворик» став свідком справжнього калейдоскопу дивовижних оповідок та фантазій. Наших наймолодших читачів із ЗОШ № 270 захопила та розважила літературна вгадайка «У країні переплутаних казок». 

Діти із задоволенням розшукували у вирі оповідок бібліотекарки знайомих героїв, та відправляли їх до відповідних казок. За допомогою саморобних паперових пальчикових іграшок маленькі читачі мандрували сторінками збірок казок, що мешкають на полицях бібліотеки.
Двері «Казкового дворика» відкриті для кожного мрійника. Ласкаво просимо вас завітати у казку.
 

26.02.2015

Краса родом з Петриківки

Петриківський розпис — українське декоративно-прикладне народне малярство, яке сформувалося на Дніпропетровщині в селищі Петриківка приблизно в ХVІІІ ст. На   сьогоднішній день внесена до списку нематеріальної культурної спадщини людства техніка петриківського розпису стала справжньою візиткою України у світі.
 
З 26 лютого 2015 року колектив бібліотеки для дітей №115 пропонує вам відвідати виставку петриківських скарбів, створених учнями студії малюнку «Вікторія». Яскраві барви народних традицій, витончені квіти, соковиті плоди калини, полуниці, винограду та райські пташки чекають на вас у старшій читальній залі бібліотеки для дітей за адресою вул. Бальзака, 28. Усі виставкові роботи – живі, вони дивують ажурністю, витонченістю, гармонією композицій та кольору.
За передачу  великої колекції дитячих робіт до бібліотеки та за сприяння в організації виставки висловлюємо подяку керівнику студії – Вороб’євському Віталію Амфіяновичу.
 
Більше дізнатися про техніку петриківського малярства вам допоможе бібліографічна довідка «Казкові квіти Петриківки», що містить ряд книжок,  які ви можете знайти у  фондах бібліотеки. 
 

24.02.2015

«Привіт! Я – Конфлікт»

Хто б міг уявити, що сьогодні до нас завітав сам Конфлікт? І ми разом із колежанками 8-го класу Києво-Могилянського колегіуму, на диво, радісно і весело його зустріли.

За допомогою психологів Центру у справах сім’ї, дітей та жінок – практичного психолога Хохлова Володимира Петровича та соціального працівника Наталії Анатоліївни Кочіної у бібліотеці для дітей №115 відбувся урок-тренінг з вирішення конфліктних ситуацій.  У форматі активної співучасті, ігор, вправ, обговорення конфлікт було опановано по частинах, розібрано по полицях та начисто обеззброєно усмішками та жартами учасників тренінгу.

Разом ми дійшли висновку, що конфлікт – це не те, чого слід боятися. Конфлікт є свідченням різноманіття думок, поглядів, смаків. І саме у конфлікті ми можемо віднайти консенсус, що врахує інтереси всіх сторін. Отож, конфліктуємо з користю та, за прикладом учасників нашого заняття «Привіт! Я – Конфлікт», слід робити це весело, галасливо та з усмішками на обличчях.

Бібліотекарі привернули увагу учасників заходу до книжкового фонду - розділ психологія та на підбірку художньої літератури з молодіжною тематикою.

 

 

16.02.2015

«Світ дитячої фантазії»
 
Бібліотека №115 знову прикрашена яскравими барвами дитячих фантазій. Запрошуємо вас відвідати виставку, що проходить у приміщенні бібліотеки, створенню якої ми завдячуємо вихованцям Освітньо-культурного центру «Дивосвіт» та центру естетичного виховання «Гармонія». Приходьте і насичуйте свою буденність кольорами!
 

 

29.01.2015

У нас в гостях видавництво «Мамине сонечко»
 
Бібліотека № 115 для дітей 29 січня  стала місцем зустрічі та знайомства маленьких читачів з журналами та газетами, створеними  для них  видавництвом «Мамине сонечко».

Протягом 15 років видавництво «Мамине сонечко» пропонує дітям віком від 1 до 12 років якісний, кольоровий, легкий для сприйняття медіум знайомства зі світом.

У кожному тематичному номері журналів, окрім пізнавального матеріалу, містяться інтерактивні рубрики: рухавки, ігри, розмальовки, конкурси, корисні поради, загадки, кросворди, які допомагають дітям сприймати інформацію не лише на слух або шляхом прочитання, а й освоювати новий матеріал за допомогою руху і дотику, розвивають уяву, фантазію, пам'ять, кмітливість, образне мислення, логіку, увагу юного читача.
 
 
Видавництво «Мамине сонечко» пропонує пізнавати і вивчати світ весело. У цьому ми мали змогу пересвідчитися під час презентації журналів «Мамине сонечко» і «Маленька фея» для первачків школи-дитячого садка «Мрія» та ЗОШ №259. Разом із співробітницею журналу Ольгою Воляник діти з захопленням пройшлися сторінками зимового номеру, ознайомилися з основними рубриками журналу. Презентація відбувалася шляхом вільного діалогу з аудиторією. Діти відповідали на питання редакторки, доповнювали її віршовані загадки, гортали і роздивлялися ілюстрації зимових номерів, мали можливість покрутити в руках, запропоновані журналом саморобки.
Жоден читач не лишився без сувеніру. Кілька примірників журналу редакція видавництва подарувала присутнім, а кілька передала для вас, шановні читачі. Запрошуємо прийти та познайомитися із залишеними для вас подарунками.
 

8.01.2015

Новий рік – чарівник
Ось і прийшли довгоочікувані новорічні свята та зимові шкільні канікули. Напередодні цих днів навіть дорослі очікують на дива та подарунки, а про дітлахів годі й казати, бо всі ми любимо щось незвичайне та неповторне. Тому ми вирішили разом з «Веселим календарем» влаштувати для наших читачів День чарівних рукавичок. Чому рукавичок? Рукавички – це запах дитинства, льодових гірок, снігових баб та снігових баталій.
 
 
 

«Узимку, в морозі, хуртечі й завії
Тебе і мене рукавички зігріють.
А теплі від чого вони і чому?
Скажу вам по щирості: теплі тому,
Що наші ласкаві бабусі і мами
Вплітають тепло своїх рук між нитками»
                                           А. Костецький
А до того ж ці рукавички чарівні, бо в них щось заховано. А щоб отримати те, що заховано, треба відповісти на зимові запитання вікторини, чи згадати різдвяні історії книжкової шафи. Це ж цікаво і захоплює навіть мам і татусів. На жаль, тільки подарунків вистачило не на всіх бажаючих.
 
 

Але Новий рік, так Новий рік! Приємні події тривали. Із гарним настроєм та щирими посмішками привітали свою бібліотеку з Різдвяними святами наші молодші читачі. Дзвінкими дитячими голосами вони проспівали:
«Коляду для вас співаю, дай вам Боже урожаю,
Щедрих нив, садів квітучих
Зірку в небі на Святвечір для дорослих і малечі
Коляда моя лунає, увесь світ з Різдвом вітає»
 
Вдячні бібліотекарі підтримали їх бурхливими оплесками та солодкими подарунками.
 
 

24.12.2014

Яскраве світло книжок Зірки Мензатюк

«Сьогодні Зірка Мензатюк
впевнено і лагідно повертає нашим
 нащадкам рідну героїчну історію…
просвітлюючи дорогу у велике життя»
Г. Тарасюк

24 грудня 2014 року у бібліотеці відбувалось щось незвичайне: у фойє та сходами дуже швидко пересувались читачі! Це були учасники зустрічі з відомою українською дитячою письменницею Зіркою Мензатюк, яку допомогло організувати видавництво «Старого Лева».

В цей день читачі бібліотеки – учні  шкіл Деснянського району  та учні школи-дитячого садка «Мрія» для дітей з обмеженими фізичними можливостями здоров`я – разом з пані Зіркою поринули у фантастичний казковий світ з його незвичайними ситуаціями та різними героями. Гостя презентувала дітям свої нові книжки «Ангел Золоте Волосся» та «Як я руйнувала імперію», про життя і пригоди сучасних дітей. Читачі засипали гостю безліччю запитань, на які вона охоче відповідала. Повідала пані Зірка дітям і про свої дитячі роки, і про перші свої дитячі твори, захоплення та уподобання, про історію створення своїх книг. Живе спілкування з письменницею не залишило жодного байдужого з присутніх в залі. По закінченні зустрічі діти весело гомоніли, гортаючи книги  письменниці та спілкувалися з автором. Особливо пані Зірка виділила наших читачів зі школи-дитячого садка «Мрія», які ставили цікаві і дотепні запитання та продемонстрували відмінне знання її творів.
 
Результатом зустрічі стала черга в бібліотеці на читання книг письменниці. А ще кожен бажаючий міг придбати улюблену книгу з автографом Зірки Мензатюк, щирі побажання та фото на згадку разом з гостями.

У видавництві «Старого Лева» вийшло багато книжок З. Мензатюк: «Київські казки», «Таємниця козацької шаблі», «Макове князювання», «Казочки-куцохвостики» та ін. Її твори світлі, ненав`язливі, добрі, сповнені фантазії і реальності.
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter