Бібліотека №115

31.03.2019

«Книжкове містечко»
Бібліокараван

Щороку у дні весняних канікул бібліотека проводить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це свято книги, читання, спілкування, свято ігор і розваг, прикрашене особливим колоритом – дитячими дзвінкими голосами, сміхом, гумором і несподіваними зустрічами.

Цікаві, захоплюючі, неповторні зустрічі з дитячими українськими письменницями Марією Морозенко, Оксаною Кротюк, Світланою Прудник дали можливість дітям поринути у фантастичний світ пригод, казок та легенд.
Користувачі нашої бібліотеки протягом тижня мали змогу взяти участь: у експрес-тесті на універсального читача «Фемістоклюс,  Аронакс і Лаврін: що ти про них знаєш?"; у сторітаймі "Яскрава сімка" - голосні читання з коментуванням для малюків та їх батьків; у бібліотечному нон-стопі «Тільки дітям до 16!», де до уваги читачів було представлено різноманіття нових цікавих книжок; у квесті «В країні BOOK-ляндії» - учасники відгадували літературні, мовні, логічні загадки, знаходили  заховані літературні шедеври; у майстер-класі "Дівчина з косою, як трава з росою" -  дівчата навчилися заплітати зручні, сучасні косички та робити гарні зачіски.

Обов’язково завітайте до бібліотеки!
У нас ви завжди з користю проведете свій вільний час!
 

28.03.2019

«В країні BOOK-ляндії»
Квест
 
Наші читачі дуже люблять пригоди – і сьогоднішній квест є цьому ще одним підтвердженням. Адже щоб скласти висловлювання  аргентинського письменника Хорхе Луїса Борхеса діти пройшли через п’ять локацій, відповіли на безліч запитань, відгадали літературні, мовні, логічні загадки, знайшли  заховані літературні шедеври, познайомилися з можливостями пошуку інформації в бібліотеці, відкрили особливості «чорної скриньки». А ще – поринули у світ чудових художніх ілюстрацій та репродукцій, які тісно поєднують мистецтво слова та мистецтво живопису.
 Підготувати та провести цей квест бібліотеці допомогли наші друзі з ГО «Українські книжки – в школи столиці», які підготували для переможців квесту чудові подарунки – найсучасніші українські видання. Щиро дякуємо Павлу Тарасюку, голові об’єднання, за підтримку  наших прагнень: щоб кожен знайшов у нашій бібліотеці СВОЮ книжку, щоб приходив до нас відпочивати і працювати, щоб не уявляв собі життя без бібліотеки!
А висловлювання Хорхе Луїса Борхеса «Я завжди уявляв собі рай у вигляді бібліотеки», яке склали переможці квесту, є своєрідним дороговказом у нашій роботі!
 

27.03.2019

«Пригоди однієї письменниці»
Казковий екшн від Оксани Кротюк

Наші найменші читачі люблять вірші, казки та розповіді, короткі й зрозумілі. Саме так пише українська дитяча письменниця, літературний редактор журналу «Малятко» Оксана Кротюк.
Вона підготувала нашим читачам справжню пригодницьку історію, розповідаючи про таємниці легендарного журналу «Малятко»,  щиро  та доброзичливо розповідала, як створюються улюблені рубрики, як пишуться  веселі історії та  розкривала інші цікавинки відомого дитячого видання.

Надзвичайно захопили маленьких читачів книжечки Оксани Кротюк, в яких головними героями є кумедні тварини – веселі єноти, неслухняні левенятки та незвичайні песики.
А ще – наша гостя читала свої вірші, гралася з дітьми у пальчикові ігри та дарувала усім улюблене «Малятко».
 

20.03.2019

«Секретні файли Барвінкової республіки»
Подорож сторінками журналу «Барвінок»
 
У навчально-виховному комплексі «Мрія» гамірно. Діти з відчуттям свята зустрічають працівників бібліотеки та редактора відділу літератури журналу «Барвінок», дитячу письменницю Світлану Прудник.

Журнал «Барвінок» давно вже став легендою й навіть в добу Інтернету читачі обирають саме його. Тому, всі стрімко поринули у дивовижну Барвінкову республіку, у якій знаходяться тисячі файлів, де заховані безліч таємниць і де тобі відкривається те чого не знають інші.
Подорожуючи сторінками «Барвінка», дітлахи побували у «Банку усіляких цікавинок», у «Роботоленді», у «Книзі золотих казок» та в інших захоплюючих куточках журналу. З запалом та інтонацією читали цікаву казку, написану письменницею, розповідали смішні історії та уважно слухали процес створення чергового примірника журналу. На згадку кожен отримав свого «Барвінка».
Ще багато цікавих та корисних журналів, чекають на вас!!!
 

19.03.2019

«Я - просто людина, частина землі»
Літературний ранок
 
Всеукраїнський тиждень дитячого читання у бібліотеці № 115 для дітей відкрила чудова дитяча письменниця та поетеса Марія Морозенко.

Пані Марія спілкувалась із учнями 5-го та 6-го класу ЗЗОС № 119 та ЗЗОС № 249 про книжки та читання, розповідала про свою творчість, читала вірші. Дітей захопили пригоди легендарного козака Івана Половця, який живе на сторінках книг «Іван Сірко – великий характерник» та «Іван Сірко – славетний кошовий».
Повість «Я закохалася» письменниця присвятила першому коханню. Діти з захопленням слухали та спілкувалися з улюбленою авторкою. В жвавій творчій атмосфері всі залюбки поділилися враженнями про книжки, які найбільше запам’яталися та про літературних героїв, на яких прагнуть бути схожими.

Запрошуємо всіх охочих на Тиждень дитячого читання!
 

13.03.2019

«Літературні незнайомці у Фейсбуці»
Інформ - дайджест
 
         І знову зустріч! У рамках проекту "Територія Н" з учнями 7 класу ЗЗСО №251 було презентовано новий підхід у вивченні літератури.
 
 
 

      Учасники науково-популярного клубу представили домашнє завдання - акаунти в соціальній мережі Фейсбук героїв твору Едгара Алана По «Золотий жук». Кожний учень брав участь у наповненні сторінок, а герої Вільям Ленгран та Джупітер Едгарсон здавалися реальними людьми, що живуть серед нас. Вони ніби живі люди спілкувались з нами з екрану.
 
 

      Друга частина засідання клубу була несподівана. Учні підготували квест для своїх керівників, який отримав високу оцінку керівника проекту «Наукова Світлиця».
           Кожне засідання клубу завжди несподіване, неймовірне, яскраве.
    Чекаємо наступної зустрічі.   
 
 

11.03.2019

«З Шевченка починається весна»
Шевченківське свято
 
Перші березневі дні у бібліотеці традиційно пов’язані з іменем Тараса Шевченка та насичені численними, особливими, заходами.

Кожен, хто заходив до бібліотеки, долучався до гри-вікторини «Що ти знаєш про Т. Шевченка?» та брав участь у літературному лото «Як ми читали Шевченка». Велика кількість творів поета була представлена на книжкових виставках «Мистецький світ Т. Шевченка» та «Віршів віночок від Шевченка». Особливу увагу привертала до себе виставка дитячих малюнків наших читачів «Малюємо за творами Шевченка».
Мелодичні, співучі вірші поета мали особливе звучання під час голосних читань «Звучать Шевченкові слова», які пройшли у навчально-виховному комплексі «Мрія». Діти із захопленням та любов’ю читали вірші Великого Кобзаря.

Дякуємо всім користувачам, які святкували Шевченківські дні разом бібліотекою!
 

07.03.2019

«У колі друзів»
Родинне свято
 
У Муніципальній Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного зібралися члени ГО"Українські родини", користувачі бібліотеки та всі охочі на презентацію фотовиставки під красномовною назвою "Родини, які надихають".
Ця ключова подія продовжилась культурно-розважальною програмою: майстер-класи, казкові вікторини, подорожі у «книжчин дім».
Книги відкривали свої сторінки для малечі, вели їх у чарівний світ фантастичних пригод, дарували гарний настрій. Кожен з маленьких учасників свята мав змогу вибрати та взяти додому цікаву книжку.
 

01.03.2019

«Ось така родиночка у нашого «Барвіночка»
Пізнавальний калейдоскоп

       В перший день весни бібліотекарі завітали до вихованців навчально-виховного комплексу «Мрія» з яскравими та цікавими журналами.
    Діти охоче гортали улюблені журнали, які були вже їм добре знайомі - «Барвінок», «Пізнайко», «Тачки» та знайомилися з новими періодичними виданнями. Журнали «Смайлик», «Карамельки», «Розумник», «В гостях у казки», «Котэлло» - стали справжнім відкриттям для маленьких читачів. Цікаві рубрики, яскраві малюнки та фотографії, велика кількість різноманітних анонсів та корисних порад нікого не залишили байдужими.
 
 
 

        Запрошуємо відвідати нашу бібліотеку та ознайомитися з новинками періодичних видань!
 
 

28.02.2019

«Країна Журналія»
День періодики

Мабуть, усі знають, що в бібліотеці поряд з книгами живуть багато журналів. Вони  тішать нас казками, оповіданнями, загадками, іграми, цікавими ідеями і саморобками.

Сьогодні фахівці бібліотеки завітали до підготовчих груп ДНЗ №689 з цікавими та захоплюючими розповідями про дитячі журнали. Подорожуючи сторінками журналів «Пізнайко», «Малятко», «Яблунька», «Барвінок», «Куля», «Чарівна принцеса», «Карамельки» та інші.

Діти під час огляду охоче слухали, залюбки гортали сторінки журналів та виконували ігрові завдання.
Бібліотека отримує чималий репертуар періодичних видань для дошкільників. Усі вони представлені у куточку «Ось яка родиночка у нашого «Барвіночка» сектору обслуговування дошкільників та дітей молодшого шкільного віку.

Запрошуємо батьків та дітей відвідати бібліотеку та ознайомитися з новинками періодики!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter