Бібліотека №115

23.11.2017

«Майже все про київських кажанів»
Лекція-презентація 

23 листопада у бібліотеці  № 115 для дітей відбулася чергова зустріч науково-пізнавального клубу  «Територія Н».
Разом з кандидатом біологічних наук Оленою Годлевською учні  6 класу ЗОШ № 119 руйнували стереотипи про кажанів: вони не летять на біле, не чіпляються до волосся, мають не лише чорне забарвлення. Рукокрилі маленькі за розмірами, найбільший вид лише трохи більше за горобця. Ці тварини не нападають на людей, натомість, самі потребують охорони. Протягом останніх десятиліть кількість популяції кажанів значно скорочується, а вони, між іншим, є вагомою ланкою екосистеми, адже регулюють чисельність комах. А як саме подбати про кажанів ви можете дізнатися з книжок, представлених на тематичній полиці «Володар нічної пітьми».

Давайте руйнувати міфи і здобувати корисні знання разом із «Територією Н». Долучайтеся до наступних зустрічей клубу!
 

15.11.2017

«Німецька для дітей»
Театрально-музична студія
з вивчення німецької мови
 
15 листопада в бібліотеці відбулося відкриття театрально-музичної студії з вивчення німецької мови для дітей молодшого шкільного віку.

Специфіка занять студії полягає в тому, що мову діти вивчають в ігровій формі, активно, весело та легко. Перше заняття було присвячене знайомству, і знайомились не лише між собою, а й з предметами. Звісно, не обійшлося без співів, танців та цікавих ігор. І все це німецькою!
До речі, освіта в усіх державних вузах Німеччини безкоштовна, тож не втрачайте часу та можливостей.
Приходьте та вивчайте мову!
За додатковою інформацією заходьте на нашу сторінку в Facebook:
 

15.11.2017

«Веселі шибеники Астрід Ліндгрен»
Літературна година

Сьогодні, 15 листопада 2017 року, дітям 2 класу ЗОШ № 264 надзвичайно пощастило! Адже екскурсія до бібліотеки збіглася з річницею святкування дня народження однієї з найбільших фантазерок в літературі – письменниці Астрід Ліндгрен.

Зі світом книжок шведської авторки наших маленьких гостей знайомила бібліотекарка. Спілкувалися про те, кого з героїв  діти вже знають та слухали ще невідомі історії письменниці. Діти дізналися й про саму дивовижну Астрід, не менш цікаву, ніж її книжки. Доповнив та збагатив незвичайну зустріч кіноперегляд мультфільму Бориса Степанцева «Малюк та Карлсон».
День народження письменниці бібліотека відзначатиме весь тиждень. Шукайте чудові видання творів авторки на книжкових виставках у залах бібліотеки та беріть участь у літературній грі «Веселі шибеники Астрід Ліндгрен»!

Чекаємо на вас у бібліотеці!
 

09.11.2017

«Побудуй вежу»
Інженерна гра
в рамках наукового клубу «Територія Н»

9 листопада «Територія Н» оголосила у бібліотеці верховенство інженерного мислення  і перетворила її на велику інженерну лабораторію.
 
Гру на кмітливість та винахідливість «Побудуй вежу»  разом із командою науково-популярного проекту «Наукова світлиця» влаштували  у бібліотеці для дітей 6 Б класу ЗОШ № 119.
Згідно з законами інженерної справи, потрібно було побудувати з найпростіших матеріальних об’єктів – пластиліну, зубочисток, паперу, соломки для пиття, скотчу та морквини – високу, стійку та естетичну конструкцію. Чотири команди трудились, мудрували та майстрували протягом 10 хвилин, після чого презентували свої проекти. Перевіряв на міцність хитромудрі конструкції керівник клубу Олексій Смірнов.
Рівень вигадливості під час виконання завдання відповідав висоті частот напруги генератора Тесла, з яким отримали можливість поекспериментувати діти.
 
Дякуємо нашим партнерам із «Наукової світлиці» та усім, хто брали участь у грі за нові звершення та відкриття, ще один цікавий день та веселу компанію! За словами Енштейна: наука ніколи не буде завершеною книгою.
 
Тож мерщій до бібліотеки в нескінченність пізнання!
 

09.11.2017

«Смак української мови»
Тиждень української писемності та мови

У День української писемності та мови бібліотекарки вже не перший рік із задоволенням підтримують акцію національної єдності та пишуть Всеукраїнський радіодиктант.
До свята ми також підготували низку заходів, присвячених українській писемності. Заздалегідь було влаштовано викладку літератури «Кращої, ніж рідна, мови не буває!», що представляє добірку книжок, які стануть у пригоді у вивченні та вдосконаленні української мови. Приходьте, беріть книжки та перевіряйте помилки свого радіодиктанту!
 
Для дошкільнят, яким поки важко багато писати, у бібліотеці пройшло окреме повчальне випробування – гра «Мовознавчі цікавинки». Слова за підказками діти відгадували на відмінно, тож сподіваємося, що скоро їх імена звучатимуть у якості переможців у щорічній мовній акції.
А на старшому абонементі визначаємо градус популярності української мови. Тут проходить акція «Подаруй усмішку українській!». Акція триває до кінця тижня! Тож  приходьте, беріть участь, та віддавайте свій «смайлик» мові, якою спілкуєтесь!
 

01.11.2017

«Осіння круговерть»
Цикл заходів у рамках проекту «Канікули з книгою»

Насичену та цікаву програму для своєї читацької спільноти підготувала бібліотека на тиждень осінніх канікул.

У понеділок, 30 жовтня,  для учнів 4-х класів ЗОШ № 300 пройшов урок-телепередача «Нема без кореня рослини, а нас, людей, - без Батьківщини!». В імпровізованій студії обговорювали, чим є рідний край для кожної людини. Всі отримали змогу приміряти на себе роль ведучого телепередачі. А дикторські навички перевіряли, зачитуючи підготовлені бібліотекаркою вірші про рідний край.
Журналістська тематика продовжувалася й наступного дня. Чергове заняття гуртка «Журналістика для школярів» було присвячене фотографії. Майстер-клас з основ фотографії, композиції та роботи з фототехнікою влаштував для майбутніх журналістів професійний фотограф Бакбардін Ігор Юрійович.

Протягом усього тижня канікул для дошкільнят тривали заходи, приурочені 130-річчю від дня народження улюбленого дитячого автора Самуїла Маршака. Казки та твори письменника були представлені на виставці «Яскравий ліхтарик творів С. Маршака». А для справжніх шанувальників його творів, під керівництвом бібліотекарки, пройшли голосні читання.
Для підлітків протягом тижня проходила акція-сюрприз «Книгу обирай – вподобання міняй!». З метою розширити коло літературних захоплень своїх читачів бібліотека запропонували прочитати книжки, назву та автора яких закривала спеціальна обгортка. Тож довідатися, з якою книжкою пройдуть канікули діти могли тільки вдома. Приємно, що сміливих і відкритих до нового читачів виявилося багато!

Ну і, як завжди - пізнавально-розважальні ігри! Цього разу у бібліотеці пройшла вікторина на сходознавчу тематику «Невідома Японія».

Найкращі канікули – канікули з бібліотекою!
 

20.10.2017

«Мистецтво витинанки»
Майстер-клас

На майстер-клас з мистецтва витинанки завітали сьогодні до бібліотеки вихованці Освітньо-культурного центру «Дивосвіт».
Бібліотекарі приготували для них багато цікавих книг з українського народного декоративного мистецтва, з яких учасники заходу дізналися багато нового та корисного.

Чи знаєте ви, що витинанки були широко розповсюджені серед кочівних народів Алтаю, північної Європи, Балкан та у слов’ян? І що робили їх не лише з паперу, а й зі шкіри та хутра  та прикрашали ними одяг та предмети побуту?
Наші  гості отримали відповіді не лише на ці питання, а й на багато інших, які виникали в них протягом майстер-класу.

Практичну ж частину зустрічі забезпечила наша улюблена майстриня Надія Сокольчук, яка в черговий раз показала всім як з найпростіших речей створюються твори мистецтва. Вражені почутим та побаченим діти працювали завзято та натхненно.

А гарні результати – просто перед вами на фото!
 

20.10.2017

«Масштаб: від людини до Сонячної системи»
Інтерактивна година

У бібліотеці №115 для дітей 20.10.17 відбулася чергова зустріч в рамках клубу «Територія Н». Учні 6 класу ЗОШ № 119 цього разу вивчали масштаб, співвідношення величин і вправлялися у великих та малих завданнях.
У своїх обчисленнях учасники наукового клубу не розмінювалися на дрібниці і одразу взялися до масштабів Сонячної системи. Вісім команд отримали кожна по планеті, яку досліджували, користуючись навігацією бібліотечних книжок. Вони підказали учасникам як далеко та довго можна подорожувати у космічному просторі. Але, коли планети знаходяться в руках дітей, які озброєні навичками масштабних вимірювань, одинокі небесні тіла стають ближчими і між ними можлива справжня дружба.

Пам’ятайте, чим більше ви отримуєте знань, тим більшим та яскравішим стає ваш світ! Ось такі наукові відкриття проводить наша бібліотека!

Слідкуйте за анонсами про наступні заходи та цікаві події на нашій сторінці https://www.facebook.com/lybra115

До зустрічі на «Території Н»!
 

18.10.2017

«7 чудес України»
Медіа година

Нарешті, осінь подарувала нам чудову погоду! Тож, саме час вирушати в мандрівку.

18 жовтня бібліотекарка провела для учениць та учнів навчально-виховного комплексу «Мрія», віртуальну прогулянку найкрасивішими та найцікавішими місцями України.
Всього за годину діти мали змогу відвідати могутні фортеці Кам’янця-Подільського, таємничі лаврські печери, неймовірні краєвиди осінньої «Софіївки», руїни давньогрецького Херсонесу та інші значні історико-культурні пам’ятки України просто з бібліотечного кінозалу.

Більше ж цікавих подорожей, історичних фактів, вигадливих легенд, археологічних досліджень, мистецтвознавчих розвідок чекають на вас у книжках наших фондів.

Мандруймо разом із бібліотекою!
 

12.10.2017

«Мир моїй Україні»
Літературний вечір

До Дня українського козацтва бібліотека  № 115 для дітей підготувала для своїх читачів цікаву зустріч із майстринею слова, поетесою, заслуженою вчителькою української мови та літератури Трофимовою Ніною Анатоліївною.

Письменниця поділилася життєвим досвідом та мудрістю своїх прожитих років із учнями 5-х класів ЗОШ № 270. Щиросердно та пристрасно Ніна Анатоліївна говорила про те, що для неї означає свято козацтва, тема українського захисника.

Лірично та чуттєво читала авторка свої вірші, які знайшли позитивний відгук у всіх учасників заходу. Збірка поетеси  «Вишиваймо Україну», яка є у фонді нашої бібліотеки, користувалась сьогодні неабиякою популярністю серед  відвідувачів.

До свята  у бібліотеці  також діє виставка літератури про історію української козаччини «Українського лицарства слава».

Попереду ще багато цікавого, слідкуйте за нашими анонсами!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter