Бібліотека №115

06.10.2017

«Ліс і людина»
Екологічний урок в рамках відзначення
дня працівника лісового господарства в Україні
 
Землю часто називають зеленою планетою. Цим вона завдячує дорогоцінному скарбу, який має – лісам, де мешкає найбільша кількість живих організмів. Ліс дарує їм притулок, їжу, комфорт, чисте повітря. Проте, саме ліси стають об’єктом чи не найбільш жорстокого ставлення збоку людини.

Про ці проблеми та інші життєво важливі екологічні питання розмірковували сьогодні у бібліотеці наші маленькі читачі. Чому ж  важливо опікуватися лісами, що корисного дарує ліс людині, як, натомість, вона йому шкодить, і що кожен з нас може зробити аби протидіяти цій шкоді, розповідала учням початкових класів ЗОШ № 249, № 312, № 259 бібліотекар  ЦРБ ім. П. Загребельного Санковська Ірина Мечиславівна. Також, протягом уроку ми дізналися про організації та професії, які опікуються лісами, отримали практичні поради щодо екосвідомої поведінки, зрозуміли важливість вторинної переробки, відмови від надмірного споживання природних ресурсів та необхідність дбайливого ставлення до природи.
Для учасників заходу був проведений огляд літератури з екології, яку можна отримати в бібліотеці та підготовлена книжкова виставка «Любіть цей світ – безмежний, загадковий».
 

29.09.2017

Бібліотек@ : територія читання…»
Всеукраїнський день бібліотек

Професійне свято варто святкувати гучно, весело і довго! Тож, протягом цілого тижня усі мешканці нашої книгозбірні: бібліотекарки, читачки та читачі – спільно створювали чудову атмосферу свята, дарували один/на одному/ій піднесений настрій та позитивні думки.

Тиждень відкрило знайомство з виставкою літератури для старших читачів «Сходинками до храму книги», яка представила добірку одних з найкращих книжок нашого фонду різних жанрів та галузей. Молодші читачі мали можливість обрати щось до смаку серед різноманіття книжкової виставки «Читай-місто».
Гучно, поетично, динамічно в бібліотеці було протягом цілого дня читання вголос «Скажи книзі «Так!», коли діти декламували найцікавіші уривки зі своїх улюблених книжок.
І просто напередодні самого свята поздоровити свою бібліотеку завітала ціла купа дошкільнят ДНЗ №784. Молодші відділи бібліотеки ж, у відповідь, підготували купу цікавого та веселого. На «Мандрівку книжковим Всесвітом» вирушили всі разом просто з молодшого абонементу; низку ігор, вікторин, розваг запропонувала читальна зала; а бібліотечний кінозал, як завжди, порадував улюбленими мультфільмами.

І саме сьогодні відкрили ми «Скриньку читацьких ідей та побажань», яку ретельно збирали від початку року. Дякуємо всім за приємні слова, побажання та зауваження.
 

22.09.2017

Відкриття наукового клубу «Територія Н»

Довгоочікуване відкриття нового клубу «Територія Н», створеного за сприяння Малої академії наук України та проекту «Наукова Світлиця», нарешті відбулося і у бібліотеці № 115 для дітей стартувала захоплива програма неформальної освіти!
Вражаючі досліди, експерименти, інтелектуальні ігри та творчі змагання під керівництвом автора проекту «Наукова світлиця» Олексія Смірнова запалили учасників заходу та зарядили всіх жагою пізнання на весь рік. Як це було – дивіться у яскравому фотозвіті.
Учасники проекту із нетерпінням чекають на наступне заняття клубу і не забувають про книжки, бездонне джерело знань, яке скеровує нас на хвилі безперервного поступу вперед.

Тож вітаємо всіх із початком нової, повної дивовиж, сюрпризів та вражаючих відкриттів подорожі загадковою територією Н! Долучитися до неї  пропонуємо усім бажаючим. Вчитися – це цікаво!
 

14.09.2017

Конфлікти. Як їх подолати?
(в рамках лекторію з морально-правового виховання
«Теми без обмежень, емоції без заборон»)


Суперечки, сварки, дискусії, проблемні питання – все це сьогодні відбувалося у нас, в бібліотеці! Але було  це зовсім не страшно, а навіть, весело та продуктивно. Про те, що таке конфлікти, чи можна без них жити та як їх вирішувати говорили сьогодні учні 6 класу ЗОШ № 275 із соціальним працівником Центру у справах сім’ї, дітей та жінок Наталією Федорівною.
Жваво та активно ділилися діти своїми історіями конфліктних ситуацій та розмірковували про їх причини. Разом дійшли висновку, що конфліктів не варто уникати. Суперечка, відповідно до давньогрецького філософа Сократа, часто виступає джерелом істини, а істина полягає у пошуку консенсусу, який влаштує всі сторони.

Не забувайте, що велику частину фондів бібліотеки складають книжки з психології. Приходьте, читайте, вчіться та будьте розумними!
 

28.07.2017

«Малюй, читай, відпочивай!»
Акція

Подарована теплим дощем, неочікуваним посеред пекучого літа, свіжість виманила всіх мешканок і мешканців бібліотеки назовні: читати, спілкуватися, малювати і на повні груди вдихати прохолоду приємного спокійного дня.
Гостинна лава, добірка найцікавішої літератури, кольорова крейда та солодощі зібрали довкола себе веселу компанію, сліди від якої лишилися яскравими фарбами і кумедними образами на ганку бібліотеки.
А читання на вулиці під шепотіння сторінок від легкого вітру – одна з найкращих літніх принад. Тож, приходь і відпочивай разом із бібліотекою!
 

21.07.2017

День повітряної кульки

Літня, яскрава, весела акція «День повітряної кульки» згуртувала навколо себе сьогодні в Деснянському парку дітей та дорослих, ласих до забав та розваг. Ще здалеку бібліотечну когорту видавала величезна кольорова хмарина повітряних кульок, до якої з усіх куточків парку потягнулися маленькі дитячі руки.

Багато сміху, дружнього спілкування та доброго азарту подарували всім конкурси, вікторини та змагання, заздалегідь підготовлені бібліотекою. Учасникам свята випала нагода позмагатися із силою вітру та гравітації, невловимістю та невагомістю повітряних кульок. Найбільш творчі малювали на кульках чудернацькі, таємничі та дивовижні світи, що перетворили їх на нові планети дитячих фантазій, які, ми впевнені, займуть своє місце на космічній мапі Всесвіту.
Виїзна тематична книжкова виставка познайомила всіх любителів читання з добіркою книжок, значні ролі в яких відіграють повітряні кульки.

Усі учасники свята залишили на кульках свої найзаповітніші бажання, які ми всі разом запустили в небо, з надіями на все найкраще та найсвітліше. Тож, у найближчий час, очікуємо на приємні події та неймовірні дива.
 

26.06.2017

«Наш герб – тризуб»
Майстер-клас

Одне з головних державних свят України – День Конституції, день основного закону держави, що закріплює та захищає права людини і громадянина – у бібліотеці відзначали творчо.
Вихованкам та вихованцям приватної лінгвістичної гімназії майстриня Вікторія Дикун провела майстер-клас із техніки квілінг. Десятки кольорових паперових смужок  в руках маленьких мисткинь та митців цього разу сплелися у форму мереживного символу України – тризуба. Вийшло гарно, хоч на обкладинку самої Конституції.
 

20.06.2017

«Подорож до зірок»
Година астрономії

Хто з нас ночами не мріяв пуститися у мандри зоряним небом? І сьогодні нарешті… Київський планетарій розгорнув для вихованок та вихованців літнього шкільного табору приватної лінгвістичної гімназії купол зоряного неба просто в бібліотеці та ще й посеред сонячного дня.
Від Полярної зірки вирушили дівчата та хлопці в мандри всіма найбільшими сузір’ями неба разом із науковою співробітницею планетарію.  На виході до реального простору на дітей чекала підготовлена бібліотекарками добірка книжок з астрономії, прочитавши які, зоряні мандри можна здійснювати самостійно.
Дякуємо «Науковій світлиці» за щоразу цікаві відкриття та нові знання і з нетерпінням чекаємо на нову зустріч вже цього четверга.

Це просто космос!

 

16.06.2017

Раз Дракоша, два Дракоша…
(про міфологічну істоту казок Азії)

Чи боїтеся ви драконів? З казок, міфів і легенд ми уявляємо драконів великими вогняними істотами, які нападають на міста і села. Натомість, на відміну від європейської традиції, у китайській культурі  дракон – лун є символом доброго початку «ян»  і китайської нації в цілому та асоціюється зі стихією води.

Зустріч із драконами різного роду та характеристик сьогодні організувала бібліотека № 115 для вихованців літнього табору ЗОШ № 311.
За проектом «Читаючи, подорожуй світом» у рамках казкового рандеву бібліотекарка представила драконів різних казок, оповідей, легенд та інших художніх творів, які є у фондах бібліотеки. Діти переглянули фільм про те, звідки і чому у різних народів з’явилися саме такі уявлення про цих велетеньких водяних зміїв. А наостанок, мультик «Як приборкати дракона» розвіяв у нас усі острахи та упередження і довів, що кожна істота потребує друзів.

Дружба і шанобливе ставлення обов’язково перетворять будь-якого злого дракона у доброго луна !

 

15.06.2017

«З життя тварин»
Еко - мандрівка

Одним з найкращих привілеїв життя людини на Землі є спілкування з тваринами. Сьогодні на дружню та пізнавальну бесіду з нашими читачами бібліотека запросила гостей з Київського зоопарку.

Провідна біологиня-дослідниця Київського зоопарку відділу «Аква-тераріум» розказала вихованцям літнього табору приватної лінгвістичної гімназії про різних тварин, особливості їх поведінки, способу життя, а головне, про правильний догляд за ними та про те, як не нашкодити беззахисним перед людиною живим істотам.
Вчена представила дітям одного з найцікавіших гостей сьогоднішнього дня шиншилу Рататуя. Чи знали ви, що шиншили дуже розумні і піддаються навчанню не гірше дітей.

Подарувавши нам годину приємного спілкування Рататуй потиснув кожному лапу і разом із усією командою зоопарку поїхав. Але обіцяв повернутися. Чекаємо на зустріч і нові знайомства з мешканцями зоопарку вже 22 червня.

Все про представників фауни ви можете дізнатися з книжок серії «Міні-енциклопедія» про різних диких та домашніх тварин, зібрання якої є у бібліотеці.

Любов до тварин визначає у людині людяність. Будьте добрими!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter