Бібліотека №115

23.03.2017

«Казки країн Східної Азії»
Віртуальна експедиція


В рамках проекту Деснянської ЦБС «Читаючи, подорожуй світом!» дитяча бібліотека протягом року розкриває своїм відвідувачам сторінки історії та особливості культури країн Східної Азії.

Сьогодні для учнів 7 класу ЗОШ №249 Японію представила наукова співробітниця «Національного музею мистецтв ім. Богдана та Варвари Ханенків» Марта Логвин. Вона познайомила дітей з традиціями японської культури, з цікавими деталями світогляду та матеріального побуту: читачі бібліотеки дізналися про історію кімоно, про значення скромності у житті японців, спробували розібратися у ребусах японської абетки.
Побачити, відчути та більше зрозуміти Японію у вас є можливість здійснивши не таку вже далеку подорож до «Музею Ханенків» у Києві.

Ну і звичайно ж, найбюджетнішими мандрами є подорожі книгою, яка відкриває вам увесь світ!
 

22.03.2017

Чарівний світ Чукоккали

Цей березневий тиждень ми присвятили автору, вірш якого змалку знає кожен. До 135-річчя з дня народження великого дитячого письменника, публіциста, літературного критика, перекладача, літературознавця, журналіста Корнія Івановича Чуковського ми об’єднали у бібліотеці найпалкіших шанувальників його творчості. На абонементі для дошкільників та учнів 1-4 класів організована книжкова виставка-персоналія «Казкове розмаїття Корнія Чуковського».
Вихованці ОКЦ «Дивосвіт» за творами  Чуковського підготували серію картин, виставку яких ми запрошуємо відвідати у нашій бібліотеці. На відкритті виставки святкували іменини Цокотухи, у затишній і душевній атмосфері обговорювали твори Корнія Івановича, комічні образи персонажів його казок, переказували найцікавіші сюжетні колізії, читали вголос віршовані казки.
Чудову барвисту виставку художніх робіт  відвідали учні 2 класу школи-дитсадка «Вікторія», які також взяли участь у казковому міксі «Весела плутанина». А потім на дітей чекала «Плутанина» та «Тараканище» Корнія Івановича на екрані бібліотечного кінозалу.

Читайте більше хорошої літератури, від неї кожен Бармалей обов’язково стає і добрішим і милішим!
 

13.03.2017

«Крок до книжки»
Творча зустріч

Вітаємо всіх із понеділком! Розпочати тиждень краще всього з гарних гостин і приємних зустрічей. До бібліотеки сьогодні завітали учні 6 класу ЗОШ № 249, а зарядити дітей гарним настроєм та наснагою на продуктивний робочий тиждень взялася сучасна українська письменниця, публіцистка, журналістка, член Національної Спілки письменників України, учасниця проекту «Письменники та бібліотекарі в обороні душі дитини»  Наталія Осипчук.

Запрошена бібліотекою гостя, авторка публікацій на тему освіти, науки і культури, говорила про долю української книги та читання. Жвавий інтерес присутніх викликали питання про особливості ремесла літератора, про творче натхнення письменника, необхідні технічні навички, фантазію та здібність до спостереження за тим, що відбувається довкола.
Під керівництвом Наталії Осипчук присутні вчилися читати, адже, здавалося б, відомі та відпрацьовані нами з дитинства читацькі здібності потребують осмислення, особливого хисту, практики, аби зрозуміти та відчути написане автором.

А читати разом і вголос виявилося ще й весело.

Запрошуємо і вас  на спільні читання до бібліотеки!
 

10.03.2017

«Єднаймо душі словом Кобзаря!»
Шевченківський березень

Де Шевченківські свята проходять найгучніше та найдовше? У нашій бібліотеці! Насичені урочистості Шевченківського березня тривають в бібліотеці № 115  цілий тиждень!

Наша багатюща колекція творів Кобзаря розмістилася на виставках у всіх залах бібліотеки. «Добре і щире Тарасове слово» промовисто розгорнулося викладкою дитячих кобзариків для наших маленьких читачів на абонементі обслуговування дошкільнят та учнів 1-4 класів.

Найновіші видання творів Шевченка, адаптовані для дітей, зустрінуть читачів викладкою «У день народження Тараса візьму у руки я Кобзар» у читальній залі молодшого відділу обслуговування читачів.

Виставка «Ми чуємо тебе, Кобзаре, крізь віки», доповнена колажем «Шляхами Тараса», зустрічає юного любителя української класики на абонементі старшого відділу обслуговування.
Натхненно, урочисто, із запальною енергією пройшов 9 березня марафон читання віршів «Шевченко non-stop». Кожен, хто заходив до бібліотеки, долучався до святкування дня народження Кобзаря читанням його віршів. Молодці всі, хто знає вірші напам’ять, а тим, хто підглядав, аби не забували творів найвідомішого українського поета, бібліотекарі видавали його книжки.

10 березня учні 7 класу ЗОШ №249 завітали на зустріч «…І вогнем Тарасового слова очищати душі і тіла» із письменницею Наталією Осипчук, присвяченою Тарасу Григоровичу. Коли письменниця говорить про поета, атмосфера стає вкрай піднесеною та чуттєвою. Учні читали вірші і жваво обговорювали з ведучою як вони розуміють слова Кобзаря та феномен Шевченка у літературі.

Запрошуємо також відвідати виставку дитячих малюнків вихованців будинку культури «Троєщина» за  творами  Тараса Шевченка, яка  розміщена в приміщенні бібліотеки.

Дякуємо березню за нескінченну барвисту низку свят, а всім нашим користувачам за те, що святкуєте їх разом із бібліотекою та книгою!

 

04.03.2017

«Кіт-Воркіт на екрані»
Творча зустріч за мультсеріалом в рамках програми
творчої майстерні «Скарбниця ідей»


Березень, як водиться, проходить у нашій бібліотеці під знаком котів. Вихованці ОКЦ «Дивосвіт» завітали до бібліотечного суботнього кінозалу на знайомство з Котом-Воркотом і на перегляд пластилінового мультсеріалу українського виробництва «Моя країна – Україна». Цей мультсеріал нещодавно приніс перемогу в номінації «Кіномистецтво» своєму режисеру Степану Ковалю у Національній премії України імені Т. Шевченка, з чим його і вітаємо!
Цікавим для дітей стало і книжкове втілення образу Кота. На суботню зустріч до нас зі своєю книжкою «Щоденник котячих мандрів»  прийшла її авторка Лана Ра. Усі разом ми обговорювали пригоди Воркота, міста та пам’ятки, які йому пощастило відвідати, колізії, з якими він зустрічається під час своїх подорожей та що з того хотіли б на власні очі побачити учасники заходу. Лана Ра розповіла також про подальші плани веселого персонажу та його команди.

Вихованці «Дивосвіту», звісно ж, просто так інформацію не сприймають, а одразу ж творчо її переосмислюють та реалізують. Майстриня Надія Сокольчук влаштувала всім охочим майстер-клас з ліплення казкових котів. Що з того вийшло -  радимо вам переглянути  фото, які ілюструють нашу  зустріч.
Під кінець заходу всі охочі придбали чудову книжку, кожен отримав автограф Лани Ра, зробив фото на пам’ять та з гарним зарядом пайкою емоційної наснаги та чудових вражень вирушив додому.
 

27.02.2017

«Веселим малюкам»
(Голосні читки віршів Наталії Забіли)

Цього року бібліотека започатковує прекрасну традицію – разом із вами ми будемо святкувати ювілейні дні народження українських літературних творів.

Цикл «Книга святкує день народження»  в останні дні лютого ми відкриваємо весняними творами Наталії Забіли. Її «Веснянці», виданій у 1937 році, вже 80. За свої роки поряд з іншими віршами авторки про весну «Веснянка» стала рідною для кожного малого веселого школяра та школярки.
Разом з дошкільнятами сьогодні ми вдихнули свіжий ковток усіх весняних віршів Н. Забіли, а ранній прихід тепла налаштував нас на повне занурення у завзятий настрій її творів. Тож, читки були голосними, запальними та усіяними сміхом, бо слово авторки легке, зрозуміле та суміжне із ритмом кожної малої дитини.

Цього року «Веснянка» і, справді, винуватиця свята. Офіційно весна ще за два дні, а вже «По всіх усюдах пісня лине, усе пробуджує від сну…». Стрічайте дівчинку Весну!
 

25.02.2017

«Леся надихає…»
Виставка дитячих малюнків


З нагоди дня народження української письменниці, перекладачки та культурної діячки – Лесі Українки, в бібліотеці відбулося відкриття виставки дитячих робіт «Леся надихає…».
Дякуємо вихованцям ОКЦ «Дивосвіт» за чудові картини, натхненні творчістю письменниці, а вас запрошуємо відвідати виставку, яка знаходиться у читальній залі молодшого відділу обслуговування читачів і триватиме до 10 березня.

Запрошуємо всіх бажаючих розпочати весну з краси та з натхненням!
 

21.02.2017

Ланцюжок цікавих віршів
Поетичний урок

Вітаємо з Міжнародним днем рідної мови! Починаючи з 2000 року кожного 21 лютого світ відзначає прекрасне свято, започатковане з метою захисту мовного і культурного розмаїття та багатомовності.

Найкращим місцем і компанією для вшанування рідного слова є школа, куди і відправились наші бібліотекарки, запросивши із собою вчительку. Не проста, а заслужена вчителька української мови та літератури, зі стажем викладання більше 50 років, а до того ж поетеса Трофимова Ніна Анатоліївна, влаштувала для учнів 4 класу ЗОШ № 312 поетичний урок. Авторка двох збірок поезії Ніна Анатоліївна зачитала учням кілька власних творів, розповіла про досвід свого викладання та тривалі стосунки і ніжну любов до української мови.
Бібліотека №115 любить, поважає і спонукає до вивчення всіх мов світу. Адже, шана мовного різноманіття – це великий крок до пошуку спільної мови та взаєморозуміння.
 

17.02.2017

Моя країна Україна
Презентація книги

Поки в Польщі проходять бої вовняними клубками, приуроченні до святкування Дня кота, найвідоміший кіт України – Воркіт – святкує у бібліотеці №115.

Повна зала дітлахів та дорослих завітала на презентацію книжки «Щоденник котячих мандрів» за участі авторки – української казкарки, сценаристки та ілюстраторки Лани Ра.

Аудиторія охоче згадувала всіх знайомих котів та їх чудернацькі звички. Авторка щоденника ж розповіла про дивовижні пригоди, які трапилися котові, герою «Щоденника», у мандрах Україною. Найцікавіші місця оповідок були зачитані артистичним помічником письменниці  – Женею.
З великого екрану виступав і сам Воркіт. Діти радо зустріли комусь вже знайомі, а для когось нові, серії пластилінового мультсеріалу студії «Новаторфільм» «Моя країна Україна», за яким вийшла книжка.

«Щоденники кота» - це пригодницький екскурс містами та історією України. Подорожувати з котом веселіше, а Україною – цікавіше. Тож, крізь сторінки щоденника ви отримаєте змогу побувати в містах Одеса, Кривий Ріг, Львів, Коломия, Мелітополь, Саки, Вилкове, у селах Легедзине та Шешори, промчати луганськими степами, пірнути до Чорного озера, здійнятися горою Опук та найцікавіше –  поблукати часом.
Черга за путівником із автографом авторки вишикувалась щільна та довга, вкорочувати очікування довелося цукерками, що зробило кінець свята вдвічі солодшим.

Дякуємо всім, хто прийшов! Бажаємо скоріше взятися за читання «Щоденника»!
 

16.02.2017

«Усе починається з добра»
Година доброти

«У внутрішньому світі
людини доброта – це сонце»

В. Гюго

Сьогоднішній день яскрава ілюстрація влучному вислову французького письменника. Адже, на вулиці вже ледь-ледь, але пахне весною та примружує очі сонечко, а до бібліотеки на святкування неофіційного, але прекрасного свята – Дня спонтанного прояву доброти – завітали усміхнені, веселі та завжди щиросердні діти.

Приємностями, доброзичливістю та гарним настроєм ділилася з учнями 6 класу ЗОШ № 249 бібліотекарка, яка згадала з дітьми найдобріші книжки, запропонувала вікторину на знання найщиріших літературних героїв та влаштувала конкурс люб’язності та ласкавості.
Приємні слова та компліменти збільшують рівень гормонів щастя, а щасливі люди – рівень добра у світі.

Ми щасливі, що сьогодні зробили світ трішечки кращим!
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter