Бібліотека №115

13.02.2017

«І квітне на Землі кохання…»
Година романтики

Коли тобі 12, - твій День святого Валентина проходить у бібліотеці. Але бібліотека №115 доклала всіх зусиль, аби цей день для наших читачів став особливим.

На побаченні з учнями 6 класу ЗОШ №249, за усіма канонами свята було і трохи інтриги, і дрібка спокуси, краплинка відвертості, і маса запалу та веселощів.
Про історію, традиції і особливості свята та його святкування у різних країнах, символіку подарунків та різних знаків уваги на початку зустрічі розповіла нашим гостям бібліотекарка. Конкурс «Адамове яблуко» виявив усіх найдобріших, найчемніших, найкмітливіших та найщедріших – дарувати один одному відверті зізнання та компліменти завжди приємно. І на останок, розпочалися запальні танці.
Тих, хто не потрапив на романтичну вечірку, запрошуємо до абонементу старшого відділу обслуговування читачів, де проходить акція «Я + Ти». Приходь і напиши, якою має бути твоя друга половинка і, можливо, десь серед багатьох валентинок, ти знайдеш повний збіг і взаєморозуміння.

Ну, а тим, хто давно вже визначився зі своїм коханням та пристрастю – любов’ю до книг, - ми підготували добірку чуттєвої та ліричної літератури «Романтичний куточок».
 

30.01.2017

«Країни Сходу запрошують друзів…»
(за проектом Деснянської ЦБС «Читаючи, подорожуй світом!»
до Міжнародного року сталого розвитку туризму)

Бібліотека запрошує всіх охочих провести 2017 рік під знаком подорожей та відкриттів, мандруючи найбільшою частиною світу – Азією. Протягом року ми знайомитимемось з історією, мовами, культурами, географією, природою, економікою таких країн, як: Китайська Народна Республіка, Японія, Республіка Корея, Корейська Народно-Демократична Республіка, Камбоджа, Індонезія, Республіка Індія, Гонконг, В’єтнам, Малайзія, Таїланд, та інші.
Перший ознайомчий екскурс представляє для вас велика виставка-панорама «Країни Сходу запрошують друзів…», на якій ви знайдете найкращу літературу з бібліотечних фондів, присвячену мандрам далекосхідними регіонами, дізнаєтесь багато нових та цікавих фактів, поблукаєте химерними вигадками та неймовірними міфами, подолаєте хибні стереотипи та упередження і, просто, отримаєте масу задоволення.
 

25.01.2017

«Мудрий пересмішник з країни Дитинства»

У світі дитячої книги сьогодні велике свято. Вісімдесят сім років тому, 30 січня, народився майстер слова, володар численних літературних премій і нагород – письменник Всеволод Зіновійович Нестайко.

Твори Всеволода Зіновійовича є одними з тих, які лишаючись сучасними, увійшли до списку класики української дитячої літератури. Нестайко вже довгий час є одним з лідерів читацького зацікавлення, як у нашій бібліотеці, так і по всій Україні. Близько сорока книжок оповідань, казок, повістей і п'єс вийшло з-під пера майстра, найкращі видання яких ми представили для читача у ювілейній книжковій виставці-ім’я «Український Андерсен – Всеволод Нестайко».

Запрошуємо вас до бібліотеки відсвяткувати день народження улюбленого письменника однією з його чудових книжок!
 

20.01.2017

Зимовий карнавал
(дитяче свято)

Яскраво розпочавши цикл різдвяно-новорічного зимового святкування, так само феєрично ми його і завершуємо. Велике дитяче свято «Зимовий карнавал» влаштували сьогодні у бібліотеці учні 3-х класів ЗОШ № 276.

За всіма традиціями карнавальної культури свято ліквідувало межі порядку та шаленства, казки та реальності, фантазії та одноманітної буденності. До бібліотеки завітали не діти, а герої: принци та принцеси, феї, розбійники, пірати, Баба-яга, Снігуронька, Дід Мороз, лисички, котенята, спайдермени, супермени та, навіть, пан Дракула. Розім’явши мізки, почуття гумору та усмішки на запитаннях вікторини про цикл зимових свят від бібліотекарки Пухно Алли, усі учасники карнавалу закрутилися вихором танців, співів, ігрових дійств. Разом ми відгуляли всі нещодавні свята, згадавши і відтворивши традиції та обряди зимового святкового циклу. Усе це дійство не могло завершитись без подарунків, овацій та захвату.
Із поверненням у реальність ми не засмучуємося, адже попереду ще широке поле визначних дат, приводів та святкових подій!

 

13.01.2017

«День улюблених мультиків»
(зимовий кінозал)

Працювати після тривалих свят вдвічі важче. Тому для всіх, хто старанно та завзято повертався у робочий режим шкільних уроків та домашніх завдань протягом першого тижня після канікул, бібліотечний кінозал п’ятничного вечора влаштував годину відпочинку та байдикування – перегляд улюблених мультфільмів.

Добірку мультфільмів різдвяно-новорічної тематики на вибір, зручні глядацькі місця та затишну атмосферу підготували бібліотекарки для читачів, які завітали на кінопоказ.  Дивитися улюблені мультики разом із друзями та ще і біля ялинки дуже приємно.

Запрошуємо до бібліотеки всіх, хто сумує вечорами.
Ми обов’язково знайдемо, чим вас розважити.
 

09.01.2017

Новорічні побажання від бібліотекаря
(Акція)

Новий рік – найкращий час для починань, планів, змін, кардинальних рішень, а, також, найкращий час для того, аби побажати своїм друзям та близьким, щоб усе заплановане та задумане збулося, усі бажання реалізувалися, дії поклали початок успішному майбутньому, а думки втілилися у добрі справи.


До початку нового року бібліотека проводить акцію «Новорічні побажання від бібліотекаря». Активізована та свіжа після свят новорічна ялинка абонементу старшого відділу обслуговування читачів продовжує свою бібліотечну роботу та з нетерпінням чекає на читачів аби побажати їм усього найліпшого. Побажання, які висловив для вас кожен з наших бібліотекарів, ви можете прочитати на ялинкових прикрасах.

Читачі, які вже отримали побажання, у свою чергу, зичили найкращого і своїй бібліотеці. І бібліотека обіцяє у цьому році, підживлена вашою підтримкою, сміливо робити кардинальні кроки у бік гарних змін.
 

26.12.2016

Зимові свята
Добрі загадки для всіх – для дорослих і малих

Новий рік практично на носі! Тому, всі, хто чекає на нього найбільше, - діти, вже відклали свої буденні справи, а саме, - школу, та почали ретельну підготовку до свята.
Учні 2 класу ЗОШ № 312 прийшли до бібліотеки розширити свої знання у науці святкування та заробляти кмітливістю собі останні в цьому році бали на лічильнику Діда Мороза. Бібліотекарка розповіла гостям про давні та сучасні традиції зимових святкувань. Приємним випробуванням для гостей стала низка найдобріших та найсвятковіших загадок від нашої бібліотекарки. А бібліотечний кінозал порадував школярів найулюбленішими та найзатишнішими мультфільмами.
Вітаємо всіх із канікулами та бажаємо добре відпочивати і набиратись сил для гучних святкувань!
 

21.12.2016

My favorite day
(Мій улюблений день)

Усіма мовами світу зараз говорять лише про одне – про новорічні свята! Темою чергового заняття гуртка англійської мови був найулюбленіший день року, і під кінець грудня всі, очікувано, згадали про Новий рік та Різдво. Англійською мовою ми вивчили привітання до зимових свят, поговорили про зимові розваги, про традиції святкування у родинах, про новорічні прикраси та декорації, про наші очікування від Діда Мороза. Спільно ми зробили своє різдвяне дерево (адже, наразі, всі справи варто робити під ялинкою) та поклали під нього маленькі подарунки із найщирішими побажаннями своїм близьким.

Для більшості з нас Новий рік – це особливий день, це день дитинства, дива та казки. Це свято, яке кожною мовою звучить однаково, коли ми розуміємо один одного без зайвих зусиль, адже з уст та облич кожного ллється лише тепло та доброзичливість.
 

20.12.2016

Новорічний пряник
(майстер-клас)

Ви вже підготували подарунки своїм близьким до новорічних свят? Якщо ще ні, то запрошуємо до нас на майстер-класи, де власноруч, з усім теплом та любов’ю, ви зможете створити щось гарне, унікальне та подарувати своїм родичам та друзям.
Під керівництвом майстрині з ОКЦ «Дивосвіт» 20 грудня у бібліотеці ми вчилися працювати з тістом. На майстер-клас завітали наші читачі вихованці центру, разом із якими ми ліпили новорічних героїв. М’яке та піддатливе, кольорове тісто в руках учасників майстер-класу миттєво наповнилося життям, різноманітними формами та емоціями. Всі отримали справжнє задоволення від процесу своєї роботи та її результатів.
Новорічна програма бібліотеки повна ще багатьма цікавими розвагами, подіями та ідеями. Не пропустіть!
 

19.12.2016

«Слухняним-цукерки, неслухняним-різочки»,
Літературно-мистецька година

Йому молитви посилають.
Чекають діти всі малі,
Бо День Святого Миколая -
Чудове свято на Землі!

Щороку за повір’ям в ніч із 18 на 19 грудня опускається з неба на землю Святий Миколай Чудотворець, заходить до кожної оселі і дарує дітям чудові гостинці. Тому діти з нетерпінням чекають Миколая, який покладе вночі їм під подушку у панчішку або черевичок, подарунок.
19 грудня для дітей пільгових категорій, якими опікується Деснянський районний у м. Києві центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в  бібліотеці для дітей № 115 відбулась літературно-мистецька година:
«Слухняним-цукерки, неслухняним-різочки», присвячена Дню Святого Миколая. Бібліотекарями ЦРБ ім. П. А. Загребельного було підготовлено тематичну виставку-інсталяцію, з якої учасники заходу дізнались про яскраве життя Миколая, яке він присвятив милосердю. Цікаво було дітям дивитись мультфільм, де розкривались добро, чемність, ввічливість...
А як всі співали та танцювали під час розважальної хвилинки! Уважно діти слухали пісню про Святого Миколая і дивились казкові слайди. Переможці святкової вікторини отримали подарунки від бібліотеки.
Діти, їх матусі та бабусі залюбки брали участь у майстер-класі «Царівна зими - 3D Сніжинка».

Усім сподобалось свято! До зустрічі в новому році, Святий Миколаю!

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter