Бібліотека №115

16.12.2016

Свято срібної зими

Ми вже не витримуємо очікування святкових дат! І з цього приводу вирішили влаштовувати празники у бібліотеці щодня.
На «Свято срібної зими» відзначати усе хороше, усе сніжне, усе зимне, усе канікулярне до бібліотеки завітали учні 3 А класу ЗОШ № 259. Давно вже святково вбрана читальна зала молодшого відділу обслуговування читачів зустріла гостей іграми, співами та іншого роду розвагами. Привітавши дітей із прийдешнім Миколаєм бібліотекарка Пухно Алла розповіла про історію і традиції свята та побажала всім такої кількості подарунків, яку не витримає жодна подушка. Прекрасний настрій та купа енергії посприяли гостям у процесі пошуку відповідей на всі загадки та питання вікторини, запропоновані бібліотекаркою. Захоплення викликала також комп’ютерна гра «Традиції українського народу». А заспокоїти вибух емоцій допоміг наш бібліотечний кінозал та новорічні мультфільми, які занурили глядачів у відчуття свята та казки.
Бажаємо усім гарного здоров’я та наснаги аби витримати святковий запал!
 

14.12.2016

В український рідний край йде зимовий Миколай
(народознавча година)

Чи знаєте ви, що у списку гарних справ, за яким Миколай визначає, хто і що знайде у себе під подушкою, обов’язковими пунктами є читання книжок та відвідування бібліотеки?
Улестити Миколая сьогодні ми намагалися разом із учнями 4 класу ЗОШ №249, які примчали до бібліотеки напередодні важливої дати. Бібліотекарка Пухно Алла розповіла дітям про історію, традиції свята та особу його винуватця, а також познайомила читачів із викладкою літератури, присвяченою святкуванню Миколая. Діти, у свою чергу, поділилися своїми цьогорічними очікуваннями від свята та розповіли про хороші справи, які вони накопичили за рік та підготували для Миколайчика.
Бібліотека привітала гостей із Миколаєм новорічним кіноекраном із мультфільмами про казкову зимову пору та її головних героїв.

Бажаємо всім приємного очікування свят та запрошуємо до нас на ялинку!
 

13.12.2016

Сніжинка з фольги
(майстер-клас)

Тихими кроками підступає найдивовижніша та найказковіша пора року – новорічні свята. Місто потроху вбирається у карнавальні святкові шати. Не підводить цьогоріч і погода, яка вже кілька разів вкривала замерзлу землю гарною пишною сніговою ковдрою.
У бібліотеці низку святкувань ми розпочали разом із вихованцями ОКЦ «Дивосвіт». Бібліотекарка Пухно Алла представила гостям святкову інсталяцію «Зимонька-зима» та провела огляд найцікавіших зимових казок. Майстриня центру Сокольчук Надія Василівна влаштувала для читачів майстер-клас. Цього разу ми працювали з одним із найбільш новорічних матеріалів – блискучою, сріблястою фольгою, яка за допомогою ножиць, картону, ниток, сумлінності, старанності та дрібки новорічного дива, перетворилася на чарівний снігопад маленьких унікальних сніжинок.

Працювати було вдвічі приємніше під голос колядок та новорічних пісень, які підсилювали святкову атмосферу та налаштовували жвавий ритм, та втричі солодше під присмак шоколадних цукерок, які вручалися кожній майстрині та майстру.

Бажаємо і вам блискучих сніжинок та найзапашніших мандаринок!
 

11.11.2016

Після канікул бібліотекарки відправилися в рейд із спеціальним завданням: зарядити дітей жагою до знань та наснагою для плідного навчання на наступну чверть. Радо привітали команду бібліотеки та принесені нею книжки вихованці спеціального навчально-виховного комплексу «Мрія». Діти із задоволенням розбирали літературу! Дуже приємно бачити таку любов до читання. Обіцяємо тішити ваші літературні апетити і надалі.
 

 

09.11.2016

В рамках великого районного проекту «Українці в контексті світової цивілізації» ми продовжуємо знайомити наших читачів із видатними постатями, які прославили Україну, та їх досягненнями.
 
Сьогодні учнів 6 класу ЗОШ № 251 ми познайомили із міжнародного рівня українською оперною дівою Соломією Крушельницькою. Ще за життя Соломія Крушельницька була визнана  найвидатнішою співачкою світу. На сценах театрів світу: Італії, Іспанії, Франції, Португалії, Росії, Польщі, Австрії, Єгипту, Аргентини, Чилі своїм голосом вона прославляла твори Вагнера, Верді, Гуно, Бізе, Пуччіні, Штрауса, Чайковського. Її голос досі возвеличують відомі музикознавці і критики, ним захоплюються прості шанувальники музичного мистецтва.
 
Прослухати виконання видатних арій у виконанні «Вагнерівської примадонни» мали можливість наші гості. Біографічну довідку про видатну постать підготувала бібліотекарка Наталія Леонідівна, вона ж познайомила відвідувачів із літературою, присвяченою Крушельницькій. Деталі та таємниці непересічної долі співачки для нас висвітлив документальний фільм «Соломія Крушельницька», за участю українського музикознавця М. Головащенка.
 
На сторінках нашої історії безліч видатних героїв, їх долі та подвиги чекають на тебе за обкладинками книжок наших фондів, а наші бібліотекарки завжди готові вирушити з вами на здійснення нових відкриттів.
 
Бібліотека – це місце, де сконцентрована історія, сучасність та, навіть, майбутнє. Це подорож у часі і просторі. Тож, запрошуємо до захопливих мандрів.
 

18.10.2016

Літературні зустрічі
 
Наталія Вікторівна Осипчук – сучасна українська письменниця, публіцистка, членкиня Національної Спілки письменників України, в рамках проекту «Письменники та бібліотекарі в обороні душі дитини» завітала сьогодні до бібліотеки № 115 із своєю новою книжкою «Мишко починає і виграє».
 
У дружньому колі учнів 6 класу ЗОШ № 249, у теплій та затишній атмосфері нашої читальної зали представила авторка свій новий твір. Активно та весело Наталія Осипчук із школярами обговорювала складні питання, які турбують ніжні дитячі серця, питання , які піднімає вона у своїх книгах, ставить перед своїми героями, занурюючи їх у перипетії та пригоди. Захопливі, гомінкі, веселі та разом з тим повчальні читання подарували нам масу емоцій, зарядили гарним настроєм, якого так потребуємо в осінню мрячну погоду, наснагою до нових власних пригод та жагою до читання цікавих книжок, які бережуть для нас масу різноманітних історій. Книжки, принесені письменницею, позначені для кожного персональним побажанням та автографом авторки, були повністю розкуплені зацікавленими гостями.
Авторка та відвідувачі домовилися про нові зустрічі, нові твори та нові книжки. Приєднуйтесь!
 

17.10.2016

Слайд-оповідь «Про козаків, або мандрівка в часі»
 
До Дня Українського козацтва у бібліотеці для дітей ми підготували слайд-оповідь про українських козаків. На мандрівку у часі завітали вихованці спеціального навчально-виховного комплексу «Мрія».
 
Знайомство із козаками влаштувала бібліотекарка Пухно Алла, яка розповіла про те, хто такі козаки, познайомила із історією, устроєм, звичаями, уставами та представниками Війська Запорізького. Алла Олександрівна провела гостям віртуальну екскурсію по унікальному історико-культурному комплексу, що відтворює образ козацької столиці і атмосферу козацьких часів, «Запорізька Січ».
 
На солодке, ми переглядали мультфільми про козаків, в яких яскраво передану веселу та завзяту натуру українського вояка 17 ст.
 
Для тих, хто ще цікавиться мандрами в часі і козацькими оповідками у нас представлена яскрава книжкова виставка «Про козаків від А до Я». Приходьте!

 

12.10.2016

Холодно? Дощі? Осінь! А саме, - осінній книгопад у бібліотеці для дітей №115. Барвиста і запашна осінь подарувала нам літературні новинки, книжкові виставки, пізнавальні забави та нові теплі зустрічі.
 
Вихованці ДНЗ № 768 завітали до бібліотеки за плодами осіннього врожаю. Читальна зала та абонемент молодшого відділу обслуговування читачів представили маленьким гостям усе, чим наразі багаті. Бібліотекарка Наталія Леонідівна зробила для дітей огляд книжкової виставки, познайомила із новими героями та заінтригувала новими пригодами, які чекають на читача за яскравими обкладинками книжок, представлених виставкою.
Алла Олександрівна перехопила ініціативу на другому поверсі бібліотеки. Вікторина, підготовлена бібліотекаркою, виявила всіх розумниць та розумників, подарувала нашим гостям нові відповіді та нові запитання, змусила ворушити мізками та усміхненими щічками.
 
Усіх, хто замерз, запрошуємо до бібліотеки. Грітися без цікавої книги – не продуктивно!
 

11.10.2016

Зустріч-спогад «У Бабинім Яру палають сотні свіч…»

 
«…Великий боже, ми з твоєї згоди
Проходили дорогу в Бабин Яр,
Де смертю ти поєднуєш народи,
Щоб зберегти життя й свободи дар…»
(Д.М. Павличко)
 
 
 
 
 
 
Події кінця вересня 1941 року у Бабинім Яру, які, здається, щороку намагається омити проливними дощами осіння пора, стали однією з найбільших трагедій на меморіальній мапі людства.
 
На зустріч-спомин, присвячену сумнозвісним сторінкам історії, у бібліотеці зібралися учні старших класів ЗОШ № 249 і ЗОШ № 259. Кандидат історичних наук, керівник архівного відділу, лектор Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» Андрій Платонович Ткачук провів присутніх вулицями окупованого Києва 1941 р., познайомив нас із жителями 29-30-го вересня та спогадами неможливого, але реального злочину. Масові страти тривали у Бабинім Яру з 1941 по 1943 рр., жертвами яких стали сотні тисяч людей. Ці люди з відібраним правом на життя мають жити хоча б у пам’яті людства, записаній на сторінках історій, вирізьбленій по каменю меморіалів, експонованій під склом музеїв у пожовклих архівах, пам’яті, яку ми маємо живити почуттями та передавати наступним поколінням.
Бібліотекарка познайомила присутніх із виставкою книжок «Бабин Яр: без права на забуття», яка триває у бібліотеці. Приходьте, читайте та отримуйте неоціненний досвід, збережений книгою.
 

16.09.2016

Поповнити запаси знань і прочитаних книжок сьогодні до бібліотеки завітали другокласники ЗОШ № 312. Звичайно ж, з такого приводу, наша бібліотекарка звернула увагу дітей та провела огляд наших нових надходжень, представлених на тематичній полиці «До нас нова книга прийшла!» абонементу молодшого відділу обслуговування читачів. Діти радо зустріли старого знайомого «Фарбованого лиса» у новому виданні видавництва «Ранок», трохи розгубились обираючи між казками різних народів, дитячими віршами та творами.
 
Після такого дитячого набігу бібліотека трохи схудла, але для вас ми, все ж таки, приберегли ще багато цікавого. Приходьте поки книжки ще є на полицях. 

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter