Бібліотека №115

15.09.2016

День нової книги
 
Вересень надзвичайно родючий на пригоди, починання, відкриття, здобутки освітньої ниви. От і у нас прекрасні поповнення! Партію новенької цікавої пізнавальної, класичної та сучасної літератури представили ми для вас у День нової книги.
 
«Щоденникові записи» Олександра Довженко, романи Юрія Мушкетика, Андрія Кокотюхи, Романа Іваничука,  Павла Загребельного, твори Наталії Фесенко, біографії українських поетів, «Антологію «Україна-Європа», збірку статей і документів «Сергій Параджанов і Україна» знайдете ви на виставці «Осінній книгопад» у читальній залі старшого відділу обслуговування читачів.
 
 
Але не зупиняйтесь на цьому! Абонемент старшого відділу обслуговування читачів підготував викладку «Як звучить Україна», на якій яскравими кольорами блискучих обгорток та палкими променями знання виблискують: Київський літопис 1113 -1199 «Від Володимира Мономаха до Романа Галицького», дитячий довідник «Енциклопедія мистецтва», «Сорочинський ярмарок» Михайла Черемшука, «Наш захисник. Ми хочемо жити в мирі» Анастасіїї Лукасевич та ін.
 
Нашим найменшим читачам також є, де розгулятися. Запрошуємо дітей та батьків пірнути в тематичну полицю «До нас нова книга прийшла!» із творами І. Франка, Б. Грінченка, Б. Стельнамаха, вірменськими та грузинськими народними казками, віршами Галини Кирпи та Світлани Кісар.
 
І це далеко не повний перелік ваших новинок!
 
Сумно нам точно не буде. Приходьте та розважайтесь!
 

09.09.2016

Holidays
 
Розпочати новий насичений навчальний рік та поновити заняття нашого гуртка англійської мови ми вирішили з приємного. Повернувшись з канікул до важкої і плідної праці добре поностальгувати за святами, які й стали темою нашої першої зустрічі.
 
Разом із членами англомовного гуртка ми згадали усі найулюбленіші свята та традиції їх святкування, дізналися про їх англомовні відповідники та особливості святкування у інших країнах.
 
 
Особливої уваги отримало нещодавнє свято – День знань. Діти поділилися очікуваннями від свого майбутнього 1 вересня. Бібліотекарка розповіла про початок навчального року в Америці, про те як з початком навчання вітають американських першачків.
 
Нам дуже приємно, що наступного року члени нашого гуртка прийдуть до школи вже з невеликим багажем англійської у яскравих шкільних наплічниках.

 

01.09.2016

«Гей, дівчата, хлопчаки!
Відгули канікули!
На уроки рюкзаки з книжками поїхали!»
 
До Дня знань бібліотека підготувала спеціальну програму для усіх, хто прямує освітніми широтами. На першому поверсі бібліотеки на вас чекає книжкова виставка «І знову рідна школа запрошує нас в клас», читальна зала старшого відділу обслуговування читачів зустріне кожного тематичною полицею «Блаженство розуму в знанні», на абонементі старшого відділу обслуговування влаштовано куточок веселого фотографування «Мандрівка в світ фотографії», де чатує наша фотокамера, яка колекціонує радісні усмішки і примружені від сміху очі.
 
Дошкільнята, які прийшли святкувати День знань до бібліотеки принишкли в оточенні яскравих, кольорових дитячих книжок на абонементі молодшого відділу обслуговування читачів. Знайомство із книгою влаштувала для них досвідчена у книжковій справі бібліотекарка Катерина Анатоліївна, вона розповіла про походження та значення книжок для розвитку людства, розповіла про те, чому книжки зберігають у бібліотеках, провела огляд яскравих примірників із найновіших надходжень біля тематичної полиці «Перший раз – у перший клас». Помацавши, понюхавши, погортавши книжки діти оживилися, а ми стали свідками зародження нової міцної щирої дружби. Наша ж бібліотека знову підросла від поповнення новими відданими читачами.
 
Вітаємо всіх із 1 вересня і бажаємо усім багато знання!

 

10.08.2016

Канікули з книгою
 
Літні канікули продовжують дарувати нам теплі зустрічі та яскраві події. 10 серпня бібліотеку відвідали підопічні Центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Деснянського району, діти учасників АТО, діти, які є вимушено переміщеними особами. Величезна команда цікавих, веселих та активних стрімко освоювала бібліотечні простори з допомогою бібліотекарки Алли Пухно.
 
Протягом екскурсії, маршрут якої пролягав усіма залами, відділами та книжками бібліотеки, діти завітали і до нашої колоритної української хати – маленького музею української культури, розташованому на абонементі старшого відділу обслуговування читачів. Завершилася екскурсія оглядом найновішої та найцікавішої літератури, що тільки-но поповнила фонди бібліотеки.
Стомлених насиченим днем та великою кількістю інформації гостей очікував наш літній кінозал. Розмістившись на зручних подушках, диванах та пуфах у зоні відпочинку діти поринули у перегляд мультфільму про пригоди та подвиги таких самих невгамовних, як вони.
 
Дякуємо відвідувачам за насичений та цікавий день. Не забувайте, що із книгою, кожен день повен відкриттів, тож приходьте до бібліотеки!

 

01.08.16

У продовження шоколадного липня бібліотека зібрала усіх найбільш ласих до солодкого читачів та відправилася на екскурсію до справжньої шоколадної фабрики.
 
Кондитерська корпорація  відчинила двері у світ солодощів для наших читачів. У рамках екскурсії нам розповіли про історію кондитерської корпорації, познайомили з продукцією, провели солодку дегустацію та дозволили зазирнути у виробничі цехи.
 
 
Переодягнені у білі халата, як справжні кондитери, або, навіть, доктори кондитерської справи, діти відправилися споглядати процес створення солодощів. Ще на вході до просторих залів у цікаві носи вдарив смачний запах шоколаду, а через кілька метрів перед очима постала велика конвеєрна стрічка, по якій стрункими рядами кілограми шоколадного печива шикували у великі картонні коробки. «Шкода, що жодної такої коробочки винести не вдасться!» – зітхнули діти. Але враження та емоції, отримані від спільних подорожей, відкриттів, досліджень – приємний, солодкий подарунок, який залишається з нами на все життя.
 

19.07.2016

Сьогодні бібліотека вирушила розважати розніжених канікулами та підсмажених палким літнім сонцем читачів просто неба. Читацьку галявину ми влаштували у парку біля кінотеатру «Флоренція», де у затінку під кущами поховалися ті, хто ще чекає своєї поїздки до моря. Ми спробували трохи прикрасити їх очікування та збудити від сонячної млявості.
 
До викладки із яскравими книжками та птаха-павича із буйним хвостом, якого ми принесли із собою, через кілька хвилин з-під кущів поступово потягнулися дитячі голови у яскравих капелюхах. І вже згодом цілою групою дітлахів ми відповідали на питання вікторини, згадували героїв та сюжети улюблених казок. Усім забудькам та незнайкам підказуючи відкривали сторінки книжки нашої викладки, а ми запрошуємо вас до бібліотеки читати та набиратись знання.
Літо – це прекрасно! Бажаємо усім провести його казково.
 

14.07.2016

Знайомитися з бібліотеко сьогодні прийшли вихованці літнього табору при Центрі соціальних служб сім’ї, дітей та молоді Деснянського району. Привітавши гостей приємною прохолодою бібліотечного приміщення бібліотекарки провели дітям екскурсію усіма залами, ознайомили з послугами і ресурсами бібліотеки.
 
 
Спраглим до творчості та навчання у пору лінивого літа ми запропонували приєднатися до майстер-класу з техніки квілінг із майстринею Вікторією Дикун. Приручивши кольорові паперові стрічки клеєм, на виході кожен учасник майстер-класу отримав свій маленький шедевр.
 
 
Найцікавіші з гостей розпорошилися залами та закутками досліджуючи бібліотеку, бібліотечні фонди, періодичні видання. День виявився насиченим. Ми встигли і почитати і помалювати і відпочити на м’яких затишних диванах, і постояти в черзі на зайняті з самого ранку бібліотечними завсідниками комп’ютери.
Ми раді, що кожен найбуденніший день може стати цікавим, а особливо приємно, коли цікавим для вас його робимо ми.
 

12.07.2016

День шоколаду у бібліотеці
 
Вчора у бібліотеці для дітей № 115 був найсолодший день року. Бібліотека приєдналася до святкування Всесвітнього дня шоколаду.
 
Усі ласуни Деснянського району 11 липня були у нас. І, судячи з вражень, - не дарма. Солодкі конкурси, розіграші, вікторини, ігри - і все це із шоколадом у думках, руках та у роті. Цього дня бібліотека влаштувала для своїх читачів цілу годину шоколадної щедрості: з 12.00 до 13.00 кожен, хто завітав до нас за книжкою, отримував у додаткове навантаження шоколад та порцію позитивних емоцій. У змаганнях, влаштованих, бібліотекарками для відвідувачів, які проходили у залі для читачів молодшого відділу обслуговування, не виявилося жодного переможеного, бо правила були порушені, а плитка шоколаду з’їдена на перших секундах гри.
 
 
Розпалених іграми та шоколадними калоріями дітей довелося охолоджувати порціями морозива. З прикрашеним горіхами та вишнями прохолодним десертом просто злочином було б не зробити фото. У конкурсі «Селфі з морозивом» взяли участь практично всі. За найкраще та найкреативніше селфі ми пообіцяли нагородити переможця пляшкою солодкого напою або безкоштовною годиною гри на PlayStation з другом у ігровому просторі «Чекпоінт» https://www.facebook.com/checkpoint.kiev/?fref=ts, на вибір.
 
 
Заспокоїти перезбуджених дітей ми вирішили переглядом фільму. Усіх гамірних, веселих, але вже трохи втомлених ми розмістили у бібліотечному кінозалі.
 
Дякуємо всім, хто прийшов, - із вами було дуже весело. Усі, хто сьогодні страждає на шоколадне похмілля, вертайтеся до нас – маємо ще трохи шоколаду!
P.S. Cвято шоколаду триває!!! Запрошуємо охочих приєднатися до екскурсії до Кондитерської Корпорації «Рошен» 26 липня, яку організовує бібліотека (Запис на екскурсію у бібліотеці).

 

23.06.2016

Квіти літа
(майстер-клас із техніки квілінг)
 
Другий у нашій літній програмі майстер-клас з техніки квілінг відбувся у бібліотеці сьогодні. Цього разу ми відклали мух і взялися за іншу виразну рису літа – квіти.
 
 
Вихованці літнього табору приватної лінгвістичної гімназії завітали на зустріч із майстринею Дикун Вікторією, яка заздалегідь підготувала паперові смужки усіх кольорів літа для квіткового саду, який мали створити наші маленькі гості. Не зважаючи на дику спеку дітям вдалося зосередитися і без значних зусиль засвоїти нове ремесло. Через півгодини кручень-верчень у кожного в руці було по паперовому бутону.

Ми дуже раді, коли ви йдете від нас із подарунками, тим паче із таким , як нові знання та вміння.

 

22.06.2016

Бібліотека разом з усією Україною сьогодні відзначає День скорбо́ти і вшанува́ння па́м'яті жертв війни́. Рани, спричинені війною, назавжди лишаються болючими рубцями на тілі суспільства. Цей невимовний біль навічно викарбуваний в пам’яті людства. І ми маємо усвідомлювати свою відповідальність за те, якою лишаємо ми цю пам'ять наступним поколінням.

Сьогодні до бібліотеки завітали ті, хто, на щастя, вже далеко від жахів Другої світової війни, ті для кого, її спогади це вже історія – діти. Історія у цифрах та фактах. Ми ж спробували наповнити факти емоціями та почуттями і передати цю пам’ять живою нашим гостям, вихованцям літнього шкільного табору ЗОШ № 312.
 
 
Бібліотекарка Пухно Алла показала дітям фільм із спогадами учасників тих подій, людей які мимоволі отримали унікальний важкий та болючий досвід.

Завершилася зустріч обговоренням. Бібліотекарка запитала дітей, що таке щастя. І відповіді виявилися доволі банальними, але на сто процентів влучними: щастя – це родина, здоров’я, любов, дружба, сонце, відпочинок. Щастя, це все те, що є навколо нас кожен день і що варто цінувати щомиті, а не лише тоді, коли воля обставин позбавить нас цього.

 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter