Бібліотека №115

16.06.2016

Легенди та міфи Лівобережжя.
 
Часто ми не помічаємо того що поряд, шукаємо щось незвичайне та цікаве десь там, а воно виявляється - зовсім поруч. Це довела заочна прогулянка наших читачів з приватної лінгвістичної гімназії місцинками лівого берега Києва. Ця подорож стала свідченням того, що навіть близькі і відомі околиці можуть приховувати історичні та архітектурні цікавинки. Збагатити уявлення про відоме та невідоме Лівобережжя допомогла екскурсовод – краєзнавець Веславуцька Надія Іванівна.
 
Привернула увагу відвідувачів викладка літератури «У Києві, на Троєщині», ознайомившись з якою кожен може скласти власне враження про наш район, детальніше ознайомитись з його історією.
Тож чекаємо всіх зацікавлених в бібліотеці.
Приємних подорожей!  (заочних та здійсненних)

 

14.06.2016

«Літо - літечко літує»
 
Літо набирає обертів, а разом з ним і шкільні канікули. Сьогодні в бібліотеці знов гамірно та весело. Сумувати ніколи. Вихованці естетичного центру «Гармонія» мандрували залами бібліотеки, отримали корисні поради від бібліотекаря, щодо читання книжок та журналів, познайомились з віршами українських авторів про «літо, волошками повите», взяли участь у бібліоквесті з розшуку потрібної літератури… Хотіли б ще розфарбувати малюнки, подивитись мультики, та багато ще чого, але вже час іти. Що ж – буде привід завітати до нас ще.
 
 
Чекаємо! Нудно не буде!
 

9.06.2016

                                             Муха-Цокотуха у техніці квілінг

Літо цікавіше, коли проводиш його творчо. Червень відкриває у бібліотеці №115 серію майстер-класів, на яких разом ми творимо прекрасне.

Сьогодні вихованці літнього табору ЗОШ № 312 вчилися техніці квілінг разом із майстринею Дикун Вікторією.

 
 
 Квілінг - мистецтво виробляти пласкі або ж об’ємні композиції зі скручених у спіраль довгих та вузеньких смужок паперу. Походження квілінгу достовірно не відоме, але історія цього мистецтва сягає віків. За однією з версій квілінг ще у 14-15 ст. вигадали ченці, які обрізаючи краї книжок, накручували їх на кінчики пташиного пір’я. Після скручування готові виткі паперу складаються у картини листівки, різноманітні фігури, прикраси для оформлення книжок, біжутерії.
 
 
           Поспішаємо запевнити, що для наших робіт книжки ми не різали і фонди нашої бібліотеки лишилися цілими. Роботи ж наших майстрів та майстринь вийшли прекрасними,
Мухи-Цокотухи яскравими та веселими. Нове ремесло було засвоєно, а його історія тепер стане ще багатшою та яскравішою.
 

07.06.2016

«Я б у поліцію пішов…»
 
Галас, сирени, мигалки, метушня та біганина у бібліотеці! Викликайте поліцію! Але вона і є причиною усього цього. Представники патрульної поліції Києва завітали до нашої бібліотеки аби познайомитися із нашими юними читачами та пересвідчитися, що вони є свідомими до своєї та чужої безпеки.
 
Кожен поліціант підтвердить, що вчитися безпечної поведінки слід змалку, а превентивні заходи часто продуктивніші, ніж ліквідація наслідків катастрофи. Тож, не пропускаючи жодної шаленої дитячої голови, поліціанти розтлумачували нам, як не нашкодити собі та іншим.
Збуджені та приємно схвильовані такою зустріччю діти засипали наших гостей питаннями про премудрості та тонкощі поліцейської справи. А захисники нашої безпеки щедро розповідали про своє нелегке ремесло, про те як виглядає день поліцейського, про те з чого складаються його обладунки, про допомогу, яку поліція надає громадянам, про боротьбу із правопорушниками та їх виховання.
Увесь публічний простір у будь-який час належить нам усім. Аби ми почувалися у ньому вільно ми маємо бути впевненими у його безпеці. Поліція ж озброїла нашого читача найкращим та найдієвішим захистом – знаннями.
 

06.06.2016

«Як жити з батьками»
 
«Як жити з батьками» навчила сьогодні наших читачів психолог центру сім’ї та жінок.
Конфлікт поколінь – це вічна тема, яка є болючою та незручною для кожного з нас. Непорозуміння  батьків і дітей триває вічність, вирішити її прагнуть науки, митці та літератори.
 
Про оборонні позиції, перемовини та перемир’я у цьому конфлікті говорили сьогодні вихованці літнього табору ЗОШ № 312 з психологом Наталією Федорівною.
І, варто сказати, що у результаті відвертої групової розмови, відповідь на складне питання було знайдено – любов та турбота – це головне у будь-яких стосунках між людьми. Стосунки батьків та дітей – це не натягнутий дріт, а найміцніший зв’язок, усі перепони якого лише скріпляють його.
 

03.06.2016

Ура!!! Канікули!!!
(бібліотечна мандрівка)
 
Літній шкільний табір ЗОШ № 312 знайшов сьогодні затінок у стінах бібліотеки №115.
Дружній та згуртований загін потрапив до читальної зали на екскурсію періодичними виданнями «Ось яка родиночка у нашого «Барвіночка», бібліотекарка Пухно Алла зробила для читачів огляд-рекомендацію корисної для навчання та приємної для відпочинку літератури на літо.
 
 
 
Далі, розпорошившись по залах бібліотеки діти поринули у творчість та розваги. Мультофіли позаймали зручні місця літнього кінозалу бібліотеки і зосередилися на перегляді мультиплікаційних серіалів.
 
 
 
Найкраще літо та найгарячіші канікули малювали у читальній залі молодшого відділу обслуговування читачів. Подивіться, що з того вийшло і яке воно дитяче безтурботне літо на смак і колір на наших фото
 
 
 
Спраглі до довгоочікуваних у цьому році сонячних променів та свіжого повітря озброїлися крейдою та пішли забарвлювати наш ганок
 
 
 
Літня програма бібліотеки розмаїта та багата. І це лише початок, тож, не пропустіть найцікавіше.
 

02.06.2016

День без заборон у бібліотеці

 
Вітаємо всіх із Міжнародним днем захисту дітей та першим днем палкого літа!
 
Саме цього дня бібліотека влаштувала своїм читачам свято свободи та бешкету – день без заборон та обмежень. Саме цього дня у нас було по-справжньому гаряче.
Діти окупували бібліотеку! Увесь персонал мав здатися та підкоритися настрою загального святкового шалу. У нас не лишилося жодного куточка, куди б не ступила прудка нога нашого юного читача. Діти дослідили книгосховище, зайняли кафедри бібліотекарок, носилися усіма приміщеннями бібліотеки, грали в ігри, малювали, галасували, жартували, шаленіли. Посеред усієї метушні островом відпочинку став стіл, на якому розгорнулося чаювання за усіма традиціями країни див.
 
Приємно, що бібліотека не лишилася без дарунків. Талановиті вихованці ОКЦ «Дивосвіт» фантастично розмалювали піч постійної народознавчої експозиції нашої бібліотеки. Дякуємо усім, хто прийшов, також за сонце, літо і канікули, якими ви заповнили увесь бібліотечний простір.
 Школа закінчилася і ми запрошуємо вас із самого ранку на територію свободи.
 
Літо з книгою – сезон оголошено відкритим!
 

01.06.2016

Хай щастя посміхається дитині під чистим небом в рідній Україні

Бібліотека наввипередки поспішила привітати своїх читачів із їх професійним святом – Днем захисту дітей, - який світова громада відзначає кожного 1 червня. Разом із Школою мистецтв № 3 ми влаштували для користувачів нашої бібліотеки святковий концерт.
 
Талановиті вихованці школи мистецтв підготували до свята спеціальну програму. На концерті звучали бандура, флейта й гітара, розливалися пісні, виступали майстри словесного жанру. Маленькі глядачі отримали велике задоволення, а маленькі артисти зірвали овації.
 
Діти – це велика радість, а задоволені діти – це велике щастя. Аби плодити це щастя ми завжди намагаємося вдовольняти нашого читача.
 
 
Вітаємо всіх із святами, канікулами та літом, яке вже на носі.
 

18.05.2016

Скарбниця мистецтва
(віртуальна подорож музеями світу)

З 1977 року увесь світ 18 травня святкує Міжнародний день музеїв. Вітаємо усіх музейників та шанувальників історії та мистецтва!
 
Чудовому святу була присвячена чергова зустріч клубу «Дивовижний світ мистецтва». Цього разу ми говорили про скарбниці, які зберігають культурні багатства людства – музеї.
 
Учасники клубу дізналися, що історія колекціонування тягнеться ще з античного періоду, про те, що основу багатьох музейних колекцій складали книжки, про кримінальні таємниці збору великих музейних колекцій, побачили найбільші, найвідвідуваніші та найдивніші світові музеї. Приємно вразило, що про українські музеї нашим читачам розповідати не довелося, адже з більшістю з них вони знайомі.
 
Програма до дня музеїв ще не завершена, до кінця тижня ви ще маєте змогу встигнути відвідати святкові заходи влаштовані винуватцями свята.
 
Дізнаватися нове завжди цікаво, тож не оминайте музеї та бібліотеки!
 

28.04.2016

Останній робочий день квітня перед травневими святами у бібліотеці був ударним. У нас відбулося відкриття українського народознавчого куточка.
Куточок української культури та народних традицій розташувався у залі абонементу старшого відділу обслуговування читачів, де для вас відкриваються двері старовинної української хати. Атмосферу давнини, що була реальністю пращурів, створюють експонати експозиції, які ми ретельно збирали протягом 4-х місяців.
 
На експозиції представлені оригінальні предмети одягу, побутовий посуд, господарське приладдя, рушники, хустки, народна творчість. Кожен із представлених експонатів має свою історію та є частиною загальної історії українського народу, його світогляду та культури. Тут ви побачите різноманітні знаряддя для прядіння: прядку, гребені, мотовило. Зверніть увагу на колекцію старовинних рушників. Традиційно у кожній хаті на видному місці висіло кілька видів рушників: «утирач», «стирок», «покутник», «божник». Окремо зберігалися ритуальні рушники. Про значення того чи іншого виду рушника та про колористику й орнаменталістику, представлену на них, ви можете довідатися у бібліотеці.
 
На побіленій печі вас зустріне привітна господиня, вбрана у традиційний український костюм, яка береже затишок нашого маленького музею. Усіх цікавих та уважних відвідувачів своєї хати вона радо пригостить цукерками.
 
На відкритті бібліотекарка Ольга Володимирівна провела для перших відвідувачів куточка  авторську екскурсію предметами експозиції і оживила кожен з них, прочинивши їх історію створення, призначення, придбання бібліотекою, нерозривно пов’язаною з їх колишніми власниками. Екскурсія буде повторюватися за потребою і проханнями наших читачів.
 
Народознавча експозиція працюватиме в бібліотеці постійно. Вивчати історію та культуру можна не тільки в книжках, предмети та візуальні матеріали часто говорять гучніше за тексти. Приходьте та поринайте у власну історію.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter