Бібліотека №115

19.04.2016

Поради лікаря Апчхи
(інформаційні цікавинки)

За всіх часів, у будь-якому віці, за будь-якої пори року, повсюди у просторі, для усього живого найважливішим за все є здоров’я. А здоров’я слід берегти замолоду. Тож, ми у бібліотеці піклуємося про свого читача та активно займаємося пропагандою здорового способу життя.
 
На інформаційну хвилинку, присвячену здоров’ю, до нас завітали третьокласники ЗОШ№ 301. Бібліотекарка Пухно Алла провела наших гостей усією абеткою здоров’я, діти повторили усі правила гігієни, яких притримуються кожного дня, разом ми сказали голосне та впевнене «ні!» усім шкідливим звичкам. Усі слухняні і сильні здоров’ям фізичним та емоційним учасники бесіди виростили по дереву, зміцненому та здобреному усіма почутими корисностями зустрічі. Завершив наші збори мультфільм про суворого «Мойдодира», який не залишає байдужою до чистоти жодну дитину протягом усього її подальшого життя. 
Усі зали нашої бібліотеки багаті на корисну літературу, присвячену здоров’ю, медицині, лікуванню хвороб та їх профілактиці.
Піклуйтеся про себе!
 

6.04.2016

«Творчий автограф»
Зустріч з дитячою українською письменницею Оленою Захарченко

Цієї середи у бібліотеці для дітей №115 відбулася презентація нової дитячої книжки Олени Захарченко «Хутір» «Видавництва Старого Лева».

На зустріч із знаною дитячою авторкою завітали діти. Першими влетіли до читальної зали молодшого відділу обслуговування користувачів ластівки зі спеціального навчально-виховного комплексу «Мрія» і за своїм правом зайняли перші ряди. Дещо згодом на стільчики, які вже трохи зачекалися початку події, повискакували горобчики 3-х  класів ліцею №293.

Представниця «Видавництва Старого Лева» Любов Сапянова розказала про видавництво та закликала дітей приєднатися до «Спільноти старого Лева» - програми, яка працює над створенням простору для спільного творення із читачем. Любов Сапянова показала дітям чудовий плід роботи видавництва – новодрук «Хутір» і представила усім його авторку.

Із самою ж книжкою знайомство провела сама Олена Захарченко. Авторка познайомила дітей з героїнею твору і пригодами, які на неї очікують, зачитала цікаві моменти книжки, поділилася спогадами і переживаннями, які надихали на написання твору. Олена Захарченко залучила гостей до спільного діалогу. Діти розповідали про своїх домашніх улюбленців та цікаві випадки з їх спільного життя. З радістю малеча взяла участь у рольовій грі, що пропонувала уявити себе твариною та показати її публіці, яка у свою чергу мала впізнати загадкового звіра. Усі тварини були розсекречені та нагороджені призами від письменниці.

Під кінець події розхапавши книжки діти оточили авторку, яка роздавала автографи та писала на звороті обкладинок щирі побажання малим читачам.

У бібліотеці мається один ексклюзивний примірник нового «Хутора». Тож, усі, хто не потрапив на презентацію і не придбав власного примірника, доведеться вам записатися у чергу.  

 
 
Читачі запалюють зірки

Найкращі з наших наймолодших читачів досягли своїми стараннями та звершеннями на ниві освоєння літератури небесних висот. Безмежне глибоке сине небо утворилося у залі молодшого абонементу, зорями на якому палають імена лідерів із кількості прочитаних книжок нашої бібліотеки. Тож, коли ви прийдете за наступною порцією книжкової насолоди, дивіться пильніше, чи не злетіли ви до небес. 

Небо височіє над поличкою найпопулярнішої літератури, яку радять прочитати наші зірочки.

Приходь до бібліотеки, скористайся порадою справжніх знавців та запали свою зірку!
 
 

1.04.2016

Весна і тепло наповнили нашу бібліотеку співом і музикою. 1 квітня вихованці музичної студії «Ритм» подарували всім чудовий весняний концерт, який відбувся у залі молодшого відділу обслуговування читачів бібліотеки.

Господинею весняної музичної програми виступила гітара, яку супроводжували мелодії піаніно. У виконанні вихованців студії прозвучали популярні народні та сучасні пісні.

Оцінити талант, який діти вигартовували всю довгу зиму, на звітний концерт прийшли родичі та друзі вихованців студії, не могли пройти повз, почувши запальні мелодії, випадкові читачі, відірвалися від роботи і бібліотекарки.

Дякуємо усім учасникам та учасницям концерту за отримане задоволення, бажаємо вам успіху та натхнення.

Запрошуємо усіх до бібліотеки ділитися своїми талантами!
 
 
 
 

31.03.2016

«Квітка Цісик: співачка, яка підкорила Америку»
(за проектом Деснянської ЦБС «Українці в контексті світової цивілізації»)

Весняну середу цього тижня у бібліотеці ми присвятили музиці, а конкретніше, її надзвичайно талановитій виконавиці. Квітка Цісик – американська співачка українського походження, музика для якої стала невід’ємною частиною життя.

Народжена в родині музиканта Квітка почала грати на скрипці з 4 років, отримала музичну освіту по класу академічного співу та зробила професійну кар’єру співачки.

Голос Квітки мав неймовірний вокальний тембр, вона співала рідкісним колоратурним сопрано, володіла «білим голосом» - своєрідною манерою жіночого фольклорного співу.

Велика частина творчості Квітослави присвячена виконанню українських народних та популярних пісень. Перший диск з українськими піснями «Kvitka» або «Songs of Ukraine» («Пісні України») був записаний 1980 року, другий «Two colors» («Два кольори») — 1989 року.

Про усе це та про іще цікавіше ми мали нагоду дізнатися на музичній хвилині, присвяченій Квітці Цісик, яку підготувала бібліотекарка Наталія Леонідівна для запрошених на цю зустріч вихованців музичної студії «Ритм» та просто усіх шанувальників музики. Частиною зустрічі став перегляд біографічного фільму «Квітка. Голос у єдиному екземплярі», присвяченого співачці, та спільне прослуховування її ліричних пісень.

Пісні співачки набули великої популярності в Україні, багато хто чув їх, але не здогадується про їх виконавицю. Ім’я талановитої людини, яка плідно працювала все життя, подарувавши нам вічний прекрасний реалізований у пісні продукт своєї справи, має звучати та бути знаним. Ми раді, що ще раз голосно виголосили його у нашій бібліотеці, воно було почуте, підхоплене, а так прозвучить ще неодноразово.
 
 
 
 

29.03.2016

«Сонячний класик»
(день одного автора)

День одного автора у бібліотеці для дітей №115 ми присвятили відомому усім дітям класику сучасної української літератури Всеволоду Нестайко, твори якого внесені до Особливого почесного списку Г.Х. Андерсена.

Улюбленцю усіх дітей були присвячені книжкові виставки «Країна сонячного добра» та «Країна сонячних казок В. Нестайка», книжкова викладка «Всеволод Нестайко радить прочитати», які під кінець дня лишилися стомленими і порожніми.
 
За творами автора пройшла літературна година «Мудрий пересмішник з країни дитинства» найактивнішу участь у якій взяли на себе діти, які мають повно вражень від творів письменника і, здавалося, можуть луснути від бажання ними поділитися.
Торбинка запитань «Так чи ні» за трилогією «Тореадори з Васюківки» - за довгий період чи не перша, гра у яку не вимагала підказок від бібліотекарок, адже ця історія вже стала частиною довгого життєвого досвіду кожної дитини.
Кінець активного дня пройшов під знаком розслаблення та відпочинку. Разом з усіма охочими ми дивилися фільм «Одиниця з обманом» за мотивами твору Нестайка.  Творчість Всеволода Нестайка – це не лише день, а ціле дитинство. Тож приходьте до бібліотеки, де на вас разом із творами письменника чекає дитинство.
 

26.03.2016

Нарешті! Така довгоочікувана та бажана бібліотекою та читачами ініціатива проведення гуртка з основ програмування для дітей була запущена, дякуючи нашим партнерам CodeClub Ukraine!
 
Цієї суботи 26 березня об 11.00 у бібліотеці зійшлися усі охочі отримати навички та знання з програмування, викладач волонтер Назар Шаріпов, який погодився поділитися своїми знаннями, безперебійний, цього разу, Інтернет та робочі комп’ютери. З цього вийшло справжнє серйозне, і головне,  корисне заняття.

Перші кроки у підкоренні науки створення комп’ютерних програм ми почали з засвоєння мови Skratch, розробленої спеціально для школярів. Skratch  - інструмент створення різноманітних програмних проектів: мультфільмів, ігор, «живих» малюнків, презентацій, комп’ютерних моделей. І що важливо, - робити це не складно. Skratch не передбачає досконалого знання спеціальних слів, адже програми у Skratch не пишуть, а збирають з готових блоків-команд, за принципом конструктора Лего.

В кінці лише першого заняття по бібліотеці вже бігали миші, коти і привиди.

Для тих, хто пропустив перший урок повідомляємо, що викладач лишив для вас домашнє завдання, яке ви можете взяти у бібліотеці, якщо прийдете зі своєю флешкою, або звертайтеся на  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду і ми відправимо його вам поштою.
 
Наступне заняття відбудеться 2 квітня об 11.00. Прохання приходити зі своїми ноутбуками, сильним бажанням вчитися та гарним настроєм.
 

До зустрічі! 
 

23.03.2016

Українці, що вдосконалили світ

Бібліотека для дітей №115 продовжує працювати за проектом Деснянської ЦБС «Українці в контексті світової цивілізації». Сьогодні з учнями ЗОШ № 238 ми згадували славетні імена українських літераторів та науковців: С. Корольова, Ю. Кондратюка, І. Пулюя, Агатангела Кримського, І.Франка, Л.Українки, творчість яких вплинула на розвиток світової культури. Підготовлене бібліотекаркою слайд-шоу «Великі українці» відкрило для наших глядачів кілька барвистих сторінок у книзі історії власної держави. Особливо допитливих ми познайомили із книжками тематичної полиці «Родом з України», які в усіх подробицях розкриють вам життєві і творчі перипетії вищеназваних видатних українців.

Бібліотека – один з найкоротших шляхів до відкриття нового і незвіданого. А канікули – найкращий час для цього. Приходь!
 
 
 
 
 

19.03.2016

Бібліотека – територія дитинства

Цієї суботи в бібліотеці стався справжній вибух веселощів, пізнання і розваг. Діти та їх батьки, облаштувавшись у читальній залі молодшого відділу обслуговування читачів, влаштували веселі і корисні вихідні. В ігровій формі наші гості опановували художнє мистецтво, музику, літературу.
 
Розпочався день із бібліотечного уроку, який провела бібліотекарка Пухно Алла, огляду дитячих книжок наших фондів, вікторин та обговорень за улюбленими казками. Невдовзі, з нетерпінням на дітей очікувало знайомство із творчістю видатного французького імпресіоніста Клода Моне. Освоювали почуте діти практично – виплескували свої враження та натхнення фарбами на папері, в результаті створивши власну галерею відомих «Водяних лілей».
Без зупинки проносився цей час активності та творчої енергій іграми, читаннями, танцями, співами та просто галасливим дитячим бешкетом.
Ознайомлення з азами музики, нотної грамоти провела для дітей керівниця музичної студії «Ритм» Людмила Олександрівна. Після того, як всі вже були на «ти» з басовими та скрипковими ключами, нотами, метрами та інтервалами, залунала гітара та піаніно, закружляв вихор танцю із іграшками та книжками.

Цієї суботи ми стояли догори ногами! Тож, беріть до уваги, де ви можете знайти веселощів і на свою голову. Не пускайте свої вихідні на нудьгу та смуток. Приходьте до бібліотеки! 
 

18.03.2016

«Свято книги прозвучало
Серед міста, як сигнал,
За годину місто стало,
Як один читальний зал»


Усі розумні та допитливі діти знають, що наступний тиждень несе нам низку цікавих, яскравих, корисних, веселих розважальних та освітніх заходів, присвячених книзі, та з нетерпінням чекають на них. В Україні розпочинається щорічний Тиждень дитячого читання.
 
Пишне відкриття свята книги, читання та читача у бібліотеці для дітей №115 відбулося вже сьогодні. Святково прибрана читальна зала молодшого відділу обслуговування читачів дожидалася урочистостей із самого ранку. Тут ошатно розклалися виставки книжок наших найновіших надходжень, викладки найпопулярнішої літератури, полички періодичних видань. І вже невдовзі всю цю передсвяткову атмосферу очікування наповнили дзвінкі дитячі голоси і сміх. Свято розпочалося.
Бібліотекарка Пухно Алла Олександрівна гостинно зустріла гостей, учнів ЗОШ № 276, привітала дітей із початком весняних канікул і святом малого читача, розігріла малечу вікторинами і загадками, розповіла історію книжки від давнини до сьогодення.
На запрошення бібліотеки на свято завітали представниці редакції журналу «Професор Крейд», маркетолог Анастасія Ремез та редакторка Анна Шевченко, які провели чудову презентацію дитячого журналу, познайомили дітей із головними героями періодичного видання, розповіли про їх пригоди і запросили малечу долучитися до подорожі пізнання разом із професором Крейдом. Кожен школярик та школярка отримав у подарунок весняний номер журналу.

Підготовлене за допомогою учнів 2-3 класів свято книги «Тож гукнемо, діти: «Нашій книжці слава! В ній наука і розвага, втіха і забава» набрало обертів. На імпровізовану сцену повискакували маленькі білочки, зайчики, за ними повибігали герої улюблених усіма казок. Присвячена книзі святкова програма, сповнена піснями, танцями, та театралізованими сценками принесла задоволення і глядачам і учасникам.

На яскравий вогник до бібліотеки з вулиці завітав навіть собака, який розташувався під дверима зали і прослухав усю святкову програму від початку до кінця.
 
Вітаємо себе та усіх із таким бурхливим початком. Далі буде…

Чекаємо на усіх людей і тварин у бібліотеці, будемо святкувати разом.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter