Бібліотека №115

11.01.2016

Новорічна бібліогірлянда
 
Яким ще може бути новорічне вбрання  в бібліотеці як не пізнавальним! Оздобою зимових канікул для читачів бібліотеки на абонементі старшого відділу обслуговування стала новорічна бібліогірлянда, яка палала цікавими питаннями та виблискувала влучними відповідями усіх, хто вирішив прикрасити свої канікули книгою, за якою зайшов до бібліотеки.

Відповіді на питання, приховані у вигинах гірлянди бібліотекарки міняли на приємні подарунки. Тяжіння до знань завжди заохочується. Тож тяжійте!
 
 
 
 

26.12.2015

Новий рік по всьому світі

Новорічне свято у бібліотеці №115 ми відсвяткували разом із музичною студією «Ритм» великим концертом, присвяченим родичам, друзям та просто суботнім читачам. Вихованці студії представили всі свої музичні вміння та здобутки, які тренували протягом року, у спеціальній святковій програмі «Новий рік по всьому світі».

Читальну залу щільно заповнили охоплені приємним хвилюванням родичі музикантів та гості свята. На новорічній ялинці на усю міць запалали ліхтарики, нагострили вуха усі працівниці бібліотеки. І от, нарешті, прозвучали перші гітарні акорди, які нам подарували маленькі мушкетери, озброєні гітарами. Згодом, трохи освоївшись пісня стала лунати голосніше і впевненіше. Ми мали змогу почути у виконанні студійців усім відомі старі музичні композиції, популярні нині пісні, авторські твори. Діти співали різним мовами та виконували музику різних напрямів.
 
Шкода, що ми не маємо змоги передати звуки, які прикрасили сьогоднішній день у бібліотеці, а фотографії відтворюють лише малу частину святкової та натхненної атмосфери, яку створили винуватці свята. Тож, вам доведеться повірити нам на слово: у бібліотеці відбулося прекрасне передноворічне свято. А хто не вірить, - може прийти і пересвідчитися, адже ми чекаємо на вас із понеділка по суботу із цілим стосом цікавого, веселого та повчального.
 
З прийдешніми святами!

 
 

18.12.2015

..пісня квітам
(до 115-річчя з дня народження української художниці К. Білокур)
Засідання гуртка «Дивовижний світ мистецтва

У зимню, може й не сніжну, але досить холодну пору, аби зігрітися, у бібліотеці ми говорили про квіти та про людину, яка присвятила їм багато любові і сил – Катерину Білокур.
 
7 грудня виповнилося 115 років з дня народження великої художниці, цій події ми присвятили наше чергове засідання клубу «Дивовижний світ мистецтва». Бібліотекарка розповіла біографічні подробиці з життя Катерини Білокур, які допомогли уявити особистість художниці – вольову, натхненну, незламну. Але справжнє одкровення мисткині можна побачити саме в її роботах. Ми підготували добірку картин Катерини Білокур, які показали на великому екрані. «Наївне» мистецтво художниці-самоучки зазвичай, як і у нашому випадку, близьке та зрозуміле дітям. Можливо є щось спільне у кольорах полотен Білокур та фарбах дитинства.
 
У переддень Святого Миколая лишити малих відвідувачів без подарунків було неможливо. Майстер-клас для діток провела майстриня з ОКЦ «Дивосвіт». У результаті усі, хто гарно себе поводив, старанно працював пішов до своєї родинної ялинки із власноруч створеною іграшкою.
Новорічні свята тривають. Тож, не забудьте привітати свою бібліотеку.
 

15.12.2015

Баба-Віхола прийшла, купу свят нам принесла

Сьогодні, 15 грудня, у бібліотеці відкрито сезон привітань з новорічними святами! Кожен відділ обслуговування читачів вже прикрашають вбрані ялинки, по залах літають білосніжні сніжинки і різними барвами горять мерехтливі ліхтарики. На відміну від погоди на вулиці у нас тут справжня зима!

В очікуванні Святого Миколая своїми бажаннями сьогодні ми ділилися разом із вихованцями школи-дитячого садка «Мрія». У атмосферу новорічної казки занурила гостей бібліотекарка читальної зали молодшого відділу обслуговування читачів. Бібліотекарка причинила завісу новорічної історії. Разом ми згадали народні різдвяні традиції, та поділилися сімейними звичаями святкування. Тут, біля ялинки для дітей розташувалася книжкова виставка чудових різдвяних казок, історій, таємничих дійств і містерій «День Святого Миколая серце добром зігріває».

А що може бути краще «під ялинку», ніж магія «блакитного екрану»? Із задоволенням, розташувавшись у новорічному кінозалі, діти подивилися мультфільми на різдвяну тематику.

Запрошуємо до бібліотеки. Вже час і вам підхопити порцію новорічного настрою, найкращим резервуаром якого, є книжки!

 
 
 

25.11.2015

«Уроки людяності, добра й любові у творах Дмитра Чередниченка»
(до 80-річчя від дня народження українського письменника»

Знайомитися із бібліотекою сьогодні прийшли учні 3 класу ЗОШ №294. Під супроводом розповіді бібліотекарки про те, де живуть книжки, діти пройшлися усіма залами, користуватися якими кожному пропонує бібліотека №115. 

Найбільш вподобаною виявилася читальна зала молодшого відділу обслуговування читачів. Саме тут ми зупинилися, аби разом поруч із добіркою книжок письменника Дмитра Чередниченко привітати автора дитячих книжок, поета, перекладача із прийдешнім 80-тим днем народженням 30 листопада.

У середовищі, збагаченому світом книжок Дмитра Чередниченка зростає кожна українська дитина, тому привітання на його адресу були досить палкими аби забарвити цей хмарний осінній день. 
 

 

20.11.2015

Територія ігор у бібліотеці
 
П’ятниця облила нас усіх осіннім дощем. Мрячна, туманна і досить холодно погода змушує сидіти вдома із чашками гарячих напоїв. Але ми у бібліотеці можемо свідчити про абсолютно протилежне. Дощ не може налякати справжніх геймерів!
 

У міжнародний  день ігор до нас завітала купа ігролюбів (звичайно ж, після школи). Для найменших читачів на абонементі молодшого відділу обслуговування наші бібліотекарки підготували загадковий листопад, під час якого овочі і фрукти перетворювалися на шоколадні цукерки для кожного учасника. На абонементі старшого відділу обслуговування усі начитані та обізнані змагались у літературному лото. Усі герої  Mortal Kombat в очікуванні своєї черги у змаганні на PS3 мали змогу розім’ятися у пошуковій операції повернення загублених чарівних предметів до їх казок. Ті ж, хто встиг вирости з казок, брали участь у квесті і шукали ключ до шухляди скарбів, користуючись власним знанням отриманим з прочитання книжок шкільної програми.
 
Навіть холодний день у веселій компаніі можна зробити спекотним.

Ігровий простір «Чекпоінт», дякуємо за підтримку, сприяння у проведенні заходу та PS3!

 

18.11.2015

Український геноцид

Напередодні 82-х роковин голодомору 1930-х рр. 18 листопада у бібліотеці для дітей №115 відбулася зустріч із Наталією Дзюбенко-Мейс, письменницею, журналісткою, дружиною відомого американського та українського історика, дослідника голодомору в Україні 1932-1933-х рр. Джеймса Мейса.

Авторка поетичних збірок та роману «Андрій Первозванний» зібрала велику аудиторію учнів: 10 клас ЗОШ №270 та 9 клас ЗОШ №294. Пані Наталія розповіла про дослідження Джеймсом Мейсом величезної трагедії, його роботу над відновленням та збереженням пам’яті українського народу. Його дослідження цінні не лише тим, що саме вони зрушили і вперше гучно озвучили тему голодомору, а й тим, що ґрунтуються вони на спогадах свідків та учасників сумнозвісних історичних подій.

Окрім відомих вже книжок «Жнива скорботи: Радянська колективізація і голодомор», «33-й: голод: Народна Книга-Меморіал», пані Наталія презентувала свою нову збірку поезій «Та, що, біжить по стерні…», з якої прочитала власні вірші. Авторка подарувала кілька примірників нашій бібліотеці та школярам, на яких залишила авторські підписи.

Тож приходьте! Новоподарована збірка із підписом авторки чекає на вас на книжковій виставці присвяченій темі голодомору в Україні «Голодомор: почути через мовчання», яка знаходиться у читальній залі старшого відділу обслуговування читачів. 
 

17.11.2015

«Что за прелесть эти сказки!»
 
Який вік у житті людини найкращий? Можливо, це той період, коли на шкільних уроках вивчають казки.

У бібліотеці для дітей №115 велетенська колекція казок. Знаючи це, на знайомство з творчістю О. Пушкіна та П. Єршова до нас завітали учні 3 Б класу ЗОШ № 294.

Оскільки третьокласники 294 школи завітали до нас уперше, бібліотекарки провели дітям ознайомчу екскурсію усіма приміщеннями бібліотеки, познайомили дітей із нашими книжковим та мистецькими виставками і викладками актуальними на сьогоднішній день.

Завершили подорож бібліотечними залами ми осівши у кінозалі. Тут у супроводі фоторяду діти познайомилися з відомими казкарями, дізналися біографічні подробиці з їх життя та згадали вже знайомі їм казки. А на завершення – перегляд мультфільму за мотивами казки О.С. Пушкіна «Казка про попа та робітника його Балду».
 

Запрошуємо до нас на казку і вас! 
  
 

10.11.2015

Лялька-оберіг
(майстер-клас з техніки мотанка)

Мрячну погоду за вікном ми намагаємося забарвити теплою атмосферою та цікавими і корисними розвагами у бібліотеці. На майстер-клас із ляльки-мотанки, який проводила майстриня  Мар’яна з родинного центру «Family & Education» завітали діти ЗОШ №249 4а класу. Після короткого ознайомлення з технікою усі разом, і діти і бібліотекарки, ми взялися до справи. У гамірних стараннях були створені крилаті янголята, яких із побажаннями тепла, безпеки та здоров’я, діти спорядили у подорож до військових, які зараз перебувають у зоні АТО.

З добрих помислів неминуче народжуються добрі янголята. Тож спробуйте зробити і ви своїх, а допоможуть вам у цьому наші майстер-класи.
 
 

5.11.2015

«Діапазон – епоха. Борис Олійник»
(літературний портрет)

Нещодавно в Національній опері України пройшов ювілейний творчий вечір Бориса Олійника під назвою "За честь і лицарські права", приурочений до його дня народження. Поету і відомому громадському діячеві виповнилося 80 років.

У числі всіх закладів освіти і культури бібліотека приєднується до привітань Бориса Ілліча. До ювілею поета бібліотекарки підготували виставку «Вартовий рідного слова», за допомогою якої ви можете познайомитися з постаттю українського поета, прочитати його критичні есеї, гострі журналістські статті, і, звісно ж, насолодитися великою добіркою поетичних творів митця.

Літературний портрет Бориса Олійника 5 листопада у бібліотеці ми малювали разом із учнями 5 класу ЗОШ № 249. З переліку літературних нагород і відзнак, низки державних посад, політичних висловлювань та конкретних дій, спогадів друзів, влучних зауважень у інтерв’ю вималювалася неабиякої величини і безлічі граней постать, але із одним твердим стрижнем, проілюструвати який можна спробувати словами самого Б.Олійника: «…бути чесним. Не за рахунок когось жити. І найстрашніше для людини, тим паче, для письменника, - це зрадити друга, в особі якого ми бачимо свою Вітчизну».
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter