Бібліотека №115

11.06.2015

День настільних ігор у бібліотеці

 

Цього четверга у бібліотеці атмосфера напрочуд палка і азартна.У нас день настільних ігор!

Ігри так само важливі для розвитку дітей, як і книжки. Мета гри спрямована не на результат, а на сам процес гри, який сприяє розвитку та формуванню інтелекту, світогляду, розумінню різноманіття можливостей і точок зору, та вироблення і координації власної стратегії взаємодії з уже реальним світом. Гра також є своєрідною формою навчання: відтворення різних практичних ситуацій з метою їх засвоєння. У грі формуються та відточуються різноманітні навички та вміння. Крім того, така форма здобуття знання та досвіду є легкою і невимушеною.
 
Сьогодні ми підготували для користувачів різного віку та з усілякими вподобаннями багацько цікавих ігор. Для непосидючих і активних – «Мафія» та «Твістер»; зосередженим, уважним – лото, шахи, доміно, «Дорожні знаки»; для розумників – «Ерудит», «Аllias». Бібліотекарки запропонували також збірки ігор, в яких можна знайти купу цікавих засобів проти нудьги і для спрямування енергії у корисне русло без використання спеціального приладдя.
 
З самого ранку до нас завітали вихованці приватної лінгвістичної гімназії. Бібліотекарка Пухно Алла Олександрівна представила до уваги відвідувачів виставку «У книги немає канікул» , познайомила дітей з поняттям гри, різновидами, метою та правилами ігор. Розділившись по групах за інтересами, ми грали у тематичну «Мафію», перевтілившись у героїв книжки Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц». Будували башти у «Джанга», вправлялися зі словниковим запасом, який періодично поповнюємо з книжок, довідників і словників, у грі «Allias».

Приходьте до нас пізнавати світ, граючись, разом. Якщо, випадково, хтось не знайде компанії, бібліотекарки із задоволенням складуть вам її.

 

18.06.2015

«Я людина – я маю право!»
(тренінг)
 
Сьогодні у бібліотеці № 115 ми піднімаємо та проговорюємо із дітьми теми свободи, рівності, поваги, індивідуальності.

Разом із соціальним педагогом  Овсієнко Наталією Федорівною та соціальним працівником Кочиній Наталією Анатоліївною з Центру у справах сім’ї та жінок Деснянського району у м. Києві та  користувачами нашої бібліотеки – вихованцями шкільного табору ЗОШ №294 ми боролися із стереотипами та дискримінацією, вчилися любити себе та інших разом з усіма принадами та недоліками.

Чудово, що ми всі, від малих до дорослих, розуміємо: це прекрасно, що світ різний і чим він різноманітніший, тим кращий!
Теми свободи і любові підняті у багатьох книжках нашої бібліотеки. До Дня Конституції ми підготували для вас викладку літератури «Я і мої права», і якій соціальні норми життя записані і врегульовані мовою закону, яку презентувала для відвідувачів бібліотекарка читальної зали молодшого відділу обслуговування Пухно Алла Олександрівна.
Не забувайте про своє право на вільний доступ до інформації, право на освіту та дозвілля і приходьте до нас їх відстоювати прямою дією!
 

17.06.2015

«Знайди книгу!»
(Майстер-клас із бібліограмотності)
На знайомство з бібліотекою завітали вихованці літнього табору Центру естетичного виховання «Гармонія». Цього разу майстер-клас для дітей проводила бібліотекарка Антоненко Оксана. Вчилися ми тонкощам бібліотечної справи.

Після екскурсії всіма залами і просторами бібліотеки, гості опинилися разом із бібліотекаркою у книжкових фондах. Оксана відкрила дітям таємницю того, де мешкають книжки, розповіла про особливості бібліотечної справи, про те як правильно берегти книжки, куди потрібно їх ставити аби легко і швидко знайти, принципи їх розподілу по полицях.
 
Жоден майстер-клас не може обмежуватися лише теорією. Для закріплення та практики отриманого знання бібліотекарка влаштувала для дітей квест із бібліо-грамотності. Не дивлячись на те, що квест проходив голосно, активно та енергійно, - з радістю повідомляємо, що наші фонди вціліли і ми запрошуємо вас прийти і скористатися ними!
 

15.06.2015

Мармурові склянки

Сьогодні виказуємо дяку за візит до нашої бібліотеки вихованцям літнього табору ЗОШ №247.
Бібліотекарка Пухно Алла Олександрівна обговорювала с дітьми літературу до літніх канікул, порадила, які книжки їм цікаво було б почитати відповідно до віку та вподобань.

Ми продовжили знайомитися з декоративно-ужитковим мистецтвом і тим, як з підручних непотрібних речей створити щось нове. Цього разу ми звернулися до сучасності. Бібліотекарка Бадеха Лілія познайомила дітей з сайтами, де можна знайти поради з рукоділля.

Після чого, всі перейшли до практичного втілення побачених ідей. Озброївшись лаком для нігтів, водою та склянками ми почали експериментувати. В результаті, прості однотонні склянки перетворилися на багатоколірні мармурові вироби.
 
Світ дуже цікавий, літо дуже гаряче, аби просиджувати канікули вдома! Приходьте до нас відпочивати активно та продуктивно!
 

12.06.2015

Літо у розпалі!!!!!!
 
Кількість відвідувачів сьогодні у бібліотеці зашкалює! На щастя, простори наших читальних залів, ресурси книжкових фондів та енергія наших бібліотекарок можуть задовольнити потреби і запити кожного.
 
Для тих, хто був у бібліотеці вперше, бібліотекарки Пухно Алла та Антоненко Оксана провели екскурсію усіма залами бібліотеки, показали наші літні оновлення – дитячий кінозал та книжкові виставки, підготовлені до літніх канікул.
Іва Репницька з Родинного центру "Family&Education" знову порадувала нас майстер-класом з малювання сіллю. З солі, фарб та води вималювалися планети, галактики, космічні світи, а також щасливі підсолені та вимазані фарбами вихованці приватної лінгвістичної гімназії.
У читальному залі молодшого відділу обслуговування усі охочі взяли участь у літературному лото «Впізнай казку» за мотивами дитячих казок усього світу. Казки знають усі, - тому і таких учасників, які б зазнали поразки ми не знайшли. Ті, хто програв, лишились вдома.
День настільних ігор триває і до сьогодні: ми знову грали у  «Дорожні знаки» (для дітей). Малечі з шкільного табору ЗОШ № 247 до смаку більше за все припали полиці періодики бібліотеки.
 
Ну, а кінозал мало не луснув! Усі зморені читанням та розвагами зручно розмістилися перед великим екраном з мультфільмами.
 
Запрошуємо всіх, окрім нудьги, на канікули з книгою!
 

10.06.2015

Сьогодні до бібліотеки завітали діти з літнього табору ЗОШ№ 247. Бібліотека зустріла їх книжковими виставками, екскурсією літніми оновленнями у бібліотеці та, звичайно ж, цікавинками та розвагами.
 
Ми знову працювали плідно та результативно. Майстрині з ОКЦ «Дивосвіт» провели одразу три майстер-класи. Діти розділилися на 3 групи, одна з яких працювала з тістом, інша робила паперові квіти, а третя – поскладала з паперу, наче живих, стрибучих жабок.
 
Практично до обіду у бібліотеці тривали шаленства та розваги: спілкування з бібліотекарками, знайомство з книжками, журналами та ігри у «Казковому дворику».

«Тут класно і весело!» - вигукували діти. Бібліотекарки також у захваті, адже і ми щодня вчимось новому.
 

09.06.2015

Вихованці літнього табору ЗОШ № 119 знову у нас. І знову майстер-клас!
Сьогодні майстриня з ОКЦ «Дивосвіт» принесла для дітей пластикові кришечки та мотузочки, - здавалося б, не потрібні у господарстві речі. Після 40 хвилин роботи з вихідними матеріалами та фантазією учасників майстер-класу, у кожного в руках був новенький брелок.
 
У бібліотеці багато літератури з рукоділля, що представлена на виставці, підготовленій бібліотекарками, з якою мали змогу познайомитися школярі. Кожний зміг обрати для себе книгу,  аби вправлятися у творчій майстерності вдома.
А що нового у вас? Бібліотека повна цікавинок. Приходьте!
 
 

08.06.2015

Година пензлика
(майстер-клас з малювання)

У бібліотеці №115 відбувся майстер-клас з малювання. Ми розглядали кольорові ілюстрації з дитячих книжок, намагалися зрозуміти, яким чином оживають усім відомі та усіма улюблені казкові герої.
 
Діти з приватної лінгвістичної гімназії знайомилися з лінією та кольором, їх властивостями і можливостями.  Знайомство вилилося у невибагливі ігри з пензликами, фарбами та водою, які розтікалися по паперу всіма кольорами веселки. Результатом новонародженої дружби стала виставка дитячих малюнків.
 
Наступного разу запрошуємо вас вчитися працювати з тістом. У нас цікаво кожного дня!
 

05.06.2015

В країні Мультляндії

Починай вихідні з п’ятниці і приходь відпочивати та розважатися до бібліотеки, як і зробили вихованці літнього табору ЗОШ №119. Для маленьких гостей ми влаштували кінозал для перегляду серії дитячих мультфільмів.

 
Дивитися улюблені серіали разом веселіше, про що свідчать вигуки з кінозалу.
Приходьте до нас і ви з власними кіновподобаннями!
 

04.06.2015

«Крутити куклу»
 
У четвер 4 червня у бібліотеці пройшов майстер-клас для школярів 5-6 класів з виготовлення ляльок-мотанок. До нас прийшла юрба дітей готових вчитися народному ремеслу.
 
Лялька-мотанка традиційна українська лялька, яку наділяють сакральним значенням, функцією родинного оберегу. Робиться вона власними руками з різного домашнього начиння, вже не годного до використання: ганчір’я, клаптики тканини, мережива, трава, залишки крупи, нитки і т.п.
 
На нашому майстер-класі діти робили гречаних ляльок (наповнених гречаною крупою). Понаряджали їх у традиційні українські вишиті сорочки, спіднички, плахти, мереживні фартухи, кольорі хустки.
 
 
Оживлені та пойменовані  дітьми лялькові «Ганнусі», «Марусі», «Баби Гасі», «Галі» мешкатимуть тепер у родинах наших малих майстрів.
 
Приходьте і ви пізнавати нове та прекрасне до нас на майстер-класи. Наступного разу будемо вчитися малювати.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter