Бібліотека №115

02.06.2015

Вихідні видалися рясними на свята та святкування. Вітаємо всіх киян із Днем Києва, випускників із останнім дзвоником, та усіх і кожного із Днем захисту дітей!
 
У п’ятницю 29 травня бібліотека для дітей  №115 взяла участь у районному святі, присвяченому Дню Києва. Підготовлене бібліотекою києвознавче лото із подарунками доповнило ряд святкових розважальних заходів влаштованих для мешканців Деснянського району: пісні, танці, показ дизайнерської колекції місцевих художників по костюму, ряд майстер-класів, вікторин, благодійних розпродажів, виставок.
 
У неділю, 31 травня, бібліотека дислокувалася в Деснянський парк на продовження масових гулянь на честь столиці. Винуватці свята – кияни – радо приймали участь у запропонованій бібліотекою вікторині «Чи знаєш ти Київ?», вигравали книжки та солодкі подарунки.
Бажаємо вам більше свят та пропонуємо святкувати разом!
 

03.06.2015

«Приведи друга!»
 
Сьогодні у бібліотеці людно! Бо саме сьогодні у нас проходить акція «Приведи друга до бібліотеки!», за умовами якої за кожного нового користувача, якого ти приведеш і запишеш до нашої бібліотеки, ти матимеш шанс взяти участь у безпрограшній лотереї.
 
Радо повідомляємо, що кожен з черги, яка вистроїлася для запису на абонементи, отримав винагороду. Окрім почесного статусу читача нашої бібліотеки, цікавих книжок, кожен дістав приз, який запропонувала йому удача, схована у нашій лотерейній скрині.
Поталанило і бібліотеці: сьогодні у нас стало на 27 друзів більше!
 
 
 

 

03.06.2015

Угадай-ка!
(година-вікторина)

3 червня у бібліотеці №115 для учнів другого класу ЗОШ № 275 провели вікторину «Угадай-ка!» із обізнаності у сюжетних перипетіях, колізіях, які стоять перед героями дитячих казок. Дякуємо всім, хто брав участь! Вітаємо знавців казок!
 

Запрошуємо вас на канікули до бібліотеки!
 

27.05.2015

Добрий і лагідний мрійник

 
До 80-річчя від дня народження відомого українського письменника Юрія Феодосійовича Ярмиша у бібліотеці №115 провели літературну годину для першокласників ЗОШ № 259.
Ім’я Юрія Ярмиша добре відомо усім дітям молодшого віку, їх батькам, бабусям і дідусям. Його твори вчать добру, вірності, сміливості, відкривають маленьким читачам змогу поринути у світ неймовірних пригод у пошуках щастя та мрії.
У бібліотеці ще повно цікавого для малих і дорослих. Чекаємо на всіх!

 

22.05.2015

Український інфекціоніст Ілля Ілліч Мечников
(до 170-річчя Мечникова І.І., імунолога та мікробіолога)

22 травня в рамках проекту «Українці в контексті розвитку європейської цивілізації» бібліотека провела для учнів 9 класу ЗОШ № 259 наукову годину, присвячену історії життя та науковому доробку українського вченого, лауреата Нобелівської премії з медицини та фізіології Іллі Ілліча Мечникова.

Діти ХХІ ст., які користуються усіма зручностями сучасної науки, вперше почули про наукові розробки великого природознавця, медика, викладача, творця теорії, яка зчинила переворот у багатьох областях медицини та бактеріології, і має потенціал розвитку у майбутньому. 
 
 Аби не було соромно чогось не знати – приходьте до нас аби більше читати.
Запрошуємо всіх до бібліотеки!
 
 

21.05.2015

«Чорний квадрат?»
(заняття клубу «Дивовижний світ мистецтва»)

Сьогодні заняття клубу «Дивовижний світ мистецтва» відбулося у ЗОШ №259. Незважаючи на гарячу погоду, стрімке наближення канікул ми із школярами зібрали разом зусилля, увагу і зосередженість та у формі вільної бесіди провели обговорення того, чому такої слави здобула картина Казимира Малевича «Чорний квадрат».

Очікувані скептичні зауваження до картини виринали у бесіді раз-у-раз, але завдяки аргументам, які вдалося прознати з різних книжок, нам вдалося зрозуміти, чому «Чорний квадрат» - це не просто картина, це символ російського авангарду початку ХХ ст.

Якщо ви бажаєте подивитися на звичні речі під іншим кутом, дізнатися більше, відчути складніше, долучайтеся до зустрічей нашого клубу і до незмінного вже довгі віки писемного джерела знань – книги.
 
 
 
 

15.05.2015

«Крок до школи» – це чудово,
Ми готові на цей крок»


Травень і далі виправдовує свою репутацію місяця свят. Минулої п’ятниці бібліотека для дітей №115 долучилася до привітання випускників Центру естетичного виховання «Гармонія».

На фестиваль талантів і майстерності, приурочений до дня закінчення навчального року,  постійно поривався потрапити навіть дощ, але відвідувачів зібралося так багато, що місця йому не вистачило.
 
На майданчику біля «Гармонії» учні влаштували театральні вистави, конкурси та розваги, провели численну кількість майстер-класів, де демонстрували навички, вміння і знання, здобуті у Центрі.
 
Бібліотекарі представили гостям свята виставкову вітрину нових видань для дітей і підлітків. З книжок, які люблять наші читачі ми підготували питання для вікторини, яка принесла подарунок кожному розумнику. Кожне новоздобуте знання – це вже подарунок.
Вітаємо випускників майстерні «Крок до школи», бажаємо всім ще більше свят та чекаємо на вас у бібліотеці.
 

15.05.2015

Творять діти –веселково, розмаїто!
(клуб «Дивовижний світ мистецтва»)

Цикл практичних занять клубу «Дивовижний світ мистецтва» продовжується. 15 травня у бібліотеці ми знайомилися із декоративно-прикладним мистецтвом та книжками, які можуть йому навчити.
 
Практичну частину, а саме, - майстер-клас з комбінованих технік «Декор і прикрашання торбинок», для діток клубу «Троянда» ОКЦ «Дивоствіт» проводила Нещерет Ольга Миколаївна. Після двох  годин кропіткої праці із тканиною, степлером та клеєм, ми впевнено заявляємо, що урок проходив весело, а закінчився модно, адже аксесуари літнього сезону готові.
Наші творчі зустрічі тривають, а мистецька теоретична база наших книжок невичерпна! Запрошуємо всіх!   
 

7.05.2015

«Щоб пам’ятали!»

Травневі свята тривають. Вітаємо всіх і бажаємо теплої погоди, гарної компанії і плідного відпочинку.

У бібліотеці сьомого травня разом із учнями 6 класу ЗОШ № 259 ми відзначали 70-річчя  Перемоги над нацизмом у Європі – День пам’яті і миру.

До дати вшанування героїв перемоги в бібліотеці влаштовано книжкові виставкові полиці з історичною та художньою літературою.

У читальному залі старшого відділу обслуговування пройшла літературно-історична година «Їм не судилось весен зустрічати, тих, що стрічаєш ти після війни…». Інформаційна довідка, підготовлена бібліотекаркою, відкрила багато нових історичних фактів, подробиць, імен і дат слухачам. Разом ми проговорили досвід світових глобальних конфліктів, вшанували жертв подібних трагедій, висловили повагу усім, хто бореться за свободу і людину.
 
 
 
 

25.04.2015

Бібліоніч «Пікниік на узбіччі»

У бібліотеці для дітей №115 25 квітня відбувся освітньо-розважальний захід «Бібліоніч», спрямований на підтримку читання та розвитку бібліотек.

Цього року провідною темою бібліоночі «Пікнік на узбіччі» стали проблеми небезпеки впливу науково-технічного прогресу на довкілля, екологічні катастрофи, до яких призводить діяльність людини і як наслідок виникнення «Зони». Ми спробували  торкнутися теми і таких зон відчуження, які виникають у результаті військових конфліктів й занепаду культури. Адже будь-яка «Зона» не може лишатися пустелею, на її грунті виростає нова культура, і якою вона буде залежить від усіх нас. 
 
Захід розпочався о 18.00. Перші відвідувачі знайомилися з бібліотекою, з перетвореннями, які відбулися у читальних залах та абонементах, після перевтілення простору бібліотеки на сталкер-зону.

У відділі молодшого абонементу усі розваги присвячувалися найменшим читачам (від 4 до 9-ти років).
 
Діти малювали дивовижні світи та їх мешканців – небачених істот та монстрів. У техніці пап’є -маше ліпили рослини, які ростуть на незаселених землях. Діти разом з волонтерами та бібліотекарками згадували героїв казок та оповідань. Робили «руку-сім’ю», - обводили контур своєї руки і кожен пальчик набував вигляду того чи іншого родича. Діти підготували послання до зони і намалювали її такою, якою хотіли би бачити життя на незвіданих територіях.
 
О 19.00 у старшому читальному залі проходила лекція, присвячена чорнобильським подіям. Лекторка, запрошена з київського Національного музею «Чорнобиля», зібрала повну залу слухачів різного віку. Лекція, яка супроводжувалася відеорядом, доступно ознайомила з подіями 26 квітня 1986 року, наслідками катастрофи та принципами роботи різних АЕС.
 
З 19.00 до 21.00 у читальній залі молодшого відділу обслуговування проходив майстер-клас із орігамі. Мистецтву паперопластики вчилися і діти, і дорослі.

 
0 20.00 читальна зала старшого відділу обслуговування перетворилася на хімічну лабораторію. В інтерактивній формі гості, деякі знайомилися, а деякі згадували, основи хімії. Дітям легше і цікавіше сприймати науку на основі наочності, ніж на основі пояснень. На базі нашої бібліотеки стартував просвітницький проект для школярів та молоді Smart Start. Глядачі були вражені дивами, на які здатна наука.
 
З 18.00 до 20.00 на 2-му поверсі бібліотеки відвідувачі разом із майстринею вчилися робити чудернацькі головні убори з дроту, дерева, тканини та газет. Зроблені власними руками капелюхи учасники заходу мали змогу забрати додому.
 
З 21.00 до 24.00 підлітки навчались надавати першу допомогу пораненим та евакуювати їх із зони ураження.
 
З 21.00 до 23.00 усі відвідувачі поділилися на команди, які по черзі проходили exit-game у книгосховищі та квест у підвалі. У книгосховищі члени команд, вирішуючи головоломки та розшукуючи підказки, за 30 хвилин мали знайти ключ від дверей та вибратися із закритої кімнати.

Квест у підвалі бібліотеки, підготовлений учасниками Центру Спеціальної Тактичної Підготовки «Білий Вовк», став кульмінацією заходу. Підвальні пригоди викликали найбільше вражень та емоцій – від жаху до захоплення. Квест проходив за мотивами книжки братів Стругацьких «Пікнік на узбіччі». У темному підвалі, озброєні хімічним світлом, команди шукали ключ від таємної кімнати,  де виконуються всі бажання. Спільними зусиллями думок, мрій, фантазій, взаємодопомоги та підтримки дитячі бажання матеріалізувалися у солодке частування - морозиво.

 
Протягом усього вечора у молодшому читальному залі грали у настільні ігри.  Для виснажених новою інформацією та розвагами чекали для підзарядки  печиво та напої.
 
Казкова кімната була заповнена любителями PS. Усі, хто чекав черги пограти, проводили час з користю і розмальовували руки візерунками з хни.
 
На вулиці дорослі і малі малювали "щастя" на стінах бібліотеки. До цієї частини свята долучилися і просто перехожі, які проводили теплий суботній вечір поруч.
 
Загалом на свято завітало більше100 відвідувачів. Веселощі тривали до 2-ої ранку.
Протягом вечора не виникло серйозних конфліктів та непорозумінь. Атмосфера була легкою і невимушеною, кожен гість знайшов для себе розваги за смаком та настроєм. Сміливо можна стверджувати, що знайомство, контакт, взаємодія з бібліотечним простором відбулися.
 
Учасники свята засвоїли, що бібліотека – це живий простір, тут може бути весело і цікаво, разом ми ще раз пересвідчилися, що знання – це захоплююче.
 
Відео з події, яке знімали телевізійники 24 Каналу:
 
 
 Відео Інформаційного агентства «ПОРЯД З ВАМИ»:
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter