Бібліотека №115

12.12.2014

„Новорічне диво”

Наближаються свята, яких з однаковим захопленням цілий рік чекають і діти і дорослі: Святого Миколая, Новий рік. Хочете, щоб перед Новим роком у будинку панувала атмосфера свята і гарний настрій? Тоді не треба чекати казку, а просто створіть її власними руками. Потрібно лише трохи фантазії, небагато часу і, звичайно, велике бажання. Що може бути крутіше?
 
То ж напередодні свята для наших читачів у рамках творчої майстерні „Скарбниця ідей” відбувся майстер-клас з техніки вітражу „Новорічне диво”, який провела Нещерет Ольга Миколаївна з ОКЦ „Дивосвіт”.

Скільки цікавого можна зробити, здавалося б, з простої речі. Ось, на перший погляд, зовсім нецікавий посуд – звичайна склянка. Небагато фарби, багата уява майстра та тепловентилятор – і ось перед нами чудові новорічні візерунки. Такими скляночками можна не тільки прикрасити свою оселю, а й подарувати друзям.
 
Всі отримали масу задоволення від творчого процесу, а також від усвідомлення того, що зробили стильну та неймовірно гарну річ!
 
 
 
 

23.10.2014

Знати і пам’ятати!
Чим далі в історію відходять грізні роки Великої Вітчизняної війни, тим глибше і повніше розкривається перед усім світом титанічний подвиг нашого народу, який в жовтні відмічає 70-річчя визволення України від фашистських загарбників.  Про мужність і героїзм воїнів, партизан, підпільників, дорослих та дітей в боях за визволення України говорилось під час медіа години «Час минає, пам’ять залишається», яка була проведена з учнями 5 класу ЗОШ № 259 в рамках проекту «Треба жити і пам’ятати». Спілкування  проходило живо та яскраво. Перегляд відеоматеріалу повертав дітей до подій далеких років, коли багато днів і ночей виснажена Україна чекала на визволення. Молоде покоління має знати та пам’ятати героїчне минуле своєї країни.
 
 
 
 
 

20.10.2014

Акція  «Подаруй бібліотеці книгу триває»
Незважаючи на потужну конкуренцію з боку новітніх електронних носіїв інформації книга і досі залишається найкращим подарунком для багатьох людей.

Днями користувачі бібліотеки № 115 для дітей Деснянської ЦБС отримали чудовий подарунок – книжкову колекцію від книгаря Климашенка Костянтина Генріховича.

Бібліотекарі і читачі бібліотеки щиро дякують за такий щедрий подарунок!
 
 

 

15.10.2014

Народна  лялька-мотанка – оберіг наших душ 
 
Творча атмосфера панувала 15 жовтня в читальній залі для учнів 1-4 класів: наші читачі брали участь у майстер-класі з виготовлення народного оберегу – ляльки-мотанки. Це чудовий спосіб захопити дитину спільною творчістю, що і зробила керівник гуртка ОКЦ «Дивосвіт» Сокольчук Н. В.
 
З бесіди бібліотекаря дізналися, що ляльки-мотанки присутні у багатьох культурах. Це найперші і найпростіші іграшки. Українська мотанка і в давні часи і сьогодні є символом родючості, материнства й своєрідним оберегом людської душі та долі. І такий оберіг можна легко зробити своїми руками: трохи фантазії, майстерності – і лялька – сувенір готова. Для себе, або в якості подарунка.
 
Надія Василівна поділилась власною майстерністю виготовлення народної іграшки, показала, як з ниток можна зробити справжній шедевр. Із захопленням діти освоювали майстерність виготовлення ляльки-мотанки.
 
Кожен учасник того дня повернувся додому із власноруч виготовленою іграшкою.
 
 
 

23.09.2014

Подорож книжковим містом
Щодня приходим в храм духовний,
Що мудрості і дива повен. 
Це не кіно, не ігротека,
Дитяча це бібліотека!

Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек до нас завітали учні 1 класу школи-дитячого садка «Мрія» для дітей з фізичними вадами. Вони прийшли, щоб більше дізнатися про бібліотеку та познайомитись з її книжковими скарбами.
 
Маленькі читачі цікаво та з користю провели цей час: подорожували книжковим містом, уважно роздивлялися малюнки та поробки виконані нашими читачами, із задоволенням відповідали на запитання казкової вікторини, створили ланцюжок українських прислів’їв про книгу. Веселі завдання та віршики допомогли діткам поринути у світ книжкових фантазій, познайомитися з деякими видами книжок (збірки казок та оповідань, пісенники, дражнили, розмальовки та інше). А на останок малюки із захопленням подивились улюблені мультики.
 
Сподіваємось на продовження нашої дружби.
 
 
 
 
 
 

18.09.2014

У книжковому царстві

Книжок у цілім світі є багато
І кожна щось розкаже нам...

За вікном теплими барвами палає осінь, а це означає, що наближається наше професійне свято - Всеукраїнський день бібліотек. Ось і сьогоднішня зустріч відбулась у рамках підготовки до цієї події. Учні 4-го класу ЗОШ №263 разом з бібліотекарями здійснили захоплюючу подорож у Країну знань за допомогою книги. Мандруючи "вулицями Читай-міста" діти із задоволенням роздивлялись ілюстрації та читали цікаві історії. Кращі дитячі твори, наче в чарівному дзеркалі, відтворюють перед очима читача минуле й майбутнє, життя та пригоди ровесників, їхнє навчання, забави. І, звичайно, море радощів викликає дивовижний світ казок, байок, загадок, скоромовок тощо.

На завершення зустрічі діти висловили свої власні думки про прочитані книги та взяли активну участь у пізнавальній вікторині, з якої також почерпнули багато цікавого.

Літературне знайомство не залишило байдужим жодного учня, вони чекатимуть нової зустрічі з книгою.
 
 
 
 
 
Тож не минайте наш поріг,
Беріть скарби нетлінні в руки:
Нема прекрасніших доріг,
Ніж в цей вселюдський храм науки.
 
 

25.07.2014

Все починається з дитинства
 
"Мандруй у літо разом з бібліотекою!
Веселимося, читаємо,  літечко вітаємо!"


Вже стало доброю традицією кожної п’ятниці в літній читальній залі проводити зустрічі з читачами. Ось і цього разу,  25 липня, бібліотека запросила дітей на літературну книжкову галявину, де на них чекали вікторини та конкурси для різного віку та літературних уподобань. Велику увагу привернули до себе яскраві книжки з виставки "Все починається з дитинства".
 
 Творчі особистості самі мали змогу проявити свої таланти, малюючи на асфальті та взявши участь у вікторинах та іграх. Переможці могли поласувати цукерками та отримати приз – цікаву книжку або журнал.
Долучайтесь до літніх читань! Перетворіть свій відпочинок в незабутню зустріч з книгою, дізнайтеся щось нове. До зустрічі в бібліотеці!
  
 
 

3.07.2014

 Щоб сонцю і квітам всміхалися діти

28 червня наша бібліотека разом з державною адміністрацією району проводила дитячу розважальну програму «Щоб сонцю і квітам всміхалися діти».  
 
Зі свого боку ми запропонували дітлахам та їхнім батькам казкову вікторину та гру «Міняю книжку на віршика». Малеча із задоволенням брала в них участь, а призи та сувеніри викликали море радощів, Виявилось, що віршиків майбутні читачі (бо всі виявили бажання записатись до бібліотеки) знають багато, а ось з відповідями на казкові питання були певні труднощі, навіть у батьків. А взагалі все пройшло дуже весело і цікаво. Сподіваємось, що діти все таки приведуть до нас своїх батьків.
 
 
 
 
 
       До зустрічі в бібліотеці!
 
 

6.06.2014

Нам без книг ніяк не можна!
                                        Є земля Австралія,
                                Є земля Італія,
Та іще, крім тих країв,
Диво з див я знаю :
То і не Австралія,
То і не Італія –
То земля Читалія!

Сьогодні до бібліотеки завітала казкарка Джинні (дитяча письменниця Євгенія Пірог), щоб познайомитись з нашими читачами та привітати з початком чудової пори – літніми канікулами. Наші нові читачі з лінгвістичної гімназії – учні 1-3 класів радо зустріли таку гостю. І тут почалося: разом вони мандрували сторінками нової книги письменниці „Хлопчик Вітерець та Золота планета”, розбирали пошту Балакучого Шпака, де кожен з дітей отримав конверта з цікавим запитанням. Відповіді на ці питання шукали всім товариством. В процесі пошуків знайшли не тільки відповіді, а й майбутнього громадського діяча Іллю, який виявився найобізнанішим, кмітливим та добрим. А далі Джинні (бо вона ж ще і фантазерка) навчила і дітей і вчителів робити з аркушу паперу літака, перетворювати його на голуба та дарувати людям усмішки. А закінчилось все піснями та танцями, після чого всі бажаючі отримали книги Е. Пірог з автографом. Взагалі все було добре. Розпрощалися зі сподіваннями на нові зустрічі.
 
 
 
 
 
 
 
 

4.06.2014

Коли радіють діти
Сьогодні в нашій бібліотеці в партнерстві з родинним центром «Family Education» та косметологічною студією «Щастя» проходила акція «Щастя є!» для дітей та всіх бажаючих. В рамках цього заходу відбувся і майстер-клас по аквагриму та візажу. Професійні візажисти перетворювали наших читачів на кумедних кроликів, котиків та песиків, грізних піратів та пантеру, загадкову аватарку, або просто загадкових дівчат з квітами на обличчі. Всі ці чарівні істоти деякий час пересувались залами бібліотеки викликая цікавість та здивованість у відвідувачів. По закінченні заходу всіх запросили до столу з солодощами. Не дивлячись, що «мордочки» були у всіх різні, чай всі пили з однаковим задоволенням.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter