Галерея мистецтв

07.02.2019

«Ювілейна виставка. Марина Соченко»
Вернісаж
 
      7 лютого в Муніципальній галереї мистецтв Деснянського району відкрилась виставка київської художниці Марини Соченко, майже 100 живописних та графічних робіт представляють тридцять років творчості - пейзажі, натюрморти, портрети, жанрові полотна. 
        Особливе місце в експозиції займають роботи, присвячені подіям і героям Революції гідності, учасникам оборони Донецького аеропорту, бійцям ООС. Більшість з цих робіт створена з натури, на майдані, в зоні бойових дій на Донбасі.
     На відкритті виставки з промовою виступали: начальник Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської РДА Ігор Миколайович Закомірний, Лауреат Шевченківської премії Валерій Олександрович Франчук, член Національної Спілки художників України Олександр Іванович Мельник, академік, доктор філософії Бугрим Валентин Володимирович, рідні Героїв Небесної Сотні та воїнів-кіборгів.
Щиро лунали українські пісні у виконанні хору «Гомін».
Виставка експонується з 7 по 24 лютого.
Запрошуємо всіх бажаючих!

 

11.01.2019

«Дитячий вертеп»
Святкова програма
                   
    Зима щедра святами… Велике багатство наше – це народні традиції та обряди. Вертеп є однією з найяскравіших традицій різдвяних свят, які українці бережуть вже декілька століть.
 
 

    У Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась святкова програма «Дитячий вертеп». Організатор свята – парафія св. Олександра Української Православної Церкви с. Оленівка Фастівського району.
 
 

    Чимало радісних людей зібралося, щоб вшанувати українські традиції. Діти недільної школи вітали всіх яскравим святковим дійством: талановитим співом, інсценізаціями, які занурили присутніх в далекі історичні часи народження Спасителя.
 
 
 

   
Весь світ нині звеселився, Бо Син Божий народився!


 
 

18.10.2018

«Душу і тіло ми положим за нашу свободу…»   
   Концерт
 
       «Душу і тіло ми положим за нашу свободу…» - ці слова українського гімну щиро і натхненно прозвучали в унісон Дитячої волонтерської організації (ДВО) «Патріот» Троєщини ЗЗСО №321 та ще молодих ветеранів тієї війни, яка нині йде на Сході нашої країни.
 
 
   
 
        Діти-волонтери, які влаштували 18 жовтня в Муніципальній Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного подарунок-концерт нинішнім ветеранам війни у своїх виступах об’єднали в неподільність української історії свято Покрови  Богородиці, українського козацтва, УПА і сучасного війська українського.
 
 
 

    Це неподільність минулого та сучасного і є підґрунтям незламності свободолюбивого духу нашого народу. Тому велика вдячність вчителям ЗЗСО №321 за виховання такої свідомості дітей.
 
 

21.05.2018

 
 
 

17.05.2018

«Інформаційна безпека та медіа гігієна»
Семінар

В Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного за ініціативи Київського молодіжного центру відбувся загальноміський семінар для молоді та юнацтва з питань інформаційної безпеки.
В ході семінару інструктори з ВГО «Українська Жіноча Варта», яка є партнером Київського молодіжного центру, навчили учасників заходу методикам захисту та збереження приватної інформації, проінформували про розповсюджені методи шахрайства та методи захисту від них, надали рекомендації та поради щодо правильного використання інформації та її перевірки на достовірність.
Особлива увага була приділена   онлайн-банкінгу, соціальним мережам, інтернет-магазинам та фішинговим сайтам.
Усі присутні отримали  стислий перелік найважливіших принципів інформаційної безпеки та тих правил, виконання яких убезпечить від шахрайства. Учасники заходу також мали нагоду ознайомитись  із діяльністю ЦБС Деснянського району, а також із художньою виставкою робіт Ярослава Білика та студентів університетського коледжу ім. Бориса Грінченка «Учитель та його учні», яка триває в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. Загребельного.
 

03.05.2018

«Малювання художнім шпателем»

3 травня в Галереї  мистецтв відбувся майстер-клас з олійного живопису під керівництвом Валерія Олександровича Франчука і молодого художника Ярослава Білика.
 
 
Народний художник України Франчук Валерій Олександрович познайомив маленьких митців з новою технікою – малювання художнім шпателем. 
 
 
Юні митці мали змогу не лише спостерігати поетапне виконання та авторську техніку живопису, а й долучитися до творчого процесу.
Усі учасники захопливого творчого майстер-класу отримали чудовий настрій від процесу та позитивні емоції.
 
 

23.03.2018

«Письменником рушить передчуття, віра і інтуїція…»

Творча зустріч з Віталієм Капрановим

23 березня в Галереї мистецтв Центральної бібліотеки ім. П. Загребельного відбулася довгоочікувана творча зустріч з українським письменником, видавцем Віталієм Капрановим.

На зустріч прийшли справжні шанувальники книги і читання: бібліотекарі, освітяни, учні ЗОШ № 119, 259, користувачі наших бібліотек.

Віталій Капранов розпочав зустріч презентацією книжки – журналістського розслідування «Майдан. Таємні файли».

Ця книга – розповідь про те, що ж відбувалося за лаштунками Майдану. Замість звичайних розділів, книга містить 19 файлів, в яких, на основі свідчень безпосередніх учасників тих подій, розповідається про основні ключові моменти Революції.

Брати Капранови своєю книгою “Майдан. Таємні файли” залишили для майбутніх поколінь живі свідчення учасників Революції Гідності, значення та роль якої в історії становлення нашої державності неоціненний.

Неабиякий інтерес викликало у присутніх видання «Мальована історія незалежності України». Насамперед письменник відмітив, що книга написана для дітей, але обов’язкова для прочитання дорослими, оскільки це короткий виклад подій минулого, який покликаний зорієнтувати молодь у таких складних історичних подіях, як походження української держави та боротьба за її становлення.
 

А от з чого починається кожне українське свято, Капранови розповіли у книзі «Веселих свят». На сторінках цього видання зібрано пісні, ігри, святкові страви, традиції, загадки – те, що робить святкові дні особливими й пам’ятними.

Щира, надзвичайно пізнавальна та відкрита манера спілкування не залишила байдужими жодного гостя. Усі присутні мали змогу придбати книжки Братів Капранових та взяти участь в автограф- і фотосесії після закінчення заходу.

Бібліотека щиро вдячна депутату Київської міської ради Денису Попову за сприяння в організації цієї зустрічі та за змогу зустрітися та поспілкуватися з неординарним письменником Віталієм Капрановим!
 

01.03.2018

«Король епізоду. Борислав Брондуков»
Творча зустріч

1 березня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного для користувачів різних категорій  відбулась творча зустріч з українською актрисою Катериною Брондуковою, дружиною народного артиста України, першого лауреата Державної премії ім. О. Довженка та інших мистецьких нагород - Борислава Брондукова. Ювілейний захід присвячений  80-річчю від дня народження знаменитого українського актора.

Увазі відвідувачів було представлено виставку-інсталяцію «Комік з печальними очима», яка розповідає про творчі досягнення, життєві колізії, романтичне кохання актора. Книжкова експозиція була люб’язно доповнена пані Катериною, яка представила ексклюзивні фотографії акторських робіт Бронислава Брондукова. Останні роки  свого життя він мешкав із своєю родиною в нашому районі в с. Биківня.

Присутні мали можливість подивитись уривки із кінострічок за участю майстра проникливих трагічних і комічних ролей та документальну кінострічку «Борислав Брондуков».

Катерина Брондукова подарувала  бібліотеці та присутнім книги актора «13 сповідей моїх…». Це цикл віршів, який був присвячений дружині Катерині, котра й досі зберігає теплі спогади про їхні щасливі моменти життя.

Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

20.02.2018

«Живопис»

До нас в гості завітали майбутні митці з «Краєзнавчого гуртка» ОКЦ «Дивосвіт». Юних глядачів вразив монументальний та сакральний живопис, а також найцікавішим для них виявився квест по ілюстраціям книги «Болгарські народні казки», які представлені в експозиції виставки «Микола Стороженко та його школа».

 


 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter