Галерея мистецтв

18.02.2017

«Магічний світ Ебру»
Майстер-клас

18 лютого в Галереї мистецтв ім. П.Загребельного відбувся  надзвичайний майстер-клас "Магія Ебру".
Малювання на воді дає вам можливість реалізуватися у творчій сфері, відчути себе художником і отримати справжнє задоволення від мистецтва.

Картини вийшли яскравими,  незвичайними, кожен рух шилом або гребенем створив неповторний образ. Завдяки мистецтву Ебру ми надихаємось, фантазуємо, релаксуємо, і отримуємо справжню арт-терапію!
До нових зустрічей!
 

14.02.2017

«Відкриття художньої виставки»

14 лютого о 17.00 в Галереї мистецтв Деснянського району відбулося відкриття виставки заслуженого художника України Юлія Скаканді та його родини. Також на виставці були представлені роботи  спеціального гостя – члена Національної спілки художників України із Закарпаття Василя Дуба.
Пропонована виставка – розмаїття візуальних бачень мистецьких стилів Юлія Скаканді, Василя Дуба, Георгія Зубковського, Ірини Зубковської-Скаканді та Юлії Скаканді.
В експозиції були представлені ілюстрації до книжок відомих  письменників, казок та  пейзажі дивовижного Закарпаття.

На відкриті виставки виступили: очільник громадської організації   «Український дім» Роман Кухарук, який відмітив якісну роботу галереї мистецтв та дав позитивну оцінку роботам Юлія Скаканді, акцентувавши увагу на його графіці. Разом з тим Роман Кухарук приділив значну увагу життєдайному живопису талановитого митця Василя Дуба. Цікавий та іскрометний виступ Цезарія Ганушкевича мав професійний характер мистецького аналізу, доступний широкому загалу.
Після офіційних заходів відбувся невимушений обмін враженнями та думками. Митці мали змогу поспілкуватись із журналістами.
 

14.02.2017

 

04.02.2017

«Моє зимове місто»
Майстер-клас

4 лютого в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П.Загребельного відбувся майстер-клас «Моє зимове місто», на якому діти разом зі своїми батьками  насолодилися оригінальним і доступним видом спільної творчої діяльності -  створення композиції за допомогою ватних дисків. Ця проста у виконанні аплікація позитивно впливає на розвиток творчої уяви, тренує у дітей логічне та просторове мислення.
 

28.01.2017

«Вовняна акварель»
Майстер - клас

На майстер-класі "Вовняна акварель», який відбувся 28 січня в Галереї мистецтв під керівництвом майстрині Вікторії, ми мали змогу познайомитися з технікою написання картин шерстю. Кожен маленький учасник майстер-класу зміг створити свою першу картину, використовуючи різнокольорові шматочки вовни. Коли картина готова, вона накривається склом і вставляється в рамку.
Унікальність живопису в такій техніці в тому, що завжди присутній момент імпровізації. Мальовничий пейзаж вийшов у кожного індивідуальний і неповторний.
Дякуємо за арт-терапію!
 

18.01.2017

«Світла доля України»

Однією з картин, представлених на виставці «Світла доля України» стала колективна робота учнів Деснянського району «Моя Квітка Щастя на Дереві Життя Саду Любові та Радості», створена 23серпня 2016 року до Дня  Незалежності  України на майстер- класі в стилі ліплення з пластиліну в  Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного спільно з Центром духовного розвитку та творчої ініціативи «Гармонія».
Виставка «Світла доля України», організована народним аматорським колективом студії-галереї  «Духом незламні » у співпраці з науковцями музею Лесі Українки, популяризує образотворчі твори митців-інвалідів та фахівців культури, мистецтва, науки, які поділяють ідеї «руху за сприяння творчості людей з обмеженими фізичними можливостями».

Всі кияни та гості міста можуть відвідати  художню виставку з 18.01 по 3.02 за адресою : вул. Саксаганського, 97.

Бажаємо юним «деснянцям»  ініціативно долучатися до різноманітних  творчих проектів  й прикрашати  культурне життя нашого району та міста своїми  колективними та індивідуальними роботами, наповненими радістю, натхненням та гармонією!
 

05.01.2017

«Рік Новий - казковий час, хай здивує щастям вас!»
Літературно – мистецька година
Щоб вам весело жилося!
Щоб лиш краще все збулося!
З Новим Роком всіх!

5  січня  в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного  відбувся святковий новорічний захід для дітей пільгових категорій, які знаходяться під опікою Деснянського районного у м. Києві центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.
Картини сучасних художників, представлених на виставці «Різдвяна казка» допомогли учасникам заходу поринути у чарівний світ зими і новорічних свят. Було презентовано літературну виставку – вітання «Новорічні  мотиви», яка ознайомила дітей із народними зимовими святами українців. Гра «Новорічний калейдоскоп» запалила  яскраві вогники в очах маленьких учасників та їх батьків. Діти майстерно впорались під час творчих завдань:      « Зліпи сніговика! », « Хто швидше прикрасить ялинку!».
Із великим задоволенням присутні переглянули мультфільм «Раз, два, три – ялинонько, гори!».  А якими ерудитами проявили себе дітлахи під час літературних загадок! Родзинкою свята став загадковий мішок із символом року – півником.

Маленькі  артисти  студії східного танцю «Камала» привітали  гостей свята танцювальними композиціями «Півники» та «Сніжинки».
Різдвяні ангели, зроблені власноруч на майстер-класі наповнять домівки дітей справжнім натхненням та святковим настроєм.

Ласкаво просимо до бібліотеки та Галереї мистецтв!
 

25.11.2016

 
 

08.12.2016

8 грудня в Галереї мистецтв  ЦРБ ім. П. А.Загребельного відбулась презентація історичного роману «Смерть у Києві» для користувачів різних вікових категорій.
Роман розповідає читачам  про  події, які відбувалися у Київській Русі в XII столітті за часів кривавих міжусобних воєн. Князь Суздальський Юрій Долгорукий вирішив об’єднати землі Київської Русі та встановити між ними мир і злагоду. Заради цього, а не для слави зібрався князь іти на Київ, виступити проти Ізяслава та інших непримиримих князів…

Видання  розраховане на широке коло читачів.

За романи «Первоміст» та «Смерть в Києві» автор одержав Державну премію УРСР ім. Т. Г. Шевченка.

Запрошуємо до бібліотеки ознайомитись з літературною спадщиною Павла Загребельного!

 

25.11.2016

«Калейдоскоп абстрактного мислення»
 
25 листопада в Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулося урочисте відкриття виставки «Калейдоскоп абстрактного мислення».
 
На виставці представлені роботи двох талановитих художників – Володимира Борисовича Лопарєва та Руслана Миколайовича Саєнко, які продовжують традиції українського авангарду 1920-30 - х років та ідеї конструктивізму.
 
В експозиції представлені роботи художників, написаних в різні роки їх творчої діяльності.
Володимир Лопарєв представив роботи в різних жанрах: натюрморт, пейзаж, композиція., виконані в техніці пастель, олія. Живопис Руслана  Саєнко присвячений музиці – «Джаз-клуб», «Музикант», «Дж. Верді. Аїда» та тематиці космосу.
Гість заходу - заслужений випробувач космічної техніки полковник-інженер О. П. Прус – друг дитинства Р. М. Саєнко, розповів про їх шкільні роки, про те, як формувалася їх зацікавленість будовою Всесвіту, неосяжного, вічного, невичерпного, яка в майбутньому надихнула митця на прекрасні картини космічного змісту.
В заході взяли участь директор Музею Гетьманства Ярова Галина Іванівна, народна художниця України Тищенко Леся Миколаївна, працівники із книжкових видавництв, які привітали митців з їх творчими досягненнями.
 
Галерея мистецтв щиро запрошує шанувальників живопису ознайомитися з цікавими роботами сучасних художників-авангардистів, які на своєму творчому шляху зверталися до різноманітних тем та жанрів мистецтва.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter