ЦРБ ім. П.А. Загребельного

18.09.2019

«Мир в твоїх долонях…»
Патріотичний ранок
 
     Напередодні Міжнародного дня миру пройшов патріотичний ранок для учнів ЗЗСО № 282 в ЦРБ ім. П. А. Загребельного.
   Діти прослухали інформацію про день миру та його символи . Урочисто та схвильовано читали вірші про мир та рідну Україну. З великим задоволенням грали в руханки, закликаючи людей планети до миру та єднання.
    На завершення заходу створили «живу скульптуру» голуба миру.
 

14.09.2019

«Деснянські билини»
Краєзнавча мандрівка
 
     Вже традиційним стало проведення на території етнографічного центру «Городець Княжий» історико - етнографічного фестивалю «Легенди та історії Городця Княжого».
  Чергове свято надало можливість дорослим і дітям поєднати культурне дозвілля з відпочинком на природі, поринути в історію, отримати заряд позитивних емоцій.
   Один із цікавих майданчиків Городця створили бібліотекарі району. Конкурси і вікторини з історії та культури, незвичайні майстер-класи (починаючи з китайської каліграфії до плетіння кіс), веселі стрибки у мішках, частування традиційними слов’янськими стравами… Також деснянці дізналися про символічне значення квітів, кольорів стрічок, що входять до складу традиційного українського вінка.
  А поринути у стародавні часи всім бажаючим допомагала золота рибка та яскрава «квітка легенд», яку майстрували з різнокольорових стрічок.
  Гості Князівства приваблювали не тільки розваги та «смаколики», але й гарні запальні солохи в яскравому вбранні.
   Цікаве спілкування, творчі завдання, позитивний настрій – все це завжди чекає на вас, коли поруч є бібліотекарі!
 Бажаєте переконатися – завітайте до бібліотеки!

 
 

10.09.2019

«Павло Загребельний: завжди несподіваний, завжди цікавий»
Літературно-мистецький вечір 
 
«Слово, що йде від серця, проникає в серце…»
Нізамі (персидський поет)

Твори класика української літератури Павла Загребельного спонукають до роздумів і діянь, до розмови, де може бути злагода й негода, до відкриття істин, потрібних для того, щоб наше життя було гармонійним, для збагачення серця.
 
До 95 річчя від дня народження класика української літератури у Галереї мистецтв ЦРБ ім. П. А. Загребельного на літературно-мистецький вечір зібралися шанувальники творчості письменника.  
         
У заході взяли участь найрідніші люди Павла Архиповича - дружина письменника Елла Михайлівна, донька Марина Павлівна, український письменник, журналіст, політичний діяч, друг родини Загребельних Яворівський Володимир Олександрович, а також начальник управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Деснянської районної в місті Києві державної адміністрації Закомірний Ігор Миколайович. Вітали гостей та відвідувачів бібліотеки учні театрального класу школи № 23 мікрорайону Биківня. Під музичний супровід неймовірно проникливо та емоційно прозвучали на заході уривки з історичних романів Павла Загребельного: «Диво», «Первоміст», «Євпраксія», «Роксолана».
Пані Марина підготувала прекрасний перформанс за участю юнаків та дівчат ЗЗСО № 249, який полягав в демонстрації оригінальних оберегів, зроблених власноруч з каміння та тканини, стилізованих під різні історичні епохи, які відображені в романістиці батька. Яскравою сторінкою ювілейного вечора став виступ українського письменника Володимира Яворівського. Літератор розповів про співпрацю з Павлом Загребельним, про колосальний вклад письменника в українську літературу та зазначив, що «…без Загребельного література була б зовсім інакшою». Приємними подарунками для бібліотеки від Володимира Яворівського стали видання нових романів автора.
І сьогодні творчість Павла Загребельного викликає велику зацікавленість читачів різних поколінь.
Запрошуємо всіх бажаючих до читання української класики!
 

07.09.2019

«Muromets Fest – 2019»
Бібліомайданчик

Щорічний фестиваль «Muromets Fest», на якому найсильніші люди країни встановлювали національні рекорди, відбувся у парку «Муромець» на території спортивно-розважального комплексу «X-Park».

Публічні бібліотеки Деснянського району міста Києва також стали частиною цього унікального дійства, які підготували для дітей та їх батьків особливий бібліомайданчик.
Відвідувачі свята ознайомились з літературою про спортивні досягнення українських та зарубіжних спортсменів, взяли участь у пізнавальних вікторинах «Хто спортом займається, той сил набирається» та «Спорт-знайка», «Сила рідної землі» тощо.
Розважитись у затінку, з користю та креативом, можна було, приєднавшись до творчого куточка, де проходили майстер класи «Friendship bracelet», «Квіти для переможця» та інші. Особливо молоді сподобалися оригінальні браслети з металевих гаєчок.
 
 
 
Неподалік бібліотекарі влаштували спортивну зону, на якій діти змагалися за звання «найшвидший, найсильніший, найспритніший». Кожен учасник отримав призи від бібліотеки.

Кияни та гості міста отримали заряд емоцій і оптимізму на добрі і великі справ
 

02.09.2019

«Велич людини в її здатності вчитися…»
 Інформаційні хвилинки

«У житті, крім здоров’я і чесноти,
 немає нічого ціннішого за знання…»   

Гете Й. 
                                                                                        
    До Дня знань у ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулись інформаційні хвилинки. Школярам була презентована тематична книжкова експозиція, на якій представлені видання, рекомендовані для читання поза шкільною програмою: книги з історії України, українознавства, видання з серії «Я пізнаю світ», довідкові видання, енциклопедії, література для вивчення та вдосконалення знань з української мови.
 
 

    Вітаємо всіх учнів, які розпочинають нову мандрівку дорогами Країни Знань! Як чудово знову робити приголомшливі та неймовірні відкриття, отримувати нові враження та поглиблювати свою ерудицію.
 
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 
 

23.08.2019

 «Моя країна - Україна»
Бібліотечний non-stop
 
        З нагоди відзначення Дня Прапору та Дня Незалежності України публічні бібліотеки району приєдналася до святкування концертно- розважального заходу «Ми - діти твої, Україно» у парку Деснянський.
 
 

       Мешканці району взяли участь у пізнавальній вікторині «Моя квітуча Україна» та залишили щирі побажання нашій країні на яскравій карті. Юні патріоти перевіряли свої знання в краєзнавчій вікторині «Вражаюча і загадкова моя Україна» та за правильні відповіді отримали подарунки.
         Усі охочі брали участь у майстер класах «Лялька-мотанка», «Кошик квітів у патріотичній палітрі», з великим задоволенням дорослі та діти складали барвисту мапу України.
 
 

       Фототографія на згадку «Моя прекрасна рідна Україна!», селфі «Приємний спогад» зробили перехожі у креативній фотозоні «З Днем Незалежності, Україно!».
 
 

          Деснянці та гості міста активно виконували завдання, показали гарні знання та довели, що наша Україна - найкраща у світі держава.
 
Зі святом вас друзі!
З Днем Незалежності, Україно!
 

08.08.2019

«Територія моєї безпеки»
Інформаційно-правовий ранок

8 серпня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся інформаційно-правовий ранок «Територія моєї безпеки» за участю юристів Головного територіального управління юстиції у місті Києві Гарбузенко Каріни та Плиско Олександри для дітей учасників АТО, дітей переселенців, якими опікується Деснянський районний у місті Києві центр сім’ї, дітей та молоді. Діти обговорили з фахівцями, що означають для них поняття: Конституції, безпеки на дорогах, безпечного довкілля, збереження природи та ін.
Окрему увагу юних читачів бібліотеки ведучі звернули на основи безпеки в школі, особистої безпеки; тему протидії торгівлі людьми, на правила безпеки користування Інтернетом.

Формування відповідального ставлення до власної безпеки має відбуватися на всіх етапах життя людини, а розпочинати його варто з дитинства.
 

07.08.2019

«Пантелеймон Куліш і українське національне відродження»
Літературно-історична хвилинка

«Його ім’я і творчість нарешті мають
шанс бути належно осмисленими й пошанованими
в Незалежній Україні, для постання котрої…,
він зробив чимало».

Андрусяк І.

У ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбулась літературно-історична хвилинка за проектом «За українську мову!», присвячена 200-річчю від дня народження Пантелеймона Куліша, українського письменника, творця української абетки.

Увазі користувачів була представлена ювілейна книжкова виставка, яка розповідає про літературний, науковий та життєвий шлях письменника, що розкривається у численних здобутках, складнощах та суперечностях минувшини.
Бібліотекар розповіла про життєвий шлях письменника та наголосила, що читачі дізнаються багато цікавого та корисного про великого майстра українського слова, проникливого мислителя, високоосвічену, універсальну та енциклопедичну постать в історії української культури, якщо звернуться до пропонованої виставки.
 
Ласкаво просимо до бібліотеки!
 

05.08.2019

«У світі українських та зарубіжних казок»
Літературно-ігровий ранок

5 серпня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного відбувся літературно-ігровий ранок «У світі українських та зарубіжних казок» для дітей учасників АТО та дітей-сиріт, якими опікується Деснянський районний у м. Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Увазі користувачів була презентована тематична виставка «Різнобарв’я казок», яка ознайомила з багатством українських й зарубіжних народних та авторських казок.
Бібліотекарем було представлено тематичну мультимедійну презентацію «У світі казок». Діти з радістю взяли участь у ігрових хвилинках-цікавинках «Дізнайся про казки більше!», активно брали участь в пізнавальних літературних іграх та аукціоні знань «Моя улюблена казка».

Читання та розуміння змісту казок є ефективним методом не лише розвитку творчих здібностей особистості, а й формування духовних переконань читачів будь-якого віку.
 

30.07.2019

«Священна квітка лотос»
Майстер-клас

Безсумнівно, всі квіти прекрасні…Але не кожній квітці випадає вважатися священною. Такої честі в Китаї удостоївся лотос.

30 липня в ЦРБ ім. П. А. Загребельного для різних категорії користувачів відбувся тематичний майстер-клас до року Китаю в Україні.
Читачі бібліотеки з радістю майстрували ніжні квіти рожевого й білого кольорів та дивували один одного своїми креативними роботами.
Доповнило майстер-клас знайомство з цікавими виданнями, в яких розповідається про рослинний світ Китаю. Діти та дорослі дізнались про надзвичайно цікаву символіку квітки-лотоса, яка означає витоки життя, його порядок та творче начало.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter