Бібліотека ім. С. Олійника

30.01.2024

 
Бібліотека ім. С. Олійника спільно з Власенко Інною Анатоліївною, кандидатом психологічних наук, викладачем університету ім. Б. Грінченка провели тренінг «Ефективна комунікація 1+1=3» для молоді.
Учасники тренінгу отримали корисну інформацію, необхідні вміння та практичний досвід для реалізації продуктивної комунікації. Під час заняття молодь мала змогу на практиці дослідити, як змінюється інформація при переході від спікера до спікера та виявити ключові компоненти для ефективної комунікації. Професійність психолога дозволила присутнім відкрито виразити думки, ввімкнути критичне мислення, навчитися ставити під сумнів припущення та бути розбірливими щодо інформації.
Ефективна комунікація – навичка, яка стане в нагоді впродовж всього життя у навчанні, роботі та особистому житті.
 

29.01.2024

 
Бібліотека ім. С. Олійника провела патріотичний урок «Героїчна сторінка історії» приурочений до Дня пам’яті Героїв Крут. Бібліотекарі ознайомили молодь з історичною подією, яка сталася на переламному моменті зародження Української держави. Розглянули історію та значення цієї події в контексті нашого сучасного життя. Школярі виявили неабиякий інтерес до теми та з задоволенням переглянули книги.
Переглянувши фільм «Герої Крут 1918» знайшлося чимало паралелей із сьогоднішніми подіями, коли українська держава знову бореться за свою незалежність.

Хвилиною мовчання вшанували тих, хто поклав своє життя за свободу України.
 
 

22.01.2024

 
Бібліотека ім. С. Олійника відвідала дітлахів другого класу, щоб розповісти їм про одне з найважливіших свят для нашої країни – День Соборності України. Бібліотекарі провели з дітьми символічну акцію «Живий Ланцюг Соборності», а також відзначили 105-річницю з дня підписання Акту Злуки між Західною та Східною Україною чудовим майстер класом «Від краю до краю». За допомогою патріотичних сердець дітлахи вивчали рідну країну та показували місця, які особливо близькі для них. Жовто-блакитна мапа демонструє чудовий образ нашої унікальної нації та що кожен регіон – це невід’ємна частина цілого. Нехай День Соборності буде святом не лише об’єднання територій, але й об’єднання сердець та думок.
 
 

07.01.2024

 
У бібліотеці ім. С. Олійника відбувся вечір-портрет «Голос ніжності і правди» до 125-річчя від дня народження Володимира Сосюри.

Літературний спадок видатного поета України збагатив горизонти нашого розуміння краси та сколихнув джерело глибоких почуттів національної гідності. Користувачі поділилися улюбленими віршами Сосюри, провели літературні обговорення та створили власні імпресії.
Також із задоволенням подивилися документальний фільм про багатогранного письменника та дізналися біографічні деталі, які дають змогу краще зрозуміти унікальну поезію.

Наше прагнення зберігати та поширювати творчість, яка переплетена з глибоким патріотизмом та відданістю національним інтересам.
 

29.12.2023

 
Бібліотека ім. С. Олійника провела майстер-клас із малювання «Зимова казка». Маленькі художники вкладали у кожен малюнок частинку свого серця, а бібліотекарі допомагали, надихали та сприяли виникненню справжніх шедеврів. Тепло та радість переплелися в творчому натхненні, де кожен відчував себе частиною особливого дійства.
 
 

25.12.2023

 
У бібліотеці ім. С. Олійника відбулося засідання клубу «Іванна», приурочене до 190 річчя від дня народження видатної Марко Вовчок – фатальній постаті української літератури. Бібліотекарі розкрили найяскравіші сторінки її життя та представили найвизначніші твори.
Творчість Марії Вілінської є важливою частиною нашої культурної спадщини та надзвичайно цікавою для дослідження. У своїх творах вона часто акцентувала увагу на жіночому питанні, розкриваючи його з різних сторін та не залишалась осторонь від соціальних сфер, висловлюючи свої патріотичні переконання через літературні образи. Захід став чудовою нагодою поглибити знання про світ літературних витоків, обмінятися враженнями та виразити своє бачення разом з іншими прихильниками літератури.
 

24.12.2023

 
Напередодні Різдва бібліотека ім. С. Олійника влаштувала незабутній захід «Чари Різдва» для маленьких читачів.
Бібліотекарі розповідали про важливість родинного об’єднання під час свят, традиції прикрашати дім, виготовляти різдвяні листівки та готувати особливі страви. Спільне читання різдвяних казок, захоплюючі розповіді та святкові вірші від дітей подарували всім веселі враження та радісні моменти.
Діти не лише збагатили знання про традиції Різдва, а й навчилися створювати чарівні подарунки своїми руками на майстер–класі «Різдвяний гостинець для найрідніших». Кожна дитина створила власний слоїк, який наповнила цукерками, любов’ю та теплими побажаннями до рідних.
 

01.12.2023

   У Всесвітній день боротьби зі СНІДом бібліотека ім. С. Олійника спільно з учнями старшої школи провели інформаційну годину «Знання, як засіб профілактики СНІДу» та розглянули останні наукові відкриття та сучасні методи профілактики, висвітлили питання обізнаності щодо СНІДу та його попередження.
 
 
 
 
 
   Під час тренінгу «Розкрий міфи – збережи життя» було чудово бачити активність школярів та бажання ділитися знаннями і думками, вивчати взаємодіяти з питань СНІДу.
 
 
 
 
   Учні продемонстрували знак солідарності з людьми, що живуть з ВІЛ, вдягнувши червоні стрічки. Отримані знання стимулюють працювати над підвищенням свідомості про цю серйозну проблему. Будьмо обізнані та обережні!


 
 

24.11.2023

   У рамках Міжнародної акції «16 днів проти насильства» бібліотека ім С. Олійника разом з учнями старшої школи, обговорюючи проблему насильства, порушили табу та поговорили відверто про причини і наслідки.
 
 
 

   У ході заходу юнацтво взяли участь у дебатах, де вони відтворили різні ролі: агресора, жертви, свідка. Ця інтерактивна гра дозволила їм глибше зрозуміти важливість теми та висловити свої погляди на цю проблему. Учасники заходу погодились, що право на свободу від насильства – одне з основних прав жінок та чоловіків. Особливою частиною тренінгу був флешмоб «Жовта стрічка», який є символом підтримки ненасильницького супротиву на окупованих територіях.
 
 

   Такі важливі заходи, безумовно, не лише сприяють формуванню відповідального ставлення до проблеми насильства, але і підкреслюють важливість об`єднання для створення безпечного та дружнього оточення.

 
 

15.11.2023

    Бібліотека  ім. С. Олійника відвідала учнів молодшої школи № 147 та розповіла історію появи книги. Діти разом з бібліотекарями вирушили у захопливу подорож у світ слова та літератури.  
 
 
 
   У ході заходу діти дізналися, як змінювалася книга від печерних малюнків до сучасних видань. Дітлахи з цікавістю поринули у книжковий світ літератури та дізнались багато нового про важливість читання та набули порад, щодо обрання своїх перших книжок. 
 
 
 
   Бібліотекарі провели майстер-клас «Долоні доброти» до Міжнародного дня добра, де дружньо разом з дітками зробили усміхнене сонечко. Захід став чудовим об’єднанням навчання та креативності,  в якому діти відкрили для себе чарівний світ книг та проявили себе творчо.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter