Бібліотека ім. С. Олійника

11.10.2023

 
З нагоди Міжнародного дня дівчат бібліотека ім. С. Олійника завітала до учнів школи № 147 на годину роздум «Дівчата у світі: маленькі історіі великих вчинків». Бібліотекарка розповіла захоплюючі історіі з життя юних дівчаток та привела приклади успішних жінок, які досягли великих цілей, зробили важливий внесок у різні сфери діяльності, про жінок-вчених, якими пишається весь світ. Бажаючі поділились своїми думками щодо прав та проблем дівчат. Під час тренінгу «Як стати впевненою в собі?» учасники вивчали та розвивали навички самовпевненості. Практичні вправи навчали реагувати на страхи та незручності і бути сильнішими в майбутньому.
 
 

05.10.2023

 
В бібліотеці ім. С. Олійника був створений мистецький простір «Магія рукоділля та культурного спадку» за участю членів  клубу «Іванна». Відвідувачі мали нагоду розглянути красу та деталі представлених полотен, які втілюють в собі багато вікових традицій. Майстрині поділилися досвідом та дали практичні поради в створенні особистих робіт.
Бібліотекарі розповіли про розмаїття декоративного мистецтва, де художнє вишивання посідає одне з провідних місць. Дякуємо кожному хто взяв участь у цій творчій годині.
 

02.10.2023

 
З нагоди Дня Захисників та Захисниць України та ушанування спадщини українського козацтва в бібліотеці С. Олійника для школярів школи № 147 пройшов історичний мікс «Україна – колиска козацької волі», під час якого читачі дізналися багато цікавої інформації про виникнення козацтва, про мужніх та незламних воїнів сьогодення, які ціною власного життя виборюють майбутнє України. Учні прийняли активну участь у вікторині «Знай своїх Захисників і Захисниць», де мали чудову можливість не тільки позмагатися, але й поглибити свої знання та висловити вдячність тим, хто захищає і готовий стояти на варті захисту нашої країни. Діти проявили свою творчість в малюнках та продемонстрували своє бачення справжніх героїв.
 
 

15.09.2023

     У рамках проєкту «Жіночий вимір перемоги» у бібліотеці ім. С. Олійника до Міжнародного дня рівної оплати праці пройшла година спілкування «Жіноче лідерство в історії та сучасності: надбання та виклики». Бібліотекарі розповіли про історії успіху, як жінки досягають великих висот у різних галузях, про незвідані горизонти жіночого лідерства та впливу.
 
 

   Під час заходу відбулася захоплююча дискусія, де з учасниками розглянули актуальне питання про рівність в оплаті праці, що це не лише справедливо, але й сприяє розвитку суспільства в цілому. Провели тренінг «Розвиток лідерських навичок : кроки до успіху», спрямований на підвищення усвідомленості та активної участі у питаннях гендерної рівності, де учасники заходу дізнались про практичні кроки, які кожен може зробити, щоб сприяти рівній оплаті праці.
 
 

     Кожен із учасників поділився своїми враженнями від тренінгу та обґрунтував свою власну думку, щодо гендерної рівності та підтримки жіночого лідерства у громаді.
 
 

01.09.2023

 
Бібліотека ім. С. Олійника разом з військовими провели патріотичний ранок «Україна та її герої» до Дня знань для учнів школи № 207. Школярі відкрили  для себе багатогранний світ українського патріотизму та національної гордості. Дітлахи ознайомились з книжками та ділились своїми враженнями. Також маленькі українці заспівали для захисників Гімн України і хвилиною мовчання вшанували тих, хто поклав своє життя заради майбутнього та незалежної України!
Під час заходу діти мали змогу дізнатися більше про історію та культуру України, а також виразити свої почуття гордості за нашу країну.
 

27.06.2023

    Для користувачів бібліотеки ім. С. Олійника пройшов інфомікс «Конституція – оберіг нашої державності», під час якого присутні обговорювали історію та важливі актуальні положення основного Закону держави, який має найвищу юридичну силу.
 
 

 
 
    Під час заходу відбулася дискусія «Ми українці – єдиний народ» про роль Конституції в сучасному житті, про права та обов'язки громадян за Конституцією, про захист своїх прав у повсякденному житті в умовах воєнного стану. 
 

16.06.2023

   До Міжнародного дня боротьби з сексуальним насильством пройшла дискусія з молоддю «Насильству немає виправдання» про запобігання сексуальному насильству та підтримку жертв в умовах конфлікту.
 
 
 
   Під час заходу відбувся тренінг «Зміцнення навичок самозахисту» де учасники отримали практичні поради, які допоможуть захистити себе в разі потенційно небезпечних ситуацій, а також як надати підтримку тим, хто став жертвою сексуального насильства.
 
 

   Бібліотекарі наголосили на неприпустимості і неправомірності насильства та підвищення усвідомленості молоді в такій важливій темі. 

 

12.06.2023

 
У бібліотеці ім. С. Олійника відбулась презентація книг «Література у вогні війни» та обговорення «Роль воєнної літератури в сучасному світі». Захід нагадав нам всім про тих, завдяки кому ми маємо змогу жити - на підтримку воїнів та задля вшанування пам`яті тих, хто боровся за мир в Україні. Під час презентації відвідувачі бібліотеки ознайомились з сучасною воєнною літературою та мали змогу обрати книжки для себе та рідних.
 
 
 

31.05.2023

 
До Всесвітнього дня без тютюну бібліотека ім. С. Олійника провела виховну годину «Бережи себе» для учнів школи № 147.

Бібліотекарі розповіли про шкідливі наслідки вживання тютюну, види залежності та про переваги здорового способу життя, про методи боротьби з цією шкідливою звичкою. Гра - вгадайка «Міф чи факт?» допомогла розставити пріориотети : здоров’я чи паління, спільний плакат «Курити – майбутнє гасити» дав змогу бажаючим написати, чому він не курить.
Нехай цей Всесвітній день без тютюну стане початком нового етапу в житті учнів – етапом здоров’я і самовдосконалення. Разом ми зможемо створити світ, де тютюн не визначає наші вчинки, а ми визначаємо своє здорове майбутнє.
 

25.05.2023

 
Про історію столиці України – Київ, розповідали своїм користувачам у бібліотеці ім. С. Олійника.

Бібліотекарка підготувала для присутніх, цікаву бесіду про історію Києва, презентувала мандрівку «Києве мій» з якої діти дізнались про історію заснування та розбудову Києва.
Діти активно взяли участь у вікторині «Про історію столиці знати кожному годиться» та показали блискучі знання історії вулиць у Деснянському районі.

Завершальною частиною заходу були настільні ігри, що стимулювали мислення та поглиблювали знання з історії міста.
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter