Бібліотека ім. С. Олійника

23.09.2021

«Від Баха до сьогодення»
Музикальна вечірка
 
Для учнів молодшого віку гімназії № 39 бібліотека ім. С. Олійника підготувала музикальну вечірку «Від Баха до сьогодення».
Бібліотекарі познайомили дітей з прекрасним і дивовижним світом музики, розповіли історію її розвитку, починаючи від Баха і до сьогодення. Наголосили, що книга здатна спрямувати увагу слухача, допомогти йому зрозуміти особливості музичної форми та може познайомити із задумом композитора.
Шалений інтерес визвали музикальні конкурси. Діти проявили себе у виконанні сучасних та українських пісень, показали свої здібності в танцювальному марафоні та проявили ерудованість у відгадуванні загадок на задану тему.
 

21.09.2021

 
    У день нової книги читачі бібліотеки ім. С. Олійника мали для себе змогу відкрити нові імена, адже кожна нова книга – це подія, це завжди таємниця і знайомство, здатне принести ні з чим незрівняну радість.
 
 
 

   Запрошуємо всіх охочих до бібліотеки, де ви знайдете цікаву літературу і поринете в світ задоволення.
 
 

15.09.2021

 
В бібліотеці ім. С. Олійника відбулось чергове засідання гуртка «Етика_Lab» у формі рольових ігор. Коли ми говоримо про правила поведінки, не можна не сказати про внутрішній світ, тобто той, який стоїть за нашими вчинками, словами та жестами. Він диктує нам і манеру вдягатись, і стиль, і «правила гри» з іншими людьми. Пояснили дітям, що ж таке емоційний інтелект? Це вміння усвідомлювати почуття, керувати ними, мотивувати себе.
Нікого не залишив байдужим майстер клас «Розвиток емоційного інтелекту». Приміряючи на себе ролі з казок, наші гуртківці, вчились протиставляти добро і зло, благородність і підлість, працьовитість і лінь: вміння усвідомлювати стан своїх емоцій та розуміти почуття інших людей.
 

26.07.2021

 
  Бібліотека ім. С. Олійника для мешканців Лісового масиву провела краєзнавчу годину «Постать в історії» до Дня рівноапостольного князя Володимира Великого.
 
 
 

   Читачі мали нагоду поринути в ті давні часи, коли правив Великий князь, дізнатись про історію хрещення Київської Русі.
   Гості дякували за цікавий та інформативний захід і виразили побажання на подальші зустрічі.
 
 

20.07.2021

 
 
    В бібліотеці ім. С. Олійника, для поціновувачів творчості Олени Теліги, відбувся літературний вечір до 115 років від дня народження поетеси.
 
 
 

    Олена Теліга… Її ім’я займає належне місце в українській літературі. Вона повернулась в Україну в своїх віршах, прозових творах, листах, у спогадах сучасників.
  Читачі із задоволенням декламували вірші поетеси, які є своєрідним містком між минулим та майбутнім.
 

12.07.2021

   Бібліотека ім. С. Олійника завітала до вихованців ДНЗ № 534 на профорієнтаційний ранок    "Такий різноманітний світ професій ".
 
 
 

   Дітки разом з бібліотекарями відправились у подорож по сторінках книг, де поглибили  знання  про різні професії,  задумались про вигідність і необхідність їх у повсякденному житті.
Малеча була у захваті від цікавих загадок, веселих вправ про професію та виявили щирі побажання на подальші зустрічі, адже вони завжди цікаві і пізнавальні.
 
 

29.06.2021

   У бібліотеці ім. С. Олійника відбулася презентація книг молодої львівської авторки Анастасії Нікуліної.
    Під час зустрічі відбувся активний діалог письменниці з присутніми про її нову книгу «Зграя»: паркур - це спорт чи небезпека; бути сильним – це бути зверхнім і принижувати інших, слабших, чи це просто бути фізично здоровим; чи є справжня дружба і взаємопідтримка?
 
 
 

    Головною родзинкою заходу стала презентація книги-призерки 2021 року гостро соціального психологічного трилера «Більше нікому». Перегляд трейлера за мотивами книги Анастасії Нікуліної та Олега Бакуліна вразив наших гостей тим, що треба з розумінням ставитися до певних людей, що не можна контролювати чуже життя. Треба давати кожному жити так, як він того хоче й не перечити.
 
 

   Про взаємовідносини дітей і батьків та про небезпеку світової павутини, ще одна книга Анастасії Нікуліної «Сіль для моря, або Синій Кит», яка здобула міжнародну українсько-німецьку літературну премію імені Олеся Гончара 2018 року у номінації «Проза» та відзнаку «Найкраща книга для підлітків» за підсумками року премії «Глиняний кіт — 2018».
   Учасники зустрічі довго не відпускали письменницю, задаючи чимало цікавих, дотепних і серйозних запитань. Пані Анастасія із задоволенням підписувала книги для поціновувачів її творчості та подарувала книгу для бібліотеки і виразила побажання на подальшу співпрацю.


 
 

09.06.2021

 
   До бібліотеки завітали члени клубу «Іванна» на літературний вечір з нагоди 70-річчя відомого сучасного українського письменника Василя Шкляра, «батька українського бестселера», автора знаменитих романів, які принесли йому широку славу та найпрестижніші літературні нагороди.
 
 

      Факти життя пана Василя не є таємницею, присутні мали нагоду ще раз прослухати життєвий шлях письменника та пізнати епізоди його біографії. 
Члени клубу розповіли про свої улюблені книги славетного письменника, які проникають в таємниці  людської поведінки в історичному ракурсі, кожна з яких – органічне поєднання сюжету і потоку свідомості.
 
 

03.06.2021

«Розпочни з себе»

   До Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища бібліотека  провела для вихованців ДНЗ № 534 годину цікавих повідомлень «Розпочни з себе». Дітлахи дізнались про єдність природи і людини, про екологічні катастрофи, які стались чи можуть статись, якщо люди не виправлять своїх помилок. А також, за допомогою книг, здійснили заочну подорож у відомі заповідники, дізнались про ентомопарк та пташиний зоопарк. 
 
 
 

  Не залишили нікого байдужими цікаві конкурси й вікторини, загадки, шаради  про навколишнє середовище, про воду, повітря, флору і фауну Землі. Діти не тільки корисно й весело провели час, але й розвинули кмітливість, навчилися пізнавати нове і зрозуміли, що планета, яка дарує нам життя, унікальна й має потребу в турботі й захисті.


 
 

28.05.2021

«Ми любимо Київ»

  Напередодні Дня Києва бібліотека ім. С. Олійника завітала до ДНЗ № 534 на святковий захід «Ми любимо Київ».
 
 

  Юні вихованці з задоволення демонстрували свої навички в читанні книг та знання історії міста. Цікавою несподіванкою для дітей стало взяти участь в експромт-театрі, де кожен спробував себе в ролі актора і зміг відтворити легенду про заснування Києва.
 
 

  Бібліотекарі запросили всіх охочих завітати до бібліотеки і приєднатись до гуртка «Етика_Lab».
 
 
Знайшли помилку у тексті?
Будь ласка, виділіть її  та натисніть Ctrl + Enter